Sirija vol. 2
-
moke_31
#24376 Re: Sirija vol. 2
Je li to opozicija uspjela prošvercovat koji stinger ili se avion srušio zbog kvara?
-
Novak20
#24377 Re: Sirija vol. 2
Stari xxxx opet u elementu.
Jbg, u Siriji narod očito nije složan glede "opozicije" ili možda u Siriji ne živi jedan narod ili je i jedno i drugo dok Assad ne pada ni nakon pet godina združenih napora protivnika.
Jbg, u Siriji narod očito nije složan glede "opozicije" ili možda u Siriji ne živi jedan narod ili je i jedno i drugo dok Assad ne pada ni nakon pet godina združenih napora protivnika.
-
sumirprimus
#24378 Re: Sirija vol. 2
malo ga prenese...al nikog ne vrijedja istrese se...i ode dalje...Novak20 wrote:Stari xxxx opet u elementu.![]()
- Opetja033
#24379 Re: Sirija vol. 2
Halep: Nakon propalog i iznenadnog napada proteroristickog YPG-a na polozaje pobunjenika i pokusaja da prekinu jedinu rutu snabdjevanja pobunjenicima na Castello road-u, pobunjenici iz odmazde Sheikh Maqsoud zasipaju granatama cijeli dan. Ima dosta mrtvih i ranjenih civila.
Hasaka: Pripadnici proteroristickog YPG-a buldozderom napadaju mirne prosvjede Arapa koji zele da se vrate kucama (mjesto al Hawl):
https://twitter.com/putintintin1/status ... 0939829248
Da bi nakon toga i otvorili vatru na goroluke civile, medju kojima ima i dosta zena:
https://twitter.com/putintintin1/status ... 6814727168
Bilans: jedna osoba ubijena, nekoliko ranjeno. Bravo YPG!
Hasaka: Pripadnici proteroristickog YPG-a buldozderom napadaju mirne prosvjede Arapa koji zele da se vrate kucama (mjesto al Hawl):
https://twitter.com/putintintin1/status ... 0939829248
Da bi nakon toga i otvorili vatru na goroluke civile, medju kojima ima i dosta zena:
https://twitter.com/putintintin1/status ... 6814727168
Bilans: jedna osoba ubijena, nekoliko ranjeno. Bravo YPG!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#24380 Re: Sirija vol. 2
Prošvercovano 10tak preko golana.moke_31 wrote:Je li to opozicija uspjela prošvercovat koji stinger ili se avion srušio zbog kvara?
-
sumirprimus
#24381 Re: Sirija vol. 2
morel kako alepo?pljiz? 
-
sumirprimus
#24382 Re: Sirija vol. 2
ti si meni kralj...ebo kikija akvaristu i ostale analiza majstore...dje iskopa deset bez ikakvog izvora?pljiz?arman1 wrote:Prošvercovano 10tak preko golana.moke_31 wrote:Je li to opozicija uspjela prošvercovat koji stinger ili se avion srušio zbog kvara?
-
Novak20
#24383 Re: Sirija vol. 2
Nadam se da neće neki završiti kod isisa al' dabogda.arman1 wrote:Prošvercovano 10tak preko golana.moke_31 wrote:Je li to opozicija uspjela prošvercovat koji stinger ili se avion srušio zbog kvara?
-
sumirprimus
#24384 Re: Sirija vol. 2
golan do juga alepa... ko je izvor..preko koga kako?
oklen doklen...a jebte...
- General War
#24385 Re: Sirija vol. 2
Chmoljo wrote:trol banovan.
bojkot teme izrazito podržavam

- arman1
#24386 Re: Sirija vol. 2
Ako u narednih 6 jeseci bar jedan civilni avion bude oboren ovim igračkama zamolit ću te da ponoviš (copy/paste) ovaj post.sumirprimus wrote:ti si meni kralj...ebo kikija akvaristu i ostale analiza majstore...dje iskopa deset bez ikakvog izvora?pljiz?arman1 wrote:Prošvercovano 10tak preko golana.moke_31 wrote:Je li to opozicija uspjela prošvercovat koji stinger ili se avion srušio zbog kvara?
