BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- leškarenje
#24326 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma ja,ma ja....zato nam cijela repka fala Bogu igra u ligama petice
garantujem da ima vise od pola igraca koji nisu nista bolji od domacih,sto su dokazali u Japanu,a dokazace i u USA.
-
Korisničkoime
#24327 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vecina ne bih spominjala Cavaru i zvanicnu utakmicu da mu je ime Huso ili Mehmed da budemo iskreni. Zagovara se poziv da se isti kaparise pa kasnije ako sta bude od momka dobro jeste ako ne jbg idemo dalje. Postoji bojazan da bih ako se dokaze kao dobar igrac mogao otici u susjedove.leškarenje wrote:Uopste ne spominjem klubove,cak sta vise suprotnokudrilo wrote:Nemojte na klub vs klub molim vas.
Prosinečki je najavio pratiti ligu i rekao je da vjeruje da ima kandidata za repku, vidjećemo koliko i šta će činiti po tom pitanju.
Dugoročno gledano, bez jače naše lige, nema ni solidne reprezentacije.eto ima vas sjeticete kad sam govorio da treba zvati Stevanovica,Bajica,Hodzica,Gojaka sto znaci da me zabole odakle je ko ako je dobar igrac...ali uvijek ide ofanziva ovih sto uopste ne prate nasu ligu sa svojim kandidatima iz vana ili cim neki igrac ode vani odavde e onda moze poziv
![]()
evo ovaj mali Cavar,odmah ga zvati za sluzbenu utakmicu....ako se bude dvoumio odmah ga otjerati u pm....
Pojedinci se smijali za Memisevicasad kukaju kako ga je trebao zvati
Naravno da mnogi traze potvrdu iskazane kvalitete negdje drugo osim u PL ne znam zasto te to cudi, ako se pitas zasto pogledaj nastupe nasih klubova u tzv.evropi. Ta takmicenja sluze za odmjeravanje snaga klubova iz razlicitih drzava i nasi prvaci su tu vazda donji i to ne nuzno protiv klubova iz lige 5 nego su znali biti donji i protiv klubova iz Moldavije, Albanije, C.Gore itd. Ako u tom odmjeravanju snaga sa drzavama cije su lige po svemu drugo pa i trecerazredne nasi najbolji klubovi sa nasim najboljim domacim igracima lose prolaze zasto te cudi sumnja u kvalitet tih igraca.
-
Korisničkoime
#24328 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ok ko po tebi iz nase lige moze da zamjeni 1 na 1 Bicakcica u odbrani, ili evo Lulica koji se oprostio, ili eto Spahica ciju zamjenu i pored dragulja fudbala iz nase lige jos uvijek trazimo.leškarenje wrote:Ma ja,ma ja....zato nam cijela repka fala Bogu igra u ligama peticegarantujem da ima vise od pola igraca koji nisu nista bolji od domacih,sto su dokazali u Japanu,a dokazace i u USA.
Svi jebeni skauti evrope slijepi ...
- Muhamed Đakmić
#24329 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Spominje se Ćavar jer su sad on i Dženis Burnić na istom, u istoj su ligi i isto su godište, s tim da je Ćavar ipak član jačeg kluba.
No, poenta je da se Burnića uzdizalo kao da je megatalenat i nova zvijezda u rangu Džeke i Pjanića, što očito nije, dok je svako spominjanje Ćavara ili nekog drugog igrača iz Premijer lige BiH bilo dočekano sa skepsom u stilu da će reprezentacija propasti ako takvi dobiju više prostora.
No, poenta je da se Burnića uzdizalo kao da je megatalenat i nova zvijezda u rangu Džeke i Pjanića, što očito nije, dok je svako spominjanje Ćavara ili nekog drugog igrača iz Premijer lige BiH bilo dočekano sa skepsom u stilu da će reprezentacija propasti ako takvi dobiju više prostora.
