Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nekoeko
#24426 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ocekujem da se za standardno mjesto u reprezentaciji pored Hajrovica izbore Muhamed Besic i Sead Kolasinac. Njih dvojica bi nam mogli donijeti tu smirenost u odbrani i pojacati borbenost u ekipi, jer su obadvojica veliki fajteri. Ne znam sta se desava sa Salihovicem, nekada nasim ponajboljim igracem, trenutno ne zna ubaciti loptu kako treba, hem prenisko, hem previsoko. Isto tako bi bilo dobro imati Husejinovica na klupi za zadnjih dvadesetak minuta, momak moze unijeti malo svijezine. Problem nam je u napadu. Treba traziti alternativu Dzeki i Ibisevicu.
Last edited by nekoeko on 11/09/2013 10:03, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#24427 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jes, jes, tako je kako ti kazes. Isto ko sto 95% navijaca Sarajeva psuje Dzeki, dao go ili ne, pobjedili ili ne ...Dr. Kuca wrote:Znao sam da ce te se zalijepit. Al 95% zeljo0vaca pljuje pobjedili ne pobjedili, traze se mane itd. Te lahka grupa itd. Uvjek se trazi mana. Ne vazno, vazno je da je zacepio usta svima po ko zna koji put!
- JThomas
#24428 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nemamo mi toliko dobre igrače koliko to izgleda poslije deranja litvanije i latvije. tu se zna pregoniti i neopravdano dizati u nebesa. međutim ova slovačka ipak ima slabije od nas i zato smo uspjeli pobijediti jednu utakmicu usprkos realnom podbačaju i selektora i igrača - u odnosu na nivo pokazan dosad u ovim kvalifikacijama.
da miske nije takva trutina k'o što jeste, ne bi ova postavka bila ni tako neodrživa. ali pošto on ima snage za 22 minute, onda je neodrživa na duže od jednog poluvremena. opet on mora igrati, jer smo mi i sinoć najopasniji bili dok je on mogao trčati, opasniji nego na kraju kad smo okrenuli. ali bi trebao ili izaći ili ući na poluvremenu, jer gubimo i defanzivu i krila i sve.
protiv stvarno dobrih će se morati malo drukčije i neće ići da poslije poraza ne gledaš traku. to je danas osnova svega. da je na drugoj strani bila, recimo današnja belgija ili ukrajina, a mi igrali isto, nabušili bi nas obje utakmice. ako ne d'o bog izgubiš prvu na svjetskom, traka se mora pregledati 20 puta ako treba da se vidi gdje se griješilo. ako ti jedan vladimir weiss radi onakav ršum na krilu, šta očekivati od elitnih svjetskih krila?
dosta će ovisiti o žrijebu, na svjetskom uglavnom u svakoj grupi bude i bar jedna reprezentacija snage ove slovačke ili slabija. ja računam da smo već tamo, jer naša igra protiv slabijih je dominantna.
da miske nije takva trutina k'o što jeste, ne bi ova postavka bila ni tako neodrživa. ali pošto on ima snage za 22 minute, onda je neodrživa na duže od jednog poluvremena. opet on mora igrati, jer smo mi i sinoć najopasniji bili dok je on mogao trčati, opasniji nego na kraju kad smo okrenuli. ali bi trebao ili izaći ili ući na poluvremenu, jer gubimo i defanzivu i krila i sve.
protiv stvarno dobrih će se morati malo drukčije i neće ići da poslije poraza ne gledaš traku. to je danas osnova svega. da je na drugoj strani bila, recimo današnja belgija ili ukrajina, a mi igrali isto, nabušili bi nas obje utakmice. ako ne d'o bog izgubiš prvu na svjetskom, traka se mora pregledati 20 puta ako treba da se vidi gdje se griješilo. ako ti jedan vladimir weiss radi onakav ršum na krilu, šta očekivati od elitnih svjetskih krila?
dosta će ovisiti o žrijebu, na svjetskom uglavnom u svakoj grupi bude i bar jedna reprezentacija snage ove slovačke ili slabija. ja računam da smo već tamo, jer naša igra protiv slabijih je dominantna.
