BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#24351 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

A ti nađi jednog koji je rekao Džeko na klupu i sve si u pravu.

Samo nećeš nikog naći, ali ti i tvoji istomišljenici ste slični u tome da nastupate sa predrasudom :D
Ajatolah_

#24352 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ajatolah_ »

Korisničkoime wrote: Zasto stalno svi spominju lige 5-ce pa zato sto je tamo koncentracija kvaliteta, 99% igraca koji nesto vrijede su u ligama 5-ce. Osim naravno ako vi kao vrsni strucnjak niste provalili da je i to samo suplja prica te kako su Turska i Grcka liga u pet deka sa Bundesligom i Serijom A.
To je istina ako pod igračima koji nešto vrijede smatraš tešku kremu nogometa, ali u tom slučaju se radi o koncentraciji u onih nekoliko najjačih klubova, ne u čitavoj ligi. Kad zagrebeš ispod top 5-6 klubova, ima tu itekako i klubova i igrača koji nisu ništa posebno. Na kraju krajeva, pogledaj recimo njemačke predstavnike ove godine, koji ne fušere sa sastavom u u Ligi Evrope...
Korisničkoime

#24353 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

leškarenje wrote:Ne treba neka pamet da bi se zakljucilo da 70% repke cine igraci koji su poceli i igrali u PL :thumbup: a vas dvojica nastavite po svom i blacenju iste kakva je god....ne kontam sto vam je draze belgijsko govno od domaceg,ako ga treba jesti bolje onda 387 :oops:
Nije mi draze jebo ga ti nego mi imamo problem opcenito sa sportom pa tako i sa fudbalom a trazimo samo izgovore. Po meni problem nije u nepozivanju igraca u reprezentaciju nego u tome da klubovi ne rade svoj posao kako treba, nije ni njima lagano svejstan sam ja i toga ali uvijek i svugdje su klubovi okosnica i nosilac razvoja fudbala. Mislim da nasi igraci imaju problema da se prodaju ne zato sto im fali reklame nego zato sto klubovi vani nisu ubjedjeni u njihov kvalitet i to s razlogom.
palermo

#24354 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

leškarenje wrote:Ne treba neka pamet da bi se zakljucilo da 70% repke cine igraci koji su poceli i igrali u PL :thumbup: a vas dvojica nastavite po svom i blacenju iste kakva je god....ne kontam sto vam je draze belgijsko govno od domaceg,ako ga treba jesti bolje onda 387 :oops:
Kakvo bolan blaćenje, pa ja k'o kenjac juče gledao Velež-Sarajevo umjesto k'o čojek da gledam Manchestera.......ja sam samo za to da u reprezentaciji igra kvalitet, ništa više....
leškarenje

#24355 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

Pa kvalitet,nego sta :thumbup: tipa Milicevic,Jajalo,Hadzic i ini :D
Korisničkoime

#24356 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:A ti nađi jednog koji je rekao Džeko na klupu i sve si u pravu.

Samo nećeš nikog naći, ali ti i tvoji istomišljenici ste slični u tome da nastupate sa predrasudom :D
Idi na temu Edin Dzeko ili na temu selektora dok je to jos bio Bazdaraevic, vrati se na prvu sezonu kad je Dzeko bio u Romi pa sam pogledaj.
Naravno takvih je malo, vecina podjebaje plavi tabor, neki trolaju, neki su frustrirani jer se Dzeko opet setao u utakmici reprezentacije sto znamo da se znalo dogadjati.
Medjutim Dzeku sam naveo da podcrtam apsudnost razmisljanja i odnos vrednovanja reprezentacije i kluba.
Reci ti da je sve super u BH klubovima i da svi rade dobar posao samo su eto nasi igraci iz nekog razloga zapostavljeni i sve si upravu jer to je u sustini ta prica, imamo talente, imamo igace ali njih niko nece i mi s njima nemamo uspjeha na klubskom nivou iz razloga ....
leškarenje

#24357 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

palermo wrote:
Kakvo bolan blaćenje, pa ja k'o kenjac juče gledao Velež-Sarajevo umjesto k'o čojek da gledam Manchestera.......ja sam samo za to da u reprezentaciji igra kvalitet, ništa više....
Haj ti napisi nama malo o tekmi juce :kiss:
Korisničkoime

#24358 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

leškarenje wrote:Pa kvalitet,nego sta :thumbup: tipa Milicevic,Jajalo,Hadzic i ini :D
Sesar, Svraka ili da se prisjetimo staris aseva poput Maletica, Trivunovica, sve neshvaceni talenti, nedovoljno reklamirani u repki inace bi oni bili sada u analima ManU ili Bayerna.
leškarenje

