Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Fudo Bosna

#24301 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Fudo Bosna »

Styling wrote: 15/11/2022 16:12
Fudo Bosna wrote: 15/11/2022 16:11

Ima , tvoj muz, sigurno barem 10 tak zivih koega koji ga se sjecaju, ne mora imati ni jednu fotku jedinice. Dinceta ne znaju ni na faxu ni medju pripadnicima ARBIH !
Hajde malo ohladi, ziv bio. Znaci da moj rodjak koji je bio sa Dinom u jedinici laze? Ne pretjeruj.

NN rodjaku nipovcu se bjanko vjeruje !!!
Nebozemlja

#24302 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nebozemlja »

Fudo Bosna wrote: 15/11/2022 16:15
Nebozemlja wrote: 15/11/2022 16:10 Ako nema na fejsu objava, ko da nije ni ratovo. Ha ja.

I bar 50 lajkova da ima.
Ne mora biti ni na fejsu ni nijedna slika u arhivi.
Ali barem 10 tak ljudi koji se sjecaju tebe ili ti njih iz ratnih dana , bi trebalo, ( osim ako si clan NIP stanke, onda ti se vjeruje na rijec, kao pobjegulji iz SDA , koja je dosla , "tobe" )...
A zašto bi tebi vjerovali na riječ kada postoji registar boraca?
Hakiz

#24303 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Meni sljedeće nije jasno:

Koliko sam ja slušao, problem maloljetnih pripadnika ARBiH je taj da kao maloljetni nisu uopšte smjeli biti u Armiji. Pa zbog toga imaju problem sa statusom borca, ne smije im se priznati jer kao maloljetni tu nisu smjeli biti.

Dino kaže da je maloljetan bio u ARBiH.

Ako maloljetnici nisu smjeli biti u ratu, i ako drugi maloljetni pripadnici imaju problem sa priznavanjem statusa, kako može on imati upisan ratni staž i priznat status?

Možda je u toku rata postao punoljetan pa je tada mobilisan, ali ako nije ranjen, otkud mu onda 4 godine?

Pa, eto, ako mu nije zahmetile da objasni.
A_A_AKCIJA

#24304 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Evo, Fudo ti objasnio.

Nema na FB, nema nikako.
laik1981

#24305 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 15/11/2022 16:21 Meni sljedeće nije jasno:

Koliko sam ja slušao, problem maloljetnih pripadnika ARBiH je taj da kao maloljetni nisu uopšte smjeli biti u Armiji. Pa zbog toga imaju problem sa statusom borca, ne smije im se priznati jer kao maloljetni tu nisu smjeli biti.

Ako maloljetnici nisu smjeli biti u ratu, i ako drugi maloljetni pripadnici imaju problem sa priznavanjem statusa, kako može on imati upisan ratni staž i priznat status?

Možda je u toku rata postao punoljetan pa je tada mobilisan, ali ako nije ranjen, otkud mu onda 4 godine?

U septembru 92. je napunio 18 godina..
Hakiz

#24306 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 15/11/2022 16:26
Hakiz wrote: 15/11/2022 16:21 Meni sljedeće nije jasno:

U septembru 92. je napunio 18 godina..
Hvala.

Zašto onda priča da je bio maloljetan u ARBiH?

Nema veze, halaliti, bolje reći priznati, ćemo mu tih 6 maloljetničkih mjeseci, ali transparentnost, promjena paradigme i tako...
PM72

#24307 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Mnogo je maloljetnika,bez ikakve vojne obuke i iskustva,dobrovoljno otišlo na liniju i uzelo pušku.To su oni ludo hrabri,željni akcije ,dokazivanja i adrenalina.Mnogi su poginuli a takvima su onda davali status "ubijenog djeteta Sarajeva".
Dino,koliko sam čuo,nije baš letio u akcije i proboje,vrtio se po liniji na Soukbunaru glumivši kurira i bombaša,imao čovjek i tad finu i slatkorječivu spiku.Onda je spuzo do Skenderije i dalje u "sportske i političke pobjede" :lol: Sumnjam da je bio i u jednoj akciji ili na terenu ali uspio nas je ubjedit da je veći ratnik od Bakira (što i nije kakav uspjeh).
Spit_fire

#24308 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Ne sumnjam da je dino bio pripdnih ARBIH i na tom mu hvala pa taman da je u 4 godine proveo pola sata na liniji..i tih pola sata je doprinos.

Medjutim cisto sumnjam da mu je doprinos bio ista veci nego Baketov kojeg se proziva...al nejse

Sto se tice fakulteta..