- JThomas
#24429 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
onaj neki sinoć u onoj euforiji nakon kraja utakmice piše da neće džeko safetu krojiti sastavCharuga wrote:Jes, jes, tako je kako ti kazes. Isto ko sto 95% navijaca Sarajeva psuje Dzeki, dao go ili ne, pobjedili ili ne ...Dr. Kuca wrote:Znao sam da ce te se zalijepit. Al 95% zeljo0vaca pljuje pobjedili ne pobjedili, traze se mane itd. Te lahka grupa itd. Uvjek se trazi mana. Ne vazno, vazno je da je zacepio usta svima po ko zna koji put!
u inat svima
- phillie
#24430 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zadnji vezni. Pape, prvo njega zamisli u ekipI, pa tek onda golmana, napadace, vezni i ostale klince palce.
Zmajevi, kapa do poda. Navijaci, isto tako (sta znaci kad se karata dokopaju navijaci, a ne razni sponzori, poslovni partneri, razna udruzenja i estradne licnosti.)
Zmajevi, kapa do poda. Navijaci, isto tako (sta znaci kad se karata dokopaju navijaci, a ne razni sponzori, poslovni partneri, razna udruzenja i estradne licnosti.)
- omega369
#24431 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pusti ti to. Imali, nemali mi smo u Brazilu. a mnogi takticki 'potkovaniji' treneri ce to ljeto provesti kraj televizora.agent_zero wrote:Evo sad nakon prospavane noći i manjeg intenziteta emocija rečenica-dvije.
Safet je opet taktički pao na ispitu, isto kao u prvoj utakmici u zenici. Potpuno identične greške, kao da nije vidio ili nije želio da vidi gdje se griješilo, gdje nam škripi i sl.
Spasili su ga ermin i izet i ima da im bude zahvalan do kraja života!
Sušta realnost je da imamo dobre igrače, ali nemamo dobrog trenera, taktički potkovanog.
Nakon 700 trenera i 100 pokusaja da se negdje plasiramo, konacno imati rezultat koji nam garantuje plasman i sad smo ko nezadovoljni. pa nevjerovatno je to
- mO k3
#24432 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
omega369 wrote:Pusti ti to. Imali, nemali mi smo u Brazilu. a mnogi takticki 'potkovaniji' treneri ce to ljeto provesti kraj televizora.agent_zero wrote:Evo sad nakon prospavane noći i manjeg intenziteta emocija rečenica-dvije.
Safet je opet taktički pao na ispitu, isto kao u prvoj utakmici u zenici. Potpuno identične greške, kao da nije vidio ili nije želio da vidi gdje se griješilo, gdje nam škripi i sl.
Sušta realnost je da imamo dobre igrače, ali nemamo dobrog trenera, taktički potkovanog.
Nakon 700 trenera i 100 pokusaja da se negdje plasiramo, konacno imati rezultat koji nam garantuje plasman i sad smo ko nezadovoljni. pa nevjerovatno je to![]()
Ni meni se ne svidja izbor igraca, ali sad kad je rezultat konacno 'legao', zaboli me... uzivajte ljudi
- kisni indijanac
#24433 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jednostavno je, neko slavi papetovu lošu taktiku, zbog mogućnosti pljuvanja, a neko slavi sinoćnju pobjedu koja je više od pobjede..ja spadam u ovu drugu grupu....poneko jeste realan, ali ponekome smeta isključivo to što je pape tarpi, inače najviše bih volio švabu osima za selektora, gospodin, stručnjak i veliki čovjek, ali iz razumljivih razloga ne može biti selektor, ali sigurno pomaže papeta savjetima, inače kod njega se teško ispadalo iz reprezentacije, a teško upadalo...i švabo je bio tvrdoglav sa jednim spasićem, kome je vjerovao, a koji je sviju nervirao..srećom tada nije bilo forumskih selektora...nekome bi smetalo isljučivo to što je željovac, kao što sada pojedincima smeta što je pape pitar...nadam se da je put u brazil trasiran ..odoh nastaviti slavlje, ja se znam radovati........
