još da mi hoćeš objasniti kako te stvari oopravdavaju ove leševe u bolnici? ti opravdavaš ove zločine?simpozijum delirijum wrote: pa dobro majku mu ljudi gledate li vi vijesti cak i CNN ili BBC ponekad stidljivo objavi informaciju :" nasi vojnici pobili greskom par civila " ili " par poludjelih vojnika masakrirali civile "
sta je problem ?
jeste li vidjeli video "colateral murder "sa Wikileaks ?
sta je ?
pa ko pobi tolike civile i po Libiji i po Iraku i Afganistanu ?
sta ? sami sebe granatirali ?
LIBIJA
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2426 Re: LIBIJA
- irvinx1
#2427 Re: LIBIJA
Jes to cuo u lokalnom Burger Kingu?simpozijum delirijum wrote:ma naravno , to su samo "prljavi Arapi "irvinx1 wrote:Ma jebo to. Nego dje nam je pukovnik? Kazu da je preso mercedesima u Alzir!?
evo zargona NATO trupa pogotovo USA vojnika ;
ragheads = krpene glave ili "turbandzije "
desert nigg'a = crncuga iz pustinje
camel fuckers= jebaci kamila
ma jebo to jeli tako ?
e svaka ti cast na humanosti
Ti nonsalantno pljujes po drzavi koja te hrani... Civili ne stradavaju samo od americkih bombi, o tome ti govorim...

-
simpozijum delirijum
#2428 Re: LIBIJA
naravno ne opravdavam izgleda jesu Gadafijevci to pocinili ali problem je zasto je krenuo takav sada mozemo reci bratoubilacki rat ?Chmoljo wrote:još da mi hoćeš objasniti kako te stvari oopravdavaju ove leševe u bolnici? ti opravdavaš ove zločine?simpozijum delirijum wrote: pa dobro majku mu ljudi gledate li vi vijesti cak i CNN ili BBC ponekad stidljivo objavi informaciju :" nasi vojnici pobili greskom par civila " ili " par poludjelih vojnika masakrirali civile "
sta je problem ?
jeste li vidjeli video "colateral murder "sa Wikileaks ?
sta je ?
pa ko pobi tolike civile i po Libiji i po Iraku i Afganistanu ?
sta ? sami sebe granatirali ?
koga je pokrenuo ?
zasto se Libijci kolju izmedju sebe poslije decenija nekoga prosperiteta ?
pa evo ti video u mome postu iznad , ti su im bacili kost i svesrdno ih gloze da se sto vise pobiju izmedju sebe
"zavadi pa vladaj" , parola jos od Rimske imperije
-
VerticalHairFactor
#2429 Re: LIBIJA
Ne, nije tako. Evo zašto, da je on uistinu imao pristalice među narodom - ne afričkim i bjelosvjetskim plaćenicima i režimskim ljudima koji se ne mogu sve i da hoće odvojiti od njega - pobunjenici nikad ne bi onako ušli u Tripoli. Narod bi ih zaustavio, onako kako smo mi zaustavili četnike i ginuli 3,5 godine, izgubivši preko 10000 građana ovog grada, plus 1500 djece, plus 5x toliko ranjenih, plus svi sluđeni nemilosrdnim bombardiranjima, granatiranjima i snajperisanjima. Zato što nismo htjeli genocidne fašiste za gospodare, jednostavno. U Tripoliju to nije tako, tamo se pobunjenici "tu i tamo" sukobe sa ostacima ovih plaćeničkih falangi - jučer uživo na Al Jazeeri zarobljavanje njih 15ak, nema 2 Libijaca onako "ishavijećeni" i unezvjereni.
Ima jedan problem. Kazazife, Gadafijevo pleme koje je omanje pleme iz Sirta, ne može popljuvati Gadafija, jer je tako u Arapa, oni će šutiti i čekati da ga ovi uhapse ili zveknu - što je najbolji scenario, malo će se duriti, ali će prihvatiti stvarnost, jer je i njima dodijao, već ga se, recimo, odrekao amidžić koji je u Egiptu, i koji mu je bio prvi saradnik, i to odmah u februaru. Prekjučer je i jedan obavještajni oficir pozvao sve kolege da se odmah stave na raspolaganje Prelaznom vijeću i da ne slušaju onog Senusija, koji je u bijegu sa Gadafijem.
U Libiji većinu akcija sada rade ovi iz Prelaznog vijeća, a ne NATO, naročito ne po grozomornom receptu iz Iraka "ubij sve što hoda".
