La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tapatalk2015

#2426 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Pa znaš kako,Ronaldo se može možda samo statistikom golova i asistencija porediti sa Mesijem i to je to,ono iz dosade kad pričaš sa nekim u kladionici :-) A porediti da je isti ili bolji igrač nema logike uopšte jer ne daju na isti način golove.Pogotovo ove sezone ga uzdižu to je za plakati Image ,samo vidiš o kakvim fudbalskim "znalcima" se radi.

Ronaldo daje golove:
-simuliranjem pa navuče trećinu golova iz penala
-1 gol van 16 i ostatak sa 5-10 m kada ostatak tima odradi sve za njega pa mu navlače ili se odbije pa prikuca :-)
-ima 2-3 dobra što jest jest protiv timova iz donjeg dijela tabele,protiv njih nekada i uspije po koji dribling ,inače 1 na 1 :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=5s6RSXF3G2A

Jaka im je i onda da je kompletniji igrač od Mesija :D pa Mesi zabi ove sezone 12 golova slabijom nogom,igra napadača,krilo,veznog,ima 4 puta više driblinga od Ronalda (120),1 na 1 zvijer a manji je i nerazvijeniji od kompletnog muskulaturnog manekena :-) ,asistira 2x magičnijeod Xaviesta u svoje vrijeme ali šta ćeš isto je asistirati između 4 igrača i kad asistiraš u 16 slobodnom igraču ,tako kažu Madridisti ,k0mpletniji lol :wink: Nekompletni Mesi nosi cijelu reprezentaciju na leđima ,a kompletni Ronaldo :zzzz:
Kompletniji je pretpostavljam i u slobodnjacima ,samo se ni on ne sjeća kad je zadnji put dao gol tako :-)
Kompletniji je valjda i zato što manje daje golova van 16 od Mesija,a satraše se hvaleći ga kako je šuter :-)
Kompletnost je i kad tim igra za tebe ,a ne ti za tim :)
Kompletnost je i kad si nevidljiv u jačim tekmama :-)
Baciš Mesija na krilo i stalno djeluje iz veznog ,a Ronaldo stalno u špicu simulira i čeka da mu je namjeste pa Mesi opet ima samo 4 gola manje od Ronalda i asistenciju manje u svim takmičenjima,prvi asistent Lige.
Odbij onih 8 sramotnih penala Ronalda i treba li više šta pričati koliko je Ronaldo "bolji" i "kompletniji" od Mesija ove sezone.

Eto ni statistički na kraju nije moćniji ali džaba ne možeš ti bijelcima pomoć da to shvate jer Ronaldo je 6 klasa iznad Mesija :skoljka:

4 vs 3 ZL ili je i tu Ronaldo bolji...
Last edited by tapatalk2015 on 07/02/2015 15:42, edited 3 times in total.
cassius

#2427 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by cassius »

Image
Madrid

#2428 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Madrid »

Imate Messia i Neymara, 2 najbolja fudbalera danasnjice znaci i opet ste ispod Madrida :D
Jos imate Suareza koji je među 3 najbolja napadaca na svijetu i Iniestu koji je u timu godine... I opet ste na minusu :oops:
tapatalk2015

#2429 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Da zaboravih.Ima lik trenera i uigran tim ,a ovamo raspad u Barci i opet ne može eto ni statistički se opravdati onoliko uzdizanje Ronalda :-)

Ne znam eto,žao mi je Madriđana što im se ne može pomoći da progledaju i isplivaju iz egoizma :-D Džaba sve izgleda,nema tu pomoći koliko god se čovjek trudio da im pomogne :skoljka: Ne vrijedi,čim to za Real navija ne može to valjat :mrgreen:
Ovo sam gore pisao za normalne neutralne ljude koji znaju čitati jer ovim drugima je 1>5 ,to je ta logika
Last edited by tapatalk2015 on 07/02/2015 14:50, edited 1 time in total.
5 0 5

#2430 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

ova slika govori najvise o tebi.
tapatalk2015

#2431 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

5 0 5 wrote:
ova slika govori najvise o tebi.
Ma oštetio im Mesi moždanu koru ,stavi se na njihovu poziciju sve ove godine i šta im je radio.Sad ga vide i kad oči zaklope :-D Ja ih potpuno razumijem i puštam da iznose mišljenja pa makar bila i pogrešna,treba se ispraznit nekako jbg :lol:
Madrid

#2432 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Madrid »

Raspad u Barci haman od odlaska Pepa :D
Da nastavimo, Fabregas visak - ubija u jednom od najboljih klubova na svijetu, Sanchez visak - ubija u Arsenalu.
Pa gdje ce bti sve bajno kad ostavis starce, a prodas zvijeri ?
Kad je James dolazio dosta navijaca Barce je ironicno bacalo komentare na taj transfer i vrijednost istog... Na kraju lik sasvim pristojno igra za prvu sezonu.
Neka Messi ubija statistiku, a Real osvaja trofeje i svi zadovoljni :thumbup:
tapatalk2015

