Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Bossona

#24426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

BAK-eV wrote: 03/04/2024 14:05
dr_Evil wrote: 03/04/2024 13:54
Point. wrote: 03/04/2024 13:49
Zlurado i hinjski je nazivati Aliju Srbinom.
Pardon Alija Zivkovic - Izetbegovic. Srbijansko plemstvo i u hriscanstvu i u islamu, koji nikakve veze sa Bosnom nije imao, nije je razumio, koji nije shvatao zasto zelimo vratiti ime Bosnjaci jer veze nema sa panislamizmom.

Posto je njegova familija otisla iz Srbije bez ispaljenog metka, nije vidio potrebu da se brani ni Istocna Bosna, nek ljudi idu u muhadzire, ajd boga ti.
Nisam pristalica Izetbegovica.

Ali samo na njega svaljivati krivicu za neorganizovanost Bosnjaka je obicna laz.

Evo prica mi covjek u D. Vakufu kasarna puna oruzja bila, par vojnika je cuvalo. Pocetak marta 1992 i nasi vijecnici odlucili, da se to ne dira. Kazu drzava ce nas krivicno goniti zbog pljacke.

Koja drzava u martu 1992?????

Pouzdano znam, da su iz SDA molili Bosnjake da preuzmu kasarnu u Kiseljaku. Nas oficir bio tamo glavni.

Ista prca i Hrvati ulete prvi uzmu oruzje ....
Živ bio ne brani SANU podvalu Aliju čiji su ti vijećnici bili, skim su bili u koaliciji na vlasti.Za vrijeme rada u PLRBIH nas je Alija podvala ubjeđivao da rata neće biti i da su mu garantovali JNA generali, da je ta okupatorska vojska i naša u vrijeme kada njegovi koalicioni SDS teroristi proglašavaju SAO oblasti. Jednom prilikom u Hrasnici/Ilidža u kući rahmetli Kasima i Hasije Ibrahimović gdje su se održavali sastanci PLRBiH, nakon terorističkih SDS barikada u Sarajevu i uspjelog referenduma Sefer mu kaže da imamo ljude i plan da se zauzimaju kasarne i skladišta oružja poput Faletića i drugih u okruženjima da se naoružamo i da zarušimo mostove i tunele prema Srbiji i CG da, bi se usporio dotur četnika i dobrovoljaca i Srbije i CG, on se usprotivi pravdajući će nas svijet osuditi i da će mo biti okrivljeni za izazivanje rata u vrijeme kada SDS teorosti i JNA četnici kordinirano djeluju, prave sarajevske bakrikade kao generalnu probu za blokadu i zauzimanje grada, izlaze na brda oko gradova preuzimaju vlast terorišu i ubijaju ljude.

Alija je bio njihov on je sve odluke donosio u koristi agresora. Na dan D, 2 Maja 92 okupatorska JNA i SDS teroristi spalili glavnu poštu u Sarajevu, krenuli da zauzmu predsjedništvo nakon cjelodnevnih borbi za odbranu predsjedništva SANU podvla im sleti u ruke na sarajevski Aerodrom jer im je vjerovao, a onda ga iskoriste da izvuku zlikovca Kukanjca i njegove ubice i iz okruženja, i to sa svim naoružanjem. Tada je trebalo ubiti i njega i Kukanjca time bi spasili građansku RBiH od veleizdajnika i njegovih veleizdaja i podjele RBiH. Ko je bio Alija najbolje potrđuju njegove samovoljne odluke i za koga je radio. Taj isti izdajnik je pristao na izvlačenje zlikovačko okupatorske JNA iz svih kasarni u okruženju sa kompletnim naoružanjem i ispratili ih Karadžiću nakon što su mnogo gradove spalili i na desetine hiljada pobili i protjerali od Istoćne Bosne do Krajine umjesto da im se blokira dotur hrane, vode, struje i prisili na izlazak bez oružja uz hapšenje i suđenje ubica i nadređenih. Evo ti podjetnik ko je bio velizdajnik koji je u Junu 92 izvlačio zlikovačko okupatorsku JNA iz okruženih kasarni poput ove sarajevske kasarne Maršal Tito sa svim naoružanjem uz pratnju iz zaštitu Karadžićevcima iz koji su mjesecima ubijali Sarajlije i odakle su napali predjsdništvo 2. maja 92 da bi nastavili opsadu, ubijanje Sarajlija i razaranje grada narednih godina.
Zombi_Rex

