Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#24376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol:

ima i medjunarodni znak,ne moras psovat :D

Image

sto se tice zena,ne izlazit iz auta nikako jer ce odma rec napao me jadnu :oops:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#24377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Badboy je u pravu, koliko god nam to tesko palo.... :mrgreen:
Naslovnica

#24378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

amar1994 wrote::lol:

ima i medjunarodni znak,ne moras psovat :D

Image

sto se tice zena,ne izlazit iz auta nikako jer ce odma rec napao me jadnu :oops:
:lol: :thumbup:
zdruzdjo

#24379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Bakir1 wrote:kad je za volanom zar je bitno ko je?
prije par dana, ima jedna duga jednosmjerna ulica u Visokom, koja vodi kroz jedno veliko naselje.
ja u dozvoljenom pravcu a u zabrani ona, drito na mene.
pomaknem se malo u stranu da moze proci jer nemam vremena da gubim na budale kadli krenu sviranje blicanje gestikulacije, pitam sta je problem, kaje da se ne pravim budala i idiot nego da se vratim da moze proci. gospodjo vi ste u zabrani, kaje sta te briga u cemu sam ja vrati se da prodjem.
jel jest :D
vratim se i stanem uz branik i ugasim auto, zapalim cigaru i pricekam :D
da skratim pricu gospodja je zvala policiju, meni, i dobila prekrsajni nalog :lol:
vozilo audi Q3 :lol:

I onda sam ja taj koji ima nesto protiv zena za volanom.
beni-bu-man

#24380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Romeo 80 wrote:Sta ja rekoh za Bad boya?! Uvrijedila se pahuljica :D Pritom mu ne smeta druge nazivati papacima i to prvi!

Naslovnice, kao sto rekoh, postupio si dobro. Don't worry, be happy :wink:
I ja kazem nek je kurvi jebo mater
Laplace

#24381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Bakir1 wrote:kad je za volanom zar je bitno ko je?
prije par dana, ima jedna duga jednosmjerna ulica u Visokom, koja vodi kroz jedno veliko naselje.
ja u dozvoljenom pravcu a u zabrani ona, drito na mene.
pomaknem se malo u stranu da moze proci jer nemam vremena da gubim na budale kadli krenu sviranje blicanje gestikulacije, pitam sta je problem, kaje da se ne pravim budala i idiot nego da se vratim da moze proci. gospodjo vi ste u zabrani, kaje sta te briga u cemu sam ja vrati se da prodjem.
jel jest :D
vratim se i stanem uz branik i ugasim auto, zapalim cigaru i pricekam :D
da skratim pricu gospodja je zvala policiju, meni, i dobila prekrsajni nalog :lol:
vozilo audi Q3 :lol:
What a plonker!

https://www.youtube.com/watch?v=ahcuPHVz6aM
petunija

#24382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by petunija »

Ne mogu da skontam ove papanoide što dok čekaju na crvenom stanu na pola pješačkog, pa nit pješak može normalno preći ulicu nit ovaj vidi semafor.
vjeshalica

#24383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

hopi wrote:hha čuj kraljice kroz zabranu i još zvala muriju, baš mi je žao :-)

znate da murija često stoji tamo kod pijace kvadrant, tj ne smije se skrenuti lijevo iz pravca buća p. u ulicu onog doktora ferhata kako se već zove.
I jučer baš tu prealzim pješački. i haj lik me istina mogoa pusiti nego je požurio malo. I naravno odmah ga je murija tu dočekala. I nije samo to lik je:
-skrenuo pored zabrane
-mogao je i mene propustiti prvo
-nije dao žmigavac
-pričao je na mob
-nije se zavezao
Znači jedno skretanje napravio je nekoliko prekršaja, baš bi me zanimalo kako je prošao šta su mu sve pisali.
Za ove prekrsaje kad bi mu pisao jedino bi mogla ici premrsajna prijava a ne na nalog zbog bodova
Ima zakon o prekrsajima tamo je sve objasnjeno
zdruzdjo

