TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
typeOnegative

#24326 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

zippoo87 wrote: 08/12/2023 18:49 Bolji je Sony sa 2 godine garancije,jer ce raditi 5+ godina bez servisa,nego Philips sa 2+3 godine,jer ce u prve 2 ici sigurno na servis.Pa ce biti isto ovo,ne moze se popraviti,pa ce ti dati neki vaucer pa da se ides opet ganjas i biras sta kupiti.
E sada,koliko ko voli taj mazohizam,to neka svako sebi odgovori :D
Pa isto mislim, ali eto ima i mogućnost dokupiti gar i bit pokriven 5 god. ( ako želi naravno, ja za svoj jesam , 150 km je bila, ali zato miran sam dugo i ne žalim sekunde)

@AnonymousBIH... teško druže, bar u nekom bližem vremenu...kako vidim niko i nigdje ne nudi ni daje 5 g na samsung oled‐e ( čak ni uz doplatu ), tako da mrka kapa :(
Smoothie

#24327 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Smoothie »

Sta konkretno predstavlja ova produzena garancija u tcl tv i ostalih tv kao Tesla itd, kao neko osiguranje ili sta? Bas me zanima da li je neko od forumasa imao iskustvo sa realizacijom iste.
zippoo87

#24328 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Smoothie wrote: 08/12/2023 20:25 Sta konkretno predstavlja ova produzena garancija u tcl tv i ostalih tv kao Tesla itd, kao neko osiguranje ili sta? Bas me zanima da li je neko od forumasa imao iskustvo sa realizacijom iste.
Osiguraju televizor na odredjenu sumu kod osiguravajuceg drustva na 3 godine i ako se ne pokvari u te 3 godine,oni dobri,ako se pokvari,ti dobar.
Klasicno osiguranje robe...kao i svako.
Smoothie

#24329 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Smoothie »

zippoo87 wrote: 08/12/2023 20:29
Smoothie wrote: 08/12/2023 20:25 Sta konkretno predstavlja ova produzena garancija u tcl tv i ostalih tv kao Tesla itd, kao neko osiguranje ili sta? Bas me zanima da li je neko od forumasa imao iskustvo sa realizacijom iste.
Osiguraju televizor na odredjenu sumu kod osiguravajuceg drustva na 3 godine i ako se ne pokvari u te 3 godine,oni dobri,ako se pokvari,ti dobar.
Aha, pretpostavio sam. Hvala na odgovoru, samo je pitanje koliko se to rastegne i koliko je aljkavo u odnosu na realizaciju klasicne garancije. Bas me zanima da li je neko imao iskustva sa istom
n+1

#24330 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by n+1 »

Bukvalno na prethodnim stranicama imaš iskustva koja tražiš.
drug_profi

#24331 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by drug_profi »

photo&video wrote: 08/12/2023 17:05 I sta smo se na kraju dogovorili :), da li valja Philips ili ne. Zena zapela zbog ambinet light a ja se osipam od Philipsa. Konkretno model 65 inch 8558 mislim da se tako pise. 2023 model. Ima li neko iskustva?
Do ya fell lucky?
shalla

#24332 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

shalla wrote: 05/12/2023 10:08
shalla wrote: 05/12/2023 09:18 Dilema je između ova 2, da li su u "5 deka" ili ima nekih značajnijih razlika:

https://www.televizori.ba/43-samsung-sm ... cu8072uxxh

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 53ra-34698

Zanemarite linkove, uzimao bih preko BH telecoma, ovo sam vam samo poslao modele...

Hvala unaprijed :thumbup:
Idu mi na qratz ove oznake televizora kod nas, ne mogu nigdje da nađem recenzije, satrah se tražeći LG QNED753RA ili sl :roll:
Image

Pa s bismillom :mrgreen:

Nego, ne pokazuje mi u meniju working hours, nađem gdje bi to trebalo pisati ali tog podatka nema :lol: :roll:
mayab

#24333 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

Smoothie wrote: 08/12/2023 20:35
zippoo87 wrote: 08/12/2023 20:29
Aha, pretpostavio sam. Hvala na odgovoru, samo je pitanje koliko se to rastegne i koliko je aljkavo u odnosu na realizaciju klasicne garancije. Bas me zanima da li je neko imao iskustva sa istom
Pa vrati se dvije tri stranice nazad , pobogu :-) , ja sad prije mjesec dana imao taj slučaj, sve detaljno pisao :zoka:
Evo da ti olakšam, na strani 970 ovog foruma

