Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laik1981 wrote: ↑11/12/2021 15:22
I ne treba da se odvoji od Luisa, pa cak ni od Norrisa. Treba da se odvoji od Pereza i grupe iza njega. Norris isto pocinje na mekim ako sta nisam promasio i trebao bi u box nekad kad i Max.. Jedino je pitanje hoce li se dva puta ici u box. Kako je bilo u prosloj sezoni?
Da sam sef tima obzirom da je Perez koji starta na Soft ne tako daleko iza Lewisa koji je na Medim, napao bi sa Perezom i svim sto imam na startu odmah Lewisa, iskoristio daj prozor kad su soft superiornije tj pocetak trke.
Last edited by Samprotivsviju on 11/12/2021 15:26, edited 1 time in total.
I ne treba da se odvoji od Luisa, pa cak ni od Norrisa. Treba da se odvoji od Pereza i grupe iza njega. Norris isto pocinje na mekim ako sta nisam promasio i trebao bi u box nekad kad i Max.. Jedino je pitanje hoce li se dva puta ici u box. Kako je bilo u prosloj sezoni?
Da sam sef tima obzirom da je Perez koji starta na Soft ne tako daleko iza Lewisa koji je na Medim, napao bi sa Perezom i svim sto imam na startu odmah Lewisa, iskoristio daj prozor kad su soft superiornije tj pocetak trke.
Kako ce ga napasti kad je ocigledno i na softu sporiji od Lewisa?
Ako prođe bez sudara u prvim krivinama i budu na prve dvije pozicije, ovdje će odlučiti dvije stvari: koliko Max može odmaći na mekšim gumama i koliko gume kod obojice mogu izdržati.
Možda i bude pucanja guma zbog ivičnjaka, pogotovo ako obojica budu išla do samog kraja.
Ako ne bude neke velike greške, Max bi trebao zadržati 1. poziciju nakon starta zbog mekših guma i što će se bolje zagrijati u pripremnom krugu. Mislim da bi on uzeo prvu poziciju nakon starta čak i da kreće sa druge pozicije.
ExNihilo wrote: ↑11/12/2021 14:42
Puca Feršto pod pritiskom kao što je Fetel pucao svojevremeno. Ako je Hamilton zbog nečega velik, to je zato što je frajer pressure-resistant.
jedno je krug drugo start trke, prve 3 4 krivine...da se ne prisjecamo Turske
Na startu ga moze napasti cisto na gume i to treba da uradi na jedan agresivan nacin
Da to je šansa, ali sumnjam da Perez ima kapacitet da ga ili uzme na startu ili pređe.
Jel Hami motor iz Brazila ? Ako jeste neka ga na startu i Perez prestigne, samo da se ne sudare. Prestici ce ga Hamo u prvih 10 krugova najkasnije a i Maxa do kraja utrke.
Mada, npr. Lando vise gotivi Hamu a i motor im je mercedesov, moze mijenjati Botasa dok Hamo ne odmakne na startu.
Last edited by mirsek on 11/12/2021 15:50, edited 4 times in total.
ZyzzSar wrote: ↑11/12/2021 15:32
nije nemoguce preticati ovdje, mercedes ima bolji race pace na hard gumama, vjerujem da ce biti okrsaja nakon promjene guma
Mislim da se hard mozda nece korisiti ovdje, nije neka velika potrosnja guma, tako da ako startas na medium mozes trku zavrsiti na 1 zaustavljanju, tako da koristenje harda gubi smisao. U FP3 su malo probavali hard, ali mislim da su brzo odustali od toga.
Sutrasnoj utrci suprotne strategije daju jedan skroz novi level.
Maxu je vazno da povede utrku i sto prije se odvoji pa pokusa stvari iskontrolisati sa vrha, a Hamiltonu je vazno da se na startu sacuva od bilo kakvih incidenata i da pokusa ostati koliko toliko uz Maxa da bi izveo overcut.
ZyzzSar wrote: ↑11/12/2021 15:32
nije nemoguce preticati ovdje, mercedes ima bolji race pace na hard gumama, vjerujem da ce biti okrsaja nakon promjene guma
Mislim da se hard mozda nece korisiti ovdje, nije neka velika potrosnja guma, tako da ako startas na medium mozes trku zavrsiti na 1 zaustavljanju, tako da koristenje harda gubi smisao. U FP3 su malo probavali hard, ali mislim da su brzo odustali od toga.
nema sanse da soft+medium izdrzi cijelu utrku
soft+hard ili medium+hard, ili opcija sa dva stajanja(soft+medium+soft)
Last edited by ZyzzSar on 11/12/2021 15:53, edited 1 time in total.
mirsek wrote: ↑11/12/2021 15:43
Jel Hami motor iz Brazila ? Ako jeste neka ga na startu i Perez prestigne, samo da se ne sudare. Prestici ce ga Hamo u prvih 10 krugova najkasnije a i Maxa do kraja utrke.
Mada, npr. Lando vise gotivi Hamu a i motor im je mercedesov, moze mijenjati Botasa dok Hamo ne odmakne na startu.
Lando zajedno sa Verstapenom streamao na twitchu, sumnjam da je bolji sa hamom.
Da,ako odbrani drugo mjesto na startu i da ne bude nepredviđenih incidenata Luis ima titulu u džepu.Sami start i prvih 5 krugova mu je kriza,ako ga pretekne Perez na mekim Max može slaviti.