Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#24401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Zažalim kad nekog pustim i zažalim UVIJEK kada nekog ne preteknem iako sam mogao. Taj će se nakon toga odmah pretvoriti u puštaća, pravnika, instagram ovisnika i sl.
Travnički Noćni Šetač

#24402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

kakaljin wrote:
Znam da fizicki ne mogu u isto vrijeme, i da su zakaceni jedni za druge nece krenuti u isto vrijeme, ali ovo sto pisemo je bas ono presporo kretanje i stvaranje guzvi, jer se pocelo misliti ja sam sam na cesti i briga me za ostale
Da... slazem se...
Travnički Noćni Šetač

#24403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

drug_profi wrote:Zažalim kad nekog pustim i zažalim UVIJEK kada nekog ne preteknem iako sam mogao. Taj će se nakon toga odmah pretvoriti u puštaća, pravnika, instagram ovisnika i sl.
Marfijev zakon.... klasika...
basicm

#24404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Ja se samotreniram da se ne zivciram, pustam ljude na pricipu rajfeslusa, malo me jos sporaci zivciraju i mobitelasi. Krenem ranije i stignem na vrijeme. Zao mi mene i zivaca, ne mogu sa stokom drukcije.
kakaljin

#24405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

basicm wrote:Ja se samotreniram da se ne zivciram, pustam ljude na pricipu rajfeslusa, malo me jos sporaci zivciraju i mobitelasi. Krenem ranije i stignem na vrijeme. Zao mi mene i zivaca, ne mogu sa stokom drukcije.

Kada bi ovo svi znali da koriste u guzvama bilo bi puno lakse
drug_profi

#24406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pa to je neki bonton iako ga nema u ZOBS-u pa mnogi pravnici ne shvataju potrebu da kad se kolona sporo krece i nema kraja, da je jedini normalan rezon pustiti po jednog ispred sebe sa sporednih cesta.
Međutim vidim da se kod nas polako prima, ali opet ima onih koji ne shvataju poentu pa stanu i puste 3-4 vozila.... to odmah prouzrokuje zaustavljanje kolone i jbg. vise stete nego koristi.
Kad se ide jedan po jedan, svi znaju, svi spremni, nema zaustavljanja, usporis ne stajes....
Qler

#24407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Citao sam negdje da je u nekim USA drzavama ovo zakonom propisano. Ima i par videa po youtube kako policija kaznjava ove sto ne pustaju.
Travnički Noćni Šetač

#24408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

To je ok sistem kad se dvije kolone spajaju u jednu, i to na dosta mjesta baš funkcioniše... no ovo gore je pokrenuto pitanje kada nisu dvije kolone već pustiš jednog lika sa strane u svoju kolonu koji nakon toga ide sporije nego ostatak kolone ispred i zagužva sve iza sebe još gore nego što je bilo.... takvi ne shvataju situaciju nikako...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Optimist wrote:Upravo, citrosi su imali toliko inovacija da im citava autoindustrija moze pozavidjeti koliko su bili ispred svog vremena.
Kad su oni imali corner light funkciju, ostali nisu imali ni glavna svjetla kako treba. :D
I Lancia :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Neki dan se ukljucujem na cestu sa prosirenja, prethodi mu krivina pa je malo nepregledno, ali oprezno i moze se. Ide lola sa onim Touranom bijela kafa svabski taksi bio, haj reko taman da on prodje i ukljucit cu se.

Kad frajer skrece na to prosirenje sa kojeg se ja pokusavam ukljuciti bez zmigavca :lol: i jos stane tako da mi zakloni pogled na cestu na koju se trebam ukljucit. :run:

Reko misli malo za sta ti sluzi taj kanister, on ko tele u mene bleno, ne konta da me dva put zajebo u 5 sekundi :-)
ldzi

#24411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ldzi »

Sinoć umalo da sam imao udes radi vozila sa rotacijom. To se desilo u Travniku na Komaru. Auto ide ispred mene, a na lijavoj strani dolazi mi auto u susret iza kojg su dva vozila pod rotacijom kod kojih je rotacija smještena na prednjoj karambolki. Vozilo ispred mene skreć desno na seocki pu, a vozilo lijevo sklanja se sa ceste dao bi dva vozila ne velikoj krivini sa punom linijom direktno naletila na mene. Svaka šuša može staviti rotaciju, policija bi trebala kontrolisati i njih.Zar se toliko nekom žuri radi 10-20 minuta da će zakasniti da bi ubio nekoga.
zLatk0

#24412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zLatk0 »

ldzi wrote:Sinoć umalo da sam imao udes radi vozila sa rotacijom. To se desilo u Travniku na Komaru. Auto ide ispred mene, a na lijavoj strani dolazi mi auto u susret iza kojg su dva vozila pod rotacijom kod kojih je rotacija smještena na prednjoj karambolki. Vozilo ispred mene skreć desno na seocki pu, a vozilo lijevo sklanja se sa ceste dao bi dva vozila ne velikoj krivini sa punom linijom direktno naletila na mene. Svaka šuša može staviti rotaciju, policija bi trebala kontrolisati i njih.Zar se toliko nekom žuri radi 10-20 minuta da će zakasniti da bi ubio nekoga.
Koliko znam po ZOBS-u pod vozilima pod pratnjom se smatraju ona koja na čelu kolone imaju označeno policijsko vozilo, tako nešta glasi odredba.

