Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
aut

#24401 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aut »

Pape će nas vjerovatno odvesti u Brazil. Međutim za nešto više nam treba kvalitetniji stručni štab. uručiti mu otkaz, a novi selektor bi trebao biti forumaš Brat a njegov pomoćnik neka bude kakanjski Murinjo.
shalla

#24402 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Meni je u svemu ovome najgore (pričamo sad o Papetu kao selektoru, naravno da nakon sinoćnje pobjede riječ najgore baš i ne ide u kontekst) što on nakon utakmice u Zenici, u kojoj su se nedostaci vidjeli iz neke od onih svemirskih stanica, nije izvukao nijednu jedinu pouku, mi smo 150 od 180 minuta ovog dvomeča igrali isto = loše...
Pa jebemu mater i djeci je bilo jasno da utakmica u Zenici nikako ne smije biti model kako da igramo i on, usljed svoje tvrdoglavosti ili neznanja ili ne znam čega već, postavlja identičnu igru i naravno Slovaci dominiraju bez po muke... Ironično, da se Mujdža ne povrijedi, Zahirović još ne bi ušao i pitanje je kako bi se utakmica dalje odvijala...

Al jbg, što neko gore reče, nemamo mu pravo srati, doveo nas je na prag najvećeg uspjeha (u koji od sinoć uopšte aBd ne sumnjam) i kod mene ima kredit za sva vremena ali brate uzdizati ga do nekih visina i glorificirati njegove taktike i pripreme za tekme je ipak previše ;-)

Ipak, usljed svega ovoga ja ću mu reći hvala na svemu i da do Brazila još malo izuči taj trenerski zanat da tamo budemo aBd još bolji :bih:
Dr. Kuca

#24403 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Pametnjakovici i to uglavnom zeljovci seru, kao i obicno, pojedose se sto ce pitar odvest repku u Brazil, 95% njih. Ja mu skidam kapu na mudima da igra sa 7-8 ofanzivnih igraca. Trebala nam je pobjeda i uspjeli smo. Jedina zamjerka na Misketu, al on ima kuveta za mozda 20 minuta i to je to, al opet da ga je ostavio na klupi jebalo bi mu se sve gdje ce Miske na klupu. Ne slusaj nikog Pape samo furaj svoje :kiss: :bih:
ultima_palabra

#24404 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

leo karan wrote:Ne znamo ni sami kako smo pobijedili.
Nista nije naucio iz poraza sa BP. Ovo je bilo kockanje.
Kod nas se u svim sportovima koristi taktika zvana improvizacija, tu smo savrseni.

Stvarno je bilo frustrirajuce gledati Misimovica kako se vuce po terenu.

Jednostavno ne znam sta se desilo s taktikom i sistemom igre u ove dvije utakmice. Ponavljam, referisem se samo na ove dvije utakmice sa Slovacima.
Sve do sad je bilo savrseno i kapa dole.
Al u ove dvije tekme je strategija, a samim tim i izvedba bila ravna nuli.

Ne bih da zvucim zlonamjerno, al za pobjedu od sinoc vece zasluge imaju nasi navijaci gore koji su ih bukvalno natjerali na pobjedu, nego selektror.
Da nismo toliko fanaticni, i da nas je bilo par stotina na tribinama popusili bi 100%
Realno :thumbup: Ne znam šta se desilo sa čovjekom u ove dvije utakmice, kao da mu je neko lobotomiju izvršio. Ali nekad je bolje biti sretan nego dobar :D

Pamet u glavu i Litvaniju shvatiti kao da igramo sa Njemačkom.
sumirprimus

#24405 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

jebga i vi zapeli ko da pape ima na spisku 25 igraca svjetske klase..
samo na primjeru mujdze i utakmice prije sa avdijom vidjelo se koliko smo limitirani...
jos taj famozni defanzivac,i to krilo vedo...to je to.. jebiga pita se pravi od onog sta imas...
sumasumarum77

#24406 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumasumarum77 »

