SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Promoe

#24426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Promoe »

Ovaj hajrovic je pulen od tasima kucevica
Edin H.

#24427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

mali_milojica wrote: Policiji treba dati ovlasti. Sumnjiv si,celava glava,vozis auto sa col prevelikim felgama,2% prezatamnjen auto,nakrivljen si,zavaljen si za volanom,gledas poprijeko,zaustavi,izvuci kroz prozor,dva vaspitno-popravna samara cisto iz predostroznosti i vaspitanja. Pusti govno dalje,trazi sljedeceg
Bojim se da ti poznavanje evropske konvencije o ljudskim pravima nije vrlina :oops:
krater

#24428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

Edin H. wrote:
mali_milojica wrote: Policiji treba dati ovlasti. Sumnjiv si,celava glava,vozis auto sa col prevelikim felgama,2% prezatamnjen auto,nakrivljen si,zavaljen si za volanom,gledas poprijeko,zaustavi,izvuci kroz prozor,dva vaspitno-popravna samara cisto iz predostroznosti i vaspitanja. Pusti govno dalje,trazi sljedeceg
Bojim se da ti poznavanje evropske konvencije o ljudskim pravima nije vrlina :oops:
:lol: :lol:
insomnia78

#24429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Edin H. wrote:
Prepozno se u felgama? :lol:
jao_situacije

#24430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

:lol:
drug_profi

#24431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Je*o majku vazda ima liberalnih pedercica koji su glasniji u borbi za prava kriminalaca.

Ja sam padao u ruke i Titinoj miliciji zbog sitnica, mangupluka i tuca najcesce, ponekad i greskom.
Nikad ni samar nisam dobio. Ne kurci se, odgovori na pitanja i razjasni se za sat-dva sve i dovidjenja.
Jednom me i kuci odvezli.
Pa nije drotovija skupina sadista, jbt. Imaju i oni osjecaj za pravdu, znaju kome treba a kome ne treba udijeliti.
Ima naravno izuzetaka, ali ja pristajem i da me taj izuzetak nekad osamari greskom ako ce ove redovno lausiti....
Tercius

#24432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

drugi profil wrote:Je*o majku vazda ima liberalnih pedercica koji su glasniji u borbi za prava kriminalaca.

Ja sam padao u ruke i Titinoj miliciji zbog sitnica, mangupluka i tuca najcesce, ponekad i greskom.
Nikad ni samar nisam dobio. Ne kurci se, odgovori na pitanja i razjasni se za sat-dva sve i dovidjenja.
Pa nije drotovija skupina sadista, jbt. Imaju i oni osjecaj za pravdu, znaju kome treba a kome ne treba udijeliti.
Ima naravno izuzetaka, ali ja pristajem i da me taj izuzetak nekad osamari greskom ako ce ove redovno lausiti.
...
svrsavam na ovo.....

Nego ljudi dragi jebel iko ista na ovom forumu....da oproste zene, administratori i moderatori sto citaju ovo ....i ne mislim konkretno na forumu nego inace...

Zivjeli...pravda za Nizamu....
Last edited by Tercius on 08/11/2015 05:36, edited 1 time in total.
Tercius

#24433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#24434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

Edin H. wrote:
Kao narod,daleko smo mi od evrope i beckih manira,iako nam je Bec prepisaj hoda.
Kao sto covjek rece malo iznad,mene policija nije zaustavila u saobracaju ima najmanje 5 godina,da ne kazem nesto vise. A znao sam se s posla kuci vracati i sitne sate,sto pjeske (zivim blizu posla),sto sa autom. Znaju oni koga treba ganjati (sto se zorno pokazalo iz ove akcije),ako si prav nemas se cega bojati.

@tercius
Mislim da ti Nizama nije ni cula za Hendrixa :lol:
old_spice

#24435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by old_spice »

Evo ja vozim crnog džipa. zatamnjen je, felge 18, nisam ćelav al mi je skroz kratka kosa, nemam nikakvih prekršaja nikad, ni kazne za parkiranje ni prebrzu vožnju, i šta sad treba neko kroz prozor da me kroz prozor izvlači i šamara?? :lol: :lol: odlično razmišljanje
Tomahawk11
Globalni moderator

#24436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:Je*o majku vazda ima liberalnih pedercica koji su glasniji u borbi za prava kriminalaca.