-
korisnik101
#24434 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To je kratkorocno razmisljanje.omega369 wrote:Pusti ti to. Imali, nemali mi smo u Brazilu. a mnogi takticki 'potkovaniji' treneri ce to ljeto provesti kraj televizora.agent_zero wrote:Evo sad nakon prospavane noći i manjeg intenziteta emocija rečenica-dvije.
Nakon 700 trenera i 100 pokusaja da se negdje plasiramo, konacno imati rezultat koji nam garantuje plasman i sad smo ko nezadovoljni. pa nevjerovatno je to![]()
Ni meni se ne svidja izbor igraca, ali sad kad je rezultat konacno 'legao', zaboli me... uzivajte ljudi
Kao onaj sto pojede zito koje je trebao da posije. I sta ce onda jesti kasnije ??
Ove kvalifikacije trebaju da budu neka vrsta skole za sve u timu.
KO je pravio greske?> Kako i gdje? Pa da to popravimo.
U mojim ocima, jedine greske je napravio Susic.
Igraci su igrali srcem. Vidjelo se da su dali sve od sebe.
Pa kod onog drugog gola, svi sire ruke kao da ih je bog poljubio u celo.
LJudi,, igraci su stvarno za sav respekt.
Ali Susic..!?? ,, , e,, Susic je problem/...!
-
Konjanik
#24435 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sada da hladne glave nešto kažem. Prije svega, drago mi je da su momci pobijedili ponajviše iz jednog razloga, a taj je da se ovim konačno razbija taj mit o "nedostatku sreće", "baksuzluku", "nafaci", "pehovima" i tako dalje. Po meni termin "luzeri" u sportu ne postoji. Ili jesi dovoljno kvalitetan ili nisi. Kraj priče. Jack kaže Danska, Srbija, 2 puta Portugal i Francuska. Hajdemo po redu. Danska - slažem se. To se trebalo dobiti, a nije se dobilo. Po meni, ovo je jedini pravi neuspjeh od svega nabrojanog. Srbija - u to vrijeme to je bila prilično snažna ekipa, a Bosna nije bila dobra kao sada. Tada doći na Marakanu i pobjediti nisu mogle ni mnogo jače ekipe od Bosne. Prema tome, ovo definitivno nije neuspjeh. Portugal 2 puta - realno, bolja su ekipa od Bosne. Imaju Kristinicu, igrača koji pravi razliku. Ne može se pričati o neuspjehu jer se igralo protiv jače ekipe. Francuska - istina, Francuzi nisu ono što su nekad bili i ovo se moglo dobiti. Ali ako se malo vratimo unatrag na događanja u ovoj grupi, Bosna je svoje šanse izgubila u Tirani, a ne u Parizu. Ta 2 izgubljena boda su je koštala prve pozicije. Isto tako, protiv Francuske u Sarajevu se moralo bolje odigrati. Prema tome, 1:1 sa Francuzima na njihovom terenu nije sportski neuspjeh. Ali remi sa Albancima jest.
Druga stvar zbog koje posebno raduje ova pobjeda jest činjenica da Bosna nije odigrala briljantnu partiju, ali je svejedno upisala 3 boda protiv jedne vrlo nezgodne Slovačke. E ovo mogu samo zrele i velike ekipe. Sa ovom utakmicom se definitivno može reći da je ova reprezentacija sazrela u svakom smislu, a pogotovo u onom psihološkom. To je izuzetno važno jer prijašnje ekipe to nisu imale. Ovo je ogroman iskorak. Pazi, nije to mala stvar. Slovačka te nokautira na tvom terenu, a iduće kolo imaš opet igrati s njima i to kod njih. A oni napaljeni jer su se vratili u igru za Brazil. Sve je protiv tebe. Oni puni samopouzdanja, a tebi samopouzdanje poljuljano. Ali ti ipak dobiješ meč. I to nakon što u prvih 45 min gubiš. E brate, to ne može bilo ko. Bosna je jućer položila jedan ogroman ispit. Ispit zrelosti, psihološke snage, ispit samopouzdanja, ispit snage volje. Svaka čast!
