FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kisni indijanac

#24351 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

skenderija04 wrote:A zasto ne dati sansu Bartri? Ili ovom Kameruncu? Thiago Silva je biio cilj. Nije moglo. Sad je D.Luiz. Ja mislim da je glupo platiti velike pare za njega. Prvo je bilo da novi stoper bud bolji od Piquea. Sad je bitno da bude bolji od Bartre. E jebi ga, ako ne moze ne moze i zdravo.
i ja sam za bartru, ali opet će imati prednost mascherano kao improvizacija...volio bih da nisam u pravu :)
skenderija04

#24352 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

I ja sam, makar neka igraju Masche i Bartra ove tekme kuci gdje znas da nece biti puno posla pa da Pique i Puyol odmaraju.Ova prica oko stopera mi ide na qrac vec duze vrijeme. Specijalno ovi panicari kao bez stopera su gotovi. Vec se ponavljam ali naci stopera za Barcu je tesko. Zbog toga bolje niko nego svako. Tito je tako rezonovao sa T.Silvom i svakim danom mi postaje blizi takav stav.Ako ce doci stoper eto tek da se kaze da ima jos jedan neka ne dolazi. Ako se treba izvaliti 50 miliona za Luiza bolje da ga ne dovode. Je li to Luiz ko nesto garantuje? Bitan je presing i posjed. Pozadi ces svakako imati problem. Pa pogledaj samo Bayern. Uzimam ih za primjer jer njihov stil sada izgleda slican Barcinom. Samo treba posjetiti njihovu temu i vidjeti da se zale da je odbrana losija i da su stoperi tanki. Holandjanin i onaj drugi. Ti isti su bili stub prosle godine. Naravno, sad stoje na centru a prosle godine blizu svog gola. Sada imaju samo jednog ispred a prosle godine su bila dvojica. Naravno da su izgledali bolje.
HB_BHF

#24353 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Haha čuj natrpali Santos bezveze 8 - 0 i odjednom je sve ok :D ...Pa Bartra vam je tip igrača koji igra na Piqueovoj poziciji. Ne priča se uopšte o tome već o igraču koji će biti pouzdaniji od Mascherana i Puyola (pogotovo Puyola jer je samo pitanje vremena kad će odustati od nogometa). Tačno je to da ne može svaki štoper igrati u Barci, ali ih ima koji mogu i jedan od njih je definitivno D.Luiz.
I ne možeš porediti Bayernovu odbranu sa Barcom. Oni uvijek imaju plan B i mogu se vratiti na taktiku od prošle godine kad igraju protiv jačih timova. Barca to ne može, ovako je kako je i na tome se mora malo raditi.
kisni indijanac

#24354 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

skenderija04 wrote:I ja sam, makar neka igraju Masche i Bartra ove tekme kuci gdje znas da nece biti puno posla pa da Pique i Puyol odmaraju.Ova prica oko stopera mi ide na qrac vec duze vrijeme. Specijalno ovi panicari kao bez stopera su gotovi. Vec se ponavljam ali naci stopera za Barcu je tesko. Zbog toga bolje niko nego svako. Tito je tako rezonovao sa T.Silvom i svakim danom mi postaje blizi takav stav.Ako ce doci stoper eto tek da se kaze da ima jos jedan neka ne dolazi. Ako se treba izvaliti 50 miliona za Luiza bolje da ga ne dovode. Je li to Luiz ko nesto garantuje? Bitan je presing i posjed. Pozadi ces svakako imati problem. Pa pogledaj samo Bayern. Uzimam ih za primjer jer njihov stil sada izgleda slican Barcinom. Samo treba posjetiti njihovu temu i vidjeti da se zale da je odbrana losija i da su stoperi tanki. Holandjanin i onaj drugi. Ti isti su bili stub prosle godine. Naravno, sad stoje na centru a prosle godine blizu svog gola. Sada imaju samo jednog ispred a prosle godine su bila dvojica. Naravno da su izgledali bolje.
:thumbup:

