krenu mi suza sama, majke mi...
Dešavanja u Srbiji
-
radostan dan
#24376 Re: Dešavanja u Srbiji
jeS gledO zufija sinoć?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- CSKA
#24378 Re: Dešavanja u Srbiji
radostan dan wrote:jeS gledO zufija sinoć?
Koga si to iz jucerasnjeg boja nazvao zufi
Nisam gledao,tacnije okrenem,i cujem samo Strajnica kako govori sutra je izvlacenje za srecnog gubitnika,i tako milion puta ponovi
Presedan: Vratio državni stan
Izvor: Beta
Čačak -- Ratni vojni invalid iz Čačka Dejan Stevanović (44) vratio je državi stan, koji je dobio za stalno, jer je sa suprugom Milkom kupio drugi sopstvenim sredstvima.
Gradska stambena agencija raspisaće konkurs za dodelu tog stana drugom korisniku.
On je 2001. godine kao invalid prve kategorije iz ratova od 1991. godine do 1999. godine živeo u stanu površine 48 kvadratnih metara, a juče je vratio ključeve.
Stevanović je novinarima rekao da smatra da mu je dužnost da vrati stan koji je dobio od grada jer je kupio svoj i da želi da taj stan pripadne nekom ratnom vojnom invalidu ili porodici poginulog u ratovima od 1991. do 1999. godine.
Direktor stambene agencije Milan Draškić rekao je agenciji Beta da će posle uknjiženja stana gradonačelnik Čačka raspisati konkurs za novog korisnika.
On je ocenio da je odluka Stevanovića da vrati stan koji mu je Grad Čačak dodelio na trajno korišćenje jedinstven slučaj i da je takav čin izuzetno plemenit.
Prije bi ocekivao vijest dinosaurus seta Knez Mihajlovom nego ovo.
-
radostan dan
#24379 Re: Dešavanja u Srbiji
Koga si to iz jucerasnjeg boja nazvao zufi![]()
TUN: Favr, Sulmoni, Zigrid, Vitvir, Luti, Zufi, Hediger, K. Šnojvli (od 82. Sadik), Širnizi, Sanogo, M. Šnojvli (od 75. Martinez)...
- area51
#24380 Re: Dešavanja u Srbiji
radostan dan wrote:Koga si to iz jucerasnjeg boja nazvao zufi![]()
TUN: Favr, Sulmoni, Zigrid, Vitvir, Luti, Zufi, Hediger, K. Šnojvli (od 82. Sadik), Širnizi, Sanogo, M. Šnojvli (od 75. Martinez)...
- CSKA
#24381 Re: Dešavanja u Srbiji
To stvarna osoba ? Ja sve mislio da nekoga iz groblja zoves zufi 
- area51
#24382 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma onaj Sanogo je zvjer,e da nam je jedan takav...CSKA wrote:To stvarna osoba ? Ja sve mislio da nekoga iz groblja zoves zufi
- CSKA
#24383 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma...ja ovako vidim borbu za titulu izmedju nas i groblja ;area51 wrote:Ma onaj Sanogo je zvjer,e da nam je jedan takav...CSKA wrote:To stvarna osoba ? Ja sve mislio da nekoga iz groblja zoves zufi
-
radostan dan
#24384 Re: Dešavanja u Srbiji
DSS pozdravio odluku Partizana i Vojvodine da ne idu u Evropu

Srpski klubovi nedvosmisleni u odluci da neće u Evropu
BEOGRAD, 30. avgust 2013.– Demokratska stranka Srbije pozdravlja stav naših fudbalskih klubova koji su juče pokazali šta misle o Evropi i takmičenjima koja se u njoj održavaju, saopšteno je iz ove partije.
- Partizan i Vojvodina su nedvosmisleno stavili do znanja da ne žele da nastave svoj put ka Evropi. Ako uzmemo u obzir da su to nedavno učinili Crvena zvezda i Jagodina, možemo sa sigurnošću tvrditi da je većina naših fudbalera protiv pogubne politike „Evropa nema alternativu“- stoji u saopštenju koje je potpisao Petar Petković, portparol DSS.
Analitičari u Srbiji nisu iznenađeni ovakvim političkim stavovima srpskih klubova.
- Evropa već godinama pred Srbiju predstavlja različite uslove i bilo je vreme da neko kaže „Dosta!“ -smatra Gorčin Stojanović, poznati reditelj i stručnjak za fudbalsku geopolitiku – Činjenica da je našim timovima postavljen uslov po kome moraju postići više golova od protivnika da bi prošli kvalifikacije pokazuje da Evropa nema sluha za potrebe Srbije i srpskog fudbala. Dobro je što su naši klubovi dostojanstveno odbacili ove ultimatume čime su svima pokazali da im je prioritet Srbija i igranje u domaćoj ligi.
