Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
canvra888

#24376 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

mirza_15 wrote: 19/08/2023 00:02
canvra888 wrote: 18/08/2023 23:41 I btw kakav ono konflikt bi s Gegićem na timeoutu pa ga Firić morao smirivati? S kim se zakačio?
Tada nam je Izrael napravio 5:0 i spustio na 6 sa 11 ako se ne varam.
Tačno, to je bila prva instanca kada su spuštali sa našeg dvocifrenog vodstva na 6, tog se sjećam.
Zvao je timeout nakon trice Izraela, Gegić je trebao čuvati igrača koji je zabio. Možda mu je i nešto rekao selektor kada je zvao timeout. Gegićeva reakcija je bila u stilu "jesam to ja kriv". Očigledno je mislio da nije, a da ga se označilo kao krivca.
Tako sam i ja razumio, ali je bilo baš dosta nervoze na tom timeoutu, svi su bili nervozni pa nisam uspio upratiti. U jednom trenutku sam pomislio da je sa nekim igračem bio konflikt, s Garzom mi se učinilo.
mirza_15

#24377 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mirza_15 »

Evo sada sam pogledao statistiku. U drugoj četvrtini je Izrael pucao 8 trica i zabio samo jednu. Od 13 šuteva za dva zabili 4. Inače, druga četvrtina je završila 16:11 za nas :mrgreen:

12 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu 7 + 5 po četvrtinama. Izrael imao više skokova u napadu od nas u prvom poluvremenu.
canvra888

#24378 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ma i ja sam napisao u osvrtu maloprije da bismo bili u velikoj rupi da je iole šuterski kvalitetnija/raspoloženija ekipa bila na terenu večeras.

12 izgubljenih lopti u 20 minuta je previše, ali nije to ni samo izgubljena lopta, nego način na koje su izgubljene. Dvaput se naizgled jednostavna kontra ne realizuje, nego se daje u ruke protivniku pa onda protivnik dođe do lahkih poena. Najgori mogući scenarij. Bilo je dosta takvih situacija nakon izgubljenih.

Što se skokova tiče, jeste bilo lošeg građenja, ali je realno bilo situacija da im se odbije lopta u ruke nakon promašenih trica.
mirza_15

#24379 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mirza_15 »

I da. Ova jedna od 8 trica u deugoj četvrtini je ona u posljednjoj sekundi :mrgreen: Do tada su imali 7:0, a većina su bili otvoreni šutevi.
Dead Man Walking

#24380 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dead Man Walking »

Jah eto, mi nismo fulali zicere. Imam osjecaj da masa nase raje uopste ne zna gledati kosarku i misle da je 10 razlike u kosarci i 3 razlike u fubdalu isto.
canvra888

#24381 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Kvalitetne ekipe ne fulaju ili su fulani ziceri svedeni na minimum. U tome je razlika. Ima pretek reprezentacija koje kad gledaš, teško da ćeš vidjeti masu fulanih zicera.
mirza_15

#24382 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mirza_15 »

Šta kaže selektor:

Loše, 22 izgubljene lopte neprihvatljivo za ovaj nivo, nismo iskontrolisali njihov ofanzivni skok, Poljska je puno bolja od Mađarske i Izraela i ako ponovimo ovakvu igru desit će nam se i isti rezultat kao prošli put protiv njih....

Ali mi ne znamo gledati košarku. Evo izgleda ne zna ni selektor. Jučer je ustvari sve bilo jako dobro uz par sitnih, iznuđenih grešaka :mrgreen:

https://www.klix.ba/sport/kosarka/becir ... /230819002
kakavdanakneiskustvu

#24383 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

i sutra prenos na FACE
dječak sa šibicama

#24384 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Izrael ekstremno oslabljen, bez Blatta, Ginata i najvaznijeg, Avdije. Moralo se pobijediti, a sad opet Poljska.
Dugarry

#24385 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Razumijem kritike na racun onoliko glupih greski, ali mi smo zajebana ekipa kada igramo dobro u odbrani, a to smo radili u vecem dijelu utakmice. Dovi nama pod kos i zabiti je mnogo tesko. Sa ovom visokom postavom dobro branimo reket, ali nam mogu biti problem niske, suterske ekipe.
Petorka Gegic-Musa-Lazic-Garza-Nurkic je preko 2m :-D

Ako Garza i Roberson budu mogli igrati zajedno, do ce biti top. Fali nam vanjski sut, a Roberson to ima. Kao sto neko rece, Musa nije u suterskoj formi, i to nam mnogo fali na ovom turniru.

