Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2426 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Mustang1 wrote:Kad god se spomenje grijanje ili magistrala vi se uvijek raspisete i raspravljate :D

Ima li sta o onom Klubu Mladih Hope ? :D Ja sam cuo da ce fakat biti diskoteka i da je vlasnik onaj sto Maredo drzi :D
I ja sam na ovom forumu procitao da je vlasnik isti lik sto Maredo drzi. Neki dan sam prolazio onuda i vidio da sad ima i natpis Pizzeria, ali i Klub i upucujuca strelica. Izgleda da ce biti klub, a sad koliki ce biti i na sta ce to liciti, vidjecemo. Inace raja kod nas non stop kuka kako je nocni zivot bezveze. I ja sam napisao na ovom forumu da bi stvarno mocno bilo da se sta novo otvori. Ali cinjenica je da se to desilo vise puta. Npr. otvori se novi klub u kinu, pa perco otvori gore kod bazena PP, pa i ekro otvori kao diskoteku, a opet nesto nisam vidio da se raja pomjerila sa trase Stari Sat-In Style-Ten. Mozda sto ide duz GGM hehe. :D :D Neku noc sam pjeske prosao tu famoznu rutu od Starog Sata do In Stajla i opasna je po zivot :lol: :lol:
Mustang1

#2427 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma ja ne pamtim kad sam ovdje kod nas izasao.. Znam da je bilo stari sat,in style,ten pola sata i u vitez otisli u 3 :D Neki dan sam igrom slucaja bio vani u 1 i htio svratiti u in style ali nije mi se dalo .. Izadjem krug gore dole popijem sok i kuca :D
Eborg

#2428 Re: Zeničani

Post by Eborg »

A majku mu, gdje je i šta je taj "In Style"? :mrgreen:
Mustang1

#2429 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Eborg wrote:A majku mu, gdje je i šta je taj "In Style"? :mrgreen:
Dom Rudara :D Prava birtijetina .. Ja sam bio jednom i 90 % je muskih bilo .. Kazu da je subotom vise zena :D Ali ono sto sam ja vidio je da je to prava birtija samo sa vecim prostorom .. Pjevaljka kafanska kao i pjevac .. Uglavnom pjevaju one stare kafanske :D Ko hoce da se napije tu nek dodje i ne moze proci da ne popije :D
Partijaner

#2430 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Jbo kafane, imal kakvih partija kod nas ? :mrgreen:
Eborg

#2431 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Mustang1 wrote:
Dom Rudara :D Prava birtijetina .. Ja sam bio jednom i 90 % je muskih bilo .. Kazu da je subotom vise zena :D Ali ono sto sam ja vidio je da je to prava birtija samo sa vecim prostorom .. Pjevaljka kafanska kao i pjevac .. Uglavnom pjevaju one stare kafanske :D Ko hoce da se napije tu nek dodje i ne moze proci da ne popije :D
Načuo sam nešto takvo ali je zvučalo predobro da bi bilo istinito. :mrgreen: Morat ćemo koju nepreboljenu tugu tamo pokušati odbolovati. :mrgreen:

Dom rudara je tamo u produžetku parkinga Hotela Rudar?
Eborg

#2432 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Partijaner wrote:Jbo kafane, imal kakvih partija kod nas ? :mrgreen:
Nakon Kowalskog nita.
Mustang1

#2433 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma ya tamo je .. Petkom i subotom poslije 11 odes i ne mozes ofulati drma muzika .. Mozes naruciti sta hoces .. Ja kad sam bio mi smo dosli medju prvima .. Mi usli sjeli i odmah pjevaljka uzela mikrofon i pita koju cemo :D Dok se objekat napunio ja sam bio tabula raza :D
Partijaner

#2434 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Je li ovo opet neki kafic u pogonu ?
E jest naso lokaciju halal mu cufta.
Image
Eborg

#2435 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Da neće možda biblioteka, koja bi trebala biti premještena u objekat Gradske kafane, imati kakvu ljetnu baštu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2436 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:
Mustang1 wrote:
Načuo sam nešto takvo ali je zvučalo predobro da bi bilo istinito. :mrgreen: Morat ćemo koju nepreboljenu tugu tamo pokušati odbolovati. :mrgreen:

Dom rudara je tamo u produžetku parkinga Hotela Rudar?
Nalazi se u drugoj sali Rudarskog hotela. Dakle ne u onoj gdje budu poneke mature i svadbe, nego se prodje jos malo prema upravi rudnika. Kao sto neko rece muzika štopa, pa ne mozes fulati, cak ni ako si potpuno anesteziran pivama :D Elem prostor je rupa, pjevaljka je uzasna, ali je pjevac na nivou. Subotom bude puno bolje, sve gradska raja, otprilike se Stari Sat, Raffaelo, Hennesy i ostali presele u In stajl. Također da kažem da nema svrhe ulaziti prije pola 1 i naročito trijezan :D ja sam prvi put ušao pijan ko čuskija i bilo mi predobro. Naredni put dođem poslije možda 2 radlera u Romanticu i isfuram se strahota :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2437 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jutros počeli zemljani radovi na izgradnji one džamije kod socijalnog. Dakle gradske priče o odustajanju od te besmislene lokacije su se, nažalost pokazale netačnim. Govrorim ovo bez zelje da se upustam u raspravu o opravdanosti izgradnje iste, jer sam na tu temu, ali i na temu ideoloskog kursa kojim Zenica ide zadnjih 20 godina, već sve rekao. Pozdrav iz zemlje safari :D
Eborg