DSS je pozvao Vladu Srbije da uvaži ovakav stav fudbalskih klubova i da se okrene političkoj i fudbalskoj neutralnosti kao najboljem modelu saradnje sa Evropom i njenim institucijama.
..........................................
izvor - koštuničina mačka

Srpski klubovi nedvosmisleni u odluci da neće u Evropu
BEOGRAD, 30. avgust 2013.– Demokratska stranka Srbije pozdravlja stav naših fudbalskih klubova koji su juče pokazali šta misle o Evropi i takmičenjima koja se u njoj održavaju, saopšteno je iz ove partije.
- Partizan i Vojvodina su nedvosmisleno stavili do znanja da ne žele da nastave svoj put ka Evropi. Ako uzmemo u obzir da su to nedavno učinili Crvena zvezda i Jagodina, možemo sa sigurnošću tvrditi da je većina naših fudbalera protiv pogubne politike „Evropa nema alternativu“- stoji u saopštenju koje je potpisao Petar Petković, portparol DSS.
Analitičari u Srbiji nisu iznenađeni ovakvim političkim stavovima srpskih klubova.
- Evropa već godinama pred Srbiju predstavlja različite uslove i bilo je vreme da neko kaže „Dosta!“ -smatra Gorčin Stojanović, poznati reditelj i stručnjak za fudbalsku geopolitiku – Činjenica da je našim timovima postavljen uslov po kome moraju postići više golova od protivnika da bi prošli kvalifikacije pokazuje da Evropa nema sluha za potrebe Srbije i srpskog fudbala. Dobro je što su naši klubovi dostojanstveno odbacili ove ultimatume čime su svima pokazali da im je prioritet Srbija i igranje u domaćoj ligi.
DSS je pozvao Vladu Srbije da uvaži ovakav stav fudbalskih klubova i da se okrene političkoj i fudbalskoj neutralnosti kao najboljem modelu saradnje sa Evropom i njenim institucijama.
..........................................
izvor - koštuničina mačka
- CSKA
#24385 Re: Dešavanja u Srbiji
Kad si vec spomenuo Kostunicinu macku,imam neki osjecaj da neko nedostaje na temi.
-
radostan dan
#24386 Re: Dešavanja u Srbiji
iz tog razloga je mačka i pomenuta...
isto kao kod kuste...
ti misliš da one guske džabe lete po kadru? ma jooook.
isto kao kod kuste...
ti misliš da one guske džabe lete po kadru? ma jooook.
- pici
#24387 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo je Srbija, vremenska prognoza
- pici
#24388 Re: Dešavanja u Srbiji
užasFOTO/ SRPSKO RUKOVODSTVO KAO JEDINI KRIVAC ZA ZLOČINE U JUGOSLAVIJI : Smješten u Memorijalni muzej Nirnberškog suđenja: Slobodan Milošević među najozloglašenijim nacistima svijeta!
Ponedjeljak | 02.09.2013.
Memorijalni muzej Nirnberškog suđenja nedavno je predstavio novu postavku u kojoj su bivši predsjednik SR Jugoslavije i srpsko rukovodstvo prikazani kao jedini krivci za zločine na teritoriji bivše Jugoslavije
Bivši jugoslovenski predsjednik Slobodan Milošević prikazan je kao monstrum i svrstan uz naciste u postavci Memorijalnog muzeja Nirnberškog suđenja, mada nije osuđen u Haškom tribunalu, pišu Novosti.rs.
Memorijalni muzej Nirnberškog suđenja nedavno je predstavio novu postavku u kojoj su bivši predsjednik SR Jugoslavije i srpsko rukovodstvo prikazani kao jedini krivci za zločine na teritoriji bivše Jugoslavije.
Autori izložbe "Međunarodni sudovi, od Nurnberga do Haga" su pored njegove slike postavili i veliki poster sa parolom "genocid na Kosovu", iako nije ni bio optužen po ovom pitanju, navodi list.
Na izložbi su napravljene "paralele" između Nirnberškog procesa i Haškog tribunala, navedene pojedinosti o Srebrenici bez korištenja riječi "genocid", te prikazane, kako stoji, "brutalne akcije srpskih vojnih snaga" u BiH i na Kosovu.
Muzej Nirnberškog suđenja finansirala je njemačka država, a pored Nirberškog procesa, predstavljen je i Međunarodni sud za ratne zločine u Ruandi.