I da još dodam, šta prije nisam napisao ,
vrlo sam pozitivno iznenađen ekspeditivnošću , brzinom i komunikacijom u tom procesu ,
apsolutno niko od njih nije ništa zatezao u tome svemu ,
i da ja nisam "komplikovao" zbog dimenzije novog TV-a , sve bi bilo završeno u 5 dana
AnonymousBIH

#24334 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

typeOnegative wrote: 08/12/2023 19:19
zippoo87 wrote: 08/12/2023 18:49 Bolji je Sony sa 2 godine garancije,jer ce raditi 5+ godina bez servisa,nego Philips sa 2+3 godine,jer ce u prve 2 ici sigurno na servis.Pa ce biti isto ovo,ne moze se popraviti,pa ce ti dati neki vaucer pa da se ides opet ganjas i biras sta kupiti.
E sada,koliko ko voli taj mazohizam,to neka svako sebi odgovori :D
Pa isto mislim, ali eto ima i mogućnost dokupiti gar i bit pokriven 5 god. ( ako želi naravno, ja za svoj jesam , 150 km je bila, ali zato miran sam dugo i ne žalim sekunde)

@AnonymousBIH... teško druže, bar u nekom bližem vremenu...kako vidim niko i nigdje ne nudi ni daje 5 g na samsung oled‐e ( čak ni uz doplatu ), tako da mrka kapa :(
Nije mi zurba, bice 100%, i prosle godine je bilo za S90B, a njega sam tada izbacio zbog poznatih problema. Svi televizori sto sam uzeo su mi sa 5g garancije, zadnja 2 OLED u Staniću, i zato sam rahat, nek izdrze 5 godina ja zadovoljan, iako ce sigurno i daleko duze, posebno Sony. Sinoc sam ga detaljno ocistio i po prvi put se malo zagledao u kvalitet izrade. Jednostavno Sony je Sony, sve je perfektno, dok npr. na C3 donji srednji dio panela ispusta neki zvuk kada se malo.pritisne prilikom brisanja. Panel radi savrseno, ne znam sta je, ali jednostavno Sony u zavrsnoj obradi i kontroli kvalitete je nenadmasiv.
typeOnegative

#24335 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

Nisam optimista po tom pitanju, volio bi da griješim ali teško 5g gar u ovoj generaciji upravo iz poznatih razloga. Bolje je od prve, ali što se mene tiče daleko od toga da bih se usudio u tu pustolovinu pod tim uvjetima, ali svako zna svoje jel ...
ja cu kad dođe vrijeme vj ici na neki OLED iz G serije od LGa ...sto je sigurno sigurno jer daju 5 g gar i na panel , a imao sam priliku da vidim o čemu se radi, kvaliteta slike me naprosto oborila s nogu i što se mene tiče to je to .

Ne znam sta je na tvom c3 , ali definitivno nije pravilo jer nemam nikakvih uvijanja i ispuštanja zvukova koja opisuješ i niti i najmanjih primjedbi na kvalitet izrade, kako na ovom C1 tako ni na uh85 u drugoj sobi. Sve utegnuto , nikakvog krckanja i sličnih stvari... vj im se potkrala greška pri kontroli ili tako nešto... vjeruj, nijedan brand nije operisan od toga pa ni Sony, a ako ganjas Samsung i bitna ti je kvaliteta izrade, oni su najpoznatiji po fušeraju od ovih boljih brandova tako da obrati pažnju na te stvari kad i ako budes kupovao jer bi se mogao gadno razočarati :thumbup:
AnonymousBIH

#24336 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

typeOnegative wrote: 09/12/2023 15:08 Nisam optimista po tom pitanju, volio bi da griješim ali teško 5g gar u ovoj generaciji upravo iz poznatih razloga. Bolje je od prve, ali što se mene tiče daleko od toga da bih se usudio u tu pustolovinu pod tim uvjetima, ali svako zna svoje jel ...
ja cu kad dođe vrijeme vj ici na neki OLED iz G serije od LGa ...sto je sigurno sigurno jer daju 5 g gar i na panel , a imao sam priliku da vidim o čemu se radi, kvaliteta slike me naprosto oborila s nogu i što se mene tiče to je to .

Ne znam sta je na tvom c3 , ali definitivno nije pravilo jer nemam nikakvih uvijanja i ispuštanja zvukova koja opisuješ i niti i najmanjih primjedbi na kvalitet izrade, kako na ovom C1 tako ni na uh85 u drugoj sobi. Sve utegnuto , nikakvog krckanja i sličnih stvari... vj im se potkrala greška pri kontroli ili tako nešto... vjeruj, nijedan brand nije operisan od toga pa ni Sony, a ako ganjas Samsung i bitna ti je kvaliteta izrade, oni su najpoznatiji po fušeraju od ovih boljih brandova tako da obrati pažnju na te stvari kad i ako budes kupovao jer bi se mogao gadno razočarati :thumbup:
Mozda se usude, ako se ne usude također mi je na radaru G3 ili A95, iako od svih viđenih mi je S95C bio najviše po guštu, a i ova druga 2 su jednostavno perfektna.

