REFERENDUM

Locked
Marija Magdalena

#2426 Re: REFERENDUM

Post by Marija Magdalena »

jeza u ledja wrote:
Marija Magdalena wrote:Dodik je od danas jaci
Vidim par ljudi ovako razmislja, pa se pitam odkud vam stvarno tolika kolicina opcinjenosti Dodikom? :-)

Ovo sto se danas desilo je pocetak kraja Milorada Dodika. Dodik vise nikad nece dostici nivo snage na kojem je bio do danas. Zasto - pa kaznice ga glasaci, kao sto su svojevremno kaznili i Silajdzica. Kad nesto obecas dovodis sebe pred svrsen cin, udaris u zid i nema ti dalje.
Dodik se strahovito zajebao, a vrijeme ce pokazati ko ce od toga profitirati.
Ne treba to nazivati opcinjenoscu Dodikom, vec najcistijom prikazom moci propagande. Daj Boze da je tako kako govoris, ali uzmi u obzir (ne)spremnost, (ne)uzmoznost i (ne)sposobnost iznosenja kritickog stava velikog dijela gradjana BiH, a narocito RS.
Šef

#2427 Re: REFERENDUM

Post by Šef »

SARAJEVO - Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, povući će u ponedjeljak svoju suspenziju odluke Centralne izborne komisije BiH (CIK), kojom je poništen izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, saznaju "Nezavisne".

Centralna izborna komisija BiH u martu je usvojila odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH nije sproveden u skladu sa Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava njihov izbor.

CIK je prethodno, postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstitutivne sjednice Doma naroda federalnog parlamenta i izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, utvrdila da nisu bili ispunjeni uslovi za konstituisanje Doma naroda FBiH jer izbori za ovaj dom nisu sprovedeni u svih deset kantona u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH.

OHR je krajem marta privremeno suspendovao odluke CIK-a, ali, kako "Nezavisne" saznaju od izvora iz diplomatskih krugova, visoki predstavnik u BiH će suspenziju povući nakon pritisaka iz Brisela.

Ivo Miro Jović, visoki funkcioner HDZ BiH, ocjenjuje da ako Incko povuče svoju odluku o suspenziji, to će značiti da je stvoren preduslov da BiH postane moderna, suverena, evropska zemlja, u kojoj se poštuju zakoni.

"To je ono čemu teži i HDZ, a u petak smo pozvali Incka da svoju odluku, kojom je srušio Ustav BiH, povuče i vrati u legalne okvire. Mislim da je situacija sada jasnija, da BiH nema perspektivu bez sva tri naroda, to jest da su Hrvati suveren narod", naglasio je Jović.

Veso Vegar, portparol HDZ 1990, takođe naglašava da je to dobra vijest za hrvatski narod.

"Na taj način Incko bi dokazao da drži do institucija BiH, u koje se zaklinje. Povlačenjem suspenzije odluke CIK-a on bi stvari vratio u zakonske ustavne okvire i stvorio pretpostavke za normalizaciju odnosa u FBiH, ali i stvorio preduslove za formiranje vlasti na nivou države", naglašava Vegar.
hercegovac_pravi

#2428 Re: REFERENDUM

Post by hercegovac_pravi »

Moram priznati da me preCednik razočarao...od jutros ne mogu sebi da dođem da je ispao ovakav miš...a ja se haman ponadao da je Srbijanska dijaspora na privremenom boravku u BiH napokon dobila lidera koji će ih "izvući" iz mrske i nametnute tvorevine i tamnice naroda...kad ono šipak...jope NJišta, valja tamnovati :lol:
Bosnolog

#2429 Re: REFERENDUM

Post by Bosnolog »

Političko jurišanje završilo političkim bijegom: "Dodik je potpisao kapitulaciju RS-a"
13. 05. 2011. • 20:28 A. K.

Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić izjavio je danas da se sada ispostavilo da je Milorad Dodik “potpisao kapitulaciju RS-a”, te “devalvirao Narodnu skupštinu i institut referenduma”.

Čavić je podsjetio da je Dodik prije četiri dana u emisiji beogradske televizije B92, tvrdio da "ne postoji niko na svijetu ko ga može odgovoriti od održavanja referenduma", a da je prije tri dana generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić također na RTRS-u rekao da bi "povlačenje odluke o referendumu u RS-u bila kapitulacija".

Kada, kako kaže, komentariše te izjave, može samo konstatovati "svu nedosljednost, neprincipjelnost, pa i lažnu politiku koju vodi Milorad Dodik i njegovi sljedbenici".

Ispostavilo se, ukazuje, da ima na svijetu neko ko će Milorada Dodika odgovoriti od referenduma i to prvi koji dođe, a došla je Catherine Ashton.

Lider DP-a je u izjavi "Feni" također podsjetio da je tvrdio da je Dodik pričom o referendumu doveo RS pred sankcije i sebe i svoje istomišljenike, te da je "suočen sa prvom jasnom porukom da će biti sankcija, entitetski predsjednik reterirao i odustao".

Konstatirajući koliko je to "apsurdno do nevjerovatnih granica", Čavić je podsjetio da je referendumsko pitanje narodu bilo da li prihvata nametnute zakone visokog predstavnika, a da je Dodik na prvi pritisak odustao od tog pitanja.

"Ovo ustvari predstavlja potpunu manifestaciju poraza politike Milorada Dodika, koja je kratkoročna, nepromišljenja, avanturistička, a kada se sukobi sa realnim posljedicama, naravno, njegovo političko jurišanje završava se političkim bijegom", rekao je Čavić.

Treba se samo podsjetiti na prethodnu emisiju presing da slika bude kompletnija,.....

http://rtrs.tv/av/player.php?id=12979&x=1
Mahalac

#2430 Re: REFERENDUM

Post by Mahalac »

Karl Hungus wrote:Koliko su god rs-ovci ispali smiješni, mene samo zanima hoće li što se tiče EU sve završiti sa ovim? Jesu li to za njih prijetnje kršenja dejtona i ultimatumi postali legitiman način političke borbe? Možda čak postane trend ovo sa sazivanjem bezveznih i nelegalnih referenduma? Ko da vidim, sad će i Čović raspisati jedan :-)
Upravo zbog ovoga mislim da Dodi ima vise realnih razloga da se osjeca pobjednikom, jednostavna matematika.
Oko promjena suda BiH se nikad ne bi razgovaralo da ne bi prijetnje referendumom koji se opet moze povuci kad god zatreba jer postoji odluka nsrs. I to da situacija bude gora u nase ime to obeca Ketrin ESTON :-)
Ostalo sve isto...pitam vas ko je pobjednik.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2431 Re: REFERENDUM

Post by PipiDugaDevetka »

@bosnolože,
Molim za tvoj komentar je li odluka da Klub Bošnjaka u NSRS NE podnese veto u cilju zaštite nac. interesa bila dobra ili ne?
draganbl

#2432 Re: REFERENDUM

Post by draganbl »