#2438 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Probat ćemo, probat ćemo! :mrgreen:

Je li sigurno nema ruralne muzike, samo stara kafanska tipa Toma Zdravković uz pokoji izlet Harisa Džinovića?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2439 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Probat ćemo, probat ćemo! :mrgreen:

Je li sigurno nema ruralne muzike, samo stara kafanska tipa Toma Zdravković uz pokoji izlet Harisa Džinovića?
Hmmm uglavnom su Miroslav Ilic, Tozovac, Saban Saulic, Haris Dzinovic, oba Halida, ali ako me sjecanje dobro sluzi (a to je diskutabilno jer sam se ovaj vikend baš zgazio :D ) bude i novijih pjesama, ali koje su uradjene u kafanskom, a ne u nekom pseudo dance fazonu. Npr. bude Noci u Sibiru od Matica, ali sigurno ne bude Dade Polumente, Cvije i ostalih hibrida turbo folka i dancea. To je u Tenu :-D
snaga_znanja

#2440 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

http://zenica.ba/fileadmin/user_upload/ ... uktori.pdf

Pod rednim brojem 74. nalazi se ultimativni mamojebac! Kako mi je ovo popravilo, dan, mjesec, godinu. Sve! Nisam se dugo ovako nasmijao!
kakavdanakneiskustvu

#2441 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Eborg wrote:Da neće možda biblioteka, koja bi trebala biti premještena u objekat Gradske kafane, imati kakvu ljetnu baštu?

valjda bi prvo premjestili biblioteku pa onda pravili ljetnu baštu
kakavdanakneiskustvu

#2442 Re: Zeničani

snaga_znanja wrote:http://zenica.ba/fileadmin/user_upload/ ... uktori.pdf

Pod rednim brojem 74. nalazi se ultimativni mamojebac! Kako mi je ovo popravilo, dan, mjesec, godinu. Sve! Nisam se dugo ovako nasmijao!

i kod nas ih znači ima,svaka čast
Mustang1

#2443 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ya debila majko moja .. Pa ono je ekran ono ne ide na zgrade da pokazuje podatke :lol: :lol: :lol: Ja mislio bit ce nesto slicno onom starom samo malo modernizovanije .. Bolje sijalice ono digitalno i slicno .. Sad nek skinu ono i stave jedan na Bilino a jedan ili nek vrate ili neka ga negdje namontiraju .. Koji moroni ne znam odakle im ideja da ono moze ici ondje i raditi onako kako su zamislili :-)
jasko_ba

#2445 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

Mustang1 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ya debila majko moja .. Pa ono je ekran ono ne ide na zgrade da pokazuje podatke :lol: :lol: :lol: Ja mislio bit ce nesto slicno onom starom samo malo modernizovanije .. Bolje sijalice ono digitalno i slicno .. Sad nek skinu ono i stave jedan na Bilino a jedan ili nek vrate ili neka ga negdje namontiraju .. Koji moroni ne znam odakle im ideja da ono moze ici ondje i raditi onako kako su zamislili :-)
nisam u zenici cesto, no sinoc se potrefi gore. Onaj display je uzasan, mislio sam da ce to puno bolje izgledati.
kakavdanakneiskustvu

#2446 Re: Zeničani

jasko_ba wrote:
Mustang1 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ya debila majko moja .. Pa ono je ekran ono ne ide na zgrade da pokazuje podatke :lol: :lol: :lol: Ja mislio bit ce nesto slicno onom starom samo malo modernizovanije .. Bolje sijalice ono digitalno i slicno .. Sad nek skinu ono i stave jedan na Bilino a jedan ili nek vrate ili neka ga negdje namontiraju .. Koji moroni ne znam odakle im ideja da ono moze ici ondje i raditi onako kako su zamislili :-)
nisam u zenici cesto, no sinoc se potrefi gore. Onaj display je uzasan, mislio sam da ce to puno bolje izgledati.

ja ne vidim na onom displeju skoro ništa
Pisistratus

#2448 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Eborg wrote:Probat ćemo, probat ćemo! :mrgreen:

To je ta muzika otprilike(nema tvog NIhada Alibegovića) :D . Mislim da ti i nije važno ko pjeva kad dođeš devastiran, bitno je samo da ono malo k'o biva razaznaješ melodiju. Onda pjevaš sam za sebe. :D Neko je napisao da nema žena, to nije istina, bude žena subotom poprilično, bude i ofajli, al' se bogami zadesi i dobrih komada. :run: Ja sam dosad tamo doživljavao jedino teška pijanstva, redovno popraćena megalomanskim mahmurlucima jer u čitavom tom procesu meni naumpadne rakiještina, i onda naredim konobarici da donese pod hitno oveću dozu koju onda salijem s pivama i to je uglavnom to.
Mustang1

#2449 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ja sam napisao da nema zena petkom jer sam ja petkom bio :D A rekli su da subotom bude zena :D Ja cu mozda sljedece sedmice navratit da se ubijem skupilo mi se masala :D
Pisistratus

#2450 Re: Zeničani

Post by Pisistratus »

Mustang1 wrote:Ja sam napisao da nema zena petkom jer sam ja petkom bio :D A rekli su da subotom bude zena :D Ja cu mozda sljedece sedmice navratit da se ubijem skupilo mi se masala :D

Ma bude i petkom, samo manje. Petkom generalno bude i manje raje. :)

Navrni pa ćemo zajedno saljevat' dok se boje ne rastope. ;-)
Post Reply