Ovdje ima regularnih parking mjesta na izvoz: ispred WISA-e, pored YISK-a.zdruzdjo wrote:E pa hočeš da odeš na auto-pijacu i kupis sira torotana iz zavićaja, vunenih ćarapa, motanih cigara.... a nečeš da platiš parking. E pa ne može. Izgleda da su danas pokačili svima čestitke ovdje na potezu od wise do gazprom pumpe.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#24276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tempuser
#24277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prska direkt na sajbu ali se zbog pritiska odbija na sve strane. I to je puno bolje rjesenje nego kad mi piski po sajbi ko iz mlohave cune.amar1994 wrote:pa sto prska po krovu kad je dobro,golf 5,touran??
- amar1994
#24278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Prska direkt na sajbu ali se zbog pritiska odbija na sve strane. I to je puno bolje rjesenje nego kad mi piski po sajbi ko iz mlohave cune.amar1994 wrote:pa sto prska po krovu kad je dobro,golf 5,touran??
tako je na daciji
-
tempuser
#24279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Takodjer, a ubjedljivo najgore su one "damice" sto rade po kojekakvim farmaceutskim firmama i veledrogerijama, one se bukvalno ne skidaju s telefona. Neki dan Toyota Berlin Chemie Menarini, tuka toroce na mobitel koji prodrzava ramenom jer skrece na parking i to kroz zabanu. naravmo znak zabrane pogledala nije!Laplace wrote:Primijetio.BadBoy wrote:Ne znam smijel se to reći ovdje na forumu (jer uvijek ide opradvanje oni žive od volana i tako zarađuju za hljeb) ali po upotrebi telefona u vožnji najgori su profesionalni vozači: dostavljači, komercijalisti, taksite, kamiondžije, itd.
Obratite malo pažnju.
-
tempuser
#24280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo je zasad najbolje rješenje koje sam ja vidio. Sve ostalo što ima obični mlaz, koliko god da je jak, sajbu prska samo u 2 tacke ( tj 2 x 2 ako je dupla mlaznica) pa metlice tjeraju tecnost po cijeloj šajbi, ovo sa prasinom odmah prska cijelu šajbu.amar1994 wrote:tempuser wrote:Prska direkt na sajbu ali se zbog pritiska odbija na sve strane. I to je puno bolje rjesenje nego kad mi piski po sajbi ko iz mlohave cune.amar1994 wrote:pa sto prska po krovu kad je dobro,golf 5,touran??![]()
tako je na daciji,negdje izmedju je najbolje..
- Laplace
#24281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta bi tek bilo da je padala kiša? Auto bi mu se istopio.tempuser wrote:Maloprije na semaforu, okrenut prema suncu, a sajba muzgava od rose i prasine kako se auto nije vozio par dana i par puta prsnem da obrisem sajbu, kad sa desne strane negdje bip-bip! Pogledam, lik negoduje sto mu je nesto kapi palo po autu! Mlaznice na mom autu fabricki podesene, sve po PS-u, njemu zatvoren prozor, nisam njega uspricao! Kontam WTF, dokle ide ta malogradjanska komocija i agresiva?!
- Laplace
#24282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tačno. Neki dan sam ovdje pohvalio lika koji mi je naprskao tečnosti po šoferšajbi. Ja sam svoju bio potrošio a nisam stigao da dopunim.liaar wrote:Vala baš, upali brisače i eto nisi svoju trošio a očistio si
- amar1994
#24283 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a mercedes i mazde od ove godinetempuser wrote:
Ovo je zasad najbolje rješenje koje sam ja vidio. Sve ostalo što ima obični mlaz, koliko god da je jak, sajbu prska samo u 2 tacke ( tj 2 x 2 ako je dupla mlaznica) pa metlice tjeraju tecnost po cijeloj šajbi, ovo sa prasinom odmah prska cijelu šajbu.
vrh,ali obavezno doplatiti za grijace tekucine
- Travnički Noćni Šetač
#24284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj Citroen BX iz 1982.g. imao takve perace na brisaču.... doduše manje tih rupica ali isti sistem....