Jel ko vidio da li je Medunjanin nekom uklizao ili barem mu naskocio na ledja ? Dva gola primismo zbog njega( u zenici i zilini) ali je zato jedini smireno dodavao u sredini za razliku od salihovica koji kad se uzbudi ne moze na dva metra dodati. Treba sa Medunjaninom vjezbati malo tu odbranu kad ostane zadnji. Ma svi su nam igraci limitirani. Skoro svaki ima jednu veliku vrlinu i jednu veliku manu a mi ih dobro znamo da ih ne nabrajam ovdje.
shalla

#24407 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

sumirprimus wrote:jebga i vi zapeli ko da pape ima na spisku 25 igraca svjetske klase..
samo na primjeru mujdze i utakmice prije sa avdijom vidjelo se koliko smo limitirani...
jos taj famozni defanzivac,i to krilo vedo...to je to.. jebiga pita se pravi od onog sta imas...
Ne mora biti 25 igrača svjetske klase, nemaš ih ni u jednoj reprezentaciji svijeta ali mi imamo sreću, koju mongi učesnici dosadašnjih prvenstava nije imalo, da u svakoj liniji imamo svjetskog igrača, ostalo se nadopunjava sa onim što imaš ;-)

Begović
Spahić
Pjanić
Džeko

U svakoj liniji igrač svjetskog kalibra, kada počneš širiti roster skontaš da je ostatak ekipe sasvim sasvim dovoljan da budemo jaka reprezentacija...
Mujdža, Vranješ, Bičakčić, aBd Kolašinac, Zukanović, Medunjanin, Zahirović, Rahimić, Lulić, Hajrović, Stevanović, Misimović, Salihović, Ibišević, izvinite ako sam ja presubjektivan ali mislim da je ovaj roster, kada se uigra i kada se postavi odgovarajuća taktika, jači od velikog broja ekipa koje su u zadnjih 15 godina prodefilovale evropskim i svjetskim prvenstvima...
sumirprimus

#24408 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

ne ne i ja kajem, na mjesto tog defanzivca jednog, i rjesenje za ovo "lazno"krilo jer je evidentno da se vedo "djabe" tu trosi...i ekipa ko bombona ,to je to,mi bolje nemamo.. :thumbup:
internazionale

#24409 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by internazionale »

Dr. Kuca wrote:Pametnjakovici i to uglavnom zeljovci seru, kao i obicno, pojedose se sto ce pitar odvest repku u Brazil, 95% njih. Ja mu skidam kapu na mudima da igra sa 7-8 ofanzivnih igraca. Trebala nam je pobjeda i uspjeli smo. Jedina zamjerka na Misketu, al on ima kuveta za mozda 20 minuta i to je to, al opet da ga je ostavio na klupi jebalo bi mu se sve gdje ce Miske na klupu. Ne slusaj nikog Pape samo furaj svoje :kiss: :bih:
:thumbup: :thumbup:
hirurški precizno

Pape je "iscijedio" sve najbolje iz naše ekipe
u ove dvije utakmice sa slovacima smo, od strandardne ekipe koja je i iznijela teret kvalifikacija, imali dva igrača koja su totalno van forme
Misketa i Salihovića
Miske fizički izgleda kao Said Huseinović kad se vratio fudbalu u FK Sarajevo
Salihovićevi centaršutevi i dodavanja su tužni
plus problemi sa desnim bekom i konstantni problemi sa zadnjim veznim
ja se nadam da će nam Kolašinac doći k'o kec na desetku obzirom da pokriva više pozicija (da imam kakav čarobni štapić vratio bih Zlatana Bajramovića)

isto tako mi je drago da je konačno i ofanzivni fudbal pobijedio ove destruktivce i igru na kontre
sad slovački selektor Kozak ima priliku protiv grka NA TERENU pokazati koliki je stručnjak
veljaca

#24410 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Cestitke Reprezentaciji BiH ..... :bih:

Bravo i za selektora ....

Uz dosta srece ipak ide sve prema planu ....