Ima jedan problem. Kazazife, Gadafijevo pleme koje je omanje pleme iz Sirta, ne može popljuvati Gadafija, jer je tako u Arapa, oni će šutiti i čekati da ga ovi uhapse ili zveknu - što je najbolji scenario, malo će se duriti, ali će prihvatiti stvarnost, jer je i njima dodijao, već ga se, recimo, odrekao amidžić koji je u Egiptu, i koji mu je bio prvi saradnik, i to odmah u februaru. Prekjučer je i jedan obavještajni oficir pozvao sve kolege da se odmah stave na raspolaganje Prelaznom vijeću i da ne slušaju onog Senusija, koji je u bijegu sa Gadafijem.
U Libiji većinu akcija sada rade ovi iz Prelaznog vijeća, a ne NATO, naročito ne po grozomornom receptu iz Iraka "ubij sve što hoda".
- Warhead
#2430 Re: LIBIJA
Bas me boli neka stvar za Gadafijem. Meni ni u dzep ni iz dzepa. Nema potrebe braniti Gadafija da bi se politika tih zemalja nazvala licemjernom. Ona je i mnogo vise nego licemjerna. Jednostavno, stvari treba nazvati pravim imenom. Ocito, to je nekim na forumu veliki problem pa ulaze u sve vrste relativiziranja.Chmoljo wrote: zar je bitno? interesantno je kako se pojedinci upinju ovdje odbraniti čovjeka koji je to zaslužio... čime?
a sve to iz neke nezajažljive potrebe da se politika određenih zemalja označi kao... licemjernom.
Pukovnik je prosjecnom libijcu pruzio mnogo vise nego sto ce velika vecina zemalja ikad pruziti svojim gradjanima. Da se razumijemo, nije bio cvjecka. Ipak za francuze, engleze i amere Gadafi je Majka Tereza.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2431 Re: LIBIJA
Majka Tereza zato što nije imao šansu. da je imao, bil' on bio manje licemjeran?Warhead wrote:
Bas me boli neka stvar za Gadafijem. Meni ni u dzep ni iz dzepa. Nema potrebe braniti Gadafija da bi se politika tih zemalja nazvala licemjernom. Ona je i mnogo vise nego licemjerna. Jednostavno, stvari treba nazvati pravim imenom. Ocito, to je nekim na forumu veliki problem pa ulaze u sve vrste relativiziranja.
Pukovnik je prosjecnom libijcu pruzio mnogo vise nego sto ce velika vecina zemalja ikad pruziti svojim gradjanima. Da se razumijemo, nije bio cvjecka. Ipak za francuze, engleze i amere Gadafi je Majka Tereza.
ne znam zašto se pokušava toliko ocrniti politika Zapada, kada nijedna zemlja u vanjskoj politici nema, niti je ikada imala neke iskrene i filantropske ciljeve.
kažeš, englezi, ameri grozni? a koje to bio bolji, a da je imao priliku da drugome kroji politiku?
Rim, svojevremeno? Osmansko Carstvo? Džingis? koja je to ljudska tvorevina, zvana država, imala časne ciljeve u politici, i koja to nije naguzila drugog ako joj je to odgovaralo?
- Warhead
#2432 Re: LIBIJA
Opet relativiziras. O kakvoj sansi pricas? Je li o sansi da ugusi pobunu? Pa normalno da ce pokusati da porazi pobunjenike koji narusavaju ustavnopravni poredak zemlje. Da ih nije trebao pozvati na burek i klepe?Chmoljo wrote:Majka Tereza zato što nije imao šansu. da je imao, bil' on bio manje licemjeran?Warhead wrote:
Bas me boli neka stvar za Gadafijem. Meni ni u dzep ni iz dzepa. Nema potrebe braniti Gadafija da bi se politika tih zemalja nazvala licemjernom. Ona je i mnogo vise nego licemjerna. Jednostavno, stvari treba nazvati pravim imenom. Ocito, to je nekim na forumu veliki problem pa ulaze u sve vrste relativiziranja.
ne znam zašto se pokušava toliko ocrniti politika Zapada, kada nijedna zemlja u vanjskoj politici nema, niti je ikada imala neke iskrene i filantropske ciljeve.
Pa ako nisu filantropski ciljevi u pitanju onda to treba jasno i precizno reci i nazvati pravim imenom - imperijalizam, otimacina resursa, bitka za profit, preko krvi do nafte i sl. Ne vidim u cemu je problem da se to bar na forumu nazove pravim imenom. Razumio bi da sjedis u predsjednistvu BiH, ili nekom drugom zvanicnom klincu, pa moras amerima titrati jaja zarad svog interesa. Ali nemati snage pa reci da je car gologuz - na forumu zemlje koju i oanako niko nista ne pita - to je jadno.
