TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bower

#24276 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by bower »

zippoo87 wrote: 04/12/2023 22:07
Luciano88 wrote: 04/12/2023 21:42
mayab wrote: 04/12/2023 21:24

Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,
bojim se da nemaš izbora ,
imao si Philips, i sljeduje te Philips istih ili boljih karakteristika (novi, aktuelni model).
Ja sam na prethodnoj strani opisao moj svježi slučaj od prošlog mjeseca , ali meni je Philips crkao nakon 3 godine, tj. već je bio u produženoj garanciji
Ma crko za nepunih 11 mjeseci. Ovog modela nema gdje sam kupio, e sad šta ce ponuditi veze nemam. Cekam tu dokumentaciju pa ćemo vidjeti sta i kako dalje.
Ma ako budes opet morao uzeti isti brend,uzmi ali trazi opet 5 godina garancije i sta te boli,ako opet krepe,opet ces dobiti novi i tako u krug.
Ovaj sada Philips nema veze sa starim Philipsom,ovog sada drze ili kinezi ili turci i kvalitet je logicno srozan.
Sve dok imas dobru garanciju,nemas se cega brinuti,opet ces dobiti novi tv
Još uvijek ima podosta veze sa starim Philipsom, za razliku od TCL i Hisense, koji su skroz Kineski.. Kao prvo, uglavnom svi nekadašnji Philips inženiri rade još uvijek za TPV. Kao drugo, glavni centar za istraživanje i razvoj se nalazi u Belgiji i u Amsterdamu, a tvornica je u Polskoj gdje uglavnom sve elektronske sklopove prave sami. Iz Kine dolaze neki sklopovi samo za televizore sasvim početnog ranga. Tako, da tvornica u Polskoj nema dosta veze sa Kinezima a posebno ne sa Turcima..
shalla

#24277 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

shalla wrote: 05/12/2023 09:18 Dilema je između ova 2, da li su u "5 deka" ili ima nekih značajnijih razlika:

https://www.televizori.ba/43-samsung-sm ... cu8072uxxh

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 53ra-34698

Zanemarite linkove, uzimao bih preko BH telecoma, ovo sam vam samo poslao modele...

Hvala unaprijed :thumbup:
Idu mi na qratz ove oznake televizora kod nas, ne mogu nigdje da nađem recenzije, satrah se tražeći LG QNED753RA ili sl :roll:
bower

#24278 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by bower »

shalla wrote: 05/12/2023 10:08
shalla wrote: 05/12/2023 09:18 Dilema je između ova 2, da li su u "5 deka" ili ima nekih značajnijih razlika:

https://www.televizori.ba/43-samsung-sm ... cu8072uxxh

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 53ra-34698

Zanemarite linkove, uzimao bih preko BH telecoma, ovo sam vam samo poslao modele...

Hvala unaprijed :thumbup:
Idu mi na qratz ove oznake televizora kod nas, ne mogu nigdje da nađem recenzije, satrah se tražeći LG QNED753RA ili sl :roll:
Uzmi Samsung bolji izbor od tog Lg-ja.. Što se tiče Lg-ja se kupuju samo OLED televizori, što se tiče LED i MINI LED televizora nisu na istoj razini kao drugi poznati brendovi..!
N.N.

#24279 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by N.N. »

nike_tz

#24280 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nike_tz »

Jel imao neko situaciju da mu se pojavi update za Samsung TV u mom slucaju 1310 firmware i nisam htio update dok rtings ne potvrdi da je ok.

Rijec je o S95C modelu.

Sad kada sam vidio da je firmware ok i hocu update kaze da nema novog update a ja na 1220 :)
mc-twin

#24281 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Desavalo se i meni da sam kasnije htio azurirati jer u tom trenutku nisam htio prekidati, al` ga nije prikazivalo. Pojavit ce se samo opet.
moee

#24282 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by moee »

bower wrote: 05/12/2023 09:27
zippoo87 wrote: 04/12/2023 22:07
Luciano88 wrote: 04/12/2023 21:42