Bila je inicijativa da svako pod blinkerima ima prednost, ali mislim da nije usvojeno.
tempuser

#24413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

I sad se vracamo na 100 x prepricanu pricu da nije svaki civilni auto sa blinkerima automatski auto po pratnjom da mora ispred ili iza imati policijsku pratnju, nego da to moze biti civilni auto policije sa pravom prvenstva prema kojem vozaci imaju obavezu definisanu ZOBS-om!
kakaljin

#24414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

tempuser wrote:I sad se vracamo na 100 x prepricanu pricu da nije svaki civilni auto sa blinkerima automatski auto po pratnjom da mora ispred ili iza imati policijsku pratnju, nego da to moze biti civilni auto policije sa pravom prvenstva prema kojem vozaci imaju obavezu definisanu ZOBS-om!
Ali ako upale te blinkere, onda voze brze prolaze sve, a ne samo da se ubace ispred jednog auta pa stanu i ugase blinkere.
Travnički Noćni Šetač

#24415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zLatk0 wrote:
ldzi wrote:Sinoć umalo da sam imao udes radi vozila sa rotacijom. To se desilo u Travniku na Komaru. Auto ide ispred mene, a na lijavoj strani dolazi mi auto u susret iza kojg su dva vozila pod rotacijom kod kojih je rotacija smještena na prednjoj karambolki. Vozilo ispred mene skreć desno na seocki pu, a vozilo lijevo sklanja se sa ceste dao bi dva vozila ne velikoj krivini sa punom linijom direktno naletila na mene. Svaka šuša može staviti rotaciju, policija bi trebala kontrolisati i njih.Zar se toliko nekom žuri radi 10-20 minuta da će zakasniti da bi ubio nekoga.
Koliko znam po ZOBS-u pod vozilima pod pratnjom se smatraju ona koja na čelu kolone imaju označeno policijsko vozilo, tako nešta glasi odredba.

Bila je inicijativa da svako pod blinkerima ima prednost, ali mislim da nije usvojeno.
Članovi 125. i 126. ZOBS-a
tempuser

#24416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

kakaljin wrote:
tempuser wrote:I sad se vracamo na 100 x prepricanu pricu da nije svaki civilni auto sa blinkerima automatski auto po pratnjom da mora ispred ili iza imati policijsku pratnju, nego da to moze biti civilni auto policije sa pravom prvenstva prema kojem vozaci imaju obavezu definisanu ZOBS-om!
Ali ako upale te blinkere, onda voze brze prolaze sve, a ne samo da se ubace ispred jednog auta pa stanu i ugase blinkere.
To ti je kad imas ovlastenja, u principu jeste zloupotrba, ali usko zakonski on na to ima pravu, a mi obavezu! Hiljadu puta vidjena stvar da murija zavrti rotaciju samo da prodju groz guzvu pa ugasi...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#24417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Image

+1 ps
Throttle

#24418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Jel ovo šeta cuku :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#24419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

jest, samo je cuko gulio cca 30kmh
vjeshalica

#24421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Gdje su one iz udruzenja za zastitu pasa da skikocu?
Treba debila svakako prijaviti za ovaj kretenluk
Bakir1

#24422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Maloprije neki twin Peaks mozak, kolona je od zepca do zenice, lola tjera sivog pasata i to samo preko pune i to samo u mrtve makazice, i to traje bar 6-7 puta.
Kada je skrenuo u Zenicu meni nije bilo dobro..i kazu puno je policije i radara, neka represija sta li :run:
escobar__

#24423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Nažalost rijetko kad budu u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

A za takve morone bih uveo i kaznu fizičkog nasilja, pa pored novčane i oduzimanja dozvole istuk'o idiota da ga majka ne prepozna.
ElRe

#24424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ElRe »

Primjećujem (ne znam da li je to slučajnost) da vozači SUV i crossover vozila u Sarajevu, slabo gledaju pri prestrojavanju iz trake u traku. Par puta mi se desilo da ja skoro završim prestrojavanje, a lik lijevo krene da se prestrojava iz lijeve u srednju traku.
Bili su to 3008, Qashqai, X1.
drug_profi

#24425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Realno to se desava stalno nevezano za tip vozila. Tesko je imati pregled u retrovizorima pod tim uglom. Znači ostaje ti da ocekujes susret u srednjoj traci pri prestrojavanju iz lijeve i desne. Desava se meni isto bar jednom sedmicno, pa ako sam iza, usporim da se ne sastavimo, ako sam ispred onda obicno meni trube i blicaju.... mislim logicno da te nisam vidio frajeru...i logicno da ces ti mene vidjeti prije nego ja tebe... :-)
Post Reply