- Muhamed Đakmić
#24330 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Može se recimo dati šansa Besimu Šerbečiću koji još nema punih 20 godina, a jedan je od najboljih defanzivaca lige. Puno veći potencijal od Memiševića, a i Memišević mora dobiti šansu.Korisničkoime wrote:Ok ko po tebi iz nase lige moze da zamjeni 1 na 1 Bicakcica u odbrani, ili evo Lulica koji se oprostio, ili eto Spahica ciju zamjenu i pored dragulja fudbala iz nase lige jos uvijek trazimo.leškarenje wrote:Ma ja,ma ja....zato nam cijela repka fala Bogu igra u ligama peticegarantujem da ima vise od pola igraca koji nisu nista bolji od domacih,sto su dokazali u Japanu,a dokazace i u USA.
Da stvarima damo kompletan kontekst, Emir Spahić je u njegovim godinama, a i godinu-dvije stariji, nosio dres GOŠK-a iz Dubrovnika, koji je tad bio hrvatski trećeligaš. Pa je napravio vanserijsku karijeru.
Ne tvrdim uopšte da treba Šerbečića sad na silu ugurati u reprezentaciju, nego tvrdim da postoji velika vjerovatnoća da on u budućnosti postane standardan reprezentativac. Ali nije s neba pao, gradio je karijeru i rastao godinama u Premijer ligi BiH.
- leškarenje
#24331 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa Dulja ja zamjena za Lulica jos dok je bio u FKS,ali trebao je otici vani da bi se to shvatilo....to ko ne vidi taj nema pojma.Korisničkoime wrote:Ok ko po tebi iz nase lige moze da zamjeni 1 na 1 Bicakcica u odbrani, ili evo Lulica koji se oprostio, ili eto Spahica ciju zamjenu i pored dragulja fudbala iz nase lige jos uvijek trazimo.leškarenje wrote:Ma ja,ma ja....zato nam cijela repka fala Bogu igra u ligama peticegarantujem da ima vise od pola igraca koji nisu nista bolji od domacih,sto su dokazali u Japanu,a dokazace i u USA.
Stevanovic je bolji igrac od Vrsajevica ali se poziva ovaj drugi....sta si se uhvatio Bicakcica i mjesta stopera,Memisevic je tu negdje na njegovom nivou
-
kudrilo
#24332 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Oj kad neki počnu lupat, to nema kraja...
Ne može nikako biti argument to što naš klub prođe ili ne u evropi, jer pričamo o talentovanim i dobrim pojedincima, a ne klubovima.
Znači sad Džeko dođe u Želju i Željo ispadne u kvalifikacijama = Džeko je krampa i nije za repke.
Smiješne stvari uzimate za argumente, ne mogu nam ni ići transferi u TOP 5 liga kad ti liga služi samo da je imaš, a igrača iz nje cijeniš dan nakon prelaska u neki evropski klub i misliš da je odjednom dobar igrač.
Ponavljam, sve dok priliku umjesto naših, domaćih momaka budu dobijali propali tridesetogodišnjaci u repci, ili letve koje imaju sreće da su karijeru počeli negdje vani, nema ligi dobroga, a ni dugoročno reprezentaciji.
Sjetite se ovih svojih pametovanja kad nam nestane igrača iz dijaspore koji žele igrati za nas, ali ne sumnjam da ćete se tada čuditi onom ko može pratiti našu repfezentaciju , a navijati za elf.
Ne može nikako biti argument to što naš klub prođe ili ne u evropi, jer pričamo o talentovanim i dobrim pojedincima, a ne klubovima.
Znači sad Džeko dođe u Želju i Željo ispadne u kvalifikacijama = Džeko je krampa i nije za repke.
Smiješne stvari uzimate za argumente, ne mogu nam ni ići transferi u TOP 5 liga kad ti liga služi samo da je imaš, a igrača iz nje cijeniš dan nakon prelaska u neki evropski klub i misliš da je odjednom dobar igrač.