Diploma je validna, put do nje nije...ako neko prica da jes onda il je budala il svjesno laze

Moze Dino pricat sta hoce, al da se polozi toliko ispita u tako kratkom roku se ne moze ni u limburgu..ko je jednom upiso faks valjda mu je to jasno...pa taman da je travnicki travnicnog travnika

Na kraju poprilicno sam siguran da Dino uopste poteze Sebijinu diplomu jer je vjerovatno i on na slican nacin dobio svoju..pa zna te procedure
PM72

#24309 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Masa nelogičnosti od toga kako je tokom rata bio 4 godine u Armiji BiH (možda se vodio kao pripadnik "sportske" čete al linije i terena vidio nije) ili kako je tih godina igrao u KK Bosna...gdje i kad ne navodi naravno jer bih i ja mogao u svom CV navesti kako sam igrao za Totenhem iz Dovlića.Koja košarka tokim rata u gradu? Ma hajte molim vas...što bi reko ŽK
laik1981

#24310 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 15/11/2022 16:40 Ne sumnjam da je dino bio pripdnih ARBIH i na tom mu hvala pa taman da je u 4 godine proveo pola sata na liniji..i tih pola sata je doprinos.

Medjutim cisto sumnjam da mu je doprinos bio ista veci nego Baketov kojeg se proziva...al nejse
Baketov doprinos je neprocjenjiv.. Samo sto se za njegov doprinos ne zna jer je bio najtajniji agent i diverzant.. Neka kombinacija Bonda, Ramba i John Wicka samo na halal steroidima.. Jesi li gledao onu tursku seriju gdje je ranjen na ratistu.. Tu je samo mali djelic istine.. Ne smije ga Sebija u magnet gurnuti koliko gelera i metaka ima u sebi.. Ne moze Dino sa svoje cetiri godine vojnog staza u istu recenicu sa tim skromnim herojem za cija djela se ne smije znati.. Neumjesno je i porediti propalog kosarkasa sa njegovim vojnim stazom i najveceg u Bosnjaka posle babe mu..
laik1981

#24311 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

PM72 wrote: 15/11/2022 16:50 Masa nelogičnosti od toga kako je tokom rata bio 4 godine u Armiji BiH (možda se vodio kao pripadnik "sportske" čete al linije i terena vidio nije) ili kako je tih godina igrao u KK Bosna...gdje i kad ne navodi naravno jer bih i ja mogao u svom CV navesti kako sam igrao za Totenhem iz Dovlića.Koja košarka tokim rata u gradu? Ma hajte molim vas...što bi reko ŽK
Evo, ako mu je vjerovati.. Vjerovatno postoji neka vojna evidencija koja ovo moze potvrditi ili demantovati..
U mojoj vojnoj knjižici stoji 4 godine i 22 dana staža u Armiji RBiH.
Od prvog dana do opšte demobilizacije.
Sa 17,5 godina ušao u rov i izašao sa 21,5.

Osamnaesti rođendan dočekao u Kecu na Debelom brdu i moj komandir Reuf mi dao okvir svijetleće municije da ispucam, tačno u ponoć, 3.9.1992.
Debelo brdo, Jevrejsko, Zlatište, Nišićka visoravan, Igman u to teško ljeto 1993-e i još dosta terena.

Stotine neprospavanih noći pod otvorenim nebom. Na Nišicima u decembru na -25, 42 dana terena.
Na taj sam teren na Nišiće otišao odmah nakon povratka sa dvomjesečne turneje iz Italije sa KK Bosnom.
Kroz granate smo se vratili u svoje Sarajevo, kroz tunel i nakon nekoliko noći sam otišao na teren.

Jos sam jednom kraće izlazio sa mladom reprezentacijom i opet se vratio u svoj grad.
Dva puta sam se vraćao, nije mi palo napamet da ostanem vani.
Vraćao se na prve linije odbrane.
Spit_fire

#24312 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

laik1981 wrote: 15/11/2022 16:51
Spit_fire wrote: 15/11/2022 16:40 Ne sumnjam da je dino bio pripdnih ARBIH i na tom mu hvala pa taman da je u 4 godine proveo pola sata na liniji..i tih pola sata je doprinos.

