Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AstorH

#2426 Re: Smartphone diskusije

Post by AstorH »

remosan wrote:
AstorH wrote:
Ja sa curom svaki dan pricam po sat vremena preko vibera tako pola godine i nikad problema nije bilo.Njen fon je samsung s3 moj iPad3, a na windows fonu ne moze se poslat ni tekstualna cestitka za rodjendan da ne zariba nesto.

Sent from my iPad using Tapatalk
Tvoj post pokazuje koliko velika može biti ljudska zloba i glupist imaš iPod a cura SGS3 i pričate na viber bez problema ali zato sa WP nemožeš poslati poruku da nešto ne zarinba. Normalno da nemožeš poslati poruku sa telefona koji ima WP os kad nemaš takav urađaj , al ko fol znaš da nevalja ja provale.
Wiber radi ovak na androidu ja imam SGS3 a zena sgs2 i kad pričamo na viber ko da imamo dva radio uređaja dok jedno govori drugo treba da ćuti inače dok drugo progovori nečuje više šta je onaj prvi rekao to je fakat tako u zadnje vrijeme nema tu WP android itd viber je sve više malo žešće sranje ali da se trpiti zato što je džaba gdje ima Wi-Fi.
Jedno pitanje, da li su iOS i Android isti ili razliciti operativni sustavi ?

remosan

#2427 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by remosan »

AstorH wrote:
remosan wrote:
AstorH wrote:
Ja sa curom svaki dan pricam po sat vremena preko vibera tako pola godine i nikad problema nije bilo.Njen fon je samsung s3 moj iPad3, a na windows fonu ne moze se poslat ni tekstualna cestitka za rodjendan da ne zariba nesto.

Tvoj post pokazuje koliko velika može biti ljudska zloba i glupist imaš iPod a cura SGS3 i pričate na viber bez problema ali zato sa WP nemožeš poslati poruku da nešto ne zarinba. Normalno da nemožeš poslati poruku sa telefona koji ima WP os kad nemaš takav urađaj , al ko fol znaš da nevalja ja provale.
Wiber radi ovak na androidu ja imam SGS3 a zena sgs2 i kad pričamo na viber ko da imamo dva radio uređaja dok jedno govori drugo treba da ćuti inače dok drugo progovori nečuje više šta je onaj prvi rekao to je fakat tako u zadnje vrijeme nema tu WP android itd viber je sve više malo žešće sranje ali da se trpiti zato što je džaba gdje ima Wi-Fi.
Jedno pitanje, da li su iOS i Android isti ili razliciti operativni sustavi ?

Dali si iOS i WP i isti operativni sistemi.
Ti nemas WP uredjaj a pises kako viber na WP nije dobra.
Cudno mi ti ili si vidovit ili trol

Sent from my Televizor
plagijator1975

#2428 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by plagijator1975 »

GaRGa wrote:Lijepi iOs :)
:shock::shock::shock:

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
Maharadza

#2429 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

GaRGa wrote:Lijepi iOs :)
Slatki mali Balkončić. :P

Sent from my GT-I9300
AstorH

#2430 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by AstorH »

remosan wrote:
remosan wrote:Ti nemas WP uredjaj a pises kako viber na WP nije dobra.

Sent from my Televizor

Nisi mi odogovorio na pitanje, ali cu biti kulturan pa cu ja odgovoriti na tvoje.
iOS, Android i WP su razliciti operativni sustavi.
Viber je aplikacija koja bez problema radi na iOS i Android mobilnim platformama neovisno o tome koja strana koristi koji OS.
Sa Viberom imaju problema jedino korisnici WP-a jer je taj sustav obicna brljotina i komedija.
Ono sto ti ne razumijes je to da bez obzira na kojem mobilnom OS-u (iOS/Android) je instaliran Viber on radi bez poteskoca ako su stvoreni uslovi za aplikaciju, a to je ispravan hardware i software na koji je instalirana.
Poteskoce i probleme sa Viber aplikacijom imaju samo korisnici Windows Phone-a.Ovo sto pisem ne pisem napamet, nego sam se osobno uvjerio, a i da nisam internet je preplavljen problemima korisnika sa tim tvojim WP-om od Vibera pa nadalje.
Ako vec nisi, shvatices nekada o cemu smo ti i ja ovdje diskutirali.Ako ni tada, onda moras ponovo u osnovnu skolu radi pojasnjenja nacina kulturne konverzacije sa drugim ljudima uzimajuci u obzir da u nedostatku argumenata potezes za vrijednjem.Ovim postom moja koverzacija sa tobom je gotova.