Ne znam sta je, vizuelno sve ok, na blagi pritisak ispusta zvuk samo na tom dijelu, kao da nije dobro uklopljeno. Međutim sve radi kako treba, 5 god je garancija, pa mi je svejedno.

Sony ne znam, imam 2, taj kvalitet izrade i obrade je jednostavno na nivou iznad svih.

Samsung sam sve vidio, narucio monitor G6, pisao sam na drugoj temi, kad je dosao, sat vremena proveo pregledajuci ga, i sreca dosla perfektna jedinica bez apsolutno ikakvih fušeraja, mrtvih i stuck pixela itd., a vec sam se bio pripremio na to citajuci iskustva drugih. :)
Lain Coubert

#24337 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Lain Coubert »

laik1981 wrote: 08/12/2023 19:15
photo&video wrote: 08/12/2023 17:25
AnonymousBIH wrote: 08/12/2023 17:14

Poslije LG/Sony/Samsung je dobar izbor, posebno ako je dobra cijena. Do 1500 KM bi bio moj prvi izbor, preko 1500 KM ne bih nista drugo gleeao osim 3 vec spomenuta.
Ovaj izadje 1500. Po spec djeluje extra al me iskreno strah uci u tu pustolovinu. Sony trenutno 2 god garancije i ne uzima mi se iskreno.
Ma uzmi neces se zajebati 100%. Za te pare je dobar. Ovi sto philips porede sa teslom, telefunkenom i sl. ne znaju o cemu pricaju, a snobizma i fanboyova na ovoj temi ko u prici. Na servise idu tv-i svih brendova. Dosta je kod nas problema sa instalacijama, od struje, preko telemachovih instalacija, a danasnji tv uredjaji su poprilicno osjetljiva roba. Ako grom spuca gdje blizu svaki je jednako ugrozen. Da ima boljih, ima masu, al da ima boljih za tu lovu, e to je vec skakljivo. Kod mene je jedan philips i dva samsunga iz istog cjenovnog ranga. Android kod philipsa je dva koplja iznad tizena, bar za moj ukus. Slika u pet deka. Amblight je glupost koju vjerovatno nikad neces koristiti, tako da ti ta stavka ne treba igrati nikakvu ulogu.
Kod mene je Philips One serija, neki model iz 2021. kada je i kupljen. Radi bez problema, koristim ga kao monitor na PC-u i gledam Netflix i Stremio, TV ništa. Presudilo je što je lijepog izgleda, ima android tj striktno sam ga htio zbog stremia, ambilight nisam koristio dugo ali zadnjih mjeseci i to upalim umjesto svjetla, isključim kad gledam filmove. Kada sam gledao u salonu philips mi je imao najlijepšu sliku od ponuđenih uređaja a bilo je tu samsunga, tcl, hisense, grundig. Gledao sam i da bude do 1100 KM maksimalno, o boljim klasama neću suditi ali ja sam zadovoljan zasad iako imam strah od kvara i svega što bi slijedilo. Garancija je 2 godine a one tri godine sam batalio jer je trebalo nešto popunjavati i slati preko neta.

Imam jedan problem ali ne znam da li je do TV-a ili grafičke, javlja se isključivo u PC modu rada, nekad se pojave artefakti kada mijenja rezoluciju i moram ponovo prikopčati HDMI kabal. Sa svim ostalim sam zadovoljan zasad. Daljinski mi nije baš po guštu ali navikao sam se, ima jednostavnijih i kvalitetnijih.
semirsar

#24338 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

Do grafike je, slicno se meni desavalo na starom sony tv, zamjenio grafiku i nestalo problema.
Naravno, ne mora biti isti slucaj kod tebe, philips je to, ipak... sala mala halali. :-) :lol:

P.S. zaboravih dodati, pri zamjeni grafike promijenio i hdmi kabal :mrgreen:
made_in_sarajevo

#24339 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by made_in_sarajevo »

Imate li preporuku neku za 65 incha tv, sredina neka da je. Vrti se tv klasik, serije, film kako kad, tu i tamo playstation da se odmori mozak od svega i eto. Nista ekstremno :mrgreen:
semirsar

#24340 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

ako je tako onda budi u skladu sa trendom tj, sto jeftiniji za min 5god. gare, a sad skontaj koliko se mislis max. pruzit. :mrgreen:
typeOnegative

#24341 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

AnonymousBIH wrote: 09/12/2023 18:52
typeOnegative wrote: 09/12/2023 15:08 Nisam optimista po tom pitanju, volio bi da griješim ali teško 5g gar u ovoj generaciji upravo iz poznatih razloga. Bolje je od prve, ali što se mene tiče daleko od toga da bih se usudio u tu pustolovinu pod tim uvjetima, ali svako zna svoje jel ...

