Citajprivremeni wrote:Intelektualkna baza DF-a preko Kiseljaka i Travnika.ilkbahar wrote:
Koji si ti kloc, hajd prvo se malo raspitaj kako ide uopste procedura oko imenovanja nadzornih odbora. Pa ako nadjes da df radi nesto suprotno propisima onda.pisi.Pa ovaj kloc ima ispred sebe e-mail DF-a, vezan za prijave na konkurse za izbor clanova nadzornog odbora. Lijepo sam te pitao, jer mi nije jasna stranacka procedura u ovim slucajevima. Ako ne znas odgovor, nije sramota, ti si samo aktivista, nemoj mi se sekirati...
Demokratska fronta Željko Komšić
- ilkbahar
#24251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- ilkbahar
#24252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naglasila bih da pri.ovom nominovanju ne radi se o stranackoj podobnosti. Df je dobio povjerenje gradjana na proslim izborima sada je vrijeme da to pobjerenje opravdaju. Naravno danj je nominivqnje.sposobnih ljudi na.kljucne pozicije.kao sto su.nadzorni.odbori jedan od nacina djelovanja svake stranke.
- ilkbahar
#24253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obzirom na ovo sto si napisao pripadnik si najgoreg ljudskog slajama sto postoji, izdajnik, spijun, mutikasa. Ja da sam na tbom.mjestu ne bih mogla lec u krevet sama sa sobom i zaspat mirne duse. Stidis li se imalo.svog licemjerja?privremeni wrote:Intelektualkna baza DF-a preko Kiseljaka i Travnika.ilkbahar wrote:
Koji si ti kloc, hajd prvo se malo raspitaj kako ide uopste procedura oko imenovanja nadzornih odbora. Pa ako nadjes da df radi nesto suprotno propisima onda.pisi.Pa ovaj kloc ima ispred sebe e-mail DF-a, vezan za prijave na konkurse za izbor clanova nadzornog odbora. Lijepo sam te pitao, jer mi nije jasna stranacka procedura u ovim slucajevima. Ako ne znas odgovor, nije sramota, ti si samo aktivista, nemoj mi se sekirati...
-
privremeni
#24254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ilkbahar wrote:Obzirom na ovo sto si napisao pripadnik si najgoreg ljudskog slajama sto postoji, izdajnik, spijun, mutikasa. Ja da sam na tbom.mjestu ne bih mogla lec u krevet sama sa sobom i zaspat mirne duse. Stidis li se imalo.svog licemjerja?privremeni wrote:Intelektualkna baza DF-a preko Kiseljaka i Travnika.ilkbahar wrote:
Dijete drago, u tvojim godinama nije dobro da lijezes sama sa sobom, vidis koje posljedice mogu biti.
Dakle, iz svega sto si mi navela u prethodnim postovima, mogu zakljuciti da se mora biti clan stranke i proci stranacka "procedura" ako se zeli imati bilo kakva sansa za prolaz u NO, nista samo kompetencije ....
- Lokman
#24255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Brzo je DF potrošio kredit kod naroda. Na zadnjim izborima prevarili su narod pričama o poštenju i moralu, a već nakon nekoliko mjeseci pokazali su pravo lice, umjesto procesuiranja, oni štite i aboliraju platformaški kriminal Lagumdžije i Bakira Alispahića. Dok premijer Novalić vrijedno radi i pokušava da spasi, što se spasiti može, nakon četiri godine pljačke i devastacije platformaške vlade, dotle je "socijaldemokrata" i "ljevičar" Komšić otišao na skijanje u Italiju, a rješavanje državnih problema prepustio ludom narkomanu i piromanu Suljagiću koji samo proizvodi bespotrebne svađe i vještačke krize. Zar je narod glasao za DF da bi abolirali i štitili platformaški kriminal? Sramota! Pogotovo su poniženi aktivisti DF-a koji su rizikovali i praktički sa livade stvorili DF, da bi danas bili građani drugog reda kojima se smiju Lagumdžijini platformaški lopovi i kriminalci čije debele i korumpirane guzice čuva Komšić i njegova grupica despota i autokrata, bolje rečeno Lagumdžijinih klonova.