hercegovac_pravi wrote:
draganbl wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ama baš niko niti će se fondovi ujediniti. Ni pčelarska društva se neće ujedintit a kamoli nešto drugo. Kome treba preuzimanje bankrotiranog sistema...Nikom ..dakle, zaboravi na ujedinjenje fondova...o bilo kakvim ujedinjenjima će se tek početi ozbiljnije razgovarati za nekih 10 godina (odokativno)...do tada kokice u ruke i rahat patnja...
Zašto i ti, kao i drugi ekperti ne ponudiš odgovor. Nisam ovo ja izmislio, neko je ovo napisao kao svoju zvaničnu politiku. Dakle, ne govori se ovdje o pčelarskoj zadruzi, nego o zdravstvenom fondu.
Da li je moguće da nisi sposoban da pronašeš tačan odgovor koji se sastoji od tri slova?
Da li je moguće da si toliko zaluđen da ne znaš šta pišeš.
Pitao si ko INSISTIRA a ja ti odgovorio da na tome niko ne insistira niti će takva glupost biti prihvaćena. Šta bi sada trebali? Davati penzije koljačima naše djece...hoće al u žutu..
Kada budeš pitao gdje ovako nešto piše ja ću ti odgovoriti a do tada se presaberi, skoncentriši pa polako...
A ako ćemo o "zvaničnoj" politici....tu ima milion stvari koje su samo deklrativne..baš kao i preCednikova podrška Daytonu, ili ekonosko blagostanje, socijalno društvo i....itd..itd...
Zato ohani malo živ bio..
Pošto bih i ja da ovu priču o fondovima ostavim za neku drugu temu, citiraću ti prvo namjerno promjenjen, a potom i tačan dio dokumenta, koji slobodno možeš od početka do kraja pročitati na adresi

Code: Select all

http://sdp.ba/dokumenti/politike/SDP%20izborni%20program%202010%20-%20zdravstvena%20politika.pdf
Dakle, da podsjetim, prvobitni citat je počinjao ovako, gdje sam rečenicu namjerno prebacio u pasiv, da bih vam dao mogućnost da sami date odgovor ko to toliko insistira na jedinstvenom paketu osnovnih prava i ujedinjenju fondova:
draganbl wrote:]Zato se insistira na jedinstvenom paketu osnovnih prava
I ti si odgovorio:
Ama baš niko niti će se fondovi ujediniti
.
A malo kasnije i
Pitao si ko INSISTIRA a ja ti odgovorio da na tome niko ne insistira niti će takva glupost biti prihvaćena.
Međutim, ja ti nudim tačan odgovor, koji si, vjerujem do sada i ti pronašao
Zato SDP BiH insistira na jedinstvenom paketu osnovnih
Toliko od mene na ovu temu, a i ti, kao i bosnolog možeš nastaviti sa uvredama na moj račun. Neće biti ni prve ni posljednje.
emigrazione

#2433 Re: REFERENDUM

Post by emigrazione »

Listam kojekakve portale, nista mi nije jasno ljudi? Ali fakat bez zajebancije, kako sam shvatio ovi tamo likuju zbog posjete ove estonove, njena posjeta je bila dovoljna da se sve ponisti. RS je sad faktor koji ce u buducnosti direktno da razgovara sa EU nema vise politickog Sarajeva samo Banja Luka, itd. Na referendumu se trebalo izjasniti o nametnutim odlukama VP, a sad odjednom galama oko suda i tuzilastva niko nikakve nametnute odluke ne spominje, ne kontam fakat. I kako sam shvatio ova je njima tamo obecala da ce se formirati nekakva komisija koja ce voditi dijalog ( ako sam dobro razumio) i to je kao veeelika pobjeda, ludilo jebote...pa sta ce ti estonova da osniva komisiju za dijalog, i sta ce sad glupan kad se krene ubrzano u remont i suda i tuzilastva, onda ce valjda insistirati na njegovom ukidanju
muamer1973

#2434 Re: REFERENDUM

Post by muamer1973 »

Htjeli to mi priznati ili ne, dodik je doveo Brisel pred svoje noge.Brisel mu obecao reformu sudstva a dodik time dobio potvrdu da je u pravu,i da sa sudom BiH nesto nije u redu.Jer zasto ga reformisati ako sve funkcionise kako treba.Brisel je zaobisao sve drzavne institucije i otisao u RS da moli dodika a dodik moze samo da likuje i da slobodno kaze da je on glavna faca.Naravno mi Bosnjaci smo po milioniti put razocarani, jer MZ nije stala u kraj dodikovom nasilju, kao sto nije stala u kraj karadzicu, milosevicu i mladicu koji su nas svirepo ubijali cetri godine.Slicna situacija ce se ponoviti jos sto puta i mi cemo opet biti razocarani i tako u nedogled, cini mi se da je to nas usud.....
Mahalac