-
tempuser
#24285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije ovo nista novo, francuzi odavno imali malo jednostavniji sistem, ali bice cirkus kad ovi mercedesi dodju do nasih taksista pa krenu skalamerije sa metlicama iz binga i vezicama za kablove!amar1994 wrote: a mercedes i mazde od ove godine![]()
- amar1994
#24286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
citroen je uvijek bio ispred vremena,ja nisam vjerovao ocima kad sam vidio da ajlkula okrece socivo u farutempuser wrote:
Nije ovo nista novo, francuzi odavno imali malo jednostavniji sistem, ali bice cirkus kad ovi mercedesi dodju do nasih taksista pa krenu skalamerije sa metlicama iz binga i vezicama za kablove!
nemoj tako,ti su razradjeni bolji su od novih
- Optimist
#24287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo, citrosi su imali toliko inovacija da im citava autoindustrija moze pozavidjeti koliko su bili ispred svog vremena.
Kad su oni imali corner light funkciju, ostali nisu imali ni glavna svjetla kako treba.
Kad su oni imali corner light funkciju, ostali nisu imali ni glavna svjetla kako treba.
- Travnički Noćni Šetač
#24288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ne samo to... Ajkula ( inače Automobil stoljeća) je mnogo toga uvela u automobilizam... prvi serijski motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva, servo volan, prvi serijski automobil sa prednjim disk kočnicama i sistem pomoći kod kočenja,uvođenje aluminija i plastike - fiberglasa u proizvodnju, mogućnost stabilne vožnje sa probušenom gumom zahvaljujući posebnom ovjesu vozila i mnogo toga... dizajnerski je ukinuta prednja maska motora, aerodinamika je vrhunska, ukidanje okvira prozora na vratima, a pričamo o šezdesetim godinama prošlog vijeka...amar1994 wrote: citroen je uvijek bio ispred vremena,ja nisam vjerovao ocima kad sam vidio da ajlkula okrece socivo u faru![]()
- amar1994
#24289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima dobra,crvena u BL
- kokuz_sa
#24290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa sigurnije mi je kad mi ide komerxijalista sa tel u rukama u susret..BadBoy wrote:Ne znam smijel se to reći ovdje na forumu (jer uvijek ide opradvanje oni žive od volana i tako zarađuju za hljeb) ali po upotrebi telefona u vožnji najgori su profesionalni vozači: dostavljači, komercijalisti, taksite, kamiondžije, itd.
Obratite malo pažnju.
Nego kad vidim lika kako je privukao se naprijed da mu je nos 1cm od sajbe..obgrlio volan i isprwpleo prste..
Taj ne moze ni skrenut a kamo li sta drugo
- Optimist
#24291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo, kad bude zamjena metlica moguca samo u ovlastenom po trocifrenoj cijeni. Bice egr off, dpf off, metlice off i konverzija na klasicni nacin pvc vezicama i komadom slaufa-crijeva duz nosaca metlice.tempuser wrote:Nije ovo nista novo, francuzi odavno imali malo jednostavniji sistem, ali bice cirkus kad ovi mercedesi dodju do nasih taksista pa krenu skalamerije sa metlicama iz binga i vezicama za kablove!amar1994 wrote: a mercedes i mazde od ove godine![]()
-
tempuser
#24292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Crijevo od infuzije ce otkriti nove svjetove!Optimist wrote:
Upravo, kad bude zamjena metlica moguca samo u ovlastenom po trocifrenoj cijeni. Bice egr off, dpf off, metlice off i konverzija na klasicni nacin pvc vezicama i komadom slaufa-crijeva duz nosaca metlice.
-
zdruzdjo
#24293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih zakocio nekome da ga pustim, nema sile. Moje pustanje se moze sastojati samo u oduzimanju gasa plus mahnem prstima. I to ako nema iza mene niko blizu pa da taj neko mora kociti. Ako se ovaj sto ga pustam, nesto "mitilja" i kilavi, hoce-nece....gotovoooo opletem ponovo po gasu i proso brzi voz. Sad cekaj mamu nek te pusti.bitanga_sa_otesa wrote: tzv puštaĆi degenerici.. nemaju pojma s voznjom ni sa zoobs-om,polozili naguzove ...