I prestanite dijeliti navijace BIH na Manijake, Horde Zla, Robijase, Rodjene i ine ...
Charuga
Globalni moderator

#24411 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Dr. Kuca wrote:Pametnjakovici i to uglavnom zeljovci seru, kao i obicno, pojedose se sto ce pitar odvest repku u Brazil, 95% njih.
Muhamed Đakmić wrote:Ma jebem ti mater Sušiću, eto.
rajv0sa wrote:Pape napusi se ti citavom forumskom auditorijumu.
Da trazim jos?

Radi 2-3 forumasa koja nisu zadovoljna Papetom a deklarisu se kao zeljovci vi oznacavate sve navijace Želje kao kriticare i mrzitelje selektora. Bezveze vam je ta prica u svakom slucaj ...
internazionale

#24412 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by internazionale »

Charuga wrote:
Dr. Kuca wrote:Pametnjakovici i to uglavnom zeljovci seru, kao i obicno, pojedose se sto ce pitar odvest repku u Brazil, 95% njih.
Muhamed Đakmić wrote:Ma jebem ti mater Sušiću, eto.
rajv0sa wrote:Pape napusi se ti citavom forumskom auditorijumu.
Da trazim jos?

Radi 2-3 forumasa koja nisu zadovoljna Papetom a deklarisu se kao zeljovci vi oznacavate sve navijace Želje kao kriticare i mrzitelje selektora. Bezveze vam je ta prica u svakom slucaj ...
pa i @Dr. Kuca nije rekao 100% svi željovci
noiserr

#24413 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by noiserr »

Dr. Kuca wrote:Pametnjakovici i to uglavnom zeljovci seru, kao i obicno, pojedose se sto ce pitar odvest repku u Brazil, 95% njih. Ja mu skidam kapu na mudima da igra sa 7-8 ofanzivnih igraca. Trebala nam je pobjeda i uspjeli smo. Jedina zamjerka na Misketu, al on ima kuveta za mozda 20 minuta i to je to, al opet da ga je ostavio na klupi jebalo bi mu se sve gdje ce Miske na klupu. Ne slusaj nikog Pape samo furaj svoje :kiss: :bih:
Ja zam Zeljovac, ali pretrazi svu moju istoriju i nikad neces vidjeti ista ruzno protiv Susic-a. Cak sta vise uvijek sam ga branio.

Susic, se meni davnih dana dokazao. Nemoze se svaka utakmica ni dobiti. Takav tim na ovom svijetu ne postoji. Ovaj kontinuitet i period gradjenja reprezentacije koju je Susic napravio je fenomenalan. Mi smo duplo jaca reprezentacija sada nego ikad prije.

I pored svog onog pljuvanja po igracima i Susic-u oni su ipak imali toliko muda da se pojave sa istom taktikom i da pokazu svoju silu. Time nadam se zacepivsi usta velikom broju hejtera koji nisu zasluzili ovakav tim i selektora.

Takodjer je malo sramota koliko su jaci bili navijaci u Slovackoj nego oni u Zenici. Svercanju karata se lako moze stati u kraj u danasnje vrijeme interneta. Kupuj karte po imenu i trazi licnu na ulazu. I nema vise svercanja. Kad bi se ukinulo svercanje ja mislim da bi kvalitet navijaca na stadionu bio daleko veci.
Last edited by noiserr on 11/09/2013 09:32, edited 2 times in total.
Charuga
Globalni moderator

#24414 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

internazionale wrote:pa i @Dr. Kuca nije rekao 100% svi željovci
Ali je rekao "uglavnom zeljovci" a znamo svi sta znaci to, nismo djeca jebem ga ja ...

Jos jednom kazem, bezveze je ta prica. Za mene je Pape selektor kao i svaki drugi, bez obzira sto je bordo boje. Ne pravim razliku izmedju njega i Dzeke i ostalih reprezentativaca. Svi su oni nasi i svi se bore za istu zemlju.
mO k3

#24415 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mO k3 »

Charuga wrote:
internazionale wrote:pa i @Dr. Kuca nije rekao 100% svi željovci
Ali je rekao "uglavnom zeljovci" a znamo svi sta znaci to, nismo djeca jebem ga ja ...