Mozda se usude, ako se ne usude također mi je na radaru G3 ili A95, iako od svih viđenih mi je S95C bio najviše po guštu, a i ova druga 2 su jednostavno perfektna.

Ne znam sta je, vizuelno sve ok, na blagi pritisak ispusta zvuk samo na tom dijelu, kao da nije dobro uklopljeno. Međutim sve radi kako treba, 5 god je garancija, pa mi je svejedno.

Sony ne znam, imam 2, taj kvalitet izrade i obrade je jednostavno na nivou iznad svih.

Samsung sam sve vidio, narucio monitor G6, pisao sam na drugoj temi, kad je dosao, sat vremena proveo pregledajuci ga, i sreca dosla perfektna jedinica bez apsolutno ikakvih fušeraja, mrtvih i stuck pixela itd., a vec sam se bio pripremio na to citajuci iskustva drugih. :)
Iskreno ,volio bih zbog tebe al` daj Bože.... sjetimo se onog mrtvog futavluka otprije par godina s njihove strane u jeku problema s burn in-om kod drugih kad su besramno ponudili garanciju od pet godina na burn in na svoje QLED televizore koji ga uopće ne mogu ni dobiti , a sad kad imaju OLED televizore zabili se u mišju rupu i ni a ni b , meni sasvim dovoljan pokazatelj koliko su sigurni u njih :) :run:
kad se ostalo uzme u obzir od ova tri , sve je to u pet deka , razlike su minimalne i sve je stvar osobnih afiniteta i potreba , sto se mene tiče S95C je zadnji na listi jer pored svega navedenog guraju mrtvi HDR10+ format i nemaju DV koji mi je jako bitan , a HDR10 (obični ) koji mijenja DV na streaming platformama ne može u istu rečenicu po pitanju kvalitete prikaza .
Da se razumijemo , nisam ni rekao da je sve fuš kod samsunga , samo da kod njih nema baš puno razlike između ulaznih i premium modela po pitanju kvalitete izrade i kontrole , kao i sa otklanjanjem problema i da kod njih treba bit oprezniji nego sa npr sony i LG ... ne razapinju ih dzabe po netu zbog toga :)
semirsar

#24342 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

typeOnegative wrote: 09/12/2023 20:34
Spoiler
Show
AnonymousBIH wrote: 09/12/2023 18:52

Iskreno ,volio bih zbog tebe al` daj Bože.... sjetimo se onog mrtvog futavluka otprije par godina s njihove strane u jeku problema s burn in-om kod drugih kad su besramno ponudili garanciju od pet godina na burn in na svoje QLED televizore koji ga uopće ne mogu ni dobiti , a sad kad imaju OLED televizore zabili se u mišju rupu i ni a ni b , meni sasvim dovoljan pokazatelj koliko su sigurni u njih :) :run:
kad se ostalo uzme u obzir od ova tri , sve je to u pet deka , razlike su minimalne i sve je stvar osobnih afiniteta i potreba , sto se mene tiče S95C je zadnji na listi jer pored svega navedenog guraju mrtvi HDR10+ format i nemaju DV koji mi je jako bitan , a HDR10 (obični ) koji mijenja DV na streaming platformama ne može u istu rečenicu po pitanju kvalitete prikaza .
nisam nikakav hejter i nisam ni rekao da je sve fuš kod samsunga , samo da kod njih nema baš puno razlike između ulaznih i premium modela po pitanju kvalitete izrade i kontrole , kao i sa otklanjanjem problema i da kod njih treba bit oprezniji nego sa npr sony i LG ... ne razapinju ih dzabe po netu zbog toga :)
Imao sam priliku zbog poznanstva uz odlican popust dobiti taj model, ali... posto sam inace vrlo sumnjicav i probirljiv sto se tv tice, prvo sam protabirio po netu, ko je taj sto je taj i kaki je taj model i paff... sjeb'o sam se kad vidjeh da nema podrsku za DV, aj kontam to je misljenje jednog pa pregledah sve sto mogadoh naci. Prateci aktivno torrent sajtove vidim da DV fajlovi polako preovladjuju ... i da skratim pricu, neka meni mog starog sony tv jos.
typeOnegative