#24384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
basicm wrote:Zdruzdjo se klonirao :mrgreen:
On je vise za zene u mirovanju, tj parkinzi i sl! :lol:

Tu sam ja, samo skupljam materijala.
U zadnje vrijeme ih ima i "pokretnih".
Travnički Noćni Šetač

#24385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

petunija wrote:Ne mogu da skontam ove papanoide što dok čekaju na crvenom stanu na pola pješačkog, pa nit pješak može normalno preći ulicu nit ovaj vidi semafor.
Mislis nesto kao ovaj na 03:23...

ili ovaj na 03:03

Industrialyzer

#24386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

A sta cemo sa onima sto vide crveno na semaforu i 50 metara prije spuste brzinu na 2km/h i lagano migolje do semafora i ti ko budala moras ici iza njih :roll:
Travnički Noćni Šetač

#24387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Industrialyzer wrote:A sta cemo sa onima sto vide crveno na semaforu i 50 metara prije spuste brzinu na 2km/h i lagano migolje do semafora i ti ko budala moras ici iza njih :roll:
A šta ćeš im ? ... ja svaki dan na semaforu trebam lijevo i ta strelica radi do aktiviranja zelenog svjetla za pravo i tada se gasi... i svaki dan neki lik ispred mene koji hoće pravo upravo to radi, migolji se i zablokira meni prolaz u lijevu traku iako mi je slobodno na semaforu... :facepalm:
Laplace

#24388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Specijalno za vozače koji se nalaze u ovom opisu.

https://vukajlija.com/oglav/65890
petunija

#24389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by petunija »

Travnički Noćni Šetač wrote:
petunija wrote:Ne mogu da skontam ove papanoide što dok čekaju na crvenom stanu na pola pješačkog, pa nit pješak može normalno preći ulicu nit ovaj vidi semafor.
Mislis nesto kao ovaj na 03:23...

ili ovaj na 03:03

da :(
Concord

#24390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

Desava li se i vama da kada nekoga pustite, uskoro zbog njega ili ostanete na semaforu, ili sporo vozi ispred, ili on pusti nekoga ili se neko njemu ubaci ili nastane bilo kakav zajeb koji se ne bi desio da ga niste pustili? Ja u 80% slucajeva zazalim sto pustim nekoga :-x
Travnički Noćni Šetač

#24391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

To je u 90% slučajeva redovna pojava... U onoj nekadašnjoj vojsci smo radili principe vođenja kolone vozila( tada smo radili sa 200 - 300 vozila u koloni) i to je neminovna činjenica... da kod usporavanja ili zaustavljanja kolone svaki slijedeći u koloni duže stoji, odnosno ranije koči i kasnije kreće... i u organizovanim kolonama je taj efekat teško izbjeći a kamoli u ovoj džungli vani na cestama...
beni-bu-man

#24392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Concord wrote:Desava li se i vama da kada nekoga pustite, uskoro zbog njega ili ostanete na semaforu, ili sporo vozi ispred, ili on pusti nekoga ili se neko njemu ubaci ili nastane bilo kakav zajeb koji se ne bi desio da ga niste pustili? Ja u 80% slucajeva zazalim sto pustim nekoga :-x
Da, zato ja vise nikog ne pustam
kakaljin

#24393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Travnički Noćni Šetač wrote:To je u 90% slučajeva redovna pojava... U onoj nekadašnjoj vojsci smo radili principe vođenja kolone vozila( tada smo radili sa 200 - 300 vozila u koloni) i to je neminovna činjenica... da kod usporavanja ili zaustavljanja kolone svaki slijedeći u koloni duže stoji, odnosno ranije koči i kasnije kreće... i u organizovanim kolonama je taj efekat teško izbjeći a kamoli u ovoj džungli vani na cestama...