baš tako...
skenderija04

#24355 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Haha čuj natrpali Santos bezveze 8 - 0 i odjednom je sve ok :D ...Pa Bartra vam je tip igrača koji igra na Piqueovoj poziciji. Ne priča se uopšte o tome već o igraču koji će biti pouzdaniji od Mascherana i Puyola (pogotovo Puyola jer je samo pitanje vremena kad će odustati od nogometa). Tačno je to da ne može svaki štoper igrati u Barci, ali ih ima koji mogu i jedan od njih je definitivno D.Luiz.
I ne možeš porediti Bayernovu odbranu sa Barcom. Oni uvijek imaju plan B i mogu se vratiti na taktiku od prošle godine kad igraju protiv jačih timova. Barca to ne može, ovako je kako je i na tome se mora malo raditi.
Koji stoperi?
Kada si ti vidio D.Luiza da igra na 30 metara od gola ? Daj mi samo jedan primjer kada tako samouvjereno tvrdis da je D. Luiz jedan od njih. I cijena? Mora li se platiti toliki novac za jedog igraca koji ti nista ne garantuje.
- O kom profilu razgovaramo? Da mora biti ljevak? Ili korektor...
Daj mi molim te samo jedno ime koje bi rijesilo sve probleme u odbrani, samo jedno?
HB_BHF

#24356 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote: Koji stoperi?
Kada si ti vidio D.Luiza da igra na 30 metara od gola ? Daj mi samo jedan primjer kada tako samouvjereno tvrdis da je D. Luiz jedan od njih. I cijena? Mora li se platiti toliki novac za jedog igraca koji ti nista ne garantuje.
- O kom profilu razgovaramo? Da mora biti ljevak? Ili korektor...
Daj mi molim te samo jedno ime koje bi rijesilo sve probleme u odbrani, samo jedno?

D.Luiz nije tipični snagator (Chygrynskiy) već idealan profil za Barcu. Snalazi se dobro u 16m, a pogotovo van. Ima dobar šut, dobar pas i prilično je brz za rješenje kontra-napada. Sad da će "riješiti sve probleme u odbrani" je glupo i reći jer Barcina igra zahtijeva složen sistem, ali bi sigurno doprinio u mnogim stvarima što se tiče zadnje linije bolje nego Mascherano.
Btw. što se mene tiče D.Luiz je drugi izbor poslije T.Silve. Treći bi bio Vertonghen.

Ali eto, recimo da je on nesigurna kupovina... Zbog čega ti smatraš da bi Barca odjednom izvukla nešto više od trenutnog igračkog kadra (u odbrani) ove sezone nego prošle?
skenderija04

#24357 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pazi, ja mislim da je Barcelonin problem presing kojeg nije bilo (ili jedva da je bilo) prosle godine. Kako to da je prije dvije godine Mascherano igrao finale LS i svi su govorili da je to jedan od najboljih poteza a sad je najgori, kikser, zabijac autogolova i sl. Odgovor jednostavan, Barcelona pocinje da brani na terenu protivnika. Ako toga nema, ostaju stoperi na 40 metara koji trce unazad. Tako smijesan izgleda i Beckebauer a ne Mascherano
Prosle godine Vilanova nije pruzio sansu Bartri. Kada je dogorilo morao je da igra protiv Bayerna sa pet utakmica u nogama. Ako ne puste Bartru da odigra spojeno nikada necemo znati kakav je. Ako ce doci neko kao Bartra bacene pare.
To oko stopera koji iznosi loptu je vec malo mitologija. Treba brz stoper koji ce anticipirati u prostoru. Barcelona izlazi preko otvorenih bekova. Na kraju ne znamo jos ni sta Martino hoce. Iskreno, vise bi volio da dodje i taj Agger nego Luiz. Koliko je komplikovano dovesti stopera u Barcelonu vidis iz podatka da od chigrinskog (4 godine ej) nije niko dosao. Krpilo se na sve nacine ali stoper nije dosao. Zbog necega je tako.
HB_BHF

#24358 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ok je ta pozicija sa Piqueom i Bartrom. To je pokriveno. Fazon je Mascherano/Puyol. Ukoliko ne dovedu nikoga drugog, često ćemo Adriana gledati na toj poziciji i često se nervirati :D. Drugi problem su prekidi. Previše golova je primljeno prošle sezone baš iz tog aspekta. Tu nije bilo tog trčanja nazad već problem snalažljivosti i visine. Puyol je to dobro radio jer je imao dobar odraz, dok je već Masche tanak.
Da, pressing je veoma bitan i treba češće loptu vraćati u posjed ali to je nešto sasvim drugo. Braniti se pressingom 60 i nešto utakmica u sezoni je kritično.