#24427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Zombi_Rex »

Bossona wrote: 03/04/2024 18:37
BAK-eV wrote: 03/04/2024 14:05
dr_Evil wrote: 03/04/2024 13:54

Pardon Alija Zivkovic - Izetbegovic. Srbijansko plemstvo i u hriscanstvu i u islamu, koji nikakve veze sa Bosnom nije imao, nije je razumio, koji nije shvatao zasto zelimo vratiti ime Bosnjaci jer veze nema sa panislamizmom.

Posto je njegova familija otisla iz Srbije bez ispaljenog metka, nije vidio potrebu da se brani ni Istocna Bosna, nek ljudi idu u muhadzire, ajd boga ti.
Nisam pristalica Izetbegovica.

Ali samo na njega svaljivati krivicu za neorganizovanost Bosnjaka je obicna laz.

Evo prica mi covjek u D. Vakufu kasarna puna oruzja bila, par vojnika je cuvalo. Pocetak marta 1992 i nasi vijecnici odlucili, da se to ne dira. Kazu drzava ce nas krivicno goniti zbog pljacke.

Koja drzava u martu 1992?????

Pouzdano znam, da su iz SDA molili Bosnjake da preuzmu kasarnu u Kiseljaku. Nas oficir bio tamo glavni.

Ista prca i Hrvati ulete prvi uzmu oruzje ....
Živ bio ne brani SANU podvalu Aliju čiji su ti vijećnici bili, skim su bili u koaliciji na vlasti.Za vrijeme rada u PLRBIH nas je Alija podvala ubjeđivao da rata neće biti i da su mu garantovali JNA generali, da je ta okupatorska vojska i naša u vrijeme kada njegovi koalicioni SDS teroristi proglašavaju SAO oblasti. Jednom prilikom u Hrasnici/Ilidža u kući rahmetli Kasima i Hasije Ibrahimović gdje su se održavali sastanci PLRBiH, nakon terorističkih SDS barikada u Sarajevu i uspjelog referenduma Sefer mu kaže da imamo ljude i plan da se zauzimaju kasarne i skladišta oružja poput Faletića i drugih u okruženjima da se naoružamo i da zarušimo mostove i tunele prema Srbiji i CG da, bi se usporio dotur četnika i dobrovoljaca i Srbije i CG, on se usprotivi pravdajući će nas svijet osuditi i da će mo biti okrivljeni za izazivanje rata u vrijeme kada SDS teorosti i JNA četnici kordinirano djeluju, prave sarajevske bakrikade kao generalnu probu za blokadu i zauzimanje grada, izlaze na brda oko gradova preuzimaju vlast terorišu i ubijaju ljude.

