Ukrajina

Post Reply
General War

#24301 Re: Ukrajina

Post by General War »

Duka Dizel wrote:
General War wrote: Ne nego sadasnje kadrove u ISIS-u, uniforma nije bitna, rad je koji se prepoznaje...pitaj Kuvajcane i zlocine nad njima.
Da pitam Kuvajcane i zlocine nad njima?
E jest ti odgovor...
Eto pitam tebe. Jel Sadamova vojska pred kamerama vrsila masovne egzekucije?
Ne pada mi napamet da se smaram po ko zna koji put po tom pitanju, imas internet pa trazi, ako te zanima, imas video zapise nad Kurdima, fotografije i video zapise o koristenju bojnih otrova koje su i iranci bili zrtva, do kuvajta gdje su palili i zarili, pa bujrum.
dječak sa šibicama

#24302 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Zakharhenko u Debaljcevu, ulicne borbe u toku, grad je pred osvajanjem.
dječak sa šibicama

#24303 Re: Ukrajina

Ukrajinski vojnici ruse obliznje selo, uz Luciferovu pomoc kako sami kazu, prilicno veseli. Snimak sa telefona nekog zarobljenog ukra.

Manje su veseli kad padnu u ruke sepovima

sarajevoxxxx

#24304 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

Ukrajinu može samo neko političko riješenje izvuci i to da bude debelo u korist pobunjenika, vojno ce ih pobunjenici definitivno slomiti. Daleko su više motivisani pobunjenici, još plus Rusija par koraka iza, ovo sve miriše na jedan strašan i vojni i politički poraz SAD-a.

Ostaje pitanje je li EU spremna konačno više zauzeti pravi i zdrav stav. Sve ovo zlo na BI je započeo Zapad, i opet su došli pred vrata Rusije, koja bahatost.
dječak sa šibicama

#24305 Re: Ukrajina

Mozgovoyeva Prizrak "Ghost" brigada u Debaljcevu, prvi snimci iz grada, civili iz podruma, malo novoruske propagande o oslobodjenim gradjanima i "andjelu Alekseju"

aldinjo

#24306 Re: Ukrajina

Post by aldinjo »

sarajevoxxxx wrote:Ukrajinu može samo neko političko riješenje izvuci i to da bude debelo u korist pobunjenika, vojno ce ih pobunjenici definitivno slomiti. Daleko su više motivisani pobunjenici, još plus Rusija par koraka iza, ovo sve miriše na jedan strašan i vojni i politički poraz SAD-a.

Ostaje pitanje je li EU spremna konačno više zauzeti pravi i zdrav stav. Sve ovo zlo na BI je započeo Zapad, i opet su došli pred vrata Rusije, koja bahatost.
Zaista sam mislio da si ozbiljniji forumaš ali me svaki dan sve više nasmijavaš. Šta kažeš "došli im pred kuću"!? Koji je naredni "biser"?
jastuk1

#24307 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

aldinjo wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ukrajinu može samo neko političko riješenje izvuci i to da bude debelo u korist pobunjenika, vojno ce ih pobunjenici definitivno slomiti. Daleko su više motivisani pobunjenici, još plus Rusija par koraka iza, ovo sve miriše na jedan strašan i vojni i politički poraz SAD-a.

Zaista sam mislio da si ozbiljniji forumaš ali me svaki dan sve više nasmijavaš. Šta kažeš "došli im pred kuću"!? Koji je naredni "biser"?
Došli su im do pred vrata i to nije nikakav "biser," već biserna, notorna činjenica.
astala_vistala

#24308 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

Dogovor je bio da se NATO nece siriti prema istoku i bivsim sovjetskim republikama pa sta su uradili? Rusi nece dati ukrajinu po cijenu vlastitog nestanka,pitao bi vas ja da je igra sudbine htjela pa danas se npr Meksiko tezi ka varsavskom paktu kako bi na to Amerikanci reagovali? Finska,Bjelorusija,Ukrajina moraju biti tampon zone izmedju NATO i Rusije i u njihovom najboljem interesu jeste da budu neutralni.