Uz rame sa Miloševićem nalazi se i bivši premijer Ruande Jean Kambanda, koji je osuđen za genocid i zločine protiv čovječnosti.
- CSKA
#24389 Re: Dešavanja u Srbiji
Za Kosovo koriste rijec "genocid", a za Srebrenicu ne.
- pici
#24390 Re: Dešavanja u Srbiji
ma garant tamo neKi "Арнаути" uvukli se HasburgovCima pod kožu pa opleli po ovoCrBskome dunjaluku...užas 
-
12wer
- pici
#24392 Re: Dešavanja u Srbiji
Na šta se sve galantno troše budžetska sredstva
Od dobre pjesme do zubara i frizera
Sredstva iz budžeta gradova i opština u Srbiji troše se nenamjenski i neracionalno. Pojedini gradski čelnici su budžetskim parama popravljali zube, sređivali frizure ili ogromne sume izdvajali za gostovanja estradnih umjetnika.
Iz budžeta grada Zaječara mnogo novca troši se za nepotrebne stvari, a sva nenamjenska trošenja izašla su na vidjelo tokom predizbornog i postizbornog rata dvije stranke. Lokalna televizija “Best” čiji je vlasnik naprednjak i predsjednik skupštine Zaječara Saša Mirković prenijela je da je posljednje dvije godine za popravku zuba, proteze i druge stomatološke usluge radnika Gradske uprave izdvojeno više od 1,3 miliona dinara.
Zaječarci su preko budžeta finansirali stomatološke usluge šefovima ili načelnicima pojedinih gradskih službi, pa čak i pomoćniku gradonačelnika. U 2011. za zube zaposlenih u Gradskoj upravi dato je 413.000 dinara, 2012. za te namjene je izdvojeno 625.000 dinara.
U Gornjem Milanovcu izdvojili su preko milion dinara za koncert Ane Bekute povodom obilježavanja Dana opštine. Pošto je informacija o visini honorara ustalasala javnost, pjevačica je saopštila da će cjelokupan iznos uplatiti na račun dvogodišnje djevojčice kojoj je potrebna hitna transplantacija srca.
Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić i član Gradskog vijeća Ostoja Mijailović, obojica iz Nove Srbije, danas se vraćaju iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje su otputovali na poziv predsjednika Generalne skupštine UN-a Vuka Jeremića, kako bi “kroz razgovore sa američkim privrednicima i predstavnicima dijaspore” pokušali da pomognu čačanskoj privredi.
Iz novosadskog budžeta novac je prethodnih godina odlazio na uljepšavanje dama. Na šatiranja, feniranja, minivalove žena zaposlenih u Gradskoj kući kod najskupljeg frizera u gradu, 2012. godine izdvojeno je 570.000 dinara, što je za skoro 2.000 eura više nego u 2011. godini.
U kabinetu tadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića objasnili su da je novac za „vizuelne pripreme za javni nastup“ odvojen samo za zaposlene u odeljenjima za protokol i odnose s javnošću.
Jebo termite kako ovi žvaĆu buĐet...en ga vuĆiĆ posto multikulti vitaminos
naravno zato hasburgovCi i traže da Vojvodina bidne zasebna država...Vučić je istaknuo da je zadatak obje države “izgraditi pravedna društva, ravnopravna za sve, tolerantna i otvorena, multikulturalna”.
Hrvati koji žive u Vojvodini moraju “uživati puna prava srbijanskog Ustava i garancije standarda EU”, naveo je Vučić.
“Zaista želimo da Vojvodina bude europski centar multikulturalizma, zato što je to jedinstveno mjesto u Europi na kojem živi 26 nacionalnosti ili nacionalnih grupa, sa šest jezika i pet vjeroispovijesti”, dodao je on.
-
12wer
#24393 Re: Dešavanja u Srbiji
EPS: Veći broj računa za struju povećava verovatnoću da će neko platiti barem jedan
Neplaćeni računi automatski postaju nova dugovanja za koje će stizati posebni računi
Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da će tokom ovog meseca potrošači dobiti najmanje dva računa za struju jer veći broj računa znatno povećava verovatnoću da neko plati barem jedan.
Da bi se izbegla zabuna svi računi biće validni tako da potrošači neće pogrešiti koji god račun da uplate, dok će svi neplaćeni računi automatski postati dugovanja za koja će stizati posebni računi i za njih će postojati mogućnost reprogramiranja preko drugih računa, stoji u saopštenju EPS-a.
Aleksandar Obradović, direktor Elektroprivrede Srbije, smatra da će ova mera doprineti redovnijem plaćanju električne energije jer kupci neće želeti da gomilaju račune.