Ima naravno izuzetaka, ali ja pristajem i da me taj izuzetak nekad osamari greskom ako ce ove redovno lausiti....
Nisu to liberalni pedercici, to su frajeri :oops: :D
Makar da podrze preko foruma, drustvenih mreza i sl. Brateee, brateeee, brudaaaa :lol: :lol: :lol: kakva stoka, ko da ih sve jedna fabrika na isti kalup pravi i fizicki i mentalno.
Haris.ba

#24437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Haris.ba »

Tema Crna hronika. Postavljanje slika zgodne policajke u vezi sa krivičnim djelom ubistva čovjeka koji je mogao biti bilo ko od nas. Je l? "Shit happens".

A da ne pričam o komentarisanju izgleda jedne djevojke koja je među osumnjičenim.

Onda pozivanje na ljudska prava pri sprovođenju osumnjičenih. A to je nešta sasvim normalno u normalnim zemljama. Samo kod nas čudno. Policajac odlučuje kako će nekoga sprovesti. U zavisnosti od prijetnje. Pa imate slike neko sa lisicama sa jaknom preko njih, uspravno fino hoda. Neko sa rukom policajca na leđima. A neko ovako.
Ko je imalo prošao obuku za fizičko savladavanje drugih lica, zna da je ono najlakši način da lice tebi ni drugima ne učini nikakvu štetu. Izgleda možda štetno po tzv. javnu sliku o toj osobi. Al' to je tako.

A ko misli da policija može da radi šta hoće, pa prije nekoliko dana su dva policajca osuđeni za smrt osobe koju su privodili.

smrdim/osudeni-policajci-iz-z ... a-klapica/

Naša policija je jedna od najgorih u Evropi. Al' i takva je za narod kojem služi odlična.
mg

#24438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Policija ne smije dijelit pravdu batinama, niti biti korektivni faktor drustva koji bi upotrebom sile ispravljao nerad ostalih institucija. Vrlo brzo bi to preraslo u samovlasce.

Ova drzava ima problem sa neradom u svim institucijama po horizontalu i po vertikali. Ni jedan tuzitelj se ne procesuira za predemete koje vodi, pa izgubi, za lose napisane optuznice i lose provedene istrage. Sudijama se ne postavlja putanje zasto imaju blagu kaznenu politiku, a drzavi pitanje zasto sporo mjenja zakone, i zasto u tuzilastvu i sudu fali toliko ljudi, da sistem jako sporo i neefikasno funkcionise.

Stranacki su dovedeni i zaposleni ljudi u svim ovim institucijama, koji su danas preteski balast koji nas sve vuce na dno. Svojom nekompetecijom i amaterizmom, ti ljudi, koje kasnije stiti stranka, kao i zatvaranje ociju na uzimanje mita za sve i svasta, su drzavu ostavili bez instrumenata u svojim rukama.

Jer kad policjac ode dzaba na cevape, a komandir zna da za protivuslugu policajac dozvoljava gostima cevabdzinice nepropisno parkiranje, on je duzan to da sankcionise. Ali kod nas to funkcionise da i komandir ide na cevape. I ovo je u svim sferama ovako.

Poslije rata do danas Sarajevo je poprimilo to plemensko uredjenje, gdje se tolerisu mnkge stvari koje nikad nisu smjele. Porodicno-stranacko-zemljacko-kriminalne veze koje onemogucuju sprovodjenje procedura i zakona i na osnovu kojih je uspostavljen ovaj nakaradni sistem.

Na Otoci je bilo visokorizicno hapsenje, pa je upotreba sile sasvim opravdana.
Last edited by mg on 08/11/2015 09:09, edited 1 time in total.
zateznistub

#24439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

mg wrote:Policija ne smije dijelit pravdu batinama, niti biti korektivni faktor drustva koji bi upotrebom sile ispravljao nerad ostalih institucije. Vrlo brzo bi to preraslo u samovlasce.