#2435 Re: REFERENDUM

Post by Mahalac »

Ja se samo pitam da li ovo znaci da ako na narednim izborima svi budemo glasali za "stranku pravog puta" kao rezultat imati gradjansku BH :-)
and

#2436 Re: REFERENDUM

Post by and »

muamer1973 wrote:Htjeli to mi priznati ili ne, dodik je doveo Brisel pred svoje noge.Brisel mu obecao reformu sudstva a dodik time dobio potvrdu da je u pravu,i da sa sudom BiH nesto nije u redu.Jer zasto ga reformisati ako sve funkcionise kako treba.Brisel je zaobisao sve drzavne institucije i otisao u RS da moli dodika a dodik moze samo da likuje i da slobodno kaze da je on glavna faca.Naravno mi Bosnjaci smo po milioniti put razocarani, jer MZ nije stala u kraj dodikovom nasilju, kao sto nije stala u kraj karadzicu, milosevicu i mladicu koji su nas svirepo ubijali cetri godine.Slicna situacija ce se ponoviti jos sto puta i mi cemo opet biti razocarani i tako u nedogled, cini mi se da je to nas usud.....
dodik je htio polemisati o odlukama visokog predstavnika i ukinuti sud bih.dobio je po ušima.
visokog predstavnika više ne smije spomenuti ,a dobiće reformisan sudski sistem bih.sistem koji da bi ličio na evropski mora imati i vrhovni sud.
emigrazione

#2437 Re: REFERENDUM

Post by emigrazione »

Reforma suda i tuzilastva je pobjeda BIH a nikako samo RS-a, sta ce glupan kad sad bude osnovan vrhovni sud BIH kao rezultat te reforme? Pola drzave se trese sto imamo los sud i tuzilastvo, pa bilo je krajnje vrijeme vise nakon tolikoh godina
hercegovac_pravi

#2438 Re: REFERENDUM

draganbl wrote:
hercegovac_pravi wrote:
draganbl wrote: Zašto i ti, kao i drugi ekperti ne ponudiš odgovor. Nisam ovo ja izmislio, neko je ovo napisao kao svoju zvaničnu politiku. Dakle, ne govori se ovdje o pčelarskoj zadruzi, nego o zdravstvenom fondu.
Da li je moguće da nisi sposoban da pronašeš tačan odgovor koji se sastoji od tri slova?
Da li je moguće da si toliko zaluđen da ne znaš šta pišeš.
Pitao si ko INSISTIRA a ja ti odgovorio da na tome niko ne insistira niti će takva glupost biti prihvaćena. Šta bi sada trebali? Davati penzije koljačima naše djece...hoće al u žutu..
Kada budeš pitao gdje ovako nešto piše ja ću ti odgovoriti a do tada se presaberi, skoncentriši pa polako...
A ako ćemo o "zvaničnoj" politici....tu ima milion stvari koje su samo deklrativne..baš kao i preCednikova podrška Daytonu, ili ekonosko blagostanje, socijalno društvo i....itd..itd...
Zato ohani malo živ bio..
Pošto bih i ja da ovu priču o fondovima ostavim za neku drugu temu, citiraću ti prvo namjerno promjenjen, a potom i tačan dio dokumenta, koji slobodno možeš od početka do kraja pročitati na adresi