Svi koji kazete nesto protiv Safeta niste u pravu, stavite se u njegovu situaciju znate i sami koliko mafije i korupcije ima kao i politickog pritiska na nogometnu selekciju i savez iako je Dominkovic i Usanovic skinut ima u NS BiH jos Usanovica i Dominkovica samo nisu u prvom planu da ucjenjuju i unistavaju moral nasih fudbalera sto ne znaci da ne rade u sjeni
Druga stvar zbog koje posebno raduje ova pobjeda jest činjenica da Bosna nije odigrala briljantnu partiju, ali je svejedno upisala 3 boda protiv jedne vrlo nezgodne Slovačke. E ovo mogu samo zrele i velike ekipe. Sa ovom utakmicom se definitivno može reći da je ova reprezentacija sazrela u svakom smislu, a pogotovo u onom psihološkom. To je izuzetno važno jer prijašnje ekipe to nisu imale. Ovo je ogroman iskorak. Pazi, nije to mala stvar. Slovačka te nokautira na tvom terenu, a iduće kolo imaš opet igrati s njima i to kod njih. A oni napaljeni jer su se vratili u igru za Brazil. Sve je protiv tebe. Oni puni samopouzdanja, a tebi samopouzdanje poljuljano. Ali ti ipak dobiješ meč. I to nakon što u prvih 45 min gubiš. E brate, to ne može bilo ko. Bosna je jućer položila jedan ogroman ispit. Ispit zrelosti, psihološke snage, ispit samopouzdanja, ispit snage volje. Svaka čast!
Svi koji kazete nesto protiv Safeta niste u pravu, stavite se u njegovu situaciju znate i sami koliko mafije i korupcije ima kao i politickog pritiska na nogometnu selekciju i savez iako je Dominkovic i Usanovic skinut ima u NS BiH jos Usanovica i Dominkovica samo nisu u prvom planu da ucjenjuju i unistavaju moral nasih fudbalera sto ne znaci da ne rade u sjeni
- MOSALJOZE
#24436 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Haus očito ne shvataš neke stvari,a glavna je DRZAVA ISPRED SVEGA.Dr. Kuca wrote:Znao sam da ce te se zalijepit. Al 95% zeljo0vaca pljuje pobjedili ne pobjedili, traze se mane itd. Te lahka grupa itd. Uvjek se trazi mana. Ne vazno, vazno je da je zacepio usta svima po ko zna koji put!
- Dr. Kuca
#24437 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To vec nije istinaCharuga wrote:Jes, jes, tako je kako ti kazes. Isto ko sto 95% navijaca Sarajeva psuje Dzeki, dao go ili ne, pobjedili ili ne ...Dr. Kuca wrote:Znao sam da ce te se zalijepit. Al 95% zeljo0vaca pljuje pobjedili ne pobjedili, traze se mane itd. Te lahka grupa itd. Uvjek se trazi mana. Ne vazno, vazno je da je zacepio usta svima po ko zna koji put!
-
FreakyStyley
#24438 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
agent_zero wrote:Evo sad nakon prospavane noći i manjeg intenziteta emocija rečenica-dvije.
Ovo x 1000000!
- Charuga
- Globalni moderator
#24439 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako god ti kazes ...Dr. Kuca wrote:To vec nije istinaCharuga wrote:Jes, jes, tako je kako ti kazes. Isto ko sto 95% navijaca Sarajeva psuje Dzeki, dao go ili ne, pobjedili ili ne ...Dr. Kuca wrote:Znao sam da ce te se zalijepit. Al 95% zeljo0vaca pljuje pobjedili ne pobjedili, traze se mane itd. Te lahka grupa itd. Uvjek se trazi mana. Ne vazno, vazno je da je zacepio usta svima po ko zna koji put!
.