Baketov doprinos je neprocjenjiv.. Samo sto se za njegov doprinos ne zna jer je bio najtajniji agent i diverzant.. Neka kombinacija Bonda, Ramba i John Wicka samo na halal steroidima.. Jesi li gledao onu tursku seriju gdje je ranjen na ratistu.. Tu je samo mali djelic istine.. Ne smije ga Sebija u magnet gurnuti koliko gelera i metaka ima u sebi.. Ne moze Dino sa svoje cetiri godine vojnog staza u istu recenicu sa tim skromnim herojem za cija djela se ne smije znati.. Neumjesno je i porediti propalog kosarkasa sa njegovim vojnim stazom i najveceg u Bosnjaka posle babe mu..
Nisam al ona slika kad ide kadar pita ga neko "Jesil ranjen".:a raja s biroa dodala "Ma pricepise me vrata od trezora" je nesto najsmjesnije sto sam vidio zadnjih godina :lol: :lol:

Nije bitno biti..Rodjak mi je npr bio sve 4 ja nez jel metka opalio, sa druge strana stara nije bila al je rizikoala i moj i njen zivot da spasi vojnika koji je pobjego iz Vranice...ja bi bgm prije njoj dao orden nego njemu, dzaba sto mu pise 1000+ dana..

Dakle vjerovatno ni jedan ni drugi baruta nisu osjetili..
PM72

#24313 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Spit_fire wrote: 15/11/2022 16:56
Upravo tako...al je bar Dino ispalio pun okvir svjetlećih metaka uvis za rođendan. :lol: Bakir nije ni to...
laik1981

#24314 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Spit_fire wrote: 15/11/2022 16:56
laik1981 wrote: 15/11/2022 16:51
Nisam al ona slika kad ide kadar pita ga neko "Jesil ranjen".:a raja s biroa dodala "Ma pricepise me vrata od trezora" je nesto najsmjesnije sto sam vidio zadnjih godina :lol: :lol:

Nije bitno biti..Rodjak mi je npr bio sve 4 ja nez jel metka opalio, sa druge strana stara nije bila al je rizikoala i moj i njen zivot da spasi vojnika koji je pobjego iz Vranice...ja bi bgm prije njoj dao orden nego njemu, dzaba sto mu pise 1000+ dana..

Pa nije ni dobio nikakav orden, niti je proglasen za nekog narodnog heroja.. Biti u vosjci u ratu nije bilo nista specijalno.. Bili su i moji svi vojno sposobni.. Ja imao na pocetku rata 11 godina.. Da sam imao dovoljno bio bih i ja jer je to bilo normalno i uobicajeno u mom okruzenju.. Bio si supak i dezerter ako nisi bio u vojsci.. Neki su se isticali manje, neki vise, a neki gledali samo da glavu sacuvaju.. Uglavnom imali su neku svoju ulogu.. Nazalost nikad je necemo moci uporediti sa Bakirovom ratnom ulogom jer se za njegova velicanstvena herojska djela nikad nece saznati.. Zamisli tog karaktera i skromnosti.. Toliko herojstva, a pristao si da te nema ni u kakvim vojnim arhivama i evidencijama.. Jedan je sultan Bake..
Dr. Kuca

#24315 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

Jos 2 godine i dobit ce zlatnog ljiljana :lol: u ono doba, masu sda raje je dobilo rijesenje da su bili maloljetni borci, a mnogo ih imalo 10ak godina u ratu.
A_A_AKCIJA

#24316 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Ha ide ratna priča, nije se Hodžino samljelo :D
Styling

#24317 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 15/11/2022 17:16 Ha ide ratna priča, nije se Hodžino samljelo :D
Šta će drugo? Sve druge opcije propale. I da nije bio, iskreno me nakon 26 godina poslije rata ne interesuje gdje je ko bio. To je davno trebao prestati biti kriterij. Došla je jedna potpuno nova generacija mladih ljudi koje baš briga gdje je ko bio.
Login77777

#24318 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

A_A_AKCIJA wrote: 15/11/2022 17:16 Ha ide ratna priča, nije se Hodžino samljelo :D
Sdaovcima puna usta rata a rata vidjeli nisu. Minhenska bojna… :lol:
Officer Crabtree

#24319 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Styling wrote: 15/11/2022 17:44
Šta će drugo? Sve druge opcije propale. I da nije bio, iskreno me nakon 26 godina poslije rata ne interesuje gdje je ko bio. To je davno trebao prestati biti kriterij. Došla je jedna potpuno nova generacija mladih ljudi koje baš briga gdje je ko bio.
Koje baš briga i za izbore i za politiku.
Spit_fire

#24320 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

I kojoj nije bitno jel beko UZP pobornik :bih: relaksirajmo odnose, sa novim snagam pravo u Gazu
Vaya

#24321 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vaya »

Sta bio sa ovim 3 NiP-ovcem iz BPK, danas primio certifikat da je zastupnik i razgulio iz skupstine, nije ostao sa ekipom da bira rukovodstvo skupstine...
Hakiz