#2433 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Madrid wrote:Raspad u Barci haman od odlaska Pepa :D
Da nastavimo, Fabregas visak - ubija u jednom od najboljih klubova na svijetu, Sanchez visak - ubija u Arsenalu.
Pa gdje ce bti sve bajno kad ostavis starce, a prodas zvijeri ?
Kad je James dolazio dosta navijaca Barce je ironicno bacalo komentare na taj transfer i vrijednost istog... Na kraju lik sasvim pristojno igra za prvu sezonu.
Neka Messi ubija statistiku, a Real osvaja trofeje i svi zadovoljni :thumbup:
Ne osvrnu se na statistiku Ronalda ;-) Nemoj temu mijenjati,ako nemaš konkretan odgovor poklopi se,samo ukopavaš još dublje :skoljka: ili možda ipak imaš neki klip koji već nisam postavio pa da vidimo te golove i kompletnost. :zoka:

Na ovo boldirano ću se samo nasmijati :lol: to je ono u vezi moždane kore što sam gore pomenuo pa vam se jedna sezona i trofej na sreću čini kao 10 uspješnih sezona .Razumijem vas potpuno.
Pohvalite se i Predsjednikom koji radi protiv Barce van terena,to je vaš fah = fašizam i normalno je da se vi time hvalite zar ne
Madrid

#2434 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Madrid »

Dijete nisam lonac da se poklapam, opusti se malo :wink:
Statistika je qurava i ona me ne interesuje previse, o tome mozes pricat sa 505-icom.
Ali ako ces vec o statistici, ko je prosle godine bio prvi sttrijelac LP?
Ko je pretprosle godine bio prvi strijelac LP ?
Ko je prosle godine bio prvi strijelac lige ?
ko je ove godine trenutno prvi strijelac lige?
Ko je prosle godine zabio 2 u polufinalu, a 1 u finalu ?
5 0 5

#2435 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote:Dijete nisam lonac da se poklapam, opusti se malo :wink:
Statistika je qurava i ona me ne interesuje previse, o tome mozes pricat sa 505-icom.
Ali ako ces vec o statistici, ko je prosle godine bio prvi sttrijelac LP?
Ko je pretprosle godine bio prvi strijelac LP ?
Ko je prosle godine bio prvi strijelac lige ?
ko je ove godine trenutno prvi strijelac lige?
Ko je prosle godine zabio 2 u polufinalu, a 1 u finalu ?
ko je u zadnjih 5 sezona osvojio 20 trofeja?
kory_galaktikos

#2436 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by kory_galaktikos »

A jest se momcina potrudio jesi i drkicu bacio hh, ma ja pogledam onu sliku sto toliko furate i nasmijem se :|
Madrid

#2437 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Madrid »

Valjda Messi?
Svaka mu cast na tome, Messi je jedan od najbolji svih vremena, necu ja govorit sad gluposti kao pojedinci sto usporedjuju Ronalda sa krampom :wink:
Samo da te pitam, kolko za vrijeme Pepa, a kolko poslije ?
tapatalk2015

#2438 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Pa statistiku vi spominjete pa sam vam dao odgovor da i tu fulate i ne odgovori mi niko.
Ne možete očekivati da vam se pomogne ako konkretno ne vodite dijalog.
Ili priznajte da je tako kao što sam napisao par postova prije ili recite da lažem pa da vidimo kuda dalje dijalog vodi,ako uopšte se mogne nastaviti poslije vašeg odgovora ;-)

I @madrid dijete nemoj se nervirat samo se otkrivaš da si nesiguran u svom vjerovanju :wink:

vidjeh sad ovo 2 gola u finalu :lol: kud nebi Elche u finalu možda bi se vidio Ronaldo par puta na snimku u regulari :-) Neće niko priznati da protiv osakaćenog Atletika nije mogao ljeba pa mu na ruku došlo poslije što nemaju izmjene da valja i onako pocrkale ih dobiše :skoljka: Eto čime se ono fali,lik se vidio nije ali eto isto je domirat 90 minuta i zabit da ne znaš ni sam kako...to je ono što rekoh ranije isto :wink:
Last edited by tapatalk2015 on 07/02/2015 15:21, edited 1 time in total.
5 0 5

#2439 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote: Samo da te pitam, kolko za vrijeme Pepa, a kolko poslije ?
od 2012. barcelona je osvojila tri. madrid sest. zadnjih 10 godina: barcelona 21, madrid 10 (4 u 2014.)
tapatalk2015

#2440 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

:skoljka: Ne mogu čak biti upravu ni u temama koje sami nameću ,a kamoli u ovim za koje nemaju odgovor ili se stide priznati :lol:
Madrid

