Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#24276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

malakh wrote::

ipak sabina je samo dijete u tijelu odrasle žene koja svaki put iznova pokazuje svoju sebičnost i iskompleksiranost i želi da se kompletan svijet vrti upravo oko nje. ismijavanje sagovornika i nepoštivanje bontona je u skladu sa njenim manirima, a to pokazuje i lične karakteristike.

odavno sam ja nju svrstao u isti koš sa dušankom majkić.
:D ...Da mi je neko rekao da ću braniti baš onoga iz NS ko me nervira...

Drug, tvoj komentar na Čudićku je klasika mahalaškog tračanja, zavisti i nemoći da joj fino u lice tresneš da je smiješna ili kažeš gdje ispada glupa.

Izdominirala te , u suštini, jedna početnica sa jako plitkim smislom za političku borbu u ovako poganom okruženju.Sjedi jedan, sa tom spikom "djeteta u tijelu žene", ili, što moj notorni drug @_Bosanac uvijek pegla, sa njenim "tašnama od 400 KM. Sjašite hejteri.

A Sabina..pa sama će naučiti šta je verbalni štoc u glavu, čim dođe u krugove gdje se za stolom otvoreno stavljaju karte za stol. Sama to traži.
Sreća , velika sreća, da Kojović ima živce od betona među tom balijandersko-komunjarskom bagrom.
Innovation

#24277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

The Alliance of Liberals and Democrats for Europe

Cestitam :)
Last edited by Innovation on 04/06/2016 17:28, edited 1 time in total.
dr.gog

#24278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Pedja Kojovic wrote:Nasa stranka je clan ALDE.
Javljeno mi prije desetak minuta.
Za nas, ovo je veliki dan.
:)

p.k.
:thumbup:
Pedja Kojovic

#24279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca

Iako me iznenadjuje, vjerujem da ste iznijeli ono sto ste primjetili i ako je to tako izgledalo na televizijskom prenosu s pravom vas je moglo iziritirati.
Moj osjecaj je da pazljivo pratimo rad.
(Sasvim sigurno smo najprisutniji u sali).

Mislim i da znam kada je to bilo tokom posljednje sjednice.
Moja je odgovornost.
Puno putujem po BiH u posljednje vrijeme, obilazeci "teren", vrlo malo sam u sjedistu stranke (a i Sabina je zvanicno na trudnickom) - pa sam s njom htio porazgovarati o par "partijskih dilema".
Spomenucu to na nasem sljedecem sastanku kluba NS-a i obraticemo ubuduce paznju i na to.

p.k.
putokaz1

#24280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Gospodin Peđa je nevjerovatan.Pozitivan primjer komunikacije s narodom.
Ali,uvjek ima ono ali.
Jedan je to forumaš i naveo kako približiti kvalitetan rad Naše stranke ruralnoj sredini i selu.To je mali problem.
Forumaši su uglavnom okrenuti ljevici i centru,gradska raja,i P.K. ih sluša i rad njegovih kolega Zastupnika je dosta dobar.
Na selu će lakše glasove dobiti neko poput sdp(na staroj slavi),DF (na ličnosti Ž.K.) pa čak i sbb,sbih,bps,nsrzb....nego Naša stranka.
I na selu ima obrazovanih ljudi ali prilikom glasanja oprijedele se za nekoga drugoga.
Na prošlim izborima oni koji sami glasaju ,koji traže promjene su glasali za sbb i df,nije ih bilo dovoljno i bili su podijeljeni.
Možda je potrebna bolja organizacija N.s izvan sarajeva,možda bolji kandidati...tu je nedostatak,poneki čak daju nadimak''sarajevska naša stranka'' zbog manjka vijećnika izvan Galvnog grada.
politika je dobra,praksa ok.
Vidjet ćemo ako se pobjedi za načelnika npr u Centru ili nekoj drugoj Gradskoj općini,šta će se uraditi,sretno!
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#24281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

dr.gog wrote:

ipak sabina je samo dijete u tijelu odrasle žene koja svaki put iznova pokazuje svoju sebičnost i iskompleksiranost i želi da se kompletan svijet vrti upravo oko nje. ismijavanje sagovornika i nepoštivanje bontona je u skladu sa njenim manirima, a to pokazuje i lične karakteristike.