Code: Select all

http://sdp.ba/dokumenti/politike/SDP%20izborni%20program%202010%20-%20zdravstvena%20politika.pdf
Dakle, da podsjetim, prvobitni citat je počinjao ovako, gdje sam rečenicu namjerno prebacio u pasiv, da bih vam dao mogućnost da sami date odgovor ko to toliko insistira na jedinstvenom paketu osnovnih prava i ujedinjenju fondova:
draganbl wrote:]Zato se insistira na jedinstvenom paketu osnovnih prava
I ti si odgovorio:
Ama baš niko niti će se fondovi ujediniti
.
A malo kasnije i
Pitao si ko INSISTIRA a ja ti odgovorio da na tome niko ne insistira niti će takva glupost biti prihvaćena.
Međutim, ja ti nudim tačan odgovor, koji si, vjerujem do sada i ti pronašao
Zato SDP BiH insistira na jedinstvenom paketu osnovnih
Toliko od mene na ovu temu, a i ti, kao i bosnolog možeš nastaviti sa uvredama na moj račun. Neće biti ni prve ni posljednje.
1) Gdje iko insisitra? De mi navedi bilo kojeg političara koji je ovu temu pokrenuo a ne insistirao? Pusti bola šuplje, nema nikavog ujedninjenja bilo čega. Imate preCednika, pa se njemu obratite za "dobrobit i prosperitet"...Ne očekuj od mene da ti nešto obezbjedim. Dosta je bilo zadnjih 50-tak godina...
2) Ko inisitra? Vidi pod jedan.
3) Vidi pod jedan i dva
4) Kakve uvrede? Samo ti odgovaram jezikom koji si sam nametnuo u razmjeni mišljenja. Ako je to jezik koji razumiješ bujrum ti. Bit će mi zadovoljstvo..
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2439 Re: REFERENDUM

Post by prljavi Hare »

Ne znam je li iko upratio na vijestima ovo!!!

Još dok je Dodik razgovarao sa Ashton,zaustavili novinari u Sarajevu pomoćnika USA ambasadora u BiH,
koji pojma nije imao o toku razgovora u Banja Luci i na pitanje šta će se dešavati,čovjek ovako kaže:
"Referenduma neće biti,ovako ili onako.TAČKA!!!!" :lol: :lol: :lol: :lol:

Sa ovim Amerima stvarno nema zajebancije,lik ko veli,možete vi do sutra guslati,zna se ko se pita!! :thumbup:

GOD BLESS AMERICA!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

P.S.Za sve obožavaoce mojih djela,večeras počinjem pripreme za novi guslarski hit,povodom nove
preCjednikove pobjede!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nass

#2440 Re: REFERENDUM

Post by Nass »

prljavi Hare wrote:Ne znam je li iko upratio na vijestima ovo!!!

Još dok je Dodik razgovarao sa Ashton,zaustavili novinari u Sarajevu pomoćnika USA ambasadora u BiH,
koji pojma nije imao o toku razgovora u Banja Luci i na pitanje šta će se dešavati,čovjek ovako kaže:

Sa ovim Amerima stvarno nema zajebancije,lik ko veli,možete vi do sutra guslati,zna se ko se pita!! :thumbup:

P.S.Za sve obožavaoce mojih djela,večeras počinjem pripreme za novi guslarski hit,povodom nove
preCjednikove pobjede!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

I only trust in USA.

Image
hercegovac_pravi

#2441 Re: REFERENDUM

muamer1973 wrote:Htjeli to mi priznati ili ne, dodik je doveo Brisel pred svoje noge.Brisel mu obecao reformu sudstva a dodik time dobio potvrdu da je u pravu,i da sa sudom BiH nesto nije u redu.Jer zasto ga reformisati ako sve funkcionise kako treba.Brisel je zaobisao sve drzavne institucije i otisao u RS da moli dodika a dodik moze samo da likuje i da slobodno kaze da je on glavna faca.Naravno mi Bosnjaci smo po milioniti put razocarani, jer MZ nije stala u kraj dodikovom nasilju, kao sto nije stala u kraj karadzicu, milosevicu i mladicu koji su nas svirepo ubijali cetri godine.Slicna situacija ce se ponoviti jos sto puta i mi cemo opet biti razocarani i tako u nedogled, cini mi se da je to nas usud.....
Čuj Brisel mu obećao reformu sudstva? :lol: :lol:
Pa jel ti kontaš da je do u zadnjih 5-6 dana preCednik bio taj koji je bio izričit u namjeri da spriječi reformu sudstva po EU standardima....
Između ostalog, reforma sudstva je jedan od zahtjeva EU koji postoji već 3-4 godine i dio je "mape puta"...Šta misliš ko je sve te procese usporavao do sada i zašto ih je usporavao? :zzzz:

Aaaa što će mi biti godra kad za godinu dana formiraju Vrhovni Sud Bosne i Hercegovine... :lol: :lol: :lol:

precednik ispao baš prava kučkica sa ćoška....preCedniče da znaš da si me razočarao a to ti jope znači da ti neJma nazad u fotelju... :mrgreen:
Bosnolog

#2442 Re: REFERENDUM

Post by Bosnolog »

PipiDugaDevetka wrote:@bosnolože,
Molim za tvoj komentar je li odluka da Klub Bošnjaka u NSRS NE podnese veto u cilju zaštite nac. interesa bila dobra ili ne?
Apsolutno dobra i mudra odluka cime je Bizona iz Laktasa ovakva nepromisljena izazivacka odluka ubacila u medunarodni ring prije nego je i sam zamisljao,Krkan je imao namjeru cijelo ljeto prijetiti i ucjenjivati da je klub Bosnajka ulozio veto nacionalnog interesa,koliko bi trebalo da se ocjeni ustavnost ove odluke a koja bi opet zavrsila na kraju ovako ili ponistenjem od strane OHR-a,.

Ovaku su mu otvorili vrata i Dodik je zavrsio u areni poljubivsi betonski zid i sada se presabira,.......

Ovim potezom je takode navukao nadolazeci bijes onih koje je lagao a kojima je obecavajuci antiustavni referendum na nesto na sto nemaju pravo pokusao skrenuti sa svakodnevnih socijalni,zivotnih i egzistencijalnih problema koje nisu nestale,....

Potkopavajuci Dayton na sebe je navukao gnjev MZ o cemu je upoznata medunarodna diplomatija na sjednici VS gdje je dozivio diplomatsko sakacenje i samaranje,da bi ga Lajcak danas preko Catherine Ashton ostavio na politickoj sceni za sada na cemu je EU insistirala,sto je otvorilo i ubrzalo put za najvjerovatnije formiranje vlasti na drzavnom nivou te reforme ukljucujuci i reformu pravosuda formiranjem vrhovnog suda BiH kao i reforme svih nivoa pravosuda sto je jedan od zadataka i uslova za kadnidaturu BiH na puta clanstva u EU,....

Opozicija ce mu se zbog ovog autogola svetiti a nije iskljuceno da SDS ovo iskoristi za prozivke,tenzije pa cak i pucanje koalicije ako ne dobiju vise koalicionog kolaca od onog sto bi dobili prije ovog autogola,....

U svemu ovome najvise su razocarani oni koji su ovaj antiustavni cin vidjeli kao pocetak secesionistickoh koraka malog Ausvica,....

Dodik je ovim ujedno i testirao odlucnost MZ da se obracuna s njim i uvjerio se da nema apsolutno nikakve podrske u svojim secesionisticki snovima,.

Rusi su ih opet izdali kao mnogo puta do sada,.....

Posljedice ove politicko diplomatske fule ce tek sabirati i gorke plodove ubirati,....