-
simpozijum delirijum
#2433 Re: LIBIJA
kada je sva ova frka u Arapskome proljecu tacnije revoluciji krenula iz Tunisa "Jasmin revolucija " pa na Tahrir trgu u Kairu
narod se izborio hrabro i dostojanstveno , srusio takodjer krvolocne diktatore bez NATO pomoci
( Mubarak je imao najjacu armiju poslije Izraela i S,Arabije , pa nije nastala klanica kao u Libiji )
cim su se "dusebriznici " sa zapada , ili tacnije krvozedni imperijalisti upetljali ? imamo krvoprolice i masakr i rat
a Bahrein ? a S. Arabija ?
niti da pisnu i pomognu narodu tamo kao niti Sirijcima koje gaze tenkovima, jebiga Sirijski rezim ima snaznu armiju i Iran iza sebe uz Hezbolah koji bi se rokao sa NATO bez pardona
NATO -vci su p..cke kukavicke pljackasi
narod se izborio hrabro i dostojanstveno , srusio takodjer krvolocne diktatore bez NATO pomoci
( Mubarak je imao najjacu armiju poslije Izraela i S,Arabije , pa nije nastala klanica kao u Libiji )
cim su se "dusebriznici " sa zapada , ili tacnije krvozedni imperijalisti upetljali ? imamo krvoprolice i masakr i rat
niti da pisnu i pomognu narodu tamo kao niti Sirijcima koje gaze tenkovima, jebiga Sirijski rezim ima snaznu armiju i Iran iza sebe uz Hezbolah koji bi se rokao sa NATO bez pardona
Last edited by simpozijum delirijum on 27/08/2011 22:04, edited 1 time in total.
-
VerticalHairFactor
#2434 Re: LIBIJA
Pa, dobro, forum je za razmjenu mišljenja. Gadafi, kako došao tako i otišao. I on je svrgnuo kralja Idrisa, koji za razliku od njega nije izazvao krvoproliće, odbacio zastavu pod kojom se borio slobodarski Omer Muhtar (na nekim novčanicama je njegov lik, dok je na ostalim Gadafi), čiji je unuk za svojim sinovima i porodicom protiv njega a na strani pobunjenika od prvog dana, privatizirao zemlju, napravio dilove sa strancima, uzimao svu lovu, ubijao vlastiti narod ako ga ne uzdiže na pijedestal nekakvog kumira i sl. U čemu je fol? Misli li neko da takvi odlaze na demokratskim izborima? To su recidivi postkolonijalizma - nemilosrdni tirani koji su uvijek u pravu, na nivou orijentalnih despota iz predbiblijske i biblijske ere, tipovi koji su anahroni do ludila i koji sve riješavaju masovnim ubijanjima. Nije mu bilo nego ovako da ode.
-
VerticalHairFactor
#2435 Re: LIBIJA
Nisi pratio, u Egiptu je vojska stala na stranu naroda. Glavnokomandujući izašao na tv i rekao od sutra pripadnici tajne policije, "baltadžija" (kabadahija na egipatskom narječju) i svih drugih Mubarekovih lojalista, ako pokušaju uzeti još jedan egipatski život naći će se ispred cijevi armije. Vrlo jednostavno. Libija nije imala regularnu armiju osim simbolično, samo Gadafijeve brigade pod komandom njegovih sinova, od pilota je najmanje bilo Libijaca, a žene u njegovoj gardi većinom nisu Libijke. Nema sličnosti.simpozijum delirijum wrote:kada je sva ova frka u Arapskome proljecu tacnije revoluciji krenula iz Tunisa "Jasmin revolucija " pa na Tahrir trgu u Kairu
- Warhead
#2436 Re: LIBIJA
Razlika izmedju Gadafijevih dilova i dilova koje je npr. D. Rumsfeld pravio dok je bio sekretar odbrane ne postoji. Inace, stvarno su mi interesantni ljudi koji misle da u SAD nema korupcije na najvisem nivou, raznih dilova i slicno. Ima itekako. Niti su oni sta bolji od Gadafija u tom pogledu niti gori.VerticalHairFactor wrote:Pa, dobro, forum je za razmjenu mišljenja. Gadafi, kako došao tako i otišao. I on je svrgnuo kralja Idrisa, koji za razliku od njega nije izazvao krvoproliće, odbacio zastavu pod kojom se borio slobodarski Omer Muhtar (na nekim novčanicama je njegov lik, dok je na ostalim Gadafi), čiji je unuk za svojim sinovima i porodicom protiv njega a na strani pobunjenika od prvog dana, privatizirao zemlju, napravio dilove sa strancima, uzimao svu lovu, ubijao vlastiti narod ako ga ne uzdiže na pijedestal nekakvog kumira i sl. U čemu je fol? Misli li neko da takvi odlaze na demokratskim izborima? To su recidivi postkolonijalizma - nemilosrdni tirani koji su uvijek u