Ma crko za nepunih 11 mjeseci. Ovog modela nema gdje sam kupio, e sad šta ce ponuditi veze nemam. Cekam tu dokumentaciju pa ćemo vidjeti sta i kako dalje.
Ma ako budes opet morao uzeti isti brend,uzmi ali trazi opet 5 godina garancije i sta te boli,ako opet krepe,opet ces dobiti novi i tako u krug.
Ovaj sada Philips nema veze sa starim Philipsom,ovog sada drze ili kinezi ili turci i kvalitet je logicno srozan.
Sve dok imas dobru garanciju,nemas se cega brinuti,opet ces dobiti novi tv
Još uvijek ima podosta veze sa starim Philipsom, za razliku od TCL i Hisense, koji su skroz Kineski.. Kao prvo, uglavnom svi nekadašnji Philips inženiri rade još uvijek za TPV. Kao drugo, glavni centar za istraživanje i razvoj se nalazi u Belgiji i u Amsterdamu, a tvornica je u Polskoj gdje uglavnom sve elektronske sklopove prave sami. Iz Kine dolaze neki sklopovi samo za televizore sasvim početnog ranga. Tako, da tvornica u Polskoj nema dosta veze sa Kinezima a posebno ne sa Turcima..
Od koje godine "Philips" TV više nije dio Royal Philips firme? Mislim da ima skoro 10 godina kako je prodan taj dio. Kvalitet nema puno veze sa tim što stari inženjeri još uvijek rade tu, već najviše sa odlukom novog vlasnika o visini ulaganja u R&D. Tehnologija se mnogo promijenila i ako su ulaganja u istraživanje i razvoj bila mala (a jesu), onda je kvalitet upitan.
bower

#24283 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by bower »

@moee

TPV je preuzeo Philips 2012 godine. A što se tiče ulaganja davaju koliko je potrebno, da konkuriraju drugim proizvođačima.. Naravno ne toliko koliko Lg ili Samsung, jer ne prave svoje panele, a nemaju ni interesa kao recimo i Sony, Panasonic, da bi davali pare u razvoj samih panela. Najviše ulagaju u razvoj samog slikovnog procesora, Softwera, samog smart sustava pa i Ambilighta.
NediM17

#24284 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by NediM17 »

mayab wrote: 04/12/2023 21:24
Luciano88 wrote: 04/12/2023 21:20 Nebih rekao da je bio izložbeni model. Znam da to više nije ni približno "onom" Philipsu nekad. Uzeo sam ga zbog ambilighta relativno povoljne cijene i 5 god garancije.

Sad sta uzeti kad dobijem tu opciju za zamjenu pojma nemam. Gledat jedino neki opet sa 5 godina garancije možda.
Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,
bojim se da nemaš izbora ,
imao si Philips, i sljeduje te Philips istih ili boljih karakteristika (novi, aktuelni model).
Ja sam na prethodnoj strani opisao moj svježi slučaj od prošlog mjeseca , ali meni je Philips crkao nakon 3 godine, tj. već je bio u produženoj garanciji
Moj 58pus8505 krep'o netom nakon izlaska iz dvogodisnje garancije.
Navece normala radio, ujutro crn ekran, tona ima.
Nisam ni pokusavao sa ovlastenim, odnio ga poznaniku, dobrom elektronicaru.
Lik mu je nesto proucio, digao ga iz mrtvih, samo su se pojavile neke 2 tanke crte kojima nista nije mogao.
Evo radi tako vec neko vrijeme s tim sto su se crte umnozile, ima ih vec desetak.
Tesko su vidljive, bas kad se dobro zagledas, a posebno se isticu na crvenoj i pink pozadini.
Zelim da sto prije rikne pa da kupim sta novo, a on k'o za inat nece.
Dugokonton

#24285 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Dugokonton »

Luciano88 wrote: 04/12/2023 19:45 Nepunih godinu dana od kupovine Philips 58PUS8506/12, krepao panel. Javili iz servisa da ce ići zamjena TV-a. Čeka se dokumentacija proizvođača s kojom trebam otići kod prodavca i dogovarati dalje... Tačno da čovjek izludi više kakve nam sve kante od televizija prodaju.

Jel imao ko slično iskustvo? Ovog 58PUS8506/12 modela nema više koliko vidim, a i da ima teško da bi pritisao da mi daju isti
.

Zdravo svima na forumu,

Evo da podijelim i ja svoju tugu...prošle godine (prije 13 mjeseci) uzeo u FIS-u isti model 58PUS8506 i prije 20ak dana u toku rada se odjednom pojaviše neke horizontalne linije, "sjeku" ekran.
Pošaljem ga sutradan u servis (KimTec) i juče ih zovem da provjerim stanje, kažu crko panel i ne može se popraviti. Kao sad je poslat zahtjev u Philips za procjenu pa ću kao dobiti kroz par dana neki vaučer. Pretpostavljam vaučer koji mogu potrošiti u FIS-u. Poslje tog razgovora odem do FIS-a na odjel tehnike i tako im ispričam, oni me blijedo gledaju kada sam pomenuo vaučer. Kažu da bi trebao dobiti zamjenu, međutim od ponuđenih modela u radnji nema tog od 58" ima samo manjih 55" koji su skuplji od tog kojeg sam kupio prošle godine na akciji.