- arman1
#24387 Re: Sirija vol. 2
Sjeti se da izrael ima jako dobre veze sa daešom i al usrah frontom. I jedni i drugi se liječe kod lihvara, pod uslovom da ih Druzi usput ne linčuju.sumirprimus wrote:golan do juga alepa... ko je izvor..preko koga kako?
-
moke_31
#24388 Re: Sirija vol. 2
Najbitnije je da su ih dobilisumirprimus wrote:ti si meni kralj...ebo kikija akvaristu i ostale analiza majstore...dje iskopa deset bez ikakvog izvora?pljiz?arman1 wrote:Prošvercovano 10tak preko golana.moke_31 wrote:Je li to opozicija uspjela prošvercovat koji stinger ili se avion srušio zbog kvara?
Bez avijacije Assad ga puši žestoko. Ne može mu pomoći ni Hezbolah, a da ne pričamo o irancima i onim kosookim šiitima iz Azije. Jedva su i sa ruskom avijacijom zaustavili pobunjenike i napravili pomake u korist režima. I tada je naravno najsigurnija taktika bila carpet bombing.
- arman1
#24390 Re: Sirija vol. 2
Opet vio o tepihu. Ali šta je tu je nema vam pomoći.
Ove igračke mogu skinuti starije ptice. Za ono čim su ruje operisale bezvriejdne su.
Ove igračke mogu skinuti starije ptice. Za ono čim su ruje operisale bezvriejdne su.
-
sarajevoxxxx
#24391 Re: Sirija vol. 2
Sirijski narod želi kraj rata želi da stradanje i nasilje stane.5 godina posmatrati nasilje iz straha da se ne desi drugo nasilje je vrhunac bezobrazluk i licemjerstva svih kojih su takvog stava.Zar djeca u Siriji nisu djeca? Zar masakr u Siriji nije masakr i terorizam? Djeca u cijelom svijetu se ubijaju već 5 godina ne samo u Siriji. Ispaljena raketa na nenaoružane civile u Halebu je ubijanje civila i u Evropi.U tome i jeste problem što zapad i Evropa smatraju da dok god se ne obaraju njihovi civilni avioni dobro je. Asad je Hitler, fašisti ne ispunjavaš želje već mu se svim silama suprostaviš. Misliš da je onaj koji je onom žestinom 5 godina ubijao vlastiti narod da sutra neće prezati da obori civilni avion i da okrivi opoziciju? Zar nije Asadov muftija još 2012. Ahmed Hasun već zaprijetio Francuskoj i Engleskoj da će im poslati bombaše samoubice? Koje onda ovdje lud ili ko se pravi lud?arman1 wrote:
Ako u narednih 6 jeseci bar jedan civilni avion bude oboren ovim igračkama zamolit ću te da ponoviš (copy/paste) ovaj post.
-
moke_31
#24392 Re: Sirija vol. 2
Ali bi trebali da mogu ruske helikoptere, one Mi-24 i 28, oni su u Siriji koliko sam upratioarman1 wrote:Opet vio o tepihu. Ali šta je tu je nema vam pomoći.
Uostalom, dovoljno je da mlate SAA avijaciju, ruske ionako nema u kapacitetu da mogu bombardovati na sve strane.
-
sarajevoxxxx
#24393 Re: Sirija vol. 2
Gdje je @Maystor i ona njegova usplahirenost koju je istresao ovdje na forumu kad su Rusi tek došli. Kako ide ono "biće ovo mučno posmatrati". Pa naki brodovi pa F-35 pa žao mi ih
@Maystor moj prepismeni, lektoru kliksovog foruma, je li ti imalo zao onog đubreta u Halebu? Onog ubice čijim djelima si se divio? Izađi iz tog bojkota popravi nam dan. Ko će čekati 15. a još vidi pravopisnih grešaka koliko imam. Koji čejf propuštaš. Mislim ono tvoje đubre režimski pilot, konačno u pravim rukama a ti ni mukajet? Đe Rusija? Brod, efovi, bar nešto.
@Maystor moj prepismeni, lektoru kliksovog foruma, je li ti imalo zao onog đubreta u Halebu? Onog ubice čijim djelima si se divio? Izađi iz tog bojkota popravi nam dan. Ko će čekati 15. a još vidi pravopisnih grešaka koliko imam. Koji čejf propuštaš. Mislim ono tvoje đubre režimski pilot, konačno u pravim rukama a ti ni mukajet? Đe Rusija? Brod, efovi, bar nešto.