- shake69
#24440 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Manje-vise, ovdje je vecina komentirala s tim tezama, ali je problem sto nema ozbiljnog novinara u BiH koji ce Papeta, posebno u ovoj euforiji, konfrontirati s tim cinjenicama i neshvatljivim potezima koji i nama laicima upadaju u oci cak i da smo sjedili, gore visoko,u onoj kapsuli s Baumgartnerom!agent_zero wrote:Evo sad nakon prospavane noći i manjeg intenziteta emocija rečenica-dvije.
Nema ni iz tzv. struke, iako je Baka sinoc malo nesto bio kriticniji, haman se ljudi nece zamjeriti jer se nadaju nekad uskociti i bigti bar dio staba nase reprezentacije.
-
caffeinefreak
#24441 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Psuje se svima, i dzeki kad se vuce po terenu k'o pasce ispred katedrale, i spahicu kad se gradi u 16 a dosad je svaku tako zijanio, i misketu kad pegla loptu i okrene se 3x oko sebe, i harisu koji na metar od hamsika ne uklizava nego jos i zastane i td itdDr. Kuca wrote:To vec nije istinaCharuga wrote:Jes, jes, tako je kako ti kazes. Isto ko sto 95% navijaca Sarajeva psuje Dzeki, dao go ili ne, pobjedili ili ne ....
Sad jeli to uredu ili ne, jbg naravno da nije ali frustracije i stanje na terenu utice na sve navijace razlicito..neko psuje, neko suti, pizdi..sta ces..
- omega369
#24442 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Niko nije protiv dugorocnog razmisljanja. Ali shvati vise, i ti i ostali da smo mi narod nakaradno sklepane zemlje kojoj je onemogucen normalan razvoj, da smo postali zemlja vjecnih LUZERA..i da sad konacno imamo NESTO i vi umjesto da uzivate pravite se pametni i filozofirate. Ovaj rezultat nam je trebao kao budali samar. mi tek sad trebamo poceti razmisljati o nekoj dugorocnijoj strategiji a pricati o tome bez rezultata na 'sonu' je preseravanje, ali ono bolesno.korisnik101 wrote:
To je kratkorocno razmisljanje.
Kao onaj sto pojede zito koje je trebao da posije. I sta ce onda jesti kasnije ??
Ove kvalifikacije trebaju da budu neka vrsta skole za sve u timu.
KO je pravio greske?> Kako i gdje? Pa da to popravimo.
U mojim ocima, jedine greske je napravio Susic.
Igraci su igrali srcem. Vidjelo se da su dali sve od sebe.
Pa kod onog drugog gola, svi sire ruke kao da ih je bog poljubio u celo.
LJudi,, igraci su stvarno za sav respekt.
Ali Susic..!?? ,, , e,, Susic je problem/...!
razanj se ne sprema dok je zec u sumi.
- JThomas
#24443 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
treba gledati i izvući pouke, jer ovo neće ići protiv stvarno jakih. pape je dosad kroz ova dva ciklusa ipak dosta učio iz svojih grešaka i popravljao, pa se nadati da će uraditi zadaću za svjetsko (i da će nas pojačati barem kolašinac koji je stvarno pit bul i profil igrača koji jednostavno sad nemamo) vremena ima sasvim dovoljno.
-
FreakyStyley
#24444 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa tako ti je Elvise, jer cim kad kazes nesto ili si drzavni neprijatelj br.1 ili su ubaceni element iz RS-a ili si neznalica itd. Ili ga ne volis jer je pitar.shake69 wrote:Manje-vise, ovdje je vecina komentirala s tim tezama, ali je problem sto nema ozbiljnog novinara u BiH koji ce Papeta, posebno u ovoj euforiji, konfrontirati s tim cinjenicama i neshvatljivim potezima koji i nama laicima upadaju u oci cak i da smo sjedili, gore visoko,u onoj kapsuli s Baumgartnerom!agent_zero wrote:Evo sad nakon prospavane noći i manjeg intenziteta emocija rečenica-dvije.