Čekam taj vaučer pa da vidim kako će se situacija odvijati, ako nemaju istu dijagonalu da mi daju neka onda vrate novac, mislim da imam to pravo, a ne da me uslovljavaju da doplaćujem za manji model!

Pozdrav.
zippoo87

#24286 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

Dugokonton wrote: 05/12/2023 21:58
Luciano88 wrote: 04/12/2023 19:45 Nepunih godinu dana od kupovine Philips 58PUS8506/12, krepao panel. Javili iz servisa da ce ići zamjena TV-a. Čeka se dokumentacija proizvođača s kojom trebam otići kod prodavca i dogovarati dalje... Tačno da čovjek izludi više kakve nam sve kante od televizija prodaju.

Jel imao ko slično iskustvo? Ovog 58PUS8506/12 modela nema više koliko vidim, a i da ima teško da bi pritisao da mi daju isti
.

Zdravo svima na forumu,

Evo da podijelim i ja svoju tugu...prošle godine (prije 13 mjeseci) uzeo u FIS-u isti model 58PUS8506 i prije 20ak dana u toku rada se odjednom pojaviše neke horizontalne linije, "sjeku" ekran.
Pošaljem ga sutradan u servis (KimTec) i juče ih zovem da provjerim stanje, kažu crko panel i ne može se popraviti. Kao sad je poslat zahtjev u Philips za procjenu pa ću kao dobiti kroz par dana neki vaučer. Pretpostavljam vaučer koji mogu potrošiti u FIS-u. Poslje tog razgovora odem do FIS-a na odjel tehnike i tako im ispričam, oni me blijedo gledaju kada sam pomenuo vaučer. Kažu da bi trebao dobiti zamjenu, međutim od ponuđenih modela u radnji nema tog od 58" ima samo manjih 55" koji su skuplji od tog kojeg sam kupio prošle godine na akciji.

Čekam taj vaučer pa da vidim kako će se situacija odvijati, ako nemaju istu dijagonalu da mi daju neka onda vrate novac, mislim da imam to pravo, a ne da me uslovljavaju da doplaćujem za manji model!

Pozdrav.
Ti trazi svoja prava i nemoj odustajati...ali ako dobijes i tv manji 3 inca to je nebitno,samo nemoj pristajati ni na kakve doplate.
Jedino ako vec budes mogao birati,onda uzmi neki kvalitetniji brend i model i to bi logicno trebao doplatiti ali za Philips ne doplacuj nista.
Luciano88

#24287 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Luciano88 »

.

Zdravo svima na forumu,

Pozdrav.
Ista stvar druže... Ja isto čekam taj vaucher da vidim šta dalje.

Image
adsubzero

#24288 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by adsubzero »

Cuj vaucer :-)
Trebaju da ti daju isti uredjaj ili uredjaj iste vrijednosti, a ako nema, onda naredni skuplji.
Dugokonton

#24289 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Dugokonton »

Luciano88 wrote: 05/12/2023 23:37

.

Zdravo svima na forumu,

Pozdrav.
Ista stvar druže... Ja isto čekam taj vaucher da vidim šta dalje.

Image
Evo i moje slike.

Image
AnonymousBIH

#24290 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

Nevjerovatno da isti modeli crkavaju, znaci kvalitet i kontrola kvaliteta 0. Philips jedan imam, star 12 godina i dalje radi ko lampa, ocigledno vise to nije to.
problemnatravunu

#24291 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by problemnatravunu »

adsubzero wrote: 05/12/2023 23:40 Cuj vaucer :-)
Trebaju da ti daju isti uredjaj ili uredjaj iste vrijednosti, a ako nema, onda naredni skuplji.
To i ja mislim, pogotovo za ove krepale u toj inicijalnoj dvogodišnjoj garanciji
mayab

#24292 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mayab »

Morao bi dobiti aktuelni , dostupni model iste klase i veličine ekrana , ipak je crkao u redovitom garantnom roku!

Ja sam prije opisao moj slučaj gdje je crkao nakon 3 godine i mjesec dana, tu je "stupila na scenu " produžena garancija koja je defakto osiguranje , a osigurana suma je iznos po računu kad sam kupio TV , meni nudili 55 , a bio je 58 , nisam htio manji , na kraju se dogovorili za TCL 65 , taj se kretao u okviru te osigurane vrijednosti , a doplate ne prihvataju!
Luciano88

#24293 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Luciano88 »

problemnatravunu wrote: 06/12/2023 06:02
To i ja mislim, pogotovo za ove krepale u toj inicijalnoj dvogodišnjoj garanciji
Pa hajde da se nadamo da će tako i biti kad sa ovom dokumentacijom odem kod prodavca.