#24359 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

Korisničkoime wrote:
leškarenje wrote:Pa kvalitet,nego sta :thumbup: tipa Milicevic,Jajalo,Hadzic i ini :D
Sesar, Svraka ili da se prisjetimo staris aseva poput Maletica, Trivunovica, sve neshvaceni talenti, nedovoljno reklamirani u repki inace bi oni bili sada u analima ManU ili Bayerna.
pa ne mogu se sad sjetiti ko je sve tada igrao u ligi kad i Sesar i Svraka ali sam siguran da je bilo boljih igraca od njih dvojice :thumbup:

sam sebe bolan pobijas,u repki je trenutno 70% igraca koji su ponikli ovdje,koji su otisli vani i koji sad cine okosnicu repke....imas jos par ovih stariji,kad oni prestanu igrati domaci igraci ce biti nosioci igre htio to ti ili ne.U kakvim uslovima se razvijaju i igraju ti isti igraci neka svaki 20-ti koji ode odavde uspije koliko toliko to je dobro.
palermo

#24360 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

nemoj da zajebaješ, pa upravo su tvoji pitari prizivali Jajala u reprezentaciju......čini mi se i Delača (jel se ono tako zvao)......
kudrilo

#24361 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kudrilo »

Sve to što vi pišete bi imalo smisla da ja kažem "Jebo te Dzeko, Ibisevic, stavi Koljića iz Krupe". Imalo bi i smisla da su nam rezerve i ponekad prvotimci svi iz top 5 liga, kreme fudbala. Pošto ne kažem ni ja, a ni iko od zagovornika ove ideje da Koljić treba umjesto Edina, da vas podsjetim ko je sve prošao kroz repku.

Image

Image

Image

Image
Image

Image

Image

Image

Neki od nabrojanih su mogli dobiti priliku ranije, kad su bili u potentnim godinama gdje bi ih neko zapazio, pa bi i neki sigurno bili bolji igrači nego što jesu. Neki nisu trebali nikad. Ako neko misli da je bolje gurat ove i da su puno bolji od ovih domacih potencijala i najboljih igrača lige, onda stvarno nema smisla diskutovati.

Također, klubovi ne mogu sami jer u državi nema para. Savezu je u interesu da pomogne klubovima i radi reprezentacije. Lako je kad si bogata zemlja i kad imaš 50 igrača koji ne znaš koji je bolji, mi ne možemo tako i nama repka treba biti održivi, dugoročni projekat. A ne da nakon što dijasporci odu u penziju hvataš se za glavu jer ti je liga u istom stanju, a nisi mrdnuo prstom da to popraviš.
luckylaka

#24362 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Traziti kvalitet u ligi koja je jedna od najlosiji u europi je apsurd.Tek poneki talenat iskoci u par godina ali odlaskom u vece klubove pogube se.To sto 70% igraca iz nase lige cini reprezentaciju govori o tome da se nigdje ne mozemo kvalifikovati,da nam je fudbal u reprezentaciji karina i da polako ali sigurno nazadujemo na fifa i eufa listama.Kvalitet kad -tad ispliva i ima neko ko osim ovog foruma prati desavanja u svijetu fudbala i procijeni je li igrac za drugu tursku ili prvu njemacku ligu.
leškarenje

#24363 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

luckylaka wrote:Traziti kvalitet u ligi koja je jedna od najlosiji u europi je apsurd.Tek poneki talenat iskoci u par godina ali odlaskom u vece klubove pogube se.To sto 70% igraca iz nase lige cini reprezentaciju govori o tome da se nigdje ne mozemo kvalifikovati,da nam je fudbal u reprezentaciji karina i da polako ali sigurno nazadujemo na fifa i eufa listama.Kvalitet kad -tad ispliva i ima neko ko osim ovog foruma prati desavanja u svijetu fudbala i procijeni je li igrac za drugu tursku ili prvu njemacku ligu.
Da imamo selektore kako Bog zapovjeda,da imamo Savez kako Bog zapovjeda bili bi na tim takmicenjima.

Jesi li ti taj sto procjenjuje ?
luckylaka

#24364 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

leškarenje wrote:
luckylaka wrote:Traziti kvalitet u ligi koja je jedna od najlosiji u europi je apsurd.Tek poneki talenat iskoci u par godina ali odlaskom u vece klubove pogube se.To sto 70% igraca iz nase lige cini reprezentaciju govori o tome da se nigdje ne mozemo kvalifikovati,da nam je fudbal u reprezentaciji karina i da polako ali sigurno nazadujemo na fifa i eufa listama.Kvalitet kad -tad ispliva i ima neko ko osim ovog foruma prati desavanja u svijetu fudbala i procijeni je li igrac za drugu tursku ili prvu njemacku ligu.
Da imamo selektore kako Bog zapovjeda,da imamo Savez kako Bog zapovjeda bili bi na tim takmicenjima.