Sušta realnost je da imamo dobre igrače, ali nemamo dobrog trenera, taktički potkovanog.![]()
Nema ni iz tzv. struke, iako je Baka sinoc malo nesto bio kriticniji, haman se ljudi nece zamjeriti jer se nadaju nekad uskociti i bigti bar dio staba nase reprezentacije.
Los je zbog neznanja i nekapacitiranosti vlastite kao trenera i zbog sujete.
-
FreakyStyley
#24445 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nek je i tako, ali nek se steli na Iskri iz Bugojna, ne na reprezentaciji.JThomas wrote:treba gledati i izvući pouke, jer ovo neće ići protiv stvarno jakih. pape je dosad kroz ova dva ciklusa ipak dosta učio iz svojih grešaka i popravljao, pa se nadati da će uraditi zadaću za svjetsko (i da će nas pojačati barem kolašinac koji je stvarno pit bul i profil igrača koji jednostavno sad nemamo) vremena ima sasvim dovoljno.
- Neradnik
#24446 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovde se prema papetu mnogi odnose ko da je osvojio prvenstvo svijeta,evrope...ocigledno da covjek negdje grijesi u taktici cim daje izjave da smo bolji,uzimamo 6 bodova a jedva 3 izvukosmo....gledam ga na tv kad ga nesto pitaju kljestima mu trebas iz usta rijeci izvlacit...
Osvrnimo se na nasu grupu pored ovih "losijih" kako ih mnogi nazivaju mada ti "losiji" itekako znaju zajebat favorite ali.... tu je grcka koja se ocigledno pati sa svima od pocetka kvalifikacija i slovacka.Grcku smo uzeli zato sto kao sto rekoh nesto u njihovoj igri ne stima ali eto i sa takvom igrom dogurase do baraza...slovacku evo jedva,malo je falilo da nas ljudi kostaju pa cak i baraza...sve u svemu bez obzira sto smo prvi u grupi papetova taktika je bila losa protiv slovaka pa cak i amerike u drugom poluvremenu i za tako nesto ne trebas biti nikakav strucnjak da bi ocjenio,dovoljno je bilo samo pogledat utakmice...
Osvrnimo se na nasu grupu pored ovih "losijih" kako ih mnogi nazivaju mada ti "losiji" itekako znaju zajebat favorite ali.... tu je grcka koja se ocigledno pati sa svima od pocetka kvalifikacija i slovacka.Grcku smo uzeli zato sto kao sto rekoh nesto u njihovoj igri ne stima ali eto i sa takvom igrom dogurase do baraza...slovacku evo jedva,malo je falilo da nas ljudi kostaju pa cak i baraza...sve u svemu bez obzira sto smo prvi u grupi papetova taktika je bila losa protiv slovaka pa cak i amerike u drugom poluvremenu i za tako nesto ne trebas biti nikakav strucnjak da bi ocjenio,dovoljno je bilo samo pogledat utakmice...
Last edited by Neradnik on 11/09/2013 10:54, edited 1 time in total.
- shalla
#24447 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
JThomas wrote:treba gledati i izvući pouke, jer ovo neće ići protiv stvarno jakih. pape je dosad kroz ova dva ciklusa ipak dosta učio iz svojih grešaka i popravljao, pa se nadati da će uraditi zadaću za svjetsko (i da će nas pojačati barem kolašinac koji je stvarno pit bul i profil igrača koji jednostavno sad nemamo) vremena ima sasvim dovoljno.