Sve u svemu, in Tata we trust.. Valjda će skontati nešto... :D
Mokes

#24359 Re: FC Barcelona

Post by Mokes »

Pike je atipican igrac za Barcu pa se savrseno uklopio.
5 0 5

#24360 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
Kemal Malovčić

#24361 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

sasvim očekivano
Mokes

#24362 Re: FC Barcelona

Post by Mokes »

Kemal Malovčić wrote:sasvim očekivano
Najveci ikad
Muhamed Đakmić

#24363 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

Ma vala cirkus ako je dobije pored Riberija :D
Kemal Malovčić

#24364 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

ima se još nekoliko mjeseci igrati, a u njima će uz pomoć neymara messi popraviti ionako odličan dojam, dok će se ribery utopiti u sivilo novog guardiolinog bayerna :mrgreen:
5 0 5

#24365 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Muhamed Đakmić wrote:Ma vala cirkus ako je dobije pored Riberija :D
riberyju ce dati nagradu najbolji fudbaler evrope. ("2013 uefa best player in europe award").
messiju ballon d'or.
fixer

#24366 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Prije nagradu Al Capone. :D
5 0 5

#24367 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Kemal Malovčić wrote:ima se još nekoliko mjeseci igrati, a u njima će uz pomoć neymara messi popraviti ionako odličan dojam, dok će se ribery utopiti u sivilo novog guardiolinog bayerna :mrgreen:
2012/13 (klub+reprezentacija)

messi: 69 golova, 18 asistencija, 62 utakmice, trofeji (liga)
ronaldo: 59g, 14a, 64u, (ssuper)
ribery: 13g, 23a, 53u, (treble)
fixer

#24368 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
Kemal Malovčić wrote:ima se još nekoliko mjeseci igrati, a u njima će uz pomoć neymara messi popraviti ionako odličan dojam, dok će se ribery utopiti u sivilo novog guardiolinog bayerna :mrgreen:
2012/13 (klub+reprezentacija)

messi: 69 golova, 18 asistencija, 62 utakmice, trofeji (liga)
ronaldo: 59g, 14a, 64u, (ssuper)
ribery: 13g, 23a, 53u, (treble)
Messi je imao odlican pocetak, ali je imao los zavrsetak. Ja mu za ono sto je prezentirao ne bih dao nagradu. Jebote, Bayern izbusi njegovu ekipu, jadnik nije imao potrebe ulaziti, a da neko od njegovih igraca ne osvoji... :shock:
Kemal Malovčić

#24369 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

pa ti si smatrao da je ni prošle godine nije zaslužio, a na kraju ju je dobio. svako ima svoje uspone i padove. posljednji pad je uzrokovala povreda. mislim da će se sada dići i zasjeniti ostale konkurente
5 0 5

#24370 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Messi je imao odlican pocetak, ali je imao los zavrsetak. Ja mu za ono sto je prezentirao ne bih dao nagradu. Jebote, Bayern izbusi njegovu ekipu, jadnik nije imao potrebe ulaziti, a da neko od njegovih igraca ne osvoji... :shock:
messi je za 3 klase iznad svih ostalih igraca na dunjaluku, danas. za vrijeme utakmica protiv bayerna, covjek je bio povrijedjen. tako da ne znam o cemu pricas. kakav god da je, vidis da je postigao haman isti broj golova koliko i ronaldo i riberry skupa. mada to nije presudno za zlatnu loptu, ipak je nesumnjivo najbolji. riberry ce osvojiti onu nagradu najboljeg fudbalera. to ce mu doci kao utijesna nagrada. dosta.
Last edited by 5 0 5 on 06/08/2013 18:37, edited 1 time in total.
fixer