Ova drzava ima problem sa neradom u svim institucijama i po vertikali. Ni jedan tuzitelj se ne procesuira za predemete koje vodi, pa izgubi. Sudijama se ne postavlja putanje zasto imaju blagu kaznenu politiku, a drzavi pitanje zasto sporo mjenja zakone, i zasto u tuzilastvu i sudu fali toliko ljudi, da sistem jako sporo i neefikasno funkcionise.

Stranacki su dovedeni i zaposleni ljudi u svim ovim institucijama, koji su danas preteski balast koji nas sve vuce na dno. Svojom nekompetecijom i amaterizmom, koji kasnije stiti stranka, kao i zatvaranje ociju na uzimanje mita za sve i svasta, drzava je ostala bez instrumenata u svojim rukama.

Jer kad policjac ode dzaba na cevape, a komandir zna da za protivuslugu policajac dozvoljava gostima cevabdzinice nepropisno parkiranje, on je duzan to da sankcionise. Ali kod nas to funkcionise da i komandir ide na cevape.

Poslije rata do danas Sarajevo je poprimilo to plemensko uredjenje, gdje se tolerisu mnkge stvari koje nikad nisu smjele. Porodicno-stranacko-zemljacko-kriminalne veze koje onemogucuju i na osnovu kojih je uspostavljen ovaj nakaradni sistem.

Na Otoci je bilo visokorizicno hapsenje, pa je upotreba sile sasvim opravdana.
Dok je podvuceno policija mogla, ovo boldirano nije bilo... :wink:
O'zone
Globalni moderator

#24440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Dobro nam je kakvi smo.
mali_milojica

#24441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

old_spice wrote:
Evo ja vozim crnog džipa. zatamnjen je, felge 18, nisam ćelav al mi je skroz kratka kosa, nemam nikakvih prekršaja nikad, ni kazne za parkiranje ni prebrzu vožnju, i šta sad treba neko kroz prozor da me kroz prozor izvlači i šamara?? :lol: :lol: odlično razmišljanje
Cisto iz predostroznosti,jer se pravis pametan :D
mg

#24442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Danas policija pisne kad vidi kriminalca u autu.

Brude se izljube ko najrodjeniji.

I dvije stvari koje si naglasio nemaju velike veze.
old_spice

#24443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by old_spice »

Nemam se ja šta praviti pametan kad to jesam :D znam šta pokušavaš da kažeš, ima ljudi sa kojima to tako i treba, mislim da je većina takva, al ima i normalnog naroda. Ne slažem se sa mnogim zakonima, al ih poštujem i radim prema njima
mario001

#24444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Ono što je zanimljivo je da je, prema također nezvaničnim informacijama, upravo zapaljeni automobil istražiteljima dao početne informacije, koje su im otkrile identitet pljačkaša. Navodno je policija saznala da je zapaljeni automobil kupila sestra uhapšenih Sejfovića.

Pljačka banke dogodila se u četvrtak oko 8.50 sati u ilidžanskoj ulici Rustempašina, nakon čega su pljačkaši, bježeći prema izletištu Stojčevac od zaštitara koji su krenuli za njima, pucali i ubili slučajnog prolaznika na biciklu.

Pljačku su očigledno pomno planirali, jer su u banku upali naoružani automatskim puškama i pancirnim prslucima. Unutar banke su pucali u plafon i udarali dvije radnice, kako bi ih primorali da otvore sef s novcem. Cijela pljačka trajala je oko dvije minute, a ispred banke ih je čekao saučesnik u automobilu koji ih je odvezao Velikom alejom prema Stojčevcu.

