Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#24251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
smecarske prskalice,na normalnim autima prskaju na staklo,a ne po krovu i dalje

- Optimist
#24252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros mi se delegat sa dvicom iz pravca Semizovca prema Vogosci uvali kod Umax pumpe. Obzirom da su semafori bili na trepcucem zutom, na svakoj jebenoj raskrsnici je stao da propusti ljude sa strane. Izmedju raskrsnica ubrza do 40 i gusla istim tempom.konektovan wrote:Ja rijetko ili gotovo nikako ne pišem na ovoj temi svoja iskusTva u saobracaju, i nije ovo od jucer jedina situacija kad te ispizde. Nisam rodjen u Japanu, a nisam plaho ni izgubio zivce u ratu....izvrsni direktor wrote:Mene bgm u sapbracaju najvise nerviraju oni sto ljudi nemaju ni grama strpljenja.konektovan wrote:Jucer oko 18 h frajko sa A klasom na kuli, krecemo se prema aerodromu,hladno stade u raskrsnici da propusti vozila sa desne strane. Zuto trepcuce je bilo, blicaj trubi,nista frajer,on svoje pa svoje. Zaustavio 15 vozila iza otprilike da propusti 3 vozila sa desne....Neka merhametli dusa, finjak,......toliko sam mu blicao i trubio da se odmah sklonio na prosirenje poslije semafora.....
Ti izgubio zivce u ratu? Rodjen u japanu pa ti kasnjenje od ca 72 sekunde previse stresa izaziva?
I trebao sam trpiti i ne svirati?
Prva prilika lijevi zmigavac i gas.
- amar1994
#24253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
trebao si,samo saburli 
-
Throttle
#24254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta fali što te usporavaju, kreni ranije 
-
kakaljin
#24255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
konektovan wrote:Ja rijetko ili gotovo nikako ne pišem na ovoj temi svoja iskusTva u saobracaju, i nije ovo od jucer jedina situacija kad te ispizde. Nisam rodjen u Japanu, a nisam plaho ni izgubio zivce u ratu....izvrsni direktor wrote:Mene bgm u sapbracaju najvise nerviraju oni sto ljudi nemaju ni grama strpljenja.konektovan wrote:Jucer oko 18 h frajko sa A klasom na kuli, krecemo se prema aerodromu,hladno stade u raskrsnici da propusti vozila sa desne strane. Zuto trepcuce je bilo, blicaj trubi,nista frajer,on svoje pa svoje. Zaustavio 15 vozila iza otprilike da propusti 3 vozila sa desne....Neka merhametli dusa, finjak,......toliko sam mu blicao i trubio da se odmah sklonio na prosirenje poslije semafora.....
Ti izgubio zivce u ratu? Rodjen u japanu pa ti kasnjenje od ca 72 sekunde previse stresa izaziva?
Najgori su mi oni koji se bune sto ih pozurujes da voze normalno po propisu, a nece da te propuste da ti odes svojim poslom nego namjerno guslaju i usporavaju te.
Ja kada god vidim da mi se neko priblizava iza brze i kada mi blicne i svirne i vidim da zuri, propustim ga prvom prlikom jer ne znam zasto neko zuri, jer savako ima svoje razloge.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#24256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa sta je trebao? Polupati mu auto, muciti ga dok mu ne kaze svoju kucnu adresu pa onda otici i po stanu mu sve polupati?Concord wrote:Neki dan stojim na M. Dvoru na raskrnici kod tramvajske. Na semaforu stoji zatamnjen Cayenne a iza tuning Golf 5, u Cayennu stariji cikica a u Golfu neki mangup. I poce prskati ovaj u Cayennu, znaci koliko tecnosti je ostalo njemu toliko je otislo i golfu po haubi i sajbi, nisam mogao da vjerujem koliko baca unazad. Onaj mangas u golfu suti i gleda kako ga prska, ne smije da pisnetempuser wrote:Maloprije na semaforu, okrenut prema suncu, a sajba muzgava od rose i prasine kako se auto nije vozio par dana i par puta prsnem da obrisem sajbu, kad sa desne strane negdje bip-bip! Pogledam, lik negoduje sto mu je nesto kapi palo po autu! Mlaznice na mom autu fabricki podesene, sve po PS-u, njemu zatvoren prozor, nisam njega uspricao! Kontam WTF, dokle ide ta malogradjanska komocija i agresiva?!
Upalis brisace i ocistis i gotovo jbt
-
Concord
#24257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ne kazem da se treba udarat odma, ali smijesno mi bilo jer je lik u Golfu tacno trpio i nije smio nista, da je kojim slucajem to bio Kadet ispred njega izasao bi on da lupa i razvaljuje.
Last edited by Concord on 28/10/2019 14:13, edited 1 time in total.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#24258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma trebao je sjest na sirenu i blicati uz to sve dok ne dosadi citavoj okolini, jprobudi sve koji spavaju u mahali i kerove otjera u drugi grad, jer pobogu valja muda pokazati.