Alija je bio njihov on je sve odluke donosio u koristi agresora. Na dan D, 2 Maja 92 okupatorska JNA i SDS teroristi spalili glavnu poštu u Sarajevu, krenuli da zauzmu predsjedništvo nakon cjelodnevnih borbi za odbranu predsjedništva SANU podvla im sleti u ruke na sarajevski Aerodrom jer im je vjerovao, a onda ga iskoriste da izvuku zlikovca Kukanjca i njegove ubice i iz okruženja, i to sa svim naoružanjem. Tada je trebalo ubiti i njega i Kukanjca time bi spasili građansku RBiH od veleizdajnika i njegovih veleizdaja i podjele RBiH. Ko je bio Alija najbolje potrđuju njegove samovoljne odluke i za koga je radio. Taj isti izdajnik je pristao na izvlačenje zlikovačko okupatorske JNA iz svih kasarni u okruženju sa kompletnim naoružanjem i ispratili ih Karadžiću nakon što su mnogo gradove spalili i na desetine hiljada pobili i protjerali od Istoćne Bosne do Krajine umjesto da im se blokira dotur hrane, vode, struje i prisili na izlazak bez oružja uz hapšenje i suđenje ubica i nadređenih. Evo ti podjetnik ko je bio velizdajnik koji je u Junu 92 izvlačio zlikovačko okupatorsku JNA iz okruženih kasarni poput ove sarajevske kasarne Maršal Tito sa svim naoružanjem uz pratnju iz zaštitu Karadžićevcima iz koji su mjesecima ubijali Sarajlije i odakle su napali predjsdništvo 2. maja 92 da bi nastavili opsadu, ubijanje Sarajlija i razaranje grada narednih godina.
Ovo je za zatvora i nadzor psihijatra 0-24!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Nadrealna scena.
Pricao sam o ovome strancima vrlo cesto.
Ljudima nista nije jasno.
swanfilter

#24429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

U Bos Otoci 92 i pocetkom svega zarobise onog Martica. Uprkos prijetnjama da ce se nebesa sruciti ako ga ne oslobode, nasi nisu htjeli cuti jer su vec skontali da se pakao sprema. I onda na nagovor vlade u Sa i uvjeravanja da ce Srbi malo popustiti, oslobodise onog međeda. Rezultat je bio spaljena do temelja Bos Krupa i pakao naredne cetiri godine.

Alija je ko nevina sobarica kontao politiku onog vremena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

swanfilter wrote: 03/04/2024 19:41 U Bos Otoci 92 i pocetkom svega zarobise onog Martica. Uprkos prijetnjama da ce se nebesa sruciti ako ga ne oslobode, nasi nisu htjeli cuti jer su vec skontali da se pakao sprema. I onda na nagovor vlade u Sa i uvjeravanja da ce Srbi malo popustiti, oslobodise onog međeda. Rezultat je bio spaljena do temelja Bos Krupa i pakao naredne cetiri godine.

Iz Bosanske otoke je Hasan Bratic jelde
NediM17

#24431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by NediM17 »

Zaustavljena, razoružana kolona JNA iz Zenice, skinuti u gaće da nastave pješke prema Ilijašu.
I onda kmeka iz Sarajeva, vratite im sve, obećali smo, dogovorili, razoriće, spaliće Visoko
Uspjeli su naši nešto opreme i oružja zadržati
Čim su prešli u Ilijaš krenulo je granatiranje Visokog.

https://visoko.ba/sjecanje-na-visocke-h ... tufo-buza/
swanfilter

#24432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2024 19:51
swanfilter wrote: 03/04/2024 19:41 U Bos Otoci 92 i pocetkom svega zarobise onog Martica. Uprkos prijetnjama da ce se nebesa sruciti ako ga ne oslobode, nasi nisu htjeli cuti jer su vec skontali da se pakao sprema. I onda na nagovor vlade u Sa i uvjeravanja da ce Srbi malo popustiti, oslobodise onog međeda. Rezultat je bio spaljena do temelja Bos Krupa i pakao naredne cetiri godine.

Iz Bosanske otoke je Hasan Bratic jelde
Jeste.
swanfilter

#24433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Nego, kada je Alija vec spomenut, pa da upitam.

Mada nam zapadnjaci odmah rekose da ne sanjamo snove, sta mislite da li bi se napravio zaokret na zapadu u slucaju da Srbi tada likvidirase Aliju? Ili bi takav scenarij samo kratkotrajno odjeknuo u svijetu i ne bi imao nikakvog efekta?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

To drugo.
Haris.ba

#24435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 03/04/2024 20:21 Nego, kada je Alija vec spomenut, pa da upitam.