Ponavljam, sve dok priliku umjesto naših, domaćih momaka budu dobijali propali tridesetogodišnjaci u repci, ili letve koje imaju sreće da su karijeru počeli negdje vani, nema ligi dobroga, a ni dugoročno reprezentaciji.
Sjetite se ovih svojih pametovanja kad nam nestane igrača iz dijaspore koji žele igrati za nas, ali ne sumnjam da ćete se tada čuditi onom ko može pratiti našu repfezentaciju , a navijati za elf.
- leškarenje
#24333 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
kudrilo wrote:Oj kad neki počnu lupat, to nema kraja...
Pricaju likovi koji pogledaju godisnje utakmicu nase lige,a cuju za nekog igraca tek kad taj isti ode negdje vani ....vec godinama ista prica.
- Logovan
#24334 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bosanskohercegovački fudbaler, Mak Varešanović, možda bi mogao danas da upiše svoje prve minute u Seriji A, i uopšte u seniorskom fudbalu Italije. Trener Udinesea, Massimo Oddo, uvrstio ga je u spisak igrača za duel sa SPAL-om danas na Dacia Areni, a vidjećemo da li će se ovaj nekada odlični italijanski defanzivac, a danas trener ''crno-bijelih'' odlučiti da Varešanoviću ukaže šansu i na terenu. Utakmica Udinese - SPAL igra se od 15,00.
-
Korisničkoime
#24335 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
O da, da Bosna je u Africu okruzena prasumama, izolovana kao S.Koreja pa se ne moze doci do nje pa tako ni jedan jedini jebeni skaut evrope u 10 godina nije ugledao ni jedog talenanta da ga uzme pa se mora koristit repka kao izlog.kudrilo wrote:Oj kad neki počnu lupat, to nema kraja...
Eto ja lupam, uredu ali kako bolan tu raskos ne vide skauti iz evrope, ljudi u pickovcima Afrike i J.Amerike nanjuse talenta a ne mogu eto u Bosni koja im je u dvoristu.
De bolan uzmi @lesku pa otvori oci ljudima u ligama 5 em sto ces zaradit brdo love, em sevapa, em ces dati doprinos nasem fudbalu.
Rezultati u tzv.evropi su pokazatelj stanja naseg fudbala opcenito, svega i sve ukazuje da je sranje, momak koji dominira u PL kada u tim utakmicama predkvalifikacija se ne vidi i ne cuje, ne uradi nista, ne poze nista i mi opet svi treba da vjerujemo vise vama nego svojim ocima.
Kako majke mu, kako, ja lupam i nevidim, svi bivsi selektori lupaju i ne vide, svi skauti lupaju i nevide, svi treneri iole jacih liga i menadzeri lupaju i nevide samo ekipa sa Klixa je spoznala istinu.
Poenta je prodat nase giga talente preko repke kako bih se pomoglo klubu a nije poenta kao navijac pitat nekog u tom klubu sta radi u zasto je sve u qurcu.
Sjetite se ovih mojih rijeci kada nam repka bude u 5-om sesiru pa preko nje ne budete mogli ni turcima uvalit ove nase dragulje.
Slazem se s tobom da ovo sve vodi u propast reprezentacije jer jos malo i igraci iz dijaspore nece ni znati gdje je BiH a kamoli igrati za nju ali rjesenje nije u prodaji i reklamiranji niti je tu problem nego je problem u stvaranju. Ja tvrdim da nasi klubovi ne rade i ne stvaraju dovoljno i da se to mora promjeniti.
Moje tvrdnje su potvrdjene na nacin da u 10 godina prodamo dva igraca u ligu 5 od kojih jedan nije uspio a da li ce drugi treba da vidimo.
Da igraci koji su slovili za najbolje u LP nisu uspjeli ni u osrednjim ligama poput Turske ili Grcke a kamoli da su dospjeli do lige 5-ce.
Trentno od svih BH igraca koji se mogu povezati sa PL-om samo dva igraju u ligi 5 to je Dzeko i Zukanovic. Znaci samo DVA.