#2441 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Madrid »

tapatalk2015 wrote:Pa statistiku vi spominjete pa sam vam dao odgovor da i tu fulate i ne odgovori mi niko.
Ili priznajte da je tako kao što sam napisao par postova prije ili recite da lažem pa da vidimo kuda dalje dijalog vodi,ako uopšte se mogne nastaviti poslije vašeg odgovora ;-)

I @madrid dijete nemoj se nervirat samo se otkrivaš da si nesiguran u svom vjerovanju :wink:
A koje je to moje vjerovanje ? :D
Po mome vjerovanju Messi kad je u top formi je najbolji igrac, ali tu top formu od odlaska Pepa rijetko dostize, dok je sa druge strane jedini igrac koji je bolji od prosjecnog Messia (kakav je najcesce od odlaska Pepa) Ronaldo.
Od pocetka godine Ronaldo je u katastrofalnoj formi, a Messi je uhvatio zalet i trenutno su neusporedivi.
Ali opet ce zlatna lopta zavisit najvise od ekipe i trofeja, Ako Ronaldo uspije osvojit LP po drugi put zaredom, đabe Messiu svi driblinzi, isto tako ako Messi osvoji LP đabe Ronaldu i 50 golova u ligi ;-)
tapatalk2015

#2442 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Pa to ti velim ,nije isto zabiti 50 prikucanih golova i 50 kad sebi šansu napraviš.Još samo tako statistički Ronaldo se može gurati u priču sa Mesijem (da mi je vidjeti samo budalu novinara koji je prvi započeo to upoređivanje :-) ) ,inače zna se da je Mesi klasa za sebe,a ovaj samo prati ...baš kao na slici desno :arrow:

A ZL :skoljka: produžićemo glasanje no worry i sad je 4 vs 3 ako se ne varam ili je ipak 3>4 pa je i zbog toga Ronaldo najbolji igrač ikada Image
Madrid

#2443 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Madrid »

Nije ti fudbal samo cisti talent, ima nesto i u zelji, radu, vjerovanju...
Ronaldinho je najbolji primjer, kako je taj igrao one 2-3 godine...
5 0 5

#2444 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote:Nije ti fudbal samo cisti talent, ima nesto i u zelji, radu, vjerovanju...
hoce li ronaldo danas rijesiti utakmicu, sta mislis?
tapatalk2015

#2445 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Ronaldinjo je upravo samo čisti talent,a rad 0.Da nisi nešta pomiješao jer je on baš suprotan primjer svemu što si naveo?
jethro

#2446 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

Madrid wrote:Ronaldinho je najbolji primjer, kako je taj igrao one 2-3 godine...
:thumbup:

Bolje i od Messija, a o CR9 da i ne pricamo..
Zmijuga loma

#2447 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Zmijuga loma »

Madrid wrote:
tapatalk2015 wrote:Pa statistiku vi spominjete pa sam vam dao odgovor da i tu fulate i ne odgovori mi niko.

A koje je to moje vjerovanje ? :D
Po mome vjerovanju Messi kad je u top formi je najbolji igrac, ali tu top formu od odlaska Pepa rijetko dostize, dok je sa druge strane jedini igrac koji je bolji od prosjecnog Messia (kakav je najcesce od odlaska Pepa) Ronaldo.
Od pocetka godine Ronaldo je u katastrofalnoj formi, a Messi je uhvatio zalet i trenutno su neusporedivi.
Ali opet ce zlatna lopta zavisit najvise od ekipe i trofeja, Ako Ronaldo uspije osvojit LP po drugi put zaredom, đabe Messiu svi driblinzi, isto tako ako Messi osvoji LP đabe Ronaldu i 50 golova u ligi ;-)
Messi je individualno najbolju godinu u karijeri imao nakon odlaska Pepa.
Madrid

#2448 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Madrid »

5 0 5 wrote:
Madrid wrote:Nije ti fudbal samo cisti talent, ima nesto i u zelji, radu, vjerovanju...
hoce li ronaldo danas rijesiti utakmicu, sta mislis?
U ovakvoj formi tesko...
tapatalk pa i mislio sam na to da je samo talent, da je Ronaldinho primjer da nije sve u talentu.
tapatalk2015

#2449 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tapatalk2015 »

Ronaldu forma kao forma nije problem niti utiče na učinak na terenu.On zavisi od forme tima kao cjeline jer nije kompletan ko Mesi pa da se ističe kada tim loše igra i da ga vuče :-D

Ali bez brige,dobija Real danas.Imaju svježu odbranu :)
Last edited by tapatalk2015 on 07/02/2015 15:59, edited 1 time in total.
Romanista 101%

#2450 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Romanista 101% »

Atmosfera :shock:
Post Reply