Medutim on nece odustati od nastavka ucjene MZ igranjem toplo hladno,samo je pitanje vremena kada ce on nastaviti po svome i da li ce muvise biti tolerisano u buducnosti,prije nego ga ukore i pociste ili ce to prepustiti samim BH Srbima nakon sto kokuzluk dobije prave dimenzije oblike bunta i nezadovoljstva na banjaluckim ulicama,.....
Last edited by Bosnolog on 14/05/2011 01:21, edited 1 time in total.
Skijash

#2443 Re: REFERENDUM

Post by Skijash »

Mahalac wrote:
Karl Hungus wrote:Koliko su god rs-ovci ispali smiješni, mene samo zanima hoće li što se tiče EU sve završiti sa ovim? Jesu li to za njih prijetnje kršenja dejtona i ultimatumi postali legitiman način političke borbe? Možda čak postane trend ovo sa sazivanjem bezveznih i nelegalnih referenduma? Ko da vidim, sad će i Čović raspisati jedan :-)
Upravo zbog ovoga mislim da Dodi ima vise realnih razloga da se osjeca pobjednikom, jednostavna matematika.
Oko promjena suda BiH se nikad ne bi razgovaralo da ne bi prijetnje referendumom koji se opet moze povuci kad god zatreba jer postoji odluka nsrs. I to da situacija bude gora u nase ime to obeca Ketrin ESTON :-)
Ostalo sve isto...pitam vas ko je pobjednik.
Kakve "promjene suda BiH" ?

"U tom smislu otvaranje strukturalnog dijaloga o funkcioniranju i radu pravosuđa jeste mehanizam koji će EU aktivirati kao odgovor na ove dileme. Kao što znate to je definiran institucionalni mehanizam pomoću kojeg se rješavaju pravosudna pitanja u zemljama koje se nalaze u procesu proširenja“, rekla je Ashton na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

"Definiran institucionalni mehanizam" koji bi svakako bio aktiviran na putu BiH ka EU, sa ili bez Dodika. Dodik je to iskoristio kao slamku spasa da se oslobodi tereta referenduma i trebaće mu dugo vremena da se ponovo usudi napraviti sličnu glupost. Ako se uopšte više usudi.
Bosnolog

#2444 Re: REFERENDUM

Post by Bosnolog »

emigrazione wrote:Listam kojekakve portale, nista mi nije jasno ljudi? Ali fakat bez zajebancije, kako sam shvatio ovi tamo likuju zbog posjete ove estonove, njena posjeta je bila dovoljna da se sve ponisti. RS je sad faktor koji ce u buducnosti direktno da razgovara sa EU nema vise politickog Sarajeva samo Banja Luka, itd. Na referendumu se trebalo izjasniti o nametnutim odlukama VP, a sad odjednom galama oko suda i tuzilastva niko nikakve nametnute odluke ne spominje, ne kontam fakat. I kako sam shvatio ova je njima tamo obecala da ce se formirati nekakva komisija koja ce voditi dijalog ( ako sam dobro razumio) i to je kao veeelika pobjeda, ludilo jebote...pa sta ce ti estonova da osniva komisiju za dijalog, i sta ce sad glupan kad se krene ubrzano u remont i suda i tuzilastva, onda ce valjda insistirati na njegovom ukidanju
Pa oni su slavili i pobjedu nad NATO paktom u odbrani svee zemlje Kosova nakon potpisane kapitulacie u Kumanovu 10.6.1999,....Tradicija pretvaranja poraza u pobjede je kontinuitet velikosrpske mitologije ili smo to zaboravili,....... :mrgreen:
Last edited by Bosnolog on 13/05/2011 23:08, edited 1 time in total.
veker

#2445 Re: REFERENDUM

Post by veker »