- nepass1
#24294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako nema niko blizu iza tebe ne moras ga ni pustatizdruzdjo wrote:Ne bih zakocio nekome da ga pustim, nema sile. Moje pustanje se moze sastojati samo u oduzimanju gasa plus mahnem prstima. I to ako nema iza mene niko blizu pa da taj neko mora kociti. Ako se ovaj sto ga pustam, nesto "mitilja" i kilavi, hoce-nece....gotovoooo opletem ponovo po gasu i proso brzi voz. Sad cekaj mamu nek te pusti.bitanga_sa_otesa wrote: tzv puštaĆi degenerici.. nemaju pojma s voznjom ni sa zoobs-om,polozili naguzove ...
- Industrialyzer
#24295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sistem navodnjavanja kap po kap, ostalo od malinatempuser wrote:Crijevo od infuzije ce otkriti nove svjetove!Optimist wrote:
Upravo, kad bude zamjena metlica moguca samo u ovlastenom po trocifrenoj cijeni. Bice egr off, dpf off, metlice off i konverzija na klasicni nacin pvc vezicama i komadom slaufa-crijeva duz nosaca metlice.
- denimb
#24296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Ja samo pozelis ovim "krutisama" sto se slijepo drze prava prvenstva da se useru cekajuci nekog "dobricu" da ih propusti.kakaljin wrote:Isto se meni desilo u alipasinoj ulici, ja usporim skoro stanem da propustim auto iz alipasine koje skrece u kemal begovu, jer je meni gore sa sutjeskom crveno i sto nebi pustio auto, i onako bi stao samo ja jer ima auta ispred, ja pustam ovoga da prodje, kada iza mene frajer leze na sirenu kao sta ga pustas, a crveno nam na semaforu ne mozemo nigdje.
Ja generalno procjenim situacju, ako sam jedini ili ako imam iza sebe 1-2 auta necu propustiti, manje treba nama trojici da prodjemo nego meni da se zaustavim i ovaj se ukljuci, ali ako sam u koloni propusticu ali samo jedan auto, nek sljedeci koji bude prpoustao bude drugi i svi ce doci na red.
Kao sto ne ocekujem da mi se zabijes u bok auta kad imam prvenstvo, tako ne ocekujem ni da me propustas...ti vozi onako kako ti zakon diktira, ne brini za mene...ni gdje sam krenuo ni kad cu se ukljuciti. Ako je hitan slucaj prepoznat ces, imat cu sve 4 upaljena.
-
tempuser
#24297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve 5, ne brinem ja za tebe, cak sta vise, sto se mene tice mozes izdahnuti cekajuci da te neki drugi ti pusti da se ukljucis i mozes biti primitivac pa lezati na sireni dok ja nekog propustam, nego me samo interesuje sta meni zakon diktira sa tvoja 4 zmigavca? Da te propustim?denimb wrote:
Kao sto ne ocekujem da mi se zabijes u bok auta kad imam prvenstvo, tako ne ocekujem ni da me propustas...ti vozi onako kako ti zakon diktira, ne brini za mene...ni gdje sam krenuo ni kad cu se ukljuciti. Ako je hitan slucaj prepoznat ces, imat cu sve 4 upaljena.
Onako kako su mene ucili, zakon diktira da si u kvaru i mozes cekati sa tim zmigavcima do vjecnosti da te propustim!
- seoBIH
#24298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako ljudi ne razmišljaju o drugima i da nisu svi isto sposobni. Dobro, ne treba tebe pustiti, ali tri auta prije tebe je početnik koji se ne usuđuje uključiti dok nije "duplo siguran" da to može. Ako ga neko ne pusti na način da stane, ti ne bi izašao pola sata.
Ja I samo ja, jebo druge. Sada će priča ako nisu sposobni neka ne voze.
-
tempuser
#24299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma oni su zen, cekaju koliko treba jer tako zakon diktira!seoBIH wrote:Kako ljudi ne razmišljaju o drugima i da nisu svi isto sposobni. Dobro, ne treba tebe pustiti, ali tri auta prije tebe je početnik koji se ne usuđuje uključiti dok nije "duplo siguran" da to može. Ako ga neko ne pusti na način da stane, ti ne bi izašao pola sata.
-
tempuser
#24300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E da! I ja sam, pogotovo na kratim semaforima, poceo da gledam (ako mogu da vidim) sta ovaj ispred mene radi. Kad procjenim da ce se zeleno brzo upaliti, a glava spustena prema dolje, sirena je na gotovs jer nista drugo ne pomaze!sherbett wrote: il stoje na zeleno jer tipkaju na mob
e onda sjednem na trubu