#24371 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Kemal Malovčić wrote:pa ti si smatrao da je ni prošle godine nije zaslužio, a na kraju ju je dobio. svako ima svoje uspone i padove. posljednji pad je uzrokovala povreda. mislim da će se sada dići i zasjeniti ostale konkurente
Smatrao sam. Ove godine ce opet napraviti cirkus od nagrade kao onda sa Snajderom. Povreda je sastavni dio fudbala. I ona se vrednuje. Ako se povrijedi na godinu, hoce li na osnovu toga sta je mogao uraditi da je bio zdrav dobiti nagradu?
Kemal Malovčić

#24372 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Messi je imao odlican pocetak, ali je imao los zavrsetak. Ja mu za ono sto je prezentirao ne bih dao nagradu. Jebote, Bayern izbusi njegovu ekipu, jadnik nije imao potrebe ulaziti, a da neko od njegovih igraca ne osvoji... :shock:
messi je za 3 klase iznad svih ostalih igraca na dunjaluku, danas. za vrijeme utakmica protiv bayerna, covjek je bio povrijedjen. tako da ne znam o cemu pricas. kakav god da je, vidis da je postigao haman isti broj golova koliko ronaldo i riberry skupa. mada to nije presudno za zlatnu loptu, ipak je nesumnjivo najbolji. riberry ce osvojiti onu nagradu najboljeg fudbalera. to ce mu doci kao utijesna nagrada. dosta.
:thumbup:
DonVito

#24373 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

Riberi bi ovo trebao uzeti glatko - igrao fenomenalno pored toga europski prvak, njemački prvak i osvajač DFB kupa.. Dok cemo "Ballon zlatni" prepustiti stručnjacima iz Andore, San Marina, Lihtenštajna, Farskih Otoka, Samoe, Butana, Nepala Filipina, Fidžija itd..
Last edited by DonVito on 06/08/2013 18:43, edited 2 times in total.
Kemal Malovčić

#24374 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

fixer wrote:
Kemal Malovčić wrote:pa ti si smatrao da je ni prošle godine nije zaslužio, a na kraju ju je dobio. svako ima svoje uspone i padove. posljednji pad je uzrokovala povreda. mislim da će se sada dići i zasjeniti ostale konkurente
Smatrao sam. Ove godine ce opet napraviti cirkus od nagrade kao onda sa Snajderom. Povreda je sastavni dio fudbala. I ona se vrednuje. Ako se povrijedi na godinu, hoce li na osnovu toga sta je mogao uraditi da je bio zdrav dobiti nagradu?
naravno da neće. izvrčeš činjenice. messi je tek nekoliko sedmica bio povrijeđen, dok je ostatak vremena briljirao. najviše golova. gomila asistencija. da je bio zdrav protiv bayerna mislim da bi pridonio igri barcelone, ali sumnjam da bi to bilo dovoljno za prolaz, pošto je bayern pobijedio barsu, taktikom, snagom, u svakom smislu. ali to ne znači da bi ribery trebao dobiti nagradu, jer on kao pojedinac nju ne zaslužuje. august, septembar, oktobar, novembar... bit će mjeseci u kojim će messi tako igrati da će sve njegove loše partije i odsustvo biti zaboravljeni
fixer

#24375 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
messi je za 3 klase iznad svih ostalih igraca na dunjaluku, danas. za vrijeme utakmica protiv bayerna, covjek je bio povrijedjen. tako da ne znam o cemu pricas. kakav god da je, vidis da je postigao haman isti broj golova koliko i ronaldo i riberry skupa. mada to nije presudno za zlatnu loptu, ipak je nesumnjivo najbolji. riberry ce osvojiti onu nagradu najboljeg fudbalera. to ce mu doci kao utijesna nagrada. dosta.
Opet golovi bitni. Pa covjece idi pogledaj poziciju s koje je zabijao jedan, a sa koje druga dvojica. Pogledaj koliko je par sezona prije s te pozicije zabijao Utajivac.
Kad je Barcelona osvojila triplu, svi igraci iz Barcelone su konkurisali, bez obzira sto je Ronaldo po golovima bio iznad dvojice. Tad nisu bili bitni golovi, nego osvojeno. Sad nije bitno osvojeno. Nije bitno sto je Utajivaceva ekipa najlosija ikad u polufinalima LP. Necu da se raspravljam. Proglasite ga Krisnom, hebe mi se.
Post Reply