Mada nam zapadnjaci odmah rekose da ne sanjamo snove, sta mislite da li bi se napravio zaokret na zapadu u slucaju da Srbi tada likvidirase Aliju? Ili bi takav scenarij samo kratkotrajno odjeknuo u svijetu i ne bi imao nikakvog efekta?
Ne bi nista bilo. Vise kao zanimljiva fusnota. Mada, bilo bi zanimljivo ko bi preuzeo komandu. U onom momentu vjerovatno Ejup. Ali, kasnije ko bi ne pada mi na pamet.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Jadna ti majka da ti Ejup preuzme drzavu
sumirprimus

#24437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Ma ne bi se ja tu slozio iako lijepo zvuci .
Obicno je najednostavnije rjesenje i najtacnije.
Nije bilo ni drzave ni drzavnog aprata. Najlakse sad sve bacit na aliju , ne pogledat istini u oci.
A nema osobe na ovom forumu koja duze pljuje po sda od mene jednistavno mislim nije sve ni do njega .
swanfilter

#24438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 03/04/2024 20:38
swanfilter wrote: 03/04/2024 20:21 Nego, kada je Alija vec spomenut, pa da upitam.

Ne bi nista bilo. Vise kao zanimljiva fusnota. Mada, bilo bi zanimljivo ko bi preuzeo komandu. U onom momentu vjerovatno Ejup. Ali, kasnije ko bi ne pada mi na pamet.
U tom slucaju, i ako bi Ejup djelovao tih godina na nacin kako se postavi u studiju onaj dan, ja bih Aliju halalio.
Haris.ba

#24439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2024 20:40 Jadna ti majka da ti Ejup preuzme drzavu
Pa u onim trenutcima zbunjenosti, njemu je Alija predao da ga mijenja telefonski. Kako i je li to po nekom poslovniku, vjerovatno nije. Jer, mislim da se predsjednik predsjednistva birao na sjednici glasovima samog predsjednistva.

Mozemo sada mi pricati sa ove distance svasta. U onim momentima mislim da Ejup nije bio lose rjesenje. Nije sad da se imalo bas previse izbora. A imas tonske dokaze da u osudnim trenutcima nije bio tunjav.

P.S.
Sad pogledah. Poslije Nijaza koji je usao u predsjednistvo kasnije umjesto Abdica, slijedeci na listi je bio Dzemal Sokolovic. A, poslije njega Nazif Gljiva.
Last edited by Haris.ba on 03/04/2024 20:50, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 03/04/2024 20:45
Pa u onim trenutcima zbunjenosti, njemu je Alija predao da ga mijenja telefonski. Kako i je li to po nekom poslovniku, vjerovatno nije. Jer, mislim da se predsjednik predsjednistva birao na sjednici glasovima samog predsjednistva.

Mozemo sada mi pricati sa ove distance svasta. U onim momentima mislim da Ejup nije bio lose rjesenje. Nije sad da se imalo bas previse izbora. A imas tonske dokaze da u osudnim trenutcima nije bio tunjav.
Katastrofa je bio drugog maja.
Samo ponavlja ne moze to tako, ne moze to tako.
Moze druze jer se desava.
Haris.ba

#24441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2024 20:49

Ja sam skroz drugacije to percipirao. Odmah u kontru ide i oni sto je i predlozio iko razmjene je na kraju bilo.

Vidi, imamo snimke, i opet isti slucaj razlicito gledamo.
Last edited by Haris.ba on 03/04/2024 20:51, edited 1 time in total.
sumirprimus

#24442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Realnist je da vodje nisu odskakale id ostatka populaciej u tim trenucima
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 03/04/2024 20:51

Ja sam skroz drugacije to percipirao. Odmah u kontru ide i oni sto je i predlozio iko razmjene je na kraju bilo.