Igrac koji je godinama najbolji igrac PL ode za dzaba, znaci kao slobodan igrac - gdje u DRUGU jebenu ligu Njemacke i to u osrednji klub.
To su sve cinjenice to ja ne tvrdim niti je moje misljenje i tim cinjenicama na suprot je vase misljenje koje glasi "ima ba, ta ti znas, ti ne pratis ligu".
- leškarenje
#24336 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A jes zapeo za ligu petice jebo te
Sehic,Piric,Cimirot,Sunjic,Visca,Hodzic,Zukanovic,Duljevic,Dzeko,Vranjes...to je trenutna situacija sa igracima uz nase lige ,objasnjeno milion puta zasto je teze igracu iz nase lige otici u tu neku ligu direktno
gdje se odmah vidi da nemas blage veze....
Dalje,Stevanovic,Bajic,Hadziahmetovic,,Memisevic su isto iz ove lige samo sto selektori nemaju pojma ko su ti igraci....neznalice,nadam se da ce Robert to malo promijeniti.
E moja neznalice.
Sehic,Piric,Cimirot,Sunjic,Visca,Hodzic,Zukanovic,Duljevic,Dzeko,Vranjes...to je trenutna situacija sa igracima uz nase lige ,objasnjeno milion puta zasto je teze igracu iz nase lige otici u tu neku ligu direktno
Dalje,Stevanovic,Bajic,Hadziahmetovic,,Memisevic su isto iz ove lige samo sto selektori nemaju pojma ko su ti igraci....neznalice,nadam se da ce Robert to malo promijeniti.
E moja neznalice.
-
kudrilo
#24337 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nema smisla se ovakvim raspravljat, lik ne konta da taj Duljevic 99.9 % ne bi otisao u Drezden, i to besplatno, da mu je pružena šansa kad mu se trebala pružiti, jer mi NI U LIGI 5 nismo imali tako jakog igrača 1 na 1, igrača takvog driblinga. Jok, špartale su i Avdije po desnom krilu, tridesetogodišnjak Miličević, ali nemoj igrača iz naše lige.
Ko se sjeća derbija na Koševu i okršaja Hadziahmetovic-Cimirot?
I tada su igrali evropski fudbal, vidjelo se da su iznad svojih ekipa. Jok, daj Anelu Hadžiću da igra.
Svi momci koji su otišli iz lige, a da su vrijedili, su otišli bez ikakve moguće reklame.
I tada su igrali evropski fudbal, vidjelo se da su iznad svojih ekipa. Jok, daj Anelu Hadžiću da igra.
Svi momci koji su otišli iz lige, a da su vrijedili, su otišli bez ikakve moguće reklame.
-
Bazinga1234
#24338 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vrso je desni bek a Stevo krilo...leškarenje wrote:
Stevanovic je bolji igrac od Vrsajevica ali se poziva ovaj drugi....sta si se uhvatio Bicakcica i mjesta stopera,Memisevic je tu negdje na njegovom nivou
btw Milosevic strijelac za Konyu.
- leškarenje
-
Mustang1
#24340 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ako je Vrsajevic krilo, Kolasinac je spic 
- leškarenje
- luckylaka
#24342 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Smijesno je uopste ovu dvojicu stavljati na bilo kakav spisak reprezentacije.Valjda njihova dosadasnja karijera govori gdje im je mjesto.Stevanovic koji je promijenio desetak klubova i skoro nigdje nije ostavio nikakvog traga i Vrsajevic isto tako.Inace po transfer marketu Vrsajevic je duplo bolji igrac od StevanovicaBazinga1234 wrote:Vrso je desni bek a Stevo krilo...leškarenje wrote:
btw Milosevic strijelac za Konyu.