I nikako mi nisu jasni ovi najblaze receno idioti iz Berlina i Pariza,Mir i balans bi valjda trebao biti najveci interes evropskih sila,generalno jedni od drugih i zavise u odnosu na SAD kolko god ovi imali monopol na svjetskom ekonomijom i trzistem.
jastuk1

#24309 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

astala_vistala wrote:Dogovor je bio da se NATO nece siriti prema istoku i bivsim sovjetskim republikama pa sta su uradili? Rusi nece dati ukrajinu po cijenu vlastitog nestanka,pitao bi vas ja da je igra sudbine htjela pa danas se npr Meksiko tezi ka varsavskom paktu kako bi na to Amerikanci reagovali? Finska,Bjelorusija,Ukrajina moraju biti tampon zone izmedju NATO i Rusije i u njihovom najboljem interesu jeste da budu neutralni.

I nikako mi nisu jasni ovi najblaze receno idioti iz Berlina i Pariza,Mir i balans bi valjda trebao biti najveci interes evropskih sila,generalno jedni od drugih i zavise u odnosu na SAD kolko god ovi imali monopol na svjetskom ekonomijom i trzistem.
Prvi paragraf - apsolutno tačno.

A ovaj drugi tvoj paragraf - Berlin i Pariz neće dobiti (neće FED dozvoliti ECB-u) ovu novu monetozaciju i štampanje eura u iznosu od 60 milijardi mjesečno ako ne budu slušali političko-vojne naredbe ovih preko bare, tako da imajući to u vidu, tebalo bi da ti je sve jasno, zar ne.
aldinjo

#24310 Re: Ukrajina

Post by aldinjo »

jastuk1 wrote:
aldinjo wrote:

Došli su im do pred vrata i to nije nikakav "biser," već biserna, notorna činjenica.
To je jedna od največih gluposti koje je napisao. Radi se o klasičnoj agresiji na suverenu i međunarodno-priznatu zemlju. Malo bi oni da "čvaknu" teritorije u Gruziji,malo u Ukrajini ali nipošto da neko dira u Čečeniju, Dagestan ili u Ingušetiju. Klasično licemjerje i bahatost. :roll:
Last edited by aldinjo on 20/02/2015 22:25, edited 2 times in total.
jastuk1

#24311 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

aldinjo wrote:To je jedna od največih gluposti koje je napisao. Radis e oklasičnoj agresiji na suverenu i međunarodno-priznatu zemlju. Malo bi oni da "čvaknu" teritorije u Gruziji,malo u Ukrajini ali nipošto da neko dira u Čečeniju, Dagestan ili u Ingušetiju. Klasično licemjerje i bahatost. :roll:
Taj argument stoji. Ali on ne mijenja činjenicu da im JESU došli pred vrata. To se ne može poreč i nikako ne može biti glupost, već realnost, realizovana činjenica.

Odmetanjem iz ruske orbite, Ukrajina je de fakto proglasila "rat" Rusiji. Šta je mislila, da će ovi sjedit skrštenih ruku? Svašta...
aldinjo

#24312 Re: Ukrajina

Post by aldinjo »

jastuk1 wrote:
aldinjo wrote:To je jedna od največih gluposti koje je napisao. Radis e oklasičnoj agresiji na suverenu i međunarodno-priznatu zemlju. Malo bi oni da "čvaknu" teritorije u Gruziji,malo u Ukrajini ali nipošto da neko dira u Čečeniju, Dagestan ili u Ingušetiju. Klasično licemjerje i bahatost. :roll:
Taj argument stoji. Ali on ne mijenja činjenicu da im JESU došli pred vrata. To se ne može poreč i nikako ne može biti glumost, već realnost, realizovana činjenica.