Jos jednom kazem, bezveze je ta prica. Za mene je Pape selektor kao i svaki drugi, bez obzira sto je bordo boje. Ne pravim razliku izmedju njega i Dzeke i ostalih reprezentativaca. Svi su oni nasi i svi se bore za istu zemlju.
:thumbup:
Tim je zvijezda!
ado-šampion

#24416 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ado-šampion »

Pape je uradio dosta dobrih stvari. Prva je ta sto je uveo red, sto vise ne igraju igraci bez klubova da bi se prodali, sto je bio slucaj kod skoro svih prethodnih selektora, posebno kod Cire. Druga je sto je sa svojim strucnim stabom u reprezentaciju doveo dosta novih i dobrih igraca, a vrhunac je Hajrovic. Treca je sto gaji lijep i napadacki fudbal.

Medjutim, moramo biti realni...

Postavka je Zenici prije tekme je izgledala kao hrabra. Bez defanzivnog veznog, sa trojicom ofanzivnih veznih igraca na tri od cetiri pozicije u veznom redu.
Nakon tekme, jasno je bilo da je Pape pretjerao. Ne samo da je totalno fulio taktiku, nego je i potcijenio protivnika i definitivno nije gledao protivnika uopste, nije taktizirao, igrao je kao da smo mi makar tri puta jaci i kao da je bio siguran da cemo ih dotuci u prvih pola sata.
No, vratimo se na taktiku. Vec od pocetka drugog poluvremena u Zenici bilo je jasno da vezni red ne obavlja zadatke u defanzivi, puno prostora ostaje, previse visoko izlaze, i podrska veznog reda odbrani je bukvalno nikakva, tj. nepostojeca. Bilo je jasno i to da je Weissu bio potreban flaster, sto naravno Pape nije uvidio jer nije ni gledao Slovacku.

Posle toga se ocekivalo da ce Pape nesto nauciti iz te utakmice i da ce u Zilini izaci s Rahimicem ili Zahirovicem, medjutim Pape opet krece s istom taktikom, i umjesto da stavi flastera Weissu, on na njegovu stranu gura polu-spremnog Mujdzu. :?
Ovaj put je vec u prvom poluvremenu jasno da nas uzimaju na kontre jos gore nego u Zenici - makar jedno 3-4 puta izasli su 3 na 3 ili 4 na 4 prilikom kontre. Zapravo to koliko je Pape zajebo najbolje govori situacija kod gola, gdje inace ofanzivni vezni igrac, Medunjanin, ostaje zadnji i covjek izgleda kao da konta "otkud ja ljudi ovdje, sta je ovo?".

Ono sto je mozda i odlucilo sinoc, i sto je bila CISTA sreca, je to sto Mujdza nije bio spreman za 90 minuta, pa ga je mijenjao Zahirovicem. Zahirovic kao defanzivni vezni igrac zna kako se igra u defanzivi i totalno otupljuje Weissa, od koga je i u Zenici i u Zilini dolazilo 80% Slovackih dobrih akcija i prilika.

Siguran sam da smo sinoc izgubili da bi Pape na pres konferenciji s idotskim osmijehom opet lupio da bi i treci put isto igrao.