-
Korisničkoime
#24343 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne znam ja, ne znaju selektori, ne znaju treneri, ne znaju menadzeri, ne zna niko znas samo ti jel ti znas kakvo blago posjedujes, covjece pa ti si trebao da budes u skaut sluzbi Reala ili Barce.leškarenje wrote:A jes zapeo za ligu petice jebo te![]()
Sehic,Piric,Cimirot,Sunjic,Visca,Hodzic,Zukanovic,Duljevic,Dzeko,Vranjes...to je trenutna situacija sa igracima uz nase lige ,objasnjeno milion puta zasto je teze igracu iz nase lige otici u tu neku ligu direktnogdje se odmah vidi da nemas blage veze....
E moja neznalice.
Ko je kome objasnio sta bolan, objasnjavali ste jedan drugom ovdje koji ste ubjedjeni da su u nas sve sami talenti ali eto iz HR moze iz SRB moze al eto iz BH ne moze.
Od svih gore navedenih samo DVA opet ti ponavljam samo DVA igraju u ligama 5-ce. Zasto stalno svi spominju lige 5-ce pa zato sto je tamo koncentracija kvaliteta, 99% igraca koji nesto vrijede su u ligama 5-ce. Osim naravno ako vi kao vrsni strucnjak niste provalili da je i to samo suplja prica te kako su Turska i Grcka liga u pet deka sa Bundesligom i Serijom A.
Bajic, momak iz nase PL otisao u Tursku pokazao se kao dobar otisao u Seriju A i vidi se da mu je Turska plafon, na zalost. Po tvojoj prici da je on na vrijeme dobio priliku i reklamu u reprezentaciji on bi se direkt prodao u ligu 5-ce tamo ostao i dokazao svoj kvalitet, zabijao, ostvario dobru karijeru. Eto nije dobio reklamu u reprezentaciji pa je ipak stigao u ligu 5-ce i tamo pokazao ono sto govorim da nije kvalitet za lige 5-ce te da mu ne bih pomogli ni 101 nastup u reprezentaciji da postane igrac za lige 5-ce jer ga takvim ne cini i ne moze da nacini reprezentacija nego samo i jedino klub.
Od svih gore navedenih samo tri igraca trenutno mogu da budu od pomoci reprezentaciji Visca, Zukanovic i Dzeko. Mozda jos i Cimirot.
Stvar je prosta klubovi ne rade svoj posao i njihov nerad treba da se pegla preko reprezentacije.
Pa tvoj klub je covjece uvozio polovnjake iz Srbije i ne znam ti vise odakle u vagonima umjesto da da sansu vasim mladim igracima.
Hahahahahahah pa Jesic je s sobom doveo dva panja iz pizde materine, Brazilci, kurci palci, koji su uzimali nasoj djeci mjesta, hahahahahah i ti si mi nasao da nesto pricas o mladim igracima, PL-u i reprezentaciji, pokrij se po glavi jbt.
- leškarenje
#24344 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Aaaa lika oca mi
jebo te ba liga petice,o cemu bolan pricas,Jesic,"moj" klub.....kakav diletant sunce ti poljubim 
-
palermo
#24345 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa Duljević u svojoj dvadesetoj bio na probi u Kajzerslauternu ( čini mi se) i vraćen.....što li....možda su mu rekli, dođi opet kad zaigraš za reprezentaciju.......kudrilo wrote:Nema smisla se ovakvim raspravljat, lik ne konta da taj Duljevic 99.9 % ne bi otisao u Drezden, i to besplatno, da mu je pružena šansa kad mu se trebala pružiti, jer mi NI U LIGI 5 nismo imali tako jakog igrača 1 na 1, igrača takvog driblinga. Jok, špartale su i Avdije po desnom krilu, tridesetogodišnjak Miličević, ali nemoj igrača iz naše lige.
Ovio zadnje si potpuno u pravu....otišli su bez ikakave moguće reklame....pitanjce, šta misliš ko im treba dati reklamu.....meni negdje promiče misao da možda je to zadaća kluba u kojem igra, i da rezultati kluba su ujedno i reklama fudbalera.....