Odmetanjem iz ruske orbite, Ukrajina je de fakto proglasila "rat" Rusiji. Šta je mislila, da će ovi sjedit skrštenih ruku? Svašta...
Smiješni ste obadvojica.
astala_vistala

#24313 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

jastuk1 wrote:
astala_vistala wrote:Dogovor je bio da se NATO nece siriti prema istoku i bivsim sovjetskim republikama pa sta su uradili? Rusi nece dati ukrajinu po cijenu vlastitog nestanka,pitao bi vas ja da je igra sudbine htjela pa danas se npr Meksiko tezi ka varsavskom paktu kako bi na to Amerikanci reagovali? Finska,Bjelorusija,Ukrajina moraju biti tampon zone izmedju NATO i Rusije i u njihovom najboljem interesu jeste da budu neutralni.

Prvi paragraf - apsolutno tačno.

A ovaj drugi tvoj paragraf - Berlin i Pariz neće dobiti (neće FED dozvoliti ECB-u) ovu novu monetozaciju i štampanje eura u iznosu od 60 milijardi mjesečno ako ne budu slušali političko-vojne naredbe ovih preko bare, tako da imajući to u vidu, tebalo bi da ti je sve jasno, zar ne.
Gdje se printaju novcanice Eura ? sta daje vrijednost i sta je podloga Euru ? a FED je kolko znam privatna banka u vlasnistvu par bankarskih porodica? na osnovu cega oni danas stampaju dolar i njemu daju vrijednost ? a zlatni standard je stvar proslosti kolko znam ispravi me,i kakve veze ima petrodolar sa citavom tom pricom ? i na osnovu kojih ovlasti Standard and poor moze nekome dati kreditni rejting ?

puno pitanja valjda ne ulazimo u teoriju zavjere :D
Lincoln-Burrows

#24314 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Porošenko je velika budala u ovom slučaju Debaljceva,
žrtvovanjem vojnika izgubit će potporu naroda više nego
što bi izgubio povlačenjem vojnika.

Ionako rat neće završiti u korist Ukrajine jer se EU ne želi umiješati.
jastuk1

#24315 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

astala_vistala wrote:
Gdje se printaju novcanice Eura ? sta daje vrijednost i sta je podloga Euru ? a FED je kolko znam privatna banka u vlasnistvu par bankarskih porodica? na osnovu cega oni danas stampaju dolar i njemu daju vrijednost ? a zlatni standard je stvar proslosti kolko znam ispravi me,i kakve veze ima petrodolar sa citavom tom pricom ? i na osnovu kojih ovlasti Standard and poor moze nekome dati kreditni rejting ?

puno pitanja valjda ne ulazimo u teoriju zavjere :D
Izvini, ta pitanja iako jesu bitna, nisu relevantna u ovoj jednačini.

Uvođenjem sankcija Rusiji mnogo evropskih država koje su izvozile u Rusiju su na gubitku. Sada one moraju naći nova tržišta. Jedan od načina jer i kroz bolju priuštivost, odnosno jeftinuju cijenu evropskih proizvoda koja će se omogućiti slabijim eurom, a koji će oslabjeti monetizacijom. Time se još i dalje obaraju kamatne i omogućava državama da rade veće investicije i da se bore protiv deflacije.

To su ekonomski ustupci dozvoljeni ECB-u od strane FED-a. S druge strane, zauzvrat, Euro države imaju da slušaju sve vojno-političke odluke koje se donose preko bare. Cilj je Rusija i lakše prouzimanje njenog bogatstva kroz kupovinu udjela ili slično, a Ukrajina je samo sredstvo, samo krpetina koju koriste u tom cilju ekonomskog slabljenja Rusije, a koju će kasnije odbaciti kao što se sve izronđane krpetine odbace.
Captain Ahab

#24316 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

dječak sa šibicama wrote:

Zaharcenko ranjen u Debaljcevu, izgleda da ga se malo zanio bio...

http://lifenews.ru/news/150038
jastuk1

#24317 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Captain Ahab wrote:

Zaharcenko ranjen u Debaljcevu, izgleda da ga se malo zanio bio...

http://lifenews.ru/news/150038
Uhhh. Dobro je, Šećeraga je ranjem samo u gležanj...
karanana

#24318 Re: Ukrajina

Post by karanana »

kad su rusi dosli na kubu, falila je sekunda do treceg svjetskog rata. u ovome razumijem ruse da i oni hoce neki tampon od barem jedne drzave ukrajine ili trecine ukrajine koja granici sa njima.
trebalo je naci kompromis u smislu da se ukrajina odrice natoa u zamjenu za cjelovitost. ali sada je kasno vjerovatno.
Captain Ahab

#24319 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Ukrajinski vojnici ruse obliznje selo, uz Luciferovu pomoc kako sami kazu, prilicno veseli. Snimak sa telefona nekog zarobljenog ukra.