- arman1
#24394 Re: Sirija vol. 2
Bumo vidjeli.moke_31 wrote:Ali bi trebali da mogu ruske helikoptere, one Mi-24 i 28, oni su u Siriji koliko sam upratioarman1 wrote:Opet vio o tepihu. Ali šta je tu je nema vam pomoći.
Ove igračke mogu skinuti starije ptice. Za ono čim su ruje operisale bezvriejdne su.![]()
Uostalom, dovoljno je da mlate SAA avijaciju, ruske ionako nema u kapacitetu da mogu bombardovati na sve strane.
- arman1
#24395 Re: Sirija vol. 2
Baš si pod stresom. Jedna pivka bi ti prijala.sarajevoxxxx wrote:Gdje je @Maystor i ona njegova usplahirenost koju je istresao ovdje na forumu kad su Rusi tek došli. Kako ide ono "biće ovo mučno posmatrati". Pa naki brodovi pa F-35 pa žao mi ih![]()
![]()
![]()
- AleksoMKD
#24396 Re: Sirija vol. 2
Osim svrgavanja Assada i njegovog rezima (monstruoznog rezima, tu se slazemo 100%) "opozicija" nema ni jedan drugi zajednicki motiv.sarajevoxxxx wrote:
Koja pojačanja, kakav Homs, kakav Karjatejn.Zašto će se boriti? Koji je motiv? Zejnebin kabur? Borba protiv imperijalista koji im inače spašavaju zadnjicu u Tikritu, Mosulu, Bagdadu?
Opoziciji je jedan isti motiv u svim djelovima Sirije.
Na zalost siriskog naroda, u momentu padanja Assadovog rezima teritoriju preuzima ISIS i Al-Nusra (za koje se nadam da ih ne svrstavas pod opoziciju) i krece klanje svih razlicitih kao i klanje onih koji "jesu nasi ali nisu bas sasvim ko mi" i svakako zestoko bombardovanje ali ovog puta od strane zapada.
Ostala trecina opozicije ce se pocet tuci izmedju sebe ili ce se pokoriti nekoj od ove dve opcije.
Kako god, taj narod dole pati i patice jos duuuugo vremena.
A sto je jos gore za narod Iraka, osim korumpirane i nesposobne vlasti jedini drugi izbor im je ISIS. Nadam se da ne zelis da ISIS zauzme Bagdad.
-
sarajevoxxxx
#24397 Re: Sirija vol. 2
Ma jok uživam u samobanovanju ljudi koji su rusku okupaciju Sirije popratili ženskom usplahirenošću, i koji i sada obaranje jednog aviona komentarišu tipa oho im se.arman1 wrote:Baš si pod stresom. Jedna pivka bi ti prijala.sarajevoxxxx wrote:Gdje je @Maystor i ona njegova usplahirenost koju je istresao ovdje na forumu kad su Rusi tek došli. Kako ide ono "biće ovo mučno posmatrati". Pa naki brodovi pa F-35 pa žao mi ih![]()
![]()
![]()
Podsjetilo me na lika koji u životu nikad ništa nije sam postigao niti zna kako je crknuti da bi se izborio za nesto, pa se hinjski i kao najveća p... raduje ogromnoj vojnoj nadmoći jer ne zna niti je ikada znao za drugačije i naravno niti bi ikada i pomislio da vodi rat ili da se bori protiv nekoga koji mu je ravnopravan
- AleksoMKD
#24398 Re: Sirija vol. 2

Ka-52 iznad Sirje.
-
sarajevoxxxx
#24399 Re: Sirija vol. 2
Forum pun pravopisnih grešaka, Asadovo đubre konačno u pravim rukama, a likovi koji su uživali u masakriranju sirijske djece se samobanovali. Koja tragedija za medijsku scenu u BiH. 
- Čitalac
#24400 Re: Sirija vol. 2
Isilova agencija Amaq i isilovci po društvenim mrežama u poslednjih sat vremena izveštavaju o nekakvoj ofanzivi.
Breaking: Islamic State forces assault Syrian regime checkpoints surrounding the city of Dumayr, west of Damascus.
Ima li nekih drugih izvora?ISIS took full control also on SAA battalion 559, the abandoned battalion & al-Muthalth checkpoint in eastern Qalamoun.