-
Korisničkoime
#24346 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma jah kao sto sam vec rekao ja ne kontam, skauti, treneri niko ne konta samo ti i @lesko kontate, neshvaceni strucnjaci.kudrilo wrote:Nema smisla se ovakvim raspravljat, lik ne konta da taj Duljevic 99.9 % ne bi otisao u Drezden, i to besplatno, da mu je pružena šansa kad mu se trebala pružiti, jer mi NI U LIGI 5 nismo imali tako jakog igrača 1 na 1, igrača takvog driblinga. Jok, špartale su i Avdije po desnom krilu, tridesetogodišnjak Miličević, ali nemoj igrača iz naše lige.
Kakvu reklamu u 2016, 2017 godini jebo te ljudi nadju talenta u Sahari a ne mogu i ne vide na Kosevu.
U slucaju Duljrvica se slazem s tobom da je trebao dobiti prije priliku i vise ali nije to bas samo do reprezentacije i selektora, malo je priznat ces i do njega, malo je do onog stomaka kojeg je bio dobio, malo je do toga da kada hoce da moze da bude igrac utakmice a kada nece onda jbg nece a da su mu znali dolaziti takvi periodi jesu pa onda ima mizernu statistiku u polusezoni, pa onda dodje pitanje zasto pozivati Duljevica sa mizernom statistikom a zapostaviti nekog drugog.
U Dresdenu je pred ocima svim Bundesligasima nadam se ali se stvarno nadam da ce uspjeti privuci paznju i dokazati se u jacoj sredini i da nece biti slijedeci Sesar.
-
Korisničkoime
#24347 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Aha jest, tako je.leškarenje wrote:Aaaa lika oca mijebo te ba liga petice,o cemu bolan pricas,Jesic,"moj" klub.....kakav diletant sunce ti poljubim
Strucnjak moj.
-
Korisničkoime
#24348 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne kontas ti nase skaute i menadzere ako treba i Dzeko na klupu da ide neka ide samo da se proda XY talenat koji to u sustini i nije jer da jeste dosli bi po njega i bez reprezentacije, ali posto nije odnosno posto ga u njegovom klubu nasi strucnjaci ne mogu napraviti igracem iako momak mozda i ima talent mora se naci nacina kako podvaliti turcima igraca kako bi omiljeni klub kesirao otpremninu.palermo wrote:Pa Duljević u svojoj dvadesetoj bio na probi u Kajzerslauternu ( čini mi se) i vraćen.....što li....možda su mu rekli, dođi opet kad zaigraš za reprezentaciju.......kudrilo wrote:Nema smisla se ovakvim raspravljat, lik ne konta da taj Duljevic 99.9 % ne bi otisao u Drezden, i to besplatno, da mu je pružena šansa kad mu se trebala pružiti, jer mi NI U LIGI 5 nismo imali tako jakog igrača 1 na 1, igrača takvog driblinga. Jok, špartale su i Avdije po desnom krilu, tridesetogodišnjak Miličević, ali nemoj igrača iz naše lige.
Ovio zadnje si potpuno u pravu....otišli su bez ikakave moguće reklame....pitanjce, šta misliš ko im treba dati reklamu.....meni negdje promiče misao da možda je to zadaća kluba u kojem igra, i da rezultati kluba su ujedno i reklama fudbalera.....
Sta je sa reprezentacijom pitas, ma ko nju jebe ona je iovako svacija a klub je samo jedan i uprava je vazda upravu i najbolja je i treneri su vazda najbolji kao i igraci kao i omladinska skola a to sto nemaju nikakvog rezultata nigdje to nije do kvalitete igraca koji igraju za taj klub to je do necega drugog, kad se sjete strucnjaci javit ce nama ostalima.
- Logovan
- leškarenje
#24350 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne treba neka pamet da bi se zakljucilo da 70% repke cine igraci koji su poceli i igrali u PL
a vas dvojica nastavite po svom i blacenju iste kakva je god....ne kontam sto vam je draze belgijsko govno od domaceg,ako ga treba jesti bolje onda 387