Manje su veseli kad padnu u ruke sepovima

Ovaj prvi snimak nije ni sa kakvog telefona zarobljenog vojnika, vec su ga azovci sami postavili na svoju stranicu (vidi link). Vidi se pozar i ekplozije municije na pogodjenom kamionu.

http://vk.com/batalion.azov?w=wall-7244 ... 9fcd526a6c
Captain Ahab

#24320 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

jastuk1 wrote:
Taj argument stoji. Ali on ne mijenja činjenicu da im JESU došli pred vrata. To se ne može poreč i nikako ne može biti glupost, već realnost, realizovana činjenica.

Cuj, tom logikom mozes opravdati i agresiju na BH i Hrvatsku, koje su se, jel', "odmetnule iz srpske orbite" i "sta su mislile"...
karanana

#24321 Re: Ukrajina

Post by karanana »

porosenko bi sada trebao mobilizirati sve sto moze i krenuti na debeljcevo.
jel ne vrijedi primirje za debelcevo....e evo vam ga na onda.....i skrsit ih tamo.
Captain Ahab

#24322 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

karanana wrote:kad su rusi dosli na kubu, falila je sekunda do treceg svjetskog rata. u ovome razumijem ruse da i oni hoce neki tampon od barem jedne drzave ukrajine ili trecine ukrajine koja granici sa njima.
trebalo je naci kompromis u smislu da se ukrajina odrice natoa u zamjenu za cjelovitost. ali sada je kasno vjerovatno.
Pa nije bas uporediva situacija. Amerikanci su reagovali blokadom tek u trenutku kada su Rusi poceli stacionirati nuklearne rakete na Kubu. Nista slicno se nije desilo u Ukrajini.

Osim te blokade, ne znam bas da je Amerika izvrsila vojnu invaziju Kube kao Rusija u slucaju Ukrajine (ako izuzmemo propali amaterski pokusaj u Zaljevu svinja, u koji je vjerovatno donekle bila upetljana CIA).
AleksoMKD

#24323 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:porosenko bi sada trebao mobilizirati sve sto moze i krenuti na debeljcevo.
jel ne vrijedi primirje za debelcevo....e evo vam ga na onda.....i skrsit ih tamo.
Obje strane ratuju sa relativno malim brojem ljudi za toliku drzavu. Ukrajina nema ni 80.000 ljudi u vojsci. Ako se ne varam oko 50.000 su na celokupnom ratistu.

Ako sakupe snage da krenu na Demaltsevo oslabice drugi deo i opet su u istom sranju.
bingov buraz

#24324 Re: Ukrajina

Post by bingov buraz »

Ovaj rat snagom podsjeca na onaj vic kad su ratovali partizani i svabe i dodje sumar i otjera ih :mrgreen:
Martinez_

#24325 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Captain Ahab wrote:
karanana wrote:kad su rusi dosli na kubu, falila je sekunda do treceg svjetskog rata. u ovome razumijem ruse da i oni hoce neki tampon od barem jedne drzave ukrajine ili trecine ukrajine koja granici sa njima.
Pa nije bas uporediva situacija. Amerikanci su reagovali blokadom tek u trenutku kada su Rusi poceli stacionirati nuklearne rakete na Kubu. Nista slicno se nije desilo u Ukrajini.

Osim te blokade, ne znam bas da je Amerika izvrsila vojnu invaziju Kube kao Rusija u slucaju Ukrajine (ako izuzmemo propali amaterski pokusaj u Zaljevu svinja, u koji je vjerovatno donekle bila upetljana CIA).
Dakle pokušali, ko je sad kriv što nisu uspeli, da nije Putin?
Post Reply