Jel ima negdje u zakonu tačno definisano, da se možemo "pokriti" ? Ako neko ima pri ruci, nebi bilo loše neki link ili copy/paste stavki iz zakona.

tnx
Dugokonton

#24294 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Dugokonton »

Luciano88 wrote: 06/12/2023 08:27
problemnatravunu wrote: 06/12/2023 06:02
Pa hajde da se nadamo da će tako i biti kad sa ovom dokumentacijom odem kod prodavca.

Jel ima negdje u zakonu tačno definisano, da se možemo "pokriti" ? Ako neko ima pri ruci, nebi bilo loše neki link ili copy/paste stavki iz zakona.

tnx
Ovako piše u zakonu o zaštiti potrošača, član 26.

Član 26

(1) Ako proizvod ima nedostatak, trgovac je dužan da po zahtjevu i izboru potrošača:

a) popravi proizvod bez dodatnih troškova za potrošača, ili

b) zamijeni proizvod bez dodatnih troškova za potrošača, ili

v) izvrši povrat uplaćenog iznosa i nadoknadi troškove povrata proizvoda sa nedostatkom u roku do sedam dana od dana prihvatanja reklamacije potrošača, ili

g) snizi cijenu proizvoda, ukoliko je sniženje prihvatljivo za obje strane.
Cracked

#24295 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Cracked »

Sta se preporucuje za solidan Google TV 65". Gledam TCL C845 ali ga u bosni izgelda nema, druga opcija jedino Sony X90L (ne mogu vise da im pofatam numeracije) Bio se odlucio za Hisense 65U8K ali izgleda da u Europi nema Google Tv verzija nego njihov neki bljutavi OS.

Jel neko ima iskustva ili zna gdje bi se mogao ovaj TCL nabaviti ili neke druge preporuke

hvala
bower

#24296 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by bower »

Cracked wrote: 06/12/2023 11:07 Sta se preporucuje za solidan Google TV 65". Gledam TCL C845 ali ga u bosni izgelda nema, druga opcija jedino Sony X90L (ne mogu vise da im pofatam numeracije) Bio se odlucio za Hisense 65U8K ali izgleda da u Europi nema Google Tv verzija nego njihov neki bljutavi OS.

Jel neko ima iskustva ili zna gdje bi se mogao ovaj TCL nabaviti ili neke druge preporuke

hvala

Najbolje Google radi na Philips televizorima zbog najnovijeg Chipseta Pentonic 1000, pa i sami streamovi..

https://www.mediatek.com/products/digit ... tonic-1000
Dugokonton

#24297 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Dugokonton »

Cracked wrote: 06/12/2023 11:07 Sta se preporucuje za solidan Google TV 65". Gledam TCL C845 ali ga u bosni izgelda nema, druga opcija jedino Sony X90L (ne mogu vise da im pofatam numeracije) Bio se odlucio za Hisense 65U8K ali izgleda da u Europi nema Google Tv verzija nego njihov neki bljutavi OS.

hvala
Teško ćeš do tog modela doći.

Ovo je najbliže...

https://3dbox.ba/product/tcl-mini-led-4 ... ch-65c835/
zippoo87

#24298 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zippoo87 »

U zadnjih 5 postova najbolje stane prica o Philipsu i Boweru 😂

Gore 2 korisnika kojima je crkao panel u garanciji a dole Bower koji i dalje gura svoju pricu,kako je Philips "najbolji" 😂😂😂

Boze,baci ciglu i budi precizan
DaysleepeR

#24299 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by DaysleepeR »

Meni je prošle godine 13 dana nakon kupovine Phillips TV-a riknuo display.
Nakon početnog kontakta sa servisom, anemičnog-odjebaus stava kako servisa tako i DOMOD-a sam digao frku, citirao zakon za zaštitu potrošača i ekspresno dobio zamjenski TV.

Treba biti uporan i naporan.
Tako je svugdje u svijetu, neće ovdje nestati javašluka dok se sami ne izborimo za to.
Mustang1

#24300 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Mustang1 »

zippoo87 wrote: 06/12/2023 11:22 U zadnjih 5 postova najbolje stane prica o Philipsu i Boweru 😂

Gore 2 korisnika kojima je crkao panel u garanciji a dole Bower koji i dalje gura svoju pricu,kako je Philips "najbolji" 😂😂😂

Boze,baci ciglu i budi precizan
Pa dobro, on je reko da najbolje radi dok radi, nije njegov problem sto ne radi dugo :oops:
Post Reply