Policija je sastavila tim od najiskusnijih istražitelja, a nakon 30 sati opsežne potrage u saradnji sa Tužilaštvo KS, u petak su priveli petero osumnjičenih u naselju Otoka.
Eto kako su ih nasli
mali_milojica

#24445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

old_spice wrote:Nemam se ja šta praviti pametan kad to jesam :D znam šta pokušavaš da kažeš, ima ljudi sa kojima to tako i treba, mislim da je većina takva, al ima i normalnog naroda. Ne slažem se sa mnogim zakonima, al ih poštujem i radim prema njima
Ja sam to vise govorio o idealnim uslovima :D
Policija tacno zna ko i kakav auto voza,vjeruj,upratili bi i tebe da se istices u saobracaju nekim ponasanjem. Vjerujem da znaju svako pojedinacno auto od ovih konjskih glava sto voze,nema tu puno pametovanja. Ima forumasa,da im sad kazes ko vozi taj i taj auto,rekli bi ime i prezime,a da ne zna policija.
HAVANA

#24446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

mali_milojica wrote:
Edin H. wrote:
Kao narod,daleko smo mi od evrope i beckih manira,iako nam je Bec prepisaj hoda.
Kao sto covjek rece malo iznad,mene policija nije zaustavila u saobracaju ima najmanje 5 godina,da ne kazem nesto vise. A znao sam se s posla kuci vracati i sitne sate,sto pjeske (zivim blizu posla),sto sa autom. Znaju oni koga treba ganjati (sto se zorno pokazalo iz ove akcije),ako si prav nemas se cega bojati.

@tercius
Mislim da ti Nizama nije ni cula za Hendrixa :lol:

Treba joj u pernici povazdan pustat hendrixa... :lol:
Edin H.

#24447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

mario001 wrote:
Ono što je zanimljivo je da je, prema također nezvaničnim informacijama, upravo zapaljeni automobil istražiteljima dao početne informacije, koje su im otkrile identitet pljačkaša. Navodno je policija saznala da je zapaljeni automobil kupila sestra uhapšenih Sejfovića.

Pljačka banke dogodila se u četvrtak oko 8.50 sati u ilidžanskoj ulici Rustempašina, nakon čega su pljačkaši, bježeći prema izletištu Stojčevac od zaštitara koji su krenuli za njima, pucali i ubili slučajnog prolaznika na biciklu.

Pljačku su očigledno pomno planirali, jer su u banku upali naoružani automatskim puškama i pancirnim prslucima. Unutar banke su pucali u plafon i udarali dvije radnice, kako bi ih primorali da otvore sef s novcem. Cijela pljačka trajala je oko dvije minute, a ispred banke ih je čekao saučesnik u automobilu koji ih je odvezao Velikom alejom prema Stojčevcu.

Policija je sastavila tim od najiskusnijih istražitelja, a nakon 30 sati opsežne potrage u saradnji sa Tužilaštvo KS, u petak su priveli petero osumnjičenih u naselju Otoka.
Eto kako su ih nasli
E sada lijepo kod Zike na obuku u Zenicu, cuj kupili automobil i sa istim isli u oruzanu pljacku :-)
saabsa

#24448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saabsa »

Ma alfa bila na stranim tablama a nikad nije regularno uvezena. Na njegovoj sestri bili ulazni papiri i vec ja sa alfom ucinila carinski prekrsaj . Pa policiji nije bilo tesko po br sasije naci vlasnika.
Oni kontali stranac to niko ne vodi evidenciju :-)
Alfons Kauders

#24449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

saabsa wrote:Ma alfa bila na stranim tablama a nikad nije regularno uvezena. Na njegovoj sestri bili ulazni papiri i vec ja sa alfom ucinila carinski prekrsaj . Pa policiji nije bilo tesko po br sasije naci vlasnika.
Oni kontali stranac to niko ne vodi evidenciju :-)
mislim, ne izgledaju kao najbistrija ekipa na svijetu... ali da su toliki idioti, u to cisto sumnjam...

doduse cim su izabrali alfu kao auto za bijeg, ocito nisu bas najprofesionalniji... uzeli auto koje krepe kad ga krivo pogledas... da ja pljackam banku, ispred bi me cekala toyota ili neki drugi japanac, eventualno svabo da se lakse izgubim u masi, al garant ne italijansko govno frisko iz uvoza

mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
radiša

#24450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

bile penzije taj dan mozda nisu ni imali predstavu da ce bit tolko para

mislim da su povezane pljacke ova na ilidzi i u hrasnom .treba ovog uhapsenog pljackasa ispitat detaljno.
Locked