Razumljivo je da Pape nije vrhunski trener. Dovoljno je da se pogleda koje je timove dosad vodio. Cak mu nije igracka slava nije pomogla da vodi jace klubove, sto je bio slucaj s mnogim trenerima. Na kraju krajeva, Papetova plata je daleko ispod plate vrhunskih trenera.
Medjutim, Pape treba malo stati na zemlju i utuviti sebi u glavu da on nije Fabio Capello. Zasrao je dobro takticki u dvije tekme zaredom, u drugoj ponovio greske iz prve, i treba iz toga da izvuce pouku. Osim, ako ne mislimo otici u Brazil da se vratimo s tri poraza.
Zadnji vezni je neophodan ovoj reprezentaciji! Tacka. Ok, Rahimic je star, Zahirovic je tanak s loptom u nogama, sve je to ok. Sta je sa Seferovicem? Zar njemu prirodna pozicija nije defanzivni vezni? Momak je jako siguran s loptom u nogama, dobar u defanzivi, idealan za zadnjeg veznog. Sto je dosad prece bilo da igra u odbrani, postoji ispirka, realno nismo imali ni prosjecnog partnera za Spahica osim njega. Ali sad je drukcija situacija. Ovaj Bicakcic momak je veoma solidan, i cak je dobar i s loptom u nogama, siguran, ne panici. Kolasinac ce vjerovatno isto tako brzo dobiti poziv. Papetu ostaje to da za pola godine, koliko ostaje od kvalifikacija do prvenstva, uigra jednog od te dvojice sa Spahicem.

Naravno sve pod uslovom da je izvukao pouku. A inace bi bila steta, jer fakat imamo dobru ekipu, super atmosferu i uzevsi u obzir da cemo biti u jakom sesiru kao prvi u kvalifikacionoj grupu (i s dobrom pozicijom na FIFA-inoj listi), vrlo lako mozemo do drugog kruga, pa onda sta bude u eliminacionoj fazi. Ovako nam se smijesi povratak kuci posle prva faze i to s tri poraza.
SSemir

#24417 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

leo karan wrote:Jednostavno ne znam sta se desilo s taktikom i sistemom igre u ove dvije utakmice. Ponavljam, referisem se samo na ove dvije utakmice sa Slovacima.
Desilo se to da smo dosli u situaciju da apsolutno moramo da pobijedim i da smo morali da igram sa 7-8 napadcki nastrojenih igraca, a protiv sebe smo imali jako kvalitetnu ekipu. to je sve sto se desilo.

ljudi moji kvalifikacije se blize kraju vise nema kalkulacija i razmisljanja, apsolutno se svaka utakmica mora pobijedit a u takvim situacijama jedina taktika je: napad!na pocetku kvalifikacija se moglo planirati, razmisljat kako da ne primis gol, kako da zatvoris njihovu igru, ali sada toga vise nema, sada se samo razmislja kako dati golove, sada se razmislja o sebi i postavlja se igra u kojoj treba postici gol i pobijediti.

i u ovakoj situaciju pojedini forumski strucnjaci traze da se izvede dzeko, da se igra samo sa jednim napadacem, da se izveede misimovic i slicne genijalnosti
korisnik101

#24418 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Safet nas je razocarao u ove dvije utakmice.

Igracima nemamo nista reci. Dali su sve od sebe. Misimovic i Salihovac su takodje igrali koliko su mogli. Jednostavno u momentu nisu za pocetnih 11.
A to je dio trenera da vidi.

Igrati sa Slovackom u Zilini u istoj postavi kao u Zenici, moze samo fudbalski tvrdoglavac i neznalica.
Safete, sve do utakmice sa Slovacima sam te postovao.
Sad vise NE !!
shake69

#24419 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

Hvala, Pape, ali bih volio da te neko pita: a zasto smo to imali kriticne trenutke u dvije utakmice zbog brzih slovackih igraca? Zasto? Pa, svakome je jasno da se bez DM ne moze igrati ovako zahtjevna utakmica jer kontre Slovaka nije imao ko da prekine a Medo to nije iako je igrao nesto u tom fazonu na terenu. Jeste li ga vidjeli kod gola? Fino isprati Hamsika, ni da uklize, nista!?
Mislim da Papetu karakterno, od rodjenja, fali te neke drskosti, odlucnosti muskarcine da lupi od sto i kaze : ne moze tako!
Jedino htijenje i borbenost su bili na nivou a da nam s dovom ne udje Izet, izadje indisponirani Miske, bogme tesko da bismo se sinoc i danas radovali!
korisnik101