Ne pričaj nebuloze majke ti, šta mu je brisel obećao...obećao nešto što se svakak moralo desiti na evropskom putu BiH o tome je Zlaja veceras pricao tačka 23 ili 32 nisam siguran. Znači nikakva reforma sudstva koju je Dodik tražio i on je toga svjestan ali pod pritiskom MZ morao je popustiti jer je vidio koliko je sati i kakve mogu biti posljedice. Prema tome dragi Bošnjo nemoj jadikovati nego glavu gore jer nemamo razloga biti razočarani. Neko čita i ove naše postove i rasprave i sigurno je mogao izvući zaključak da sve može otići u tri PM, ni MZ nije u interesu zatezanje situacije, sve će doći na svoje. Naša greška je što stalno čekamo da nam neko drugi pomogne da neko drugi nešto učini za nas nemoj samo da mi nešto uradimo da mrdnemo k.rcem. Činjenica je da nas većina EU ne simpatiše baš...čitali ste šta je govorio džon mejdžor itd. Glavu gore, ne laje cuko radi sela nego radi sebe. Reformom pravosuđa sigurno neće biti stopirana istraga protiv krminala dodika i kompanije. Pravda je spora ali stigne kad tad.
hercegovac_pravi

#2446 Re: REFERENDUM

Neke stvarčice koje treba stalno poznavati

1) Teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine je neupitan
2) pc je na "meti"...proizvod..... referenudum koji je opet osakaćen
3) BiH ne može ući u EU u sadašnjem obliku društvenog uređenja
4) Opet Rusi "izdali"
5) Eu lagano pušta Srbiju niz vodu
6) preCednik spada u kategoriju "političke istorije"..

Ćao đaci...prošo voz, valja vam "truHnuti u mrskoj i nametnutoj"...
Skijash

#2447 Re: REFERENDUM

Post by Skijash »

Nass wrote:
prljavi Hare wrote:Ne znam je li iko upratio na vijestima ovo!!!

I only trust in USA.

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
hercegovac_pravi

#2448 Re: REFERENDUM

veker wrote:
Ne pričaj nebuloze majke ti, šta mu je brisel obećao...obećao nešto što se svakak moralo desiti na evropskom putu BiH o tome je Zlaja veceras pricao tačka 23 ili 32 nisam siguran. Znači nikakva reforma sudstva koju je Dodik tražio i on je toga svjestan ali pod pritiskom MZ morao je popustiti jer je vidio koliko je sati i kakve mogu biti posljedice. Prema tome dragi Bošnjo nemoj jadikovati nego glavu gore jer nemamo razloga biti razočarani. Neko čita i ove naše postove i rasprave i sigurno je mogao izvući zaključak da sve može otići u tri PM, ni MZ nije u interesu zatezanje situacije, sve će doći na svoje. Naša greška je što stalno čekamo da nam neko drugi pomogne da neko drugi nešto učini za nas nemoj samo da mi nešto uradimo da mrdnemo k.rcem. Činjenica je da nas većina EU ne simpatiše baš...čitali ste šta je govorio džon mejdžor itd. Glavu gore, ne laje cuko radi sela nego radi sebe. Reformom pravosuđa sigurno neće biti stopirana istraga protiv krminala dodika i kompanije. Pravda je spora ali stigne kad tad.
Boldano...ne više..to je prestalo ima 4-5 godina...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2449 Re: REFERENDUM

Post by plain vanilla »

bojim se da je preCjednik jak ko beton, nazalost :roll:
vee-jay

#2450 Re: REFERENDUM

Post by vee-jay »

jeza u ledja wrote:
Marija Magdalena wrote:Dodik je od danas jaci
Vidim par ljudi ovako razmislja, pa se pitam odkud vam stvarno tolika kolicina opcinjenosti Dodikom? :-)

Ovo sto se danas desilo je pocetak kraja Milorada Dodika. Dodik vise nikad nece dostici nivo snage na kojem je bio do danas. Zasto - pa kaznice ga glasaci, kao sto su svojevremno kaznili i Silajdzica. Kad nesto obecas dovodis sebe pred svrsen cin, udaris u zid i nema ti dalje.
Dodik se strahovito zajebao, a vrijeme ce pokazati ko ce od toga profitirati.
svaka cast @jeze, kad sam procitao danas vijest da referenduma nece biti, to mi je bila prva misao :thumbup:
Locked