Kada se razmislja i upali mozak i gleda dalje a ne samo auto ispred, moze se krenuti u isto vrijeme sa prvim da bude kao voz.
Laplace

#24394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:To je u 90% slučajeva redovna pojava... U onoj nekadašnjoj vojsci smo radili principe vođenja kolone vozila( tada smo radili sa 200 - 300 vozila u koloni) i to je neminovna činjenica... da kod usporavanja ili zaustavljanja kolone svaki slijedeći u koloni duže stoji, odnosno ranije koči i kasnije kreće... i u organizovanim kolonama je taj efekat teško izbjeći a kamoli u ovoj džungli vani na cestama...

Kada se razmislja i upali mozak i gleda dalje a ne samo auto ispred, moze se krenuti u isto vrijeme sa prvim da bude kao voz.
Da, ali ja kao npr. sedmi krenem prije trećeg u koloni, naravno moram opet stati jer ovi ispred (nešto) čekaju.
nepass1

#24395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Concord wrote:Desava li se i vama da kada nekoga pustite, uskoro zbog njega ili ostanete na semaforu, ili sporo vozi ispred, ili on pusti nekoga ili se neko njemu ubaci ili nastane bilo kakav zajeb koji se ne bi desio da ga niste pustili? Ja u 80% slucajeva zazalim sto pustim nekoga :-x
to mi se par puta desilo kod izlaza iz importanea, meni crveno i ostavim prostor da se ukljuci lik, i onda on hoce prema zeljeznickoj i blokira me. tako da bas rijetko koga pustim u zadnje vrijeme.
kakaljin

#24396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Laplace wrote:
kakaljin wrote:

Da, ali ja kao npr. sedmi krenem prije trećeg u koloni, naravno moram opet stati jer ovi ispred (nešto) čekaju.
Sve to stoji, ali opet se vracamo na moju konstataciju koju sam rekao da svi prate saobracaj a ne zvjeraju okolo
Derdiyok

#24397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Derdiyok »

Tokom vožnje ja strikno pazim da se držim rastojanja, prvenstveno da bih zakočio na vrijeme u slučaju nečega ispred, a isto tako i da bi manje kočio u odnosu na ove ispred što se zalijepe jedan uz drugog. :D
Laplace

#24398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote:
Laplace wrote:
kakaljin wrote:
Sve to stoji, ali opet se vracamo na moju konstataciju koju sam rekao da svi prate saobracaj a ne zvjeraju okolo
Slažem se. Dovoljno je da svi prate i kolona može da krene baš kako si opisao.

To zvjeranje u mobitel ili negdje ustranu, i ne samo dok se stoji nego i u vožnji, sve me više plaši. Ono, preko pješačkog prelazim tek kada sva vozila stanu ili ih nema, eventualno ako su toliko daleko da nema ni teoretske šanse da me neko udari. jer, zilion puta sam vidio da lik vozi prema pješačkom ne gledajući pred sebe nego ili u mobitel ili negdje ustranu. Pa se ti pouzdaj da će te vidjeti i stati.
Travnički Noćni Šetač

#24399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

kakaljin wrote:

Moze dosta brzo i to je sigurno jedan od uslova brzeg prolaska... ali fizicki ne moze istovremeno sa prvim... no veca protocnost zahtijeva upravo to o cemu govoris, koncentraciju svih ucesnika...
kakaljin

#24400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Travnički Noćni Šetač wrote:
kakaljin wrote:

Moze dosta brzo i to je sigurno jedan od uslova brzeg prolaska... ali fizicki ne moze istovremeno sa prvim... no veca protocnost zahtijeva upravo to o cemu govoris, koncentraciju svih ucesnika...
Znam da fizicki ne mogu u isto vrijeme, i da su zakaceni jedni za druge nece krenuti u isto vrijeme, ali ovo sto pisemo je bas ono presporo kretanje i stvaranje guzvi, jer se pocelo misliti ja sam sam na cesti i briga me za ostale
Post Reply