Maharadza

#2431 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

http://m.androidcentral.com/eight-andro ... -iphone-5c

Lafo "budget" fon a opet skuplji od većine high-end androidaša! Smiješno! :lol:
Mlad i Nevin

#2432 Re: Smartphone diskusije

Post by Mlad i Nevin »

Viber pozivi su obična brljotina bez jake wi fi mreže (imam flat paket bht, pa su pri toj brzini pozivi koma), no sve mu se prašta jer je besplatan.

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
remosan

#2433 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by remosan »

AstorH wrote:
remosan wrote:

Sent from my Televizor

Nisi mi odogovorio na pitanje, ali cu biti kulturan pa cu ja odgovoriti na tvoje.
Viber je aplikacija koja bez problema radi na iOS i Android mobilnim platformama neovisno o tome koja strana koristi koji OS.
Sa Viberom imaju problema jedino korisnici WP-a jer je taj sustav obicna brljotina i komedija.
Ono sto ti ne razumijes je to da bez obzira na kojem mobilnom OS-u (iOS/Android) je instaliran Viber on radi bez poteskoca ako su stvoreni uslovi za aplikaciju, a to je ispravan hardware i software na koji je instalirana.
Poteskoce i probleme sa Viber aplikacijom imaju samo korisnici Windows Phone-a.Ovo sto pisem ne pisem napamet, nego sam se osobno uvjerio, a i da nisam internet je preplavljen problemima korisnika sa tim tvojim WP-om od Vibera pa nadalje.
Ako vec nisi, shvatices nekada o cemu smo ti i ja ovdje diskutirali.Ako ni tada, onda moras ponovo u osnovnu skolu radi pojasnjenja nacina kulturne konverzacije sa drugim ljudima uzimajuci u obzir da u nedostatku argumenata potezes za vrijednjem.Ovim postom moja koverzacija sa tobom je gotova.

Maharadza

#2434 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

Mlad i Nevin wrote:Viber pozivi su obična brljotina bez jake wi fi mreže (imam flat paket bht, pa su pri toj brzini pozivi koma), no sve mu se prašta jer je besplatan.

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Ne kontam samo koliko lijen moraš biti pa ne koristiti skype za pozive a viber za poruke (pošto nema login-a itd.)?! :run:
remosan

#2435 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by remosan »

AstorH wrote:
remosan wrote:

Sent from my Televizor

Prvo nije istina da viber govirni pozivi na androidu rade bez problema.
Drugo ti si obican trol ..
Nemas WP a tvrdus da viber na WP nevalja tipicno trolanje.
Zatebe je svatko ko ne dijeli tvoje misljenje nekulturan.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Qler

#2436 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Ma astor negdje cuo da wp ne valja pa sad se pravi iskusan :) a vjerovatno i ako je drzao u ruci wp bio je neki ala 610...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
saraf_osmica

#2437 Re: Smartphone diskusije

Post by saraf_osmica »

Astor, imaš li ti punicu možda?
SA 071

#2438 Re: Smartphone diskusije

Post by SA 071 »

saraf_osmica wrote:Astor, imaš li ti punicu možda?

Hahaha... I ja sam to pomislio :)

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
zateznistub

#2439 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

ovi su mi najjaci, sve flagship oprema a jašu na viberu za razgovor... :-)

Dabog da sceri da te aga uzme, cigani se oko kuce motaju...
Qler

#2440 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Iskreno, viber prakticno i ne koristim, skype je za dijasporu, a whatsapp za poruke. I jos nesto, ne volim sms, nemam ni 30 mjesecno poslanih, ali ako se trebam dopisivati uvijek gledam da bude neki od ovih besplatnih servisa, jer mi je zao dati pare za sms. To mi je oduvijek bila gluposti. Jos od srednjoskolskih dana kad mi budala posalje poruku, nazovi me. Potrosi vise nego da me nazvao i pitao hocemo li na kafu...
newlevel

#2441 Re: AW: Smartphone diskusije

Post by newlevel »

SA 071 wrote:
saraf_osmica wrote:Astor, imaš li ti punicu možda?