Neko je uplodovao nedavno cijeli taj dnevnik na yubitu
Haris.ba

#24444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 03/04/2024 20:55
Abdic sjedi ko mumija u studiju, lik osvojio najvise glasova, a Kljuic koji je tada isto odigrao kljucnu ulogu i Ejup su odradili posao.
tramvajtrojka

#24445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 03/04/2024 20:51

Tri sata napetosti boje dns ikakav film sta je ovo bilo :shock:
swanfilter

#24446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 03/04/2024 21:02
Abdic sjedi ko mumija u studiju, lik osvojio najvise glasova, a Kljuic koji je tada isto odigrao kljucnu ulogu i Ejup su odradili posao.
Pa, zar nije prica da je vec bio spreman scenarij za Abdica da zasjedne kao srpski igrac? On je valjda vec bio na putu do predsjednistva. Al su opkoljeni vojnici u kasarni bili razlog da Aliju ne ubise ...
Haris.ba

#24447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 03/04/2024 21:06 Pa, zar nije prica da je vec bio spreman scenarij za Abdica da zasjedne kao srpski igrac? On je valjda vec bio na putu do predsjednistva. Al su opkoljeni vojnici u kasarni bili razlog da Aliju ne ubise ...
Ima video, pogledaj sta Abdic (ne) govori. A Kljujic i Ejup skroz druga prica.

Po tome koliko su pokusali Ejupa poslije rata u hapsanu da stave se vidi koliko im je trn u oku ostao.
tramvajtrojka

#24448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 03/04/2024 21:11
swanfilter wrote: 03/04/2024 21:06 Pa, zar nije prica da je vec bio spreman scenarij za Abdica da zasjedne kao srpski igrac? On je valjda vec bio na putu do predsjednistva. Al su opkoljeni vojnici u kasarni bili razlog da Aliju ne ubise ...
Ima video, pogledaj sta Abdic (ne) govori. A Kljujic i Ejup skroz druga prica.

Po tome koliko su pokusali Ejupa poslije rata u hapsanu da stave se vidi koliko im je trn u oku ostao.
Mi smo imali zesce nafake kad je iskreno JNA ispala skup morona obrukali su se u Vukovaru, a u Sarajevu isprovaljivali ljudi u zauzimanje predsjedništva isli kao u piknik tri bova i dva pincaugera, sreca imali smo prehrabre likove koji su ih zaustavili na puku nafaku

Nevjerojatna je kolicina iskazane nesposobnosti od strane JNA tih dana, ljudi su iz kasarne Viktor bubanj bili na pet minuta od sivog doma, iz kasarne kao na dlanu im je stajala bilo koja druga vojska bi to iskoristila il da zauzme il da gadja besumicno rtv dom dok ne prekinu sve vrste emitiranja iz nje. Jednostavno su usli neodlucni i dobili po nosu, a imali su savrsenu situaciju da sve rijese u nekoliko sati
Haris.ba

#24449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 03/04/2024 21:40 Nevjerojatna je kolicina iskazane nesposobnosti od strane JNA tih dana, ljudi su iz kasarne Viktor bubanj bili na pet minuta od sivog doma, iz kasarne kao na dlanu im je stajala bilo koja druga vojska bi to iskoristila il da zauzme il da gadja besumicno rtv dom dok ne prekinu sve vrste emitiranja iz nje. Jednostavno su usli neodlucni i dobili po nosu, a imali su savrsenu situaciju da sve rijese u nekoliko sati
Mislim da nisu mogli prekinuti emitiranje i da su citav dan gadjali. Televizija je napravljena bas da to izdrzi. Mislim da je bila tada diverzija u ptt i da su prekinuli dobrano veze. Tv nisu uspjeli iz nekih okolnosti. Niti mislim da su htjeli.
Unistili su sto su mislili da je dovoljno da zauzmu. Ipak su planirali da se sve to koristi nakon sloma institucija. Mediji i signal su bili potrebi za pacifikaciju naroda.

Nije se ocekivalo da ce biti otpor kakav je bio. Stvari su se 2.maja odvile kako su se odvile. Nije niko planirao da ce Alija nazvati televiziju i da ce tv odigrati ulogu kakvu je odigrala.
Locked