Uglavnom, dobijamo Poljake :bih:
Dugarry

#24386 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Finale druge kvalifikacione grupe se igra izmedju Turske i Hrvatske.
Nepenthe11

#24387 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nepenthe11 »

Gledam koliko su ustvari daleko OI, bez obzira na eventualnu pobjedu sutra. No uvijek je tako, plasirati se je ekstra teško.

Na OI ide 12 ekipa, Francuska je već plasirana. Ukratko, četiri ekipe će ići sa kvalifikacijskog turnira. Na kval. turnir će ići 16 ekipa sa najboljim plasmanom koje već nisu ostvarile plasman direktno putem SP-a + pobjednici kontinentalnih pretkvalifikacija.

Iz Europe najbolje dvije na SP idu direktno a treba računati da će u top 16 na SP biti uglavnom Europljani. Znači, to mogi biti i Litva, Srbija, Grci... Tko zna.

Biti će četiri grupe po šest ekipa. Pobjednik grupe ide na OI. Afrikanci i Azijati su laki, no ostali...

Sve ovisi i ko će biti domaćin grupe. Prvo je Poljska, no...
Dugarry

#24388 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Evo primjera grupe, koja bi recimo mogla biti na tim kvalama, u koliko se plasiramo.

Grcka
Finska
BiH
Angola
Iran
Venecuela

Ovakvu grupu moras osvojiti da bi isao na OI.

Znaci bice jedna top evropska repka i jos jedna dobra. I onda par ekipa iz ostatka svijeta.
U ovakvoj grupi dobijes jednu Grcku i sva vrata su ti otvoena......ali haj ih dobi :D
canvra888

#24389 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ma OI su na dalekom štapu, nema tu šta. Jedino da nas neka baš povoljna grupa zapadne, sa tom jednom jačom evropskom reprezentacijom sa kojom bismo i mogli igrati, npr. Njemačkom.
dječak sa šibicama

#24390 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Pretesko je otici na OI, moras pobijediti bar dvije ekstra jake momcadi koje ce vjerovatno naredno ljeto igrati kompletni jer svi hoce na OI, SP je NBAovcima nezanimljiv.

Grcka bi igrala sa Gianisom, Finska sa Markanenom, to su trenutno elitni igraci na top svjetskom nivou.
Dugarry

#24391 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

dječak sa šibicama wrote: 19/08/2023 17:51 Pretesko je otici na OI, moras pobijediti bar dvije ekstra jake momcadi koje ce vjerovatno naredno ljeto igrati kompletni jer svi hoce na OI, SP je NBAovcima nezanimljiv.

Grcka bi igrala sa Gianisom, Finska sa Markanenom, to su trenutno elitni igraci na top svjetskom nivou.
Ma naravno, ali i samo ocesce na tim kvalifikacijama, sedam dana pred olimpijadu bi bilo zanimljivo.
mirza_15

#24392 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mirza_15 »

Dugarry wrote: 19/08/2023 14:52 Razumijem kritike na racun onoliko glupih greski, ali mi smo zajebana ekipa kada igramo dobro u odbrani, a to smo radili u vecem dijelu utakmice. Dovi nama pod kos i zabiti je mnogo tesko. Sa ovom visokom postavom dobro branimo reket, ali nam mogu biti problem niske, suterske ekipe.
Petorka Gegic-Musa-Lazic-Garza-Nurkic je preko 2m :-D

Ako Garza i Roberson budu mogli igrati zajedno, do ce biti top. Fali nam vanjski sut, a Roberson to ima. Kao sto neko rece, Musa nije u suterskoj formi, i to nam mnogo fali na ovom turniru.

Uglavnom, dobijamo Poljake :bih:
Slažem se da igramo dobru odbranu, ali loše branimo vanjski šut. Poljska nas je uništila njime. Čini mi se da su više od 50% poena postigli šutevima za 3. Mora se to bolje zatvoriti, a možda i oni ne budu tako šuterski raspoloženi kao prošli put.
canvra888

#24393 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Mislim da protiv Finske i sa Markkanenom možemo igrati.