Ne kontam majke mi kako je narod toliko nestrpljiv i redovno iznerviran.
Ne kontam majke mi kako je narod toliko nestrpljiv i redovno iznerviran.
- zomri
#24259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan idem iz pravca Bolničke, dolazim do Zaima Šarca trebam desno, kad iz pravca Domova ide baba neka u Bolničku i siječe mi putanju za skretanje. Vozi ona ko puž i ja šta ću stanem jer ne mogu skrenuti, kad iza mene lik neki lego na sirenu, grana rukama maše...stao možda 5 sekundi, al jok ono mora svirat, a ne vidi šta ja vidim

- escobar__
#24260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod velikog broja automobila te prskalice "fulaju" staklo i obično pršću sve unaokolo ali mislim da to ne bi trebao bit razlog za huju i galamu.
- Travnički Noćni Šetač
#24261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prskalice se mogu naštimati ručno naravno, kao i što se može komšija pristojno pozdraviti, i čovjeku u nevolji pomoći i svašta nešto... ali... Ljudi ovdje generalno žive po principu da nemaju vremena za stvarni život od fejsbuka, zadruga i sličnih imitacija života u kojima se osjećaju uljuljkano i srećno...
...
Inače prskalice treba štimati u gornju trećinu stakla , da bi pri kretanju vozila, radi vjetra bile nacentrirane i upravo radi toga generalno se ne bi trebale koristiti kad vozilo stoji jer će tada puno više promašiti staklo nego u vožnji...
...
Inače prskalice treba štimati u gornju trećinu stakla , da bi pri kretanju vozila, radi vjetra bile nacentrirane i upravo radi toga generalno se ne bi trebale koristiti kad vozilo stoji jer će tada puno više promašiti staklo nego u vožnji...
- denimb
#24262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vala ova "propustanja" niti volim, niti razumijem. Skoro sam bio u situaciji da stajem moram propustiti auto sa prvenstvom prolaza, staje auto iz suprotnog pravca mora nas obojcu propustiti pa ce u istom smjeru kao i ja...mahinalno spustim glavu, ugasim klimu i stisam muziku, kontam dok ovaj izadje...dignem glavu lik stoji i dalje, pocinju svirati auta iza njega, i iza mene, kontam sta se desava...kaze prijatelj pa hajde mahno ti je rukom da ides ti prvi...ja se iznerviram slozim po gasu...vice jaran ti se nerviras sto te covjek pusta jbt...pa sta me ima pustati koji klinac, pravi budalom i mene i deset auta okolo...i plus da se skrsi u mene, ja kriv jbt, imas prvenstvo vozi bolan, ne pomazes nikome pustajuci na svoju ruku saobracaj...ono fol dobrica neki.konektovan wrote:Jucer oko 18 h frajko sa A klasom na kuli, krecemo se prema aerodromu,hladno stade u raskrsnici da propusti vozila sa desne strane. Zuto trepcuce je bilo, blicaj trubi,nista frajer,on svoje pa svoje. Zaustavio 15 vozila iza otprilike da propusti 3 vozila sa desne....Neka merhametli dusa, finjak,......toliko sam mu blicao i trubio da se odmah sklonio na prosirenje poslije semafora.....
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je to....denimb wrote:Vala ova "propustanja" niti volim, niti razumijem. Skoro sam bio u situaciji da stajem moram propustiti auto sa prvenstvom prolaza, staje auto iz suprotnog pravca mora nas obojcu propustiti pa ce u istom smjeru kao i ja...mahinalno spustim glavu, ugasim klimu i stisam muziku, kontam dok ovaj izadje...dignem glavu lik stoji i dalje, pocinju svirati auta iza njega, i iza mene, kontam sta se desava...kaze prijatelj pa hajde mahno ti je rukom da ides ti prvi...ja se iznerviram slozim po gasu...vice jaran ti se nerviras sto te covjek pusta jbt...pa sta me ima pustati koji klinac, pravi budalom i mene i deset auta okolo...i plus da se skrsi u mene, ja kriv jbt, imas prvenstvo vozi bolan, ne pomazes nikome pustajuci na svoju ruku saobracaj...ono fol dobrica neki.konektovan wrote:Jucer oko 18 h frajko sa A klasom na kuli, krecemo se prema aerodromu,hladno stade u raskrsnici da propusti vozila sa desne strane. Zuto trepcuce je bilo, blicaj trubi,nista frajer,on svoje pa svoje. Zaustavio 15 vozila iza otprilike da propusti 3 vozila sa desne....Neka merhametli dusa, finjak,......toliko sam mu blicao i trubio da se odmah sklonio na prosirenje poslije semafora.....
- drug_profi
#24264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ni ja to ne kontam, imaju saobracajna pravila upravo da ubrzaju saobracaj i sprijece udese.
I onda neki humanitarac odluci da pusta kolone, a pri tom iza sebe pravi drugu.