#24343 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

mudro kolega :)
I ne samo torrenti , već i sve streaming platforme ( netflix , D+ , HBOMAX itd ) a HDR10+ naslove možeš na prste nabrojat .. kako rekoh , svako gleda sta mu je važno , ako neko ne koristi ove usluge i koristi tv za druge stvari i nije mu neki nedostatak .
laik1981

#24344 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by laik1981 »

Lain Coubert wrote: 09/12/2023 19:13
laik1981 wrote: 08/12/2023 19:15
photo&video wrote: 08/12/2023 17:25

Ovaj izadje 1500. Po spec djeluje extra al me iskreno strah uci u tu pustolovinu. Sony trenutno 2 god garancije i ne uzima mi se iskreno.
Ma uzmi neces se zajebati 100%. Za te pare je dobar. Ovi sto philips porede sa teslom, telefunkenom i sl. ne znaju o cemu pricaju, a snobizma i fanboyova na ovoj temi ko u prici. Na servise idu tv-i svih brendova. Dosta je kod nas problema sa instalacijama, od struje, preko telemachovih instalacija, a danasnji tv uredjaji su poprilicno osjetljiva roba. Ako grom spuca gdje blizu svaki je jednako ugrozen. Da ima boljih, ima masu, al da ima boljih za tu lovu, e to je vec skakljivo. Kod mene je jedan philips i dva samsunga iz istog cjenovnog ranga. Android kod philipsa je dva koplja iznad tizena, bar za moj ukus. Slika u pet deka. Amblight je glupost koju vjerovatno nikad neces koristiti, tako da ti ta stavka ne treba igrati nikakvu ulogu.
Kod mene je Philips One serija, neki model iz 2021. kada je i kupljen. Radi bez problema, koristim ga kao monitor na PC-u i gledam Netflix i Stremio, TV ništa. Presudilo je što je lijepog izgleda, ima android tj striktno sam ga htio zbog stremia, ambilight nisam koristio dugo ali zadnjih mjeseci i to upalim umjesto svjetla, isključim kad gledam filmove. Kada sam gledao u salonu philips mi je imao najlijepšu sliku od ponuđenih uređaja a bilo je tu samsunga, tcl, hisense, grundig. Gledao sam i da bude do 1100 KM maksimalno, o boljim klasama neću suditi ali ja sam zadovoljan zasad iako imam strah od kvara i svega što bi slijedilo. Garancija je 2 godine a one tri godine sam batalio jer je trebalo nešto popunjavati i slati preko neta.

Imam jedan problem ali ne znam da li je do TV-a ili grafičke, javlja se isključivo u PC modu rada, nekad se pojave artefakti kada mijenja rezoluciju i moram ponovo prikopčati HDMI kabal. Sa svim ostalim sam zadovoljan zasad. Daljinski mi nije baš po guštu ali navikao sam se, ima jednostavnijih i kvalitetnijih.
Nisi trebao bataliti te tri godine. Samo si trebao registrovati uredjaj na njihovoj stranici. Za eventualne servise nececes imati nikakvih problema. ASBIS je vrhunski servis, sa vrhunskim ljudima. Jedini, ali i poprilicno ozbiljan feler im je sto nemaju osiguran transport uredjaja na i sa servisa.
mayab

#24345 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

Image
rida1976

#24346 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by rida1976 »

@bower
Sta je osnovna razlika između 8518/8558/8818 modela?
irac300

#24347 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by irac300 »

rida1976 wrote: 11/12/2023 11:10 @bower
Sta je osnovna razlika između 8518/8558/8818 modela?
Otisao je u forumska vjecna lovista neki dan. :D
schindleroskar

#24348 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by schindleroskar »

Pozdrav ljudi, uzimam novi televizor.
Opcija 1:
Zanima me sta bi vi izabrali od ova dva
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... K000569708
Opcija 2:
https://www.ekupi.ba/bs/Black-Friday/Te ... K000558957

Ako imate nesto predloziti do dvije hiljade posaljite, brend mi nije bitan, operativni sistem isto ne otvoren sam za sve opcije OS-a , necu ga koristit za gaming, samo mi je bitno da je panel sto bolji i da je 65".
rida1976

#24349 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by rida1976 »

Ovaj tv je bomba svi reviews to kazu, upada u tvoje zahtjeve. Ja cu ga uzeti sebi

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... u7kq-34390
arminicos

#24350 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by arminicos »

@rida1976 steta nisu Android OS
Post Reply