- Orange Revolution
#24256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Do kad vi mislite varati narod pričama o ugroženosti nekog od naroda,možda vam smeta u vašem naumu Željko,naravno,vjerujem da ste htjeli zaposliti famoznih 100,000 radnika,naravno podobnih i onih naviknutih na krađu.
Da postojimo mi,vjerujemo u Komšića i nećemo vam dozvoliti da krčmite kako god hočete i što god hočete.
Da postojimo mi,vjerujemo u Komšića i nećemo vam dozvoliti da krčmite kako god hočete i što god hočete.
-
modem33
#24257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lokman wrote:Brzo je DF potrošio kredit kod naroda. Na zadnjim izborima prevarili su narod pričama o poštenju i moralu, a već nakon nekoliko mjeseci pokazali su pravo lice, umjesto procesuiranja, oni štite i aboliraju platformaški kriminal Lagumdžije i Bakira Alispahića. Dok premijer Novalić vrijedno radi i pokušava da spasi, što se spasiti može, nakon četiri godine pljačke i devastacije platformaške vlade, dotle je "socijaldemokrata" i "ljevičar" Komšić otišao na skijanje u Italiju, a rješavanje državnih problema prepustio ludom narkomanu i piromanu Suljagiću koji samo proizvodi bespotrebne svađe i vještačke krize. Zar je narod glasao za DF da bi abolirali i štitili platformaški kriminal? Sramota! Pogotovo su poniženi aktivisti DF-a koji su rizikovali i praktički sa livade stvorili DF, da bi danas bili građani drugog reda kojima se smiju Lagumdžijini platformaški lopovi i kriminalci čije debele i korumpirane guzice čuva Komšić i njegova grupica despota i autokrata, bolje rečeno Lagumdžijinih klonova.
DF = SDP .... (samo gledajte kandidacione liste 2014 DF-a - pa idite u rikverc "da li su obavljali kakve funkcije prije izbora")
Prvo ja ne znam odkud novo formiranoj stranci 7 miliona KM .... i trece moj komsija je iz DF-a dobio 27000 glasova ... za drzavni parlament sto je prosto nemoguce dobiti osim (ako imas masineriju iza sebe) ... a bio je prije SDP-ovac .... da su oni toliko strucni ne bi sutili ko tikve ... mogli su mi rijesiti parking ispred zgrade sto je SDP protuustavno ostetio u Tuzli 2009 godine 1 maja , medjutim .... ne smiju pisnuti. Kad netko ne smije pisnuti "znaci upetljani su sa SDP-om.
Nego narod se napalio za DF isto kao da igra reprezentacija .... a nece da malo bolje istrazi.
- ilkbahar
#24258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF postupa po zakonu. Nije to nikakv izmisljenja procedura. Df je dobio povjerenje gradjana za ovakve stvari na izborima. I ne obrci teze.privremeni wrote:privremeni wrote:Obzirom na ovo sto si napisao pripadnik si najgoreg ljudskog slajama sto postoji, izdajnik, spijun, mutikasa. Ja da sam na tbom.mjestu ne bih mogla lec u krevet sama sa sobom i zaspat mirne duse. Stidis li se imalo.svog licemjerja?ilkbahar wrote:
Koji si ti kloc, hajd prvo se malo raspitaj kako ide uopste procedura oko imenovanja nadzornih odbora. Pa ako nadjes da df radi nesto suprotno propisima onda.pisi.
:![]()
![]()
Dijete drago, u tvojim godinama nije dobro da lijezes sama sa sobom, vidis koje posljedice mogu biti.
Dakle, iz svega sto si mi navela u prethodnim postovima, mogu zakljuciti da se mora biti clan stranke i proci stranacka "procedura" ako se zeli imati bilo kakva sansa za prolaz u NO, nista samo kompetencije ....
Za ovo dijete , hvala na komplimentu.
Niste se bunili protiv zakonskih procedura kada je po njima postupala SDA ili SDP ili neka druga stranka. Sada sve sto DF uradi (legalno) je trn u oku.
DF ce svakako raditi na tome da se neke od ovih procedura izmjene. Sto smo mogli vidjeti do sada po ukidanju savjetnika ministrima. Rezat ce se jos na sve strane, a to vama srce para.
- ilkbahar
#24259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odakle tebi informacija da stranka ima 7 miliona?modem33 wrote:Lokman wrote:Brzo je DF potrošio kredit kod naroda. Na zadnjim izborima prevarili su narod pričama o poštenju i moralu, a već nakon nekoliko mjeseci pokazali su pravo lice, umjesto procesuiranja, oni štite i aboliraju platformaški kriminal Lagumdžije i Bakira Alispahića. Dok premijer Novalić vrijedno radi i pokušava da spasi, što se spasiti može, nakon četiri godine pljačke i devastacije platformaške vlade, dotle je "socijaldemokrata" i "ljevičar" Komšić otišao na skijanje u Italiju, a rješavanje državnih problema prepustio ludom narkomanu i piromanu Suljagiću koji samo proizvodi bespotrebne svađe i vještačke krize. Zar je narod glasao za DF da bi abolirali i štitili platformaški kriminal? Sramota! Pogotovo su poniženi aktivisti DF-a koji su rizikovali i praktički sa livade stvorili DF, da bi danas bili građani drugog reda kojima se smiju Lagumdžijini platformaški lopovi i kriminalci čije debele i korumpirane guzice čuva Komšić i njegova grupica despota i autokrata, bolje rečeno Lagumdžijinih klonova.
DF = SDP .... (samo gledajte kandidacione liste 2014 DF-a - pa idite u rikverc "da li su obavljali kakve funkcije prije izbora")
Prvo ja ne znam odkud novo formiranoj stranci 7 miliona KM .... i trece moj komsija je iz DF-a dobio 27000 glasova ... za drzavni parlament sto je prosto nemoguce dobiti osim (ako imas masineriju iza sebe) ... a bio je prije SDP-ovac .... da su oni toliko strucni ne bi sutili ko tikve ... mogli su mi rijesiti parking ispred zgrade sto je SDP protuustavno ostetio u Tuzli 2009 godine 1 maja , medjutim .... ne smiju pisnuti. Kad netko ne smije pisnuti "znaci upetljani su sa SDP-om.
Nego narod se napalio za DF isto kao da igra reprezentacija .... a nece da malo bolje istrazi.
Vjerujem da će i tvoj parking doci na red, ali o tome se ipak odlucuje na nivoima opstine, a izbori za opsinsko vijece su tek za dvije godine, a u sadnasnjem sastavu DF-a nema.
Za neke stvari je potrebno vrijeme. Nemojte zaboraviti da su ministri sjeli na svoje pozicije tek prije mjesec dana. Ona vlast za 20 godina nije nista uspijela uraditi a ocekuje se od DF-a da se bori sa vukovima i rijesi sve sitnice za mjesec dana.
A gdje su Bakirova radna mjesta ? Sta je sa tim obecanjima?
DF koliko se sjecam nije obecavao kule ni gradove , obecao je promjena koje polako ali sigurno sprovodi!
-
Dzematlija
#24260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta se dešava u DF-u ovih dana?
- biske
#24261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
odakle ova informacija?privremeni wrote:Onih pet sto je bilo oko komse kod formiranja stranke, vec odavno nema u DF-u, sad ko je pokupio kajmak da pitamo suljagica i slicne. Sjeti se samo preleta trnovljana pred izbore.ilkbahar wrote:Aktivista sam Dfa i nije istina ovo sto pises. Mozda to tako funkcionise u drugim strankama.al u Dfu ne. Cuj pokupili kajmak, sta hoces da kazes da je pet ljudi oko komsica zaposjelo sve fotelje ministarske? Zar je to moguce?Lokman wrote:Razgovarao sam sa aktivistima DF-a koji su iznijeli kampanju na svojim leđima. Ogorčeni su na rukovodstvo stranke, a pogotovo na Komšića, koji se pokazao gorim autokratom od svog političkog mentora zloglasnog partijca Lagumdžije. Prema njihovim riječima najgore su prošli prvoborci DF-a dok je kajmak pokupila grupica neradnika oko Komšića, platformaška mafija i birokratski kriminalci lojalni B.Alispahiću. Još kada su čuli da je Komšić odlučio ostaviti sve SDP kadrove na funkcijama, bez obzira šta je pričao tokom predizborne kampanje, kada su mnogi aktivisti naivno povjerovali u njegovu laž, izložili se rizicima angažirajući se u DF-u, praktički u ilegali, ogorčenje je preraslo u otvorenu pobunu. DF neće još dugo jer Komšić ponižava ljude i negira njihove legitimne potrebe za uvažavanjem.
Pretvorio se u autokratu i despota i potpuno oponaša Lagumdžiju, odnosno poprimio je neronov sindrom koji karakteriše beskrajna taština i emotivna hladnoća.
Nego kad si vec aktivista stranke, pojasni nam malo sta i kako to misli DF oko ovih konkursa za nadzorne odbore, gdje, ako sam dobro razumio, trazi da clanovi DF-a svoje eventualne prijave, prosledjuju preko DF-a. Jel to ne moze mimo stranke, onako da se prijavi neko strucan i kompetentan, vec mora biti i podoban, da bi ga vlada i DF u istoj, potvrdili?
evo tekst e-maila:
Poštovani,
u prilogu je pregled upražnjenih mjesta u UO i NO u javnim preduzećima iz nadležnosti FMERI. U skladu sa diskusijom na sjednici Predsjedništva, dostavljamo Vam pregled, sa uputama da naše kandidate obavijestite da se prijave na konkurse.
Također je bitno naglasiti da je za neke pozicije u UO i NO potreban certifikat Privredne komore koji košta 960,00 KM, odnosno prijava na obuku za taj certifikat, po odluci Vlade FBiH koja je nedavno istekla i nismo sigurni da će biti produžena.
Za sve dodatne informacije obratiti se:
Sekretarijat DF
-
privremeni
#24262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oslovio sam te sa dijete, jer ti je takav nacin komunikacije, bez imalo postivanja sagovornika i na djecjem nivou, znaci nije do mene.DF postupa po zakonu. Nije to nikakv izmisljenja procedura. Df je dobio povjerenje gradjana za ovakve stvari na izborima. I ne obrci teze.
Za ovo dijete , hvala na komplimentu.
Niste se bunili protiv zakonskih procedura kada je po njima postupala SDA ili SDP ili neka druga stranka. Sada sve sto DF uradi (legalno) je trn u oku.
DF ce svakako raditi na tome da se neke od ovih procedura izmjene. Sto smo mogli vidjeti do sada po ukidanju savjetnika ministrima. Rezat ce se jos na sve strane, a to vama srce para.
Pretpostavljam da DF radi po zakonu, interesovala me je procedura, bez obzira na stranku, i to si mi objasnila. Drago mi je sto ce DF raditi na izmjeni tih nekih procedura i nadam se time omoguciti strucnim i kompetentnim ljudima da pokazu svoje sposobnosti, bez politickih ambicija.
Sto se tice ostalog, kao sto je ukidanje savjetnickih mjesta, vidim koliko je to efikasno do sada po broju savjetnika, naprimjer zamjenika FBiH.
I ono sto meni srce para je moj glasacki izbor, sto sam se zaj...o. Toliko o povjerenju gradjana 7 mjeseci poslije izbora.
Srecom, slijedeci- lokalni su dogodine, pa ce DF imati priliku provjeriti nivo svojih obecanja i povjerenja gradjana u isto.
-
privremeni
#24263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
odakle ova informacija?
evo tekst e-maila:
Poštovani,
u prilogu je pregled upražnjenih mjesta u UO i NO u javnim preduzećima iz nadležnosti FMERI. U skladu sa diskusijom na sjednici Predsjedništva, dostavljamo Vam pregled, sa uputama da naše kandidate obavijestite da se prijave na konkurse.
Također je bitno naglasiti da je za neke pozicije u UO i NO potreban certifikat Privredne komore koji košta 960,00 KM, odnosno prijava na obuku za taj certifikat, po odluci Vlade FBiH koja je nedavno istekla i nismo sigurni da će biti produžena.
Sekretarijat DF
U tekstu, boldirani dio "sa uputama da nase kandidate obavijestite da se prijave na konkurs". Jel se to vec zna tko su nasi kandidati?
Uostalom, tvoja kolegica mi je objasnila zakonsku proceduru, sad za sad nema mjesta slobodnim strijelcima, nece ih podrzati ni jedna stranka u Vladi.
Članak 2.
U R E D B E
O VRŠENJU OVLASTI ORGANA FEDERACIJE BOSNEI HERCEGOVINE U GOSPODARSKIM DRUŠTVIMA SAUČEŠĆEM DRŽAVNOG KAPITALA
KAZe
Nominiranje kandidata za imenovanje članova nadzornog odbora u gospodarskom društvu iz članka 1. ove uredbe vrši se na temelju prethodno provedenog postupka predviđenog Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 12/03 i 34/03) i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine (''Službeni glasnik BiH'', br. 13/02, 16/02, 14/03 i 12/04).Predlaganje kandidata koji su zadovoljili uvjete konkursa, a na temelju prijedloga komisije vrši Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, ako je to predviđeno posebnim zakonom ili nadležni federalni ministar.
Znaci Vlada je ta koja nominira.kandidate, vladu cine.ministri, ministar kandiduje ligicno.preko stranke.koja ga je.postavila.na.to.mjesto. naravno.nominovani kandidat mora ispunjavati uslove.
Df postupa.u skladu sa zakonom, takva.je.procedura.
-
modem33
#24264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bitno je da se pocnu rjesavati problemi, a to koja ce biti koalicija stranaka da to postigne ka rjesavanju problema prouzrokovanim od strane drugih stranaka pomoci cu takvim da dobiju glasove na svim nivoima na slijedecim izborima. Jer stvarno nema se vremena. Demagogije ne volim slusati...ilkbahar wrote:Odakle tebi informacija da stranka ima 7 miliona?modem33 wrote:Lokman wrote:Brzo je DF potrošio kredit kod naroda. Na zadnjim izborima prevarili su narod pričama o poštenju i moralu, a već nakon nekoliko mjeseci pokazali su pravo lice, umjesto procesuiranja, oni štite i aboliraju platformaški kriminal Lagumdžije i Bakira Alispahića. Dok premijer Novalić vrijedno radi i pokušava da spasi, što se spasiti može, nakon četiri godine pljačke i devastacije platformaške vlade, dotle je "socijaldemokrata" i "ljevičar" Komšić otišao na skijanje u Italiju, a rješavanje državnih problema prepustio ludom narkomanu i piromanu Suljagiću koji samo proizvodi bespotrebne svađe i vještačke krize. Zar je narod glasao za DF da bi abolirali i štitili platformaški kriminal? Sramota! Pogotovo su poniženi aktivisti DF-a koji su rizikovali i praktički sa livade stvorili DF, da bi danas bili građani drugog reda kojima se smiju Lagumdžijini platformaški lopovi i kriminalci čije debele i korumpirane guzice čuva Komšić i njegova grupica despota i autokrata, bolje rečeno Lagumdžijinih klonova.
Vjerujem da će i tvoj parking doci na red, ali o tome se ipak odlucuje na nivoima opstine, a izbori za opsinsko vijece su tek za dvije godine, a u sadnasnjem sastavu DF-a nema.
Za neke stvari je potrebno vrijeme. Nemojte zaboraviti da su ministri sjeli na svoje pozicije tek prije mjesec dana. Ona vlast za 20 godina nije nista uspijela uraditi a ocekuje se od DF-a da se bori sa vukovima i rijesi sve sitnice za mjesec dana.
A gdje su Bakirova radna mjesta ? Sta je sa tim obecanjima?
DF koliko se sjecam nije obecavao kule ni gradove , obecao je promjena koje polako ali sigurno sprovodi!
- Ricken
#24265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ukidanjem uredbe, DF treba izaći iz Vlade FBiH, jer faktički bi bili preglasani kod izbora direktora javnih preduzeća. U normlanim zemljama bi bilo normalno da vlada, a ne ministar donose odluke o imenovanjima, ali BiH nije normalna zemlja, pa normalna rješenja nisu dobra. Ukidanjem uredbe bi se poništili rezultati izbora. Baš me zanima kako bi funkcionirala vlada isključivo sastavljena od SDA i HDZ-a. Ove dvije partije će se morati pomiriti da nisu isključivi pobjednici izbora.
- Better Man
#24266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF bi sad trebao spucati kontru HDZ-u i tražiti da se ta uredba ukine i predložiti Zakon kojim bi se uredilo imenovanje upravnih i nadzornih odbora kao i imenovanje direktora na način da član upravnog i nadzornog odbora kao i direktor može biti samo osoba od struke koja nije član ni jedne stranke i da mora priložiti izjavu da najmanje zadnjih 5 godina nije bio član, niti simpatizer bilo koje stranke. Dakle potpuno zabraniti imenovanje stranački podobnih ljudi i u svim javnim preduzečima i ustanovama zabraniti vjerske simbole i sve druge simbole osim simbola države BiH.Ricken wrote:Ukidanjem uredbe, DF treba izaći iz Vlade FBiH, jer faktički bi bili preglasani kod izbora direktora javnih preduzeća. U normlanim zemljama bi bilo normalno da vlada, a ne ministar donose odluke o imenovanjima, ali BiH nije normalna zemlja, pa normalna rješenja nisu dobra. Ukidanjem uredbe bi se poništili rezultati izbora. Baš me zanima kako bi funkcionirala vlada isključivo sastavljena od SDA i HDZ-a. Ove dvije partije će se morati pomiriti da nisu isključivi pobjednici izbora.
- biske
#24267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u pravu si, velika zavjera je u pitanju. tek sam sad skontAo. malo me je zbunilo tvoje prvobitno pitanje gdje kažeš da se prijave prosljeđuju preko deefa, što nije tačno. no, sa ovim novim pojašnjenjem u formi "naši kandidati" trebaju da se prijave na konkurse je sve jasno.privremeni wrote:odakle ova informacija?
evo tekst e-maila:
Poštovani,
Sekretarijat DF
U tekstu, boldirani dio "sa uputama da nase kandidate obavijestite da se prijave na konkurs". Jel se to vec zna tko su nasi kandidati?
Uostalom, tvoja kolegica mi je objasnila zakonsku proceduru, sad za sad nema mjesta slobodnim strijelcima, nece ih podrzati ni jedna stranka u Vladi.
Članak 2.
U R E D B E
O VRŠENJU OVLASTI ORGANA FEDERACIJE BOSNEI HERCEGOVINE U GOSPODARSKIM DRUŠTVIMA SAUČEŠĆEM DRŽAVNOG KAPITALA
KAZe
Nominiranje kandidata za imenovanje članova nadzornog odbora u gospodarskom društvu iz članka 1. ove uredbe vrši se na temelju prethodno provedenog postupka predviđenog Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', br. 12/03 i 34/03) i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine (''Službeni glasnik BiH'', br. 13/02, 16/02, 14/03 i 12/04).Predlaganje kandidata koji su zadovoljili uvjete konkursa, a na temelju prijedloga komisije vrši Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, ako je to predviđeno posebnim zakonom ili nadležni federalni ministar.
Znaci Vlada je ta koja nominira.kandidate, vladu cine.ministri, ministar kandiduje ligicno.preko stranke.koja ga je.postavila.na.to.mjesto. naravno.nominovani kandidat mora ispunjavati uslove.
Df postupa.u skladu sa zakonom, takva.je.procedura.
zavjera!
-
hizo ramidovic
#24268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
stranka df zasada dobro odradzuje svoj poso jerje ta stranka osnovana zbog radi smijestanja neki kadrova iz sdpa koi su napustili sdp al onito ni su uradili stvarno vec su presli u df da privuku jos glasaca i gradzana a tuj se za pravo radi o jednoj stranci sdp samo ona ima sad vise ogranaka koi cese nakraju ujedinit u jednu stranku ciji ce presjednik ope bit lagundzija i koi ce stoposto pobijedit na sledecim izborima 2016
- JThomas
#24269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve stoji, osim zadnjeg dijela zadnje rečenice poslije mjesta gdje bi trebao ići zarez... 
-
privremeni
#24270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Man, stranka koja bi tako postupila... jos nije formirana...Better Man wrote:DF bi sad trebao spucati kontru HDZ-u i tražiti da se ta uredba ukine i predložiti Zakon kojim bi se uredilo imenovanje upravnih i nadzornih odbora kao i imenovanje direktora na način da član upravnog i nadzornog odbora kao i direktor može biti samo osoba od struke koja nije član ni jedne stranke i da mora priložiti izjavu da najmanje zadnjih 5 godina nije bio član, niti simpatizer bilo koje stranke. Dakle potpuno zabraniti imenovanje stranački podobnih ljudi i u svim javnim preduzečima i ustanovama zabraniti vjerske simbole i sve druge simbole osim simbola države BiH.Ricken wrote:Ukidanjem uredbe, DF treba izaći iz Vlade FBiH, jer faktički bi bili preglasani kod izbora direktora javnih preduzeća. U normlanim zemljama bi bilo normalno da vlada, a ne ministar donose odluke o imenovanjima, ali BiH nije normalna zemlja, pa normalna rješenja nisu dobra. Ukidanjem uredbe bi se poništili rezultati izbora. Baš me zanima kako bi funkcionirala vlada isključivo sastavljena od SDA i HDZ-a. Ove dvije partije će se morati pomiriti da nisu isključivi pobjednici izbora.
-
privremeni
#24271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma samo po zakonu, sto bi rekao koalicioni partneru pravu si, velika zavjera je u pitanju. tek sam sad skontAo. malo me je zbunilo tvoje prvobitno pitanje gdje kažeš da se prijave prosljeđuju preko deefa, što nije tačno. no, sa ovim novim pojašnjenjem u formi "naši kandidati" trebaju da se prijave na konkurse je sve jasno.
zavjera! :oops
-
putokaz1
#24272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mnogo se piše o Fronti Demokratske Akcije
BEZ RAZLOGA
BEZ RAZLOGA
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#24273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a jestel upratili nova kadrovska rješenja i đe završi Besim Mehmedić?
savjetnik ministra transporta

savjetnik ministra transporta
- Banksy
#24274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači, ministar ...
-
kox
#24275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E to je već sramota za DF.JoseMujica wrote:a jestel upratili nova kadrovska rješenja i đe završi Besim Mehmedić?![]()
![]()
savjetnik ministra transporta![]()