#24322 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Login77777 wrote: 15/11/2022 17:52
Sdaovcima puna usta rata a rata vidjeli nisu. Minhenska bojna… :lol:
To ti u Švici najbolje znaš.
ABH017

#24323 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Styling wrote: 15/11/2022 14:30
Fudo Bosna wrote: 15/11/2022 13:45 @sajber 87

Jedino sto se mogu sloziti sa onima koji hvale Kiflu je to da je, " sposoban", a to je da moras biti veliki maher da kao neobrazovani srednjoskolac, (osim ako je nekome normalno poloziti godinu studija za 10 tak dana i polagati vikendom, a onaj ko je studirao na sarajevskom univerzitetu zna da je to , "SF misija" osim ako ti je babo dekan ili veliki mestar - ahbab, znaci ne moze se ni osmi razred osnovne poloziti i spremiti za 10 dana, onako," ad hock", ako nisi predhodno ponovio, srednje pogotovo a na ozbiljnom fakultetu-nikako) , i dovedes u stranku univerzitetskog profesora , poput pr dr Deniza Zvizdica i ti takav , polupismen, mu budes autoritet ! :lol:

Ili da kao "prvoborac" , koga se niko ziv ne sjeca iz akcija niti bilo ko od saboraca ima fotku sa Kiflom , koji , "ima 4 godine ratnog staza" , ( vise nego je i rat trajao), da dovedes u stranku i budes autoritet , jednom heroju i specijalcu-borcu, poput , Keme Ademovica :lol:

Bas moras biti maher za to !!! :D
Ovo za diplomu obrati se Senatu univerziteta, FASTO i kantonalnoj inspekciji, a za borački staž se obrati registru boraca Armije.

Ako ne vjeruješ svojim očima i ušima onda ti niko ne može pomoći.

Što se tiče njegove sposobnosti, sve je dokazao i pokazao. A, opet, ako odbijaš da prihvatiš činjenice, niko ti ne može pomoći.
Za diplomu ne znam kako je završio, ali vjerujem Senatu Univerziteta, koji tu nije pronašao ništa sumnjivo. Ako ćemo tako, daj onda da preispitamo diplome svima redom. Šta ste zapeli za Dinu.
Što se tiče učešća u ratu, ni ja nemam ni jedne fotografije iz rata. Nisam išao da se slikam jbg, a i fotoaparat mi se nije uklapao, smetao bi mi. Jel to znači da nisam bio u ratu?
Ljudi se navukli na život na društvenim mrežama, pa osjećaju glad, ako nisu objavili šta su jeli.
Znao sam jednog šejha koji je bio autoritet doktorima, inžinjerima i profesorima, a bio je neškolovan i nije imao zvanične naobrazbe.
Kapiten fudbalske ekipe nije uvijek najbolji fudbaler u ekipi. Ali je autoritet.
Al da Dino rastura SDA-ovce, to je tako očigledno, da ni sami nisu svjesni koliko smiješni ispadaju.
ABH017

#24324 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Spit_fire wrote: 15/11/2022 18:28

I kojoj nije bitno jel beko UZP pobornik :bih: relaksirajmo odnose, sa novim snagam pravo u Gazu
A znate li vi pobornici SDA ko je zaustavio prodor Armije BiH 1993, kad je stigla na brda, nadomak Mostara i kad je bila u prilici da osvoji kompletnu Hercegovinu do Neuma? Znate li? Imate pravo da jednom pogađate.
I vi bi nekog da označavate UZP pobornikom. Ko je još za vrijeme rata dobio orden od Franje Tuđmana? Zašto, pitate li se? Ili slijepo slušate muderizove besjede, gdje malo lagi, malo dodaje, malo oduzima, prešućuje itd. o zaslugama rahmetli predsjednika.
Spit_fire

#24325 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

ABH017 wrote: 15/11/2022 19:42
Spit_fire wrote: 15/11/2022 18:28

A znate li vi pobornici SDA ko je zaustavio prodor Armije BiH 1993, kad je stigla na brda, nadomak Mostara i kad je bila u prilici da osvoji kompletnu Hercegovinu do Neuma? Znate li? Imate pravo da jednom pogađate.
I vi bi nekog da označavate UZP pobornikom. Ko je još za vrijeme rata dobio orden od Franje Tuđmana? Zašto, pitate li se? Ili slijepo slušate muderizove besjede, gdje malo lagi, malo dodaje, malo oduzima, prešućuje itd. o zaslugama rahmetli predsjednika.
Zar nismo prevazisli to da neko s kim ne djelis misljenje je automatski SDA bot :skoljka:
Post Reply