I onda neki humanitarac odluci da pusta kolone, a pri tom iza sebe pravi drugu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#24265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tzv puštaĆi degenerici.. nemaju pojma s voznjom ni sa zoobs-om,polozili naguzove ...denimb wrote:...vice jaran ti se nerviras sto te covjek pusta jbt...pa sta me ima pustati koji klinac, pravi budalom i mene i deset auta okolo...i plus da se skrsi u mene, ja kriv jbt, imas prvenstvo vozi bolan, ne pomazes nikome pustajuci na svoju ruku saobracaj...ono fol dobrica neki.
-
kakaljin
#24266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto se meni desilo u alipasinoj ulici, ja usporim skoro stanem da propustim auto iz alipasine koje skrece u kemal begovu, jer je meni gore sa sutjeskom crveno i sto nebi pustio auto, i onako bi stao samo ja jer ima auta ispred, ja pustam ovoga da prodje, kada iza mene frajer leze na sirenu kao sta ga pustas, a crveno nam na semaforu ne mozemo nigdje.
-
tempuser
#24267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U mom slucaju prsalice su fabricki podesene i to je onaj tip koji ne blaca mlaz ngo vise kao vodenu prasinu. Ovo je vec treci slican auto tako da mogu procijeniti da su ok podesene.escobar__ wrote:Kod velikog broja automobila te prskalice "fulaju" staklo i obično pršću sve unaokolo ali mislim da to ne bi trebao bit razlog za huju i galamu.
- amar1994
#24268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
njesra,moras prskat ko idiot da ocisti ako je prljavo 
-
tempuser
#24269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja samo pozelis ovim "krutisama" sto se slijepo drze prava prvenstva da se useru cekajuci nekog "dobricu" da ih propusti.kakaljin wrote:Isto se meni desilo u alipasinoj ulici, ja usporim skoro stanem da propustim auto iz alipasine koje skrece u kemal begovu, jer je meni gore sa sutjeskom crveno i sto nebi pustio auto, i onako bi stao samo ja jer ima auta ispred, ja pustam ovoga da prodje, kada iza mene frajer leze na sirenu kao sta ga pustas, a crveno nam na semaforu ne mozemo nigdje.
Ja generalno procjenim situacju, ako sam jedini ili ako imam iza sebe 1-2 auta necu propustiti, manje treba nama trojici da prodjemo nego meni da se zaustavim i ovaj se ukljuci, ali ako sam u koloni propusticu ali samo jedan auto, nek sljedeci koji bude prpoustao bude drugi i svi ce doci na red.
-
tempuser
#24270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Puno efikasnije nego npr. na Fordu, Renaultu ili Toyoti.amar1994 wrote:njesra,moras prskat ko idiot da ocisti ako je prljavo
- amar1994
#24271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma ne znam sta mi je gore,to ili na daciama kad ga razlijetempuser wrote:Puno efikasnije nego npr. na Fordu, Renaultu ili Toyoti.amar1994 wrote:njesra,moras prskat ko idiot da ocisti ako je prljavo
- Laplace
#24272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su ti ugroženi vozači kamiona, koji rizikuju svoje živote kako bismo mi mogli voditi normalne živote.azurna_obala wrote:Jučer me zamalo nije pokupila cisterna sa prikolicom, znači čovjek je vozio skoro polovicom moje trake, na pravcu, gdje je isprekidana linija, to je bila sekunda, da nisam pazila i otišla krajnje desno, to bi bio kraj. Noge su mi se oduzele, samo sam vrisnula od straha. Dijete mi je spavalo pozadi.
Ne znam u šta je gledao, vjerovatno u telefon, jer nije bilo gužve, pa nije obraćao pažnju na cestu.
I da, sreća pa mi je auto manje, pa sam se provukla.
- Optimist
#24273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bas efikasno, uz manju potrosnju tecnosti u odnosu na druga vozila.tempuser wrote:Puno efikasnije nego npr. na Fordu, Renaultu ili Toyoti.amar1994 wrote:njesra,moras prskat ko idiot da ocisti ako je prljavo
- amar1994
#24274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa sto prska po krovu kad je dobro,golf 5,touran??
- Laplace
#24275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Primijetio. I apsolutno nema opravdanja - danas se za manje od 50 KM može naći bar par vrsta tih handsfree dodataka za mobitel, često i za dvadesetak KM. I to ako već nije ugrađen.BadBoy wrote:Ne znam smijel se to reći ovdje na forumu (jer uvijek ide opradvanje oni žive od volana i tako zarađuju za hljeb) ali po upotrebi telefona u vožnji najgori su profesionalni vozači: dostavljači, komercijalisti, taksite, kamiondžije, itd.
Obratite malo pažnju.
Čak i ako ima audio port, i on se može spojiti audio kablom (kao kod računarskih zvučnika) na mobitel i imaš (skoro) handsfree, tj. možeš pričati preko mikrofona na mobitelu (ne moraš ga držati u ruci) i slušati preko zvučnika auta.
Edit: žive od volana, ali ne od držanja mobitela u ruci. Neka se drže onoga od čega žive, a ne onoga čime sebe i druge ugrožavaju.