#24420 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

shake69 wrote:Hvala, Pape, ali bih volio da te neko pita: a zasto smo to imali kriticne trenutke u dvije utakmice zbog brzih slovackih igraca? Zasto? Pa, svakome je jasno da se bez DM ne moze igrati ovako zahtjevna utakmica jer kontre Slovaka nije imao ko da prekine a Medo to nije iako je igrao nesto u tom fazonu na terenu. Jeste li ga vidjeli kod gola? Fino isprati Hamsika, ni da uklize, nista!?
Mislim da Papetu karakterno, od rodjenja, fali te neke drskosti, odlucnosti muskarcine da lupi od sto i kaze : ne moze tako!
Jedino htijenje i borbenost su bili na nivou a da nam s dovom ne udje Izet, izadje indisponirani Miske, bogme tesko da bismo se sinoc i danas radovali!

Sve je tacno sto si rekao.
Ali mene cudi da niko u trenerskom okruzenju to ne vidi!?? .
Kako je moguce da barem Baljic ne udje Safetu u lice, i kaze " mamlaze . otvori oci ! "..
Mahalac

#24421 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mahalac »

leo karan wrote:Ne znamo ni sami kako smo pobijedili.
Nista nije naucio iz poraza sa BP. Ovo je bilo kockanje.
Kod nas se u svim sportovima koristi taktika zvana improvizacija, tu smo savrseni.

Stvarno je bilo frustrirajuce gledati Misimovica kako se vuce po terenu.

Jednostavno ne znam sta se desilo s taktikom i sistemom igre u ove dvije utakmice. Ponavljam, referisem se samo na ove dvije utakmice sa Slovacima.
Sve do sad je bilo savrseno i kapa dole.
Al u ove dvije tekme je strategija, a samim tim i izvedba bila ravna nuli.

Ne bih da zvucim zlonamjerno, al za pobjedu od sinoc vece zasluge imaju nasi navijaci gore koji su ih bukvalno natjerali na pobjedu, nego selektror.
Da nismo toliko fanaticni, i da nas je bilo par stotina na tribinama popusili bi 100%
:thumbup:

Ko ovo ne vidi kao jedinu istinu i realnost, totalni je nogometni analfabet!
Dr. Kuca

#24422 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Znao sam da ce te se zalijepit. Al 95% zeljo0vaca pljuje pobjedili ne pobjedili, traze se mane itd. Te lahka grupa itd. Uvjek se trazi mana :wink: . Ne vazno, vazno je da je zacepio usta svima po ko zna koji put!
Ali_G

#24423 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

Sve je manje vise receno. Sreca nam je sinoc bila saveznik pa mozemo hladne glave da diskutujemo.
Pored svih Papetovih gresaka uporno zaboravljamo da nam roster i nije bas svjetski. Imamo Misketa i Seju koji nisu za visikog nivoa, rovitog Mujdzu, povrijedjenog Zukanovica. Prva dvojica da mogu kao sto su nekad mogli i da je Mujdza k'o prije loma mi bi ove nesretnike satrali vec u Zenici.
Hvala Bogu pa imamo ove nove momke (Hajrovica, Kolasinca, Bicakcica). Mislim da ce oni dostojno da budu motor nove reprezentacije uz ove prekaljene.
korisnik101

#24424 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Nisu igraci ba krivi.
Ne mogu Ibisevic i Dzeko uciniti nista kada su postavljeni medju 4 njihova igraca. Najmanje cetiri !

To je do formacije koju trener dva puta ponavlja, i dva puta fuli !

Ja igracima dajem svaki respekt. Igrali su srcem. Srce je i pobjedilo.
A Susic i taktika , dva razdvojena pojma.
agent_zero

#24425 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by agent_zero »

Evo sad nakon prospavane noći i manjeg intenziteta emocija rečenica-dvije.

Safet je opet taktički pao na ispitu, isto kao u prvoj utakmici u zenici. Potpuno identične greške, kao da nije vidio ili nije želio da vidi gdje se griješilo, gdje nam škripi i sl.

Spasili su ga ermin i izet i ima da im bude zahvalan do kraja života!

Sušta realnost je da imamo dobre igrače, ali nemamo dobrog trenera, taktički potkovanog.
Locked