U suštini, ako smo dokazali prošle godine da možemo igrati protiv Francuske, Slovenije i Njemačke, ne ostaje tu još mnogo reprezentacija protiv kojih nemamo nikakvih šansi, a koje se neće plasirati direktno. Naravno, opet su tu tanke šanse, ali ih ima.

Ono što treba biti prioritet je skidanje asteriksa Garzi. Mada objektivno, teško da ima išta od toga, jer su oni apelaciju priložili u isto vrijeme i za Alibegovića i za Garzu pa je Fiba samo za Alibegovića priznala. Vjerovatno jedino da istresu neki dobro ozbiljan keš.

Garza je očito ogromno pojačanje, ali nama isto tako očajno treba keca i pouzdan šuter - a to je upravo Roberson i bio za nas.

Ako bi nekako mogli imati istovremeno i Robersona uz Garzu za te kvalifikacije (naravno, ako prođemo Poljsku sutra), možda bi se i imalo nekih realnih šansi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#24394 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

canvra888 wrote: 19/08/2023 18:08 Mislim da protiv Finske i sa Markkanenom možemo igrati.

U suštini, ako smo dokazali prošle godine da možemo igrati protiv Francuske, Slovenije i Njemačke, ne ostaje tu još mnogo reprezentacija protiv kojih nemamo nikakvih šansi, a koje se neće plasirati direktno. Naravno, opet su tu tanke šanse, ali ih ima.

Ono što treba biti prioritet je skidanje asteriksa Garzi. Mada objektivno, teško da ima išta od toga, jer su oni apelaciju priložili u isto vrijeme i za Alibegovića i za Garzu pa je Fiba samo za Alibegovića priznala. Vjerovatno jedino da istresu neki dobro ozbiljan keš.

Garza je očito ogromno pojačanje, ali nama isto tako očajno treba keca i pouzdan šuter - a to je upravo Roberson i bio za nas.

Ako bi nekako mogli imati istovremeno i Robersona uz Garzu za te kvalifikacije (naravno, ako prođemo Poljsku sutra), možda bi se i imalo nekih realnih šansi.
Ako se uspije Luki skinuti zvjezdica i bude spreman Roberson ili nadjemo nekog drugog dobrog beka mozemo igrati protiv svake reprezentacije u kvalifikacijama uz dobre pripreme. Svi ovi momci kada su spremni su dobri kosarkasi
goredole

#24395 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by goredole »

Dugarry wrote: 19/08/2023 14:52 Razumijem kritike na racun onoliko glupih greski, ali mi smo zajebana ekipa kada igramo dobro u odbrani, a to smo radili u vecem dijelu utakmice.
Ili nismo gledali istu utakmicu ili nam se razlikuje definicija dobre odbrane. Izrael je imao 16 skokova u napadu, a mi smo izgubili 22 lopte (najvise od svih reprezentacija u prosjeku). Realno, Izrael je sinoć bio taraba ekipa, pogotovo tokom prvih pet minuta 2. četvrtine.
kakavdanakneiskustvu

#24396 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Izrael je igrao bez najboljeg igrača,Avdije,i vrlo dobrog beka,Blatta,osim Sorkina i Madara sve oastalo su prosječni igrači
dječak sa šibicama

#24397 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

kakavdanakneiskustvu wrote: 19/08/2023 19:53 Izrael je igrao bez najboljeg igrača,Avdije,i vrlo dobrog beka,Blatta,osim Sorkina i Madara sve oastalo su prosječni igrači
Tako nekako, prilicno oslabljeni, Avdija je cudo od igraca. Taj mali ako ovako nastavi, bice najbolje krilo Europe bez konkurencije.
kakavdanakneiskustvu

#24398 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

ne znam vala da je uopće toliko dobar,da je najbolji Izraelac da
dječak sa šibicama

#24399 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

NIma neko nepisano pravilo da je jako tesko pobijediti istog protivnika dva puta na istom turniru.
suspect_zero

#24400 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by suspect_zero »

FaceTV prenosi?
Post Reply