-Znate kako, malo je građana u Srbiji koji ne plaćaju baš nijedan račun i zbog toga smo rešili da našim potrošačima ovog meseca pošaljemo veći broj računa jer ćemo kod njih tako stvoriti osećaj da imaju dosta neizmirenih obaveza i samim tim će želeti da plate barem nešto – objasnio je Obradović
Na pitanje šta će se desiti ukoliko neko greškom uplati dva računa Obradović je odgovorio da će se to jednostavno rešiti.
- Stvar je vrlo prosta, kupci koji uplate više od jednog računa imaju dve mogućnosti: da uplate i treći i tako smanje broj neplaćenih računa, ili da plate sve račune koji im stigu tog meseca kako bi bili sigurni da su izmirili sve obaveze – rekao je prvi čovek EPS-a.
Obradović je istakao i da je slanje velikog broja računa trošak za EPS pa će građani koji primaju toliki broj računa to morati i da plate, tako da će im i za tu uslugu stići dva računa, jedan za onaj koji su platili i drugi za sve račune koji nisu plaćeni iako su im uredno i na vreme poslati.
Neplaćeni računi automatski postaju nova dugovanja za koje će stizati posebni računi
Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da će tokom ovog meseca potrošači dobiti najmanje dva računa za struju jer veći broj računa znatno povećava verovatnoću da neko plati barem jedan.
Da bi se izbegla zabuna svi računi biće validni tako da potrošači neće pogrešiti koji god račun da uplate, dok će svi neplaćeni računi automatski postati dugovanja za koja će stizati posebni računi i za njih će postojati mogućnost reprogramiranja preko drugih računa, stoji u saopštenju EPS-a.
Aleksandar Obradović, direktor Elektroprivrede Srbije, smatra da će ova mera doprineti redovnijem plaćanju električne energije jer kupci neće želeti da gomilaju račune.
-Znate kako, malo je građana u Srbiji koji ne plaćaju baš nijedan račun i zbog toga smo rešili da našim potrošačima ovog meseca pošaljemo veći broj računa jer ćemo kod njih tako stvoriti osećaj da imaju dosta neizmirenih obaveza i samim tim će želeti da plate barem nešto – objasnio je Obradović
Na pitanje šta će se desiti ukoliko neko greškom uplati dva računa Obradović je odgovorio da će se to jednostavno rešiti.
- Stvar je vrlo prosta, kupci koji uplate više od jednog računa imaju dve mogućnosti: da uplate i treći i tako smanje broj neplaćenih računa, ili da plate sve račune koji im stigu tog meseca kako bi bili sigurni da su izmirili sve obaveze – rekao je prvi čovek EPS-a.
Obradović je istakao i da je slanje velikog broja računa trošak za EPS pa će građani koji primaju toliki broj računa to morati i da plate, tako da će im i za tu uslugu stići dva računa, jedan za onaj koji su platili i drugi za sve račune koji nisu plaćeni iako su im uredno i na vreme poslati.
- graue_maus
#24394 Re: Dešavanja u Srbiji
kakav idiotluk , ljudi koji nemaju da plate racun jos vise stavljati pod pritisak .........12wer wrote:EPS: Veći broj računa za struju povećava verovatnoću da će neko platiti barem jedan
-
radostan dan
#24395 Re: Dešavanja u Srbiji
maus, to su vijesti iz -njuza-, tkzv -vijesti u ogledalu, satirični odnos spram zbilje...ono što bi se u bosni reklo - u šali, pa privali...a u svakoj šali pola je istine.
npr, evo najnovija vijest iz -njuza-
Žoze Murinjo dolazi na utakmicu Srbija – Hrvatska da vidi kako se nekad igrao fudbal
Vi znate da sam ja fudbalski trener postao igrom slučaja i da u mojoj karijeri ima dosta preskočenih stepenica. Još dok sam u Barseloni bio prevodilac Bobiju Robsonu od njega sam slušao kako se fudbal nekada igrao znatno sporije, sa malo trčanja i bezbroj pogrešnih dodavanja. Nažalost, vrlo brzo sam seo na klupu Čelsija, pa zatim Intera i Reala i nisam imao prilike da se sretnem sa takvim načinom igre. Kada sam čuo da se u Evropi još samo na jednom mestu igra takav fudbal odlučio sam da dođem i lično se uverim – istakao je Murinjo.
Murinjo je istakao da veoma poštuje zemlje koje drže do tradicije i ne prepuštaju se olako novim svetskim trendovima.