Drug, tvoj komentar na Čudićku je klasika mahalaškog tračanja, zavisti i nemoći da joj fino u lice tresneš da je smiješna ili kažeš gdje ispada glupa.

Izdominirala te , u suštini, jedna početnica sa jako plitkim smislom za političku borbu u ovako poganom okruženju.Sjedi jedan, sa tom spikom "djeteta u tijelu žene", ili, što moj notorni drug @_Bosanac uvijek pegla, sa njenim "tašnama od 400 KM. Sjašite hejteri.

A Sabina..pa sama će naučiti šta je verbalni štoc u glavu, čim dođe u krugove gdje se za stolom otvoreno stavljaju karte za stol. Sama to traži.
Sreća , velika sreća, da Kojović ima živce od betona među tom balijandersko-komunjarskom bagrom.
:lol: :lol: :oops:

upeca se k'o pastrmka
kala

#24282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kala »

Pedja, cestitam vam na clanstvu u The Alliance of Liberals and Democrats for Europe.
:bih: :bih:
Pedja Kojovic

#24283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

kala

Hvala
:)

pedja
omar little

#24284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by omar little »

dr.gog wrote: ili, što moj notorni drug @_Bosanac uvijek pegla, sa njenim "tašnama od 400 KM. Sjašite hejteri.

sto mu to ne kazes na fejsu, a ne ljigavski i beskicmenjacki ovdje gdje ga nema?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#24285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

CIK potvrdio liste?

Kada ce imena za nacelnike, i liste, NS?
zippoo87

#24287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

-LIBERO- wrote:CIK potvrdio liste?

Kada ce imena za nacelnike, i liste, NS?
nije potvrdio liste,nego stranke i samostalne kandidate
liste se tek prave u odborima i salju konacne liste na potvrdu u stranke a uskoro ce i ovjera kandidata
vjerovatno slijedece sedmice ce moci biti objavljena imena
malakh

#24288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

zippoo87 wrote: nije potvrdio liste,nego stranke i samostalne kandidate
liste se tek prave u odborima i salju konacne liste na potvrdu u stranke a uskoro ce i ovjera kandidata
vjerovatno slijedece sedmice ce moci biti objavljena imena
u sdau i sdpu se liste znale već u novembru mjesecu prošle godine i to je glavna razlika između kleptomana i ovih umjerenih i boljih stranaka.
dr.gog

#24289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

omar little wrote:
dr.gog wrote: ili, što moj notorni drug @_Bosanac uvijek pegla, sa njenim "tašnama od 400 KM. Sjašite hejteri.

sto mu to ne kazes na fejsu, a ne ljigavski i beskicmenjacki ovdje gdje ga nema?

Mislim da si vidjela moju i njegovu prepisku,te da mozes zakljuciti da si me bezveze napala :) .
Hvala na paznji.
dr.gog

#24290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

malakh wrote:
dr.gog wrote:

:lol: :lol: :oops:

upeca se k'o pastrmka
Sochna na zaru...sa tashnicom...moze sos? :mrgreen:
komandant mark

#24291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

Pedja, kad ce NS objaviti imena kandidata za sarajevske opstine? S obzirom na ovo sto su objavile druge stranke, sanse su vam sve ozbiljnije...
Pedja Kojovic

#24292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komandant mark

Krajem mjeseca je sjednica GO stranke na kojoj ce se potvrditi predlozeni kandidati.
Odmah nakon toga cemo objaviti imena kandidata i predstaviti ih.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ovo sto vidimo do sada od kandidata, ili su vec visegodisnji osili 'vladari', ili su losi kandidati.

