dzejkej wrote:
izvinjavam se, moja greska.. mislila sam da razgovaram sa covjekom prosjecne inteligencije a ispostavilo se da si obicni retard.
pa nisam ni rekla da trebaju da se skoluju za vijecnike ali ako vec hoce da budu vijecnici treba da se informisu o formalno/pravnim stvarima koji se doticu posla.. ako se raspravlja o nekom problemu koji se moze ticati odredjene struke da konsultuju strucnjake a ne da glasaju kako im neko kaze ili kako su culi na nekom sijelu, kao sto je i ocito iz postova osoba koje se javljaju kao predstavnici mladih na ovom forumu..
a ako imas namjeru opet nesto da mi odgovaras molim te da prvo procitas moje postove i pokusas skontati poentu a ne lupati o tome na koga sam ja mislila.. gluposti..
a Amer je bio nacelnik koji je meni bio veoma drag, zalim za tim vremenima kad je on bio na celu opcine.
Izvinite gospodjo doktorice (ovo pretpostavljam citajuci vase prethodne postove), da li biste bili ljubazni pa nam objasnili sta se to promijenilo na gore ili na bolje otkako nema vama (i nama) dragog Amera? Ne racunajte to sto Memica jos nismo vidjeli u odijelu i kravati, nego hoda kao polu-klosar pa nam nije fensi.
Amer je bio gospodin, ali neke velike promjene u radu opcine i njenih sluzbi osim sadnje vocnjaka ne vidim.
Sto se tice formalno-pravnih stvari ti isti potencijalni kandidati jos uvijek nisu 100% sigurni da ce biti na listi, a kada budu onda ce moci nauciti te stvari. Pola sadasnjih vijecnika 100% ne zna statut opcine. Bilo bi lijepo jednom iznenada napraviti testiranje za iste pa se uvjeriti u njihov cetverogodisnji san.
Nevezano za Vas post, ali sto se tice konsultacija sa strucnjacima u nasoj opcini ima svega samo nema strunjaka za gradjevinske poslove (gledajuci ceste, mostove...) sto se vidi iz stanja na terenu.
P.S. Je li dovoljno da procitam Vase postove ili ih moram i nauciti?