- Englesku na primer smatraju konzervativnom zemljom i nazivaju je kolevkom fudbala, a pogledajte šta je uradila od ovog sporta! Fudbal od pre dvadeset godina i ovaj koji se danas igra u Premijer ligi ne mogu se porediti. Svo to trčanje, driblinzi, golovi, fer plej… kako to drugačije nazvati nego običnim pomodarstvom. Zato tradicionalan način fudbala i navijanja koji se gaji u Srbiji i okolnim zemljama, a koji datira od sredine prošlog veka, sve više dobija na ceni – rekao je portugalski trener.
Murinjo je dodao da će utakmica u Beogradu za njega biti prava poslastica, i da sada razume automobiliste koji odlaze na trke oldtajmera ili ljude koji telefoniraju sa javnih govornica.
npr, evo najnovija vijest iz -njuza-
Žoze Murinjo dolazi na utakmicu Srbija – Hrvatska da vidi kako se nekad igrao fudbal
Vi znate da sam ja fudbalski trener postao igrom slučaja i da u mojoj karijeri ima dosta preskočenih stepenica. Još dok sam u Barseloni bio prevodilac Bobiju Robsonu od njega sam slušao kako se fudbal nekada igrao znatno sporije, sa malo trčanja i bezbroj pogrešnih dodavanja. Nažalost, vrlo brzo sam seo na klupu Čelsija, pa zatim Intera i Reala i nisam imao prilike da se sretnem sa takvim načinom igre. Kada sam čuo da se u Evropi još samo na jednom mestu igra takav fudbal odlučio sam da dođem i lično se uverim – istakao je Murinjo.
Murinjo je istakao da veoma poštuje zemlje koje drže do tradicije i ne prepuštaju se olako novim svetskim trendovima.
- Englesku na primer smatraju konzervativnom zemljom i nazivaju je kolevkom fudbala, a pogledajte šta je uradila od ovog sporta! Fudbal od pre dvadeset godina i ovaj koji se danas igra u Premijer ligi ne mogu se porediti. Svo to trčanje, driblinzi, golovi, fer plej… kako to drugačije nazvati nego običnim pomodarstvom. Zato tradicionalan način fudbala i navijanja koji se gaji u Srbiji i okolnim zemljama, a koji datira od sredine prošlog veka, sve više dobija na ceni – rekao je portugalski trener.
Murinjo je dodao da će utakmica u Beogradu za njega biti prava poslastica, i da sada razume automobiliste koji odlaze na trke oldtajmera ili ljude koji telefoniraju sa javnih govornica.
-
radostan dan
#24396 Re: Dešavanja u Srbiji
ne znam ni ja za to...
mora da je neka - urbana legenda.
mora da je neka - urbana legenda.
- harunn
#24397 Re: Dešavanja u Srbiji
Amerima smeta da ljudi žive normalno dole (bliski istok), drago mi je kad sam vidio ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=JyxO-vDv4wg
http://www.youtube.com/watch?v=JyxO-vDv4wg
- Danguba
#24398 Re: Dešavanja u Srbiji
Nije da je desavanje u Srbiji vec u Sloveniji ali eto neka ostane zalijepljeno ovdje...
Nakon što su navijači BiH krenuli ka dvorani, pristalice Srbije počele su iz neposredne blizine uzvikivati "Nož, žica, Srebrenica", što je izazvalo revolt, najprije verbalni, a potom i fizički sukob navijačkih grupa. (AA).
- CSKA
#24399 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobijene prve komsije,sutra idu druge. Ustvari sutra se igra i sa Makedonijom,na njih sam i zaboravio.Prave Balkanske igre ovih dana 
-
12wer
#24400 Re: Dešavanja u Srbiji
Sleteli Hrvati - saobraćajni kolaps
Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” bio je u vanrednom stanju zbog dolaska hrvatske fudbalske reprezentacije.
Fudbalska reprezentacija Hrvatske, koja u petak igra kvalifikacioni meč protiv Srbije, sletela je oko 13 časova.
Selekciju je dočekalo nekoliko novinarskih ekipa, ali igrači nisu davali izjave, već su odmah ušli u autobus. Saobraćaj oko aerodroma odvija se usporeno, prisutan je veliki broj pripadnika policije i evidento je da se radi o utakmici visokog rizika.

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” bio je u vanrednom stanju zbog dolaska hrvatske fudbalske reprezentacije.
Fudbalska reprezentacija Hrvatske, koja u petak igra kvalifikacioni meč protiv Srbije, sletela je oko 13 časova.
Selekciju je dočekalo nekoliko novinarskih ekipa, ali igrači nisu davali izjave, već su odmah ušli u autobus. Saobraćaj oko aerodroma odvija se usporeno, prisutan je veliki broj pripadnika policije i evidento je da se radi o utakmici visokog rizika.