Daj nemojte nas i vi razocarati. Dajte nam adekvatne ljude kao prijedlog. :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#24294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote: Daj nemojte nas i vi razocarati. Dajte nam adekvatne ljude kao prijedlog. :thumbup:
¿Kao ma primjer, konkretno? ¿Koga gdje prizeljkujes?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#24295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ne znam, ko im je u opticaju uopste (mislim na NS). Kada bih imao barem priblizno neke okvirne smjernice, u kojem pravcu razmisljaju, mozda bih i mogao reci nesto konkretnije.

Recimo, prosle izbore im je bila tendencjja 4 sarajevske opstine, 4 zene. Naravno, uz sve njihove pojedinacne kvalitete, i mane :mrgreen: ...ali eto, imali su tu neku tendenciju, da pokusaju s zenama uraditi nesto drugacije.

Sada nemam pojma sta im je 'u glavama'...zato se ovako i raspitujem, da mozda naslutim nesto :zzzz: :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#24296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Diskriminirati nekog po vjer, naciji, spolu itd je sovinizam. U ovom slucaju to radis prema muskom spolu. Konkretizirano preferiram Haverica u odnosu na Cudic. Ne zato sto je mudkatac, nego je pametniji, konkretniji m,anje narcisoidan, obrazovaniji itd...¿Hoces li im iz cv—a vidjeti da su dobri? Dvije stranice na papiru ne znace nista. NS ima sanse u Centru i Novom Sarajevu. Tu neka koncentriraju snage i daju kandidate. Bez obzira na spol :mrgreen:
VjecitiStudent

#24297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Ne znam, ko im je u opticaju uopste (mislim na NS). Kada bih imao barem priblizno neke okvirne smjernice, u kojem pravcu razmisljaju, mozda bih i mogao reci nesto konkretnije.

Recimo, prosle izbore im je bila tendencjja 4 sarajevske opstine, 4 zene. Naravno, uz sve njihove pojedinacne kvalitete, i mane :mrgreen: ...ali eto, imali su tu neku tendenciju, da pokusaju s zenama uraditi nesto drugacije.

Sada nemam pojma sta im je 'u glavama'...zato se ovako i raspitujem, da mozda naslutim nesto :zzzz: :D
Zar WiFi nije bio glavno obilježje protekle kampanje NS-a?
45cents

#24298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

-LIBERO- wrote:Ne znam, ko im je u opticaju uopste (mislim na NS). Kada bih imao barem priblizno neke okvirne smjernice, u kojem pravcu razmisljaju, mozda bih i mogao reci nesto konkretnije.

Kako, pa zar to nije svima jasno?

a) Pričati puno
b) Davati izjave o svim mogućim temama
c) Ostati malili, liliput
d) Ostati mali po svaku cijenu
(liliput strankica je ujedno i fantastično obrazloženje zašto se ne postiže više i ne stiže na sve ono što je obuhvaćeno izjavama)

Mala organizacija, elitna vrhuška, odlična NVO.
komandant mark

#24299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

KatarinaKosaca wrote: ¿Kao ma primjer, konkretno? ¿Koga gdje prizeljkujes?
Pozicije nacelnika su dosta operativne i menadzerske - ne treba tu predlagati profesionalne politicare/ke koji nikad nista drugo nisu radili u zivotu - mislim da je to bila greska NS na proslim lokalnim izborima. Treba neko iskustvo iz "stvarnog" zivota.
komandant mark

#24300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

Pedja Kojovic wrote:komandant mark

Krajem mjeseca je sjednica GO stranke na kojoj ce se potvrditi predlozeni kandidati.
Odmah nakon toga cemo objaviti imena kandidata i predstaviti ih.

p.k.
Da li ce NS izaci i sa kandidatom za gradonacelnika Sarajeva? Bez obzira sto se ne bira direktno, biraci bi vjerovatno htjeli da znaju koga bi neka stranka kandidovala na tu poziciju ako bude imala vecinu u vijecima gradskih opstina... I sta bi ta osoba radila ako postane gradonacelnik, odnosno sta je uopste ideja NS vezano za odnos opstine-grad-kanton...
Locked