- omega369
#24448 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma vidi prijatelju, jel to sad imamo i zadace na svjetskom prvenstvu? Imamo neke imperative a 20 min prije kraja utakmice nismo imali ni plasman?! Kakve crne jace reprezentacije, zar se mi trebamo 'mjeriti' uopste sa njima? mi koji nikad nigdje nismo nista napravili? Dajte ljudi, ono nesretno mjesto koje nam je fifa dodjelila nam izgleda pravo udarilo u glavu. Mi apsolutno ne zasluzujemo da budemo ispod 20 mjesta, ali realno. da mi budemo po crnom rangu ispred Brazila koji ima 2 miliona igraca, 3000 modernih stadiona koji su puni svaku utakmicu, a nasa liga kompletna ne vrijedi ni 10 miliona maraka?! ma smijesno, Boga miJThomas wrote:treba gledati i izvući pouke, jer ovo neće ići protiv stvarno jakih. pape je dosad kroz ova dva ciklusa ipak dosta učio iz svojih grešaka i popravljao, pa se nadati da će uraditi zadaću za svjetsko (i da će nas pojačati barem kolašinac koji je stvarno pit bul i profil igrača koji jednostavno sad nemamo) vremena ima sasvim dovoljno.
nasi kosarkasi su najbolji uspjeh napravili kad su se jedva 'skrpili' da odu na prvenstvo i bili potpuni autsajderi
- shake69
#24449 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neka se zna, da cemo i sa sinocnjim trijumfom na FIFA ljestvici skliznuti skoro do 20-og mjesta, kako sam nabrzinu vidio, tako da i tu treba malo smanjtii s euforijom. No, s dvije posljednje pobjede bismo trebali ponovo biti oko 15-og mjesta, mislim.omega369 wrote:ma vidi prijatelju, jel to sad imamo i zadace na svjetskom prvenstvu? Imamo neke imperative a 20 min prije kraja utakmice nismo imali ni plasman?! Kakve crne jace reprezentacije, zar se mi trebamo 'mjeriti' uopste sa njima? mi koji nikad nigdje nismo nista napravili? Dajte ljudi, ono nesretno mjesto koje nam je fifa dodjelila nam izgleda pravo udarilo u glavu. Mi apsolutno ne zasluzujemo da budemo ispod 20 mjesta, ali realno. da mi budemo po crnom rangu ispred Brazila koji ima 2 miliona igraca, 3000 modernih stadiona koji su puni svaku utakmicu, a nasa liga kompletna ne vrijedi ni 10 miliona maraka?! ma smijesno, Boga miJThomas wrote:treba gledati i izvući pouke, jer ovo neće ići protiv stvarno jakih. pape je dosad kroz ova dva ciklusa ipak dosta učio iz svojih grešaka i popravljao, pa se nadati da će uraditi zadaću za svjetsko (i da će nas pojačati barem kolašinac koji je stvarno pit bul i profil igrača koji jednostavno sad nemamo) vremena ima sasvim dovoljno.
nasi kosarkasi su najbolji uspjeh napravili kad su se jedva 'skrpili' da odu na prvenstvo i bili potpuni autsajderima samo kulirati i uzivati a jace reprezentacije.... ne opterecavati se previse. barem ne sad
-
radeljas
#24450 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
u gomili nepromisljenih izjava i gluposti, doslo je i ovo da se uzdamo u slovake koji ce kao namuciti grke. koja glupost. sta treba sad opet nesto kalkulisati i ici na nulu tj. nerijesen rezultat u litvaniji. razmisljaj o igri, taktici, prouci malo litvaniju da ne bude kakvih iznenadjenja i uzdaj se da se dzeko i ibisevic nece povrijediti, jer nemas i nisi stvorio alternaciju napadacima. ostalo smo jos i nekako pokrpili. tj. sredili su ovi mladi igraci papire i nisi ih morao ti moliti da dodju.
smisli dobro kako ces upotrijebiti misimovica jer si sa njim od pocetka grijesio. jednostavno nisi znao kakve igrace imas i kako da se postavis. od price da ce igrati samo oni koji igraju u svojim timovima si odustao, pa se onda fokusiraj na tim,, taktiku i to da se odigra pametno i dobro obje zadnje utakmice ...
smisli dobro kako ces upotrijebiti misimovica jer si sa njim od pocetka grijesio. jednostavno nisi znao kakve igrace imas i kako da se postavis. od price da ce igrati samo oni koji igraju u svojim timovima si odustao, pa se onda fokusiraj na tim,, taktiku i to da se odigra pametno i dobro obje zadnje utakmice ...