Jesi li ti taj sto procjenjuje ?
Pa oni sto procjenjuju za 20-ak godina postojanja Premijer lige eto prepoznali su osim Dzeke,Visce,Zuke,Coce,Sehe,Dulje ,Cimijai jos par njih .Ti to smatras uspjehom.I naravno slazemo se da jebeni savez ne ulaze dovoljno u BiH fudbal ALI ko je tu kriv.
palermo

#24365 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

leškarenje wrote: Haj ti napisi nama malo o tekmi juce :kiss:
Ne vidjeh ovo tvoje prije :D

da ne trolamo, samo u par rečenica. Sarajevo u prvom vrlo dobro, vidi se kvalitet ekipe, Rahmanović najbolji, onaj crnac isto jako dobar.....u drugom ste promijenili čitav u ekipu,i onda je Velež došao do igre (u Veleža promijene bile postupne) i manje više bio ravnopravan.
Ajatolah_

#24366 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ajatolah_ »

kudrilo wrote:Sve to što vi pišete bi imalo smisla da ja kažem "Jebo te Dzeko, Ibisevic, stavi Koljića iz Krupe". Imalo bi i smisla da su nam rezerve i ponekad prvotimci svi iz top 5 liga, kreme fudbala. Pošto ne kažem ni ja, a ni iko od zagovornika ove ideje da Koljić treba umjesto Edina, da vas podsjetim ko je sve prošao kroz repku.
Image
Vrančić, tipičan primjer kakvih sve mediokriteta ima i u timovima tih famoznih liga petice, a koje su nekima ovdje stopostotni pokazatelj vrijedi li igrač...
Muhamed Đakmić

#24367 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Ja se fakat mogu složiti za sve te pobrojane osim za Vrančića :D

Nekako imam dojam da on fakat može puno više nego što je pokazao dosad u dresu reprezentacije. Ali da je ono što je dosad odigrao u najmanju ruku jadno i da bi prosječan premijerligaš odigrao isto onako, sa tim se slažem.
kudrilo

#24368 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kudrilo »

Muhamed Đakmić wrote:Ja se fakat mogu složiti za sve te pobrojane osim za Vrančića :D

Nekako imam dojam da on fakat može puno više nego što je pokazao dosad u dresu reprezentacije. Ali da je ono što je dosad odigrao u najmanju ruku jadno i da bi prosječan premijerligaš odigrao isto onako, sa tim se slažem.
Ove godine puni 29 godina, nažalost, čekat ga hoće li ili neće, imao je priliku, bio za onu stvar.
Edin H.

#24369 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Muhamed Đakmić wrote:Ja se fakat mogu složiti za sve te pobrojane osim za Vrančića :D

Vrancic ne igra u EPL, ali je ubio Chelsea neki dan :D i postigao gol iz penala sto je cini se problem vedetama poput Pjanica i Dzefke. :oops:
Point.

#24370 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Ma zvati svih 25 igraca iz nase lige za reprezentaciju nije problem fakat, ako se ima kvaliteta. Ali zvati igrace iz nase lige iz primarnog razloga da ih lakse prodas vani i kao tako pomognes nasim klubovima je nigdje veze i time samo potkopavas reprezentaciju i nase klubove dugorocno. Za repku trebaju da se zovu najkvalitetniji, iz koje lige manje vise nebitno. I to bi trebao biti jedini kriterij.
leškarenje

#24371 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by leškarenje »

O tome pricam,ne govorim da se zovu da popune broj.
Korisničkoime

#24372 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

leškarenje wrote:
Korisničkoime wrote:
pa ne mogu se sad sjetiti ko je sve tada igrao u ligi kad i Sesar i Svraka ali sam siguran da je bilo boljih igraca od njih dvojice :thumbup:

sam sebe bolan pobijas,u repki je trenutno 70% igraca koji su ponikli ovdje,koji su otisli vani i koji sad cine okosnicu repke....imas jos par ovih stariji,kad oni prestanu igrati domaci igraci ce biti nosioci igre htio to ti ili ne.U kakvim uslovima se razvijaju i igraju ti isti igraci neka svaki 20-ti koji ode odavde uspije koliko toliko to je dobro.
E jbg ga sada vi koji kao pratite PL ste mene koji kao ne prati PL ubjedjivali da je Sesar najbolji igrac PL, za Svraku ne mogu duse grijesit cak su se i Zeljini sprdali sa tika-taka Svraka.
Ne pobijam jbg ga ti, kad tad ce cijelu repku ili 90% nje da cine igraci iz PL-a ali jadna nam mati tada ako se nesto ne promjeni a sa ovakvim stavom nece se nista promjeniti.
Begovic, Bicakcic, Kolasinac, Lulic (ako se vrati), Pjanic, Besic (ako pocne da igra) su ustvari igraci koji nemaju veze sa PL-om a koji ustvari nose s Dzekom najveci teret, prije je tu bio jos i Ibisevic pa Salihovic pa Misimovic, sve imena oko kojih se igra reprezentacije vrtila a sve redom su igraci koji nisu imali veze sa PL-om. Imas ljudi koji tu neku vezu Dzeke sa PL-om vide vise kao simbolicnu buduci da je otisao sa 19 godina a strucnjaci iz Zelje su to slavili kao dobar posao sto ocigledno svjedoci da nisu imali blage veze sta uopste imaju u svojim redovima. Dio tvrdi da Dzeko nikad nebi postao ovaj igrac danas da je ostao jos 2-3 godine u PL-u.
U zadnjih par godina najjace pojacanje repki je bio Kolasinac koji nema veze sa PL-om i kada se ovdje spominjao bilo je price daj jestel ludi takvih u PL ima na bacanje. Kolasinac sada igra u Arsenalu a ti svi koji su bili bolji od njega iz PL-a njima se vise ne zna ni ime a kamoli gdje su.
Nevedi mi smo jednog igraca iz PL osim Dzeke koji je imao ucinak na repku kao Pjanic, Kolasinac, Spahic, Begovic (kada se sjetim Guse zlo mu dodje), Ibisevic.
cyprus

#24373 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Korisničkoime wrote:E jbg ga sada vi koji kao pratite PL ste mene koji kao ne prati PL ubjedjivali da je Sesar najbolji igrac PL, za Svraku ne mogu duse grijesit cak su se i Zeljini sprdali sa tika-taka Svraka.
Ne pobijam jbg ga ti, kad tad ce cijelu repku ili 90% nje da cine igraci iz PL-a ali jadna nam mati tada ako se nesto ne promjeni a sa ovakvim stavom nece se nista promjeniti.
Begovic, Bicakcic, Kolasinac, Lulic (ako se vrati), Pjanic, Besic (ako pocne da igra) su ustvari igraci koji nemaju veze sa PL-om a koji ustvari nose s Dzekom najveci teret, prije je tu bio jos i Ibisevic pa Salihovic pa Misimovic, sve imena oko kojih se igra reprezentacije vrtila a sve redom su igraci koji nisu imali veze sa PL-om. Imas ljudi koji tu neku vezu Dzeke sa PL-om vide vise kao simbolicnu buduci da je otisao sa 19 godina a strucnjaci iz Zelje su to slavili kao dobar posao sto ocigledno svjedoci da nisu imali blage veze sta uopste imaju u svojim redovima. Dio tvrdi da Dzeko nikad nebi postao ovaj igrac danas da je ostao jos 2-3 godine u PL-u.
U zadnjih par godina najjace pojacanje repki je bio Kolasinac koji nema veze sa PL-om i kada se ovdje spominjao bilo je price daj jestel ludi takvih u PL ima na bacanje. Kolasinac sada igra u Arsenalu a ti svi koji su bili bolji od njega iz PL-a njima se vise ne zna ni ime a kamoli gdje su.
Nevedi mi smo jednog igraca iz PL osim Dzeke koji je imao ucinak na repku kao Pjanic, Kolasinac, Spahic, Begovic (kada se sjetim Guse zlo mu dodje), Ibisevic.
Begovićev učinak za reprezentaciju nije ništa bolji nego Hasagićev... Raju ponese razlika u klupskoj karijeri, pa pomisle da su i u reprezentativnom dresu bili nebo i zemlja, međutim - nisu...

Spahić je debitirao u reprezentaciji kao igrač Zagreba (prethodno je bio i član Čelika)... I trebalo mu je poslije toga još 5-6 godina da se probije na najviši nivo...

Bičakčić se u reprezentaciji nije pokazao ništa bolje nego štoperi koji su potekli iz ove lige...

Luliću, Kolašincu i Pjaniću svaka čast, ali tvoja priča bi stajala da nam je čitava reprezentacija sastavljena od igrača kao što su oni...
luckylaka

#24374 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Ono kad smo bili reprezentacija
Bosnia-Herzegovina: Begovic, Mujdza, Bicakcic, Spahic, Kolasinac, Besic, Hajrovic, Pjanic, Misimovic, Lulic, Dzeko.
Ajatolah_

#24375 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ajatolah_ »

Šerbečić u Norvešku, Rosenborg, moglo je to i bolje...
Post Reply