Hahaha... I ja sam to pomislio :)

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
He is back !

Sent from my nokia 3310.
AstorH

#2442 Re: Smartphone diskusije

Post by AstorH »

zateznistub wrote:ovi su mi najjaci, sve flagship oprema a jašu na viberu za razgovor... :-)

Dabog da sceri da te aga uzme, cigani se oko kuce motaju...
Jok sa fiksnog zovem Stutgart i Ontario, besplatno sve, probaj

erotica

#2443 Re: Smartphone diskusije

Post by erotica »

Meni viber na androidu radi bez problema, samo treba jak wifi signal, a preko 3g jos bolje.Cini mi se da sam i preko 2g razgovarao bez problema. Dok kod djevojke na lumiji 520 katastrofa i poruke i pozivi.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
erotica

#2444 Re: Smartphone diskusije

Post by erotica »

Da li je ko uzimao telefone iz mtela, moze li bhtelecom kartica u njih.Imam dobru kombinaciju al sad nisam siguran da li je zakljucan.Inace model je s4 mini

remosan

#2445 Re: Smartphone diskusije

Post by remosan »

erotica wrote:Meni viber na androidu radi bez problema, samo treba jak wifi signal, a preko 3g jos bolje.Cini mi se da sam i preko 2g razgovarao bez problema. Dok kod djevojke na lumiji 520 katastrofa i poruke i pozivi.

Ti se onda s djevojkom ne viberiš-pričaš na viber ,nevalja joj haber kutija :D
erotica

#2446 Re: Smartphone diskusije

Post by erotica »

Zato skype fercera :)

remosan

#2447 Re: Odg: Smartphone diskusije

Post by remosan »

erotica wrote:Zato skype fercera :)

Jos da joj je kamera prednja pa da se vidite....
Znaci ipak WP i nokia lumija nije sranje

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
AstorH

#2448 Re: Smartphone diskusije

Post by AstorH »

Na slici ispod su (moji) razgovori i trajanje istih koji su ostvarivani sa iOS uredjaja prema Android uredjaju i obratno bez ijednog prekida i gubitka kvaliteta tonskog prenosa.
Da nije tako naravno da bi pozivi bili isprekidani u tajminzima i Viber bi letio sa liste aplikacija.Toliko o kvalitetu Vbera kao aplikacije i ispravnim Operativnim Sustavima.Sa kakvim vi kantama pricate pa da vam viber ne radi ili imate problema ja ne znam .Ono sto znam da ja godinu otkad koristim Viber nikakvih problema nemam u komunikaciji sa ljudima koji imaju iOS i Android uredjaje, da napomenem- ispravne uredjaje, a ne stare kante koje se jedva konektuju na kucni wi-fi i koje su natovarene smecem pustih igrica i kojekakvih "hack" alata toboze da budete kofol zajeban pa zajebete uredjaj koji tako natovaren jedva pokrece osnovne procese i onda kaze viber prekida , treba jak wi-fi, skajp se rusi i sl.ne valja ovo jbes ovo.

Sto se skype tice, on je takodjer dobar vid komunikacije, ali je Viber prakticniji za mobilne uredjaje jer je integriran sa uredjajem putem imenika, sinkroniziran u vidu sms, odnosno messenger komunikacije.Neki dan su Viber kupili Japanci, stoga ne sumnjam u njegovu jos kvalitetniju ulogu u sferi komunikacijske platforme.
Sto se WP uredjaja tice, o njima ne bih ni da pricam jer su oni svjetlosnu godinu iza iOS- i Androida.

Image

iSwagga

#2449 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

@AstorH potpisujem svaku rijec!
Maharadza

#2450 Re: Smartphone diskusije

Post by Maharadza »

HTC ONE EVENT LIVE:

http://www.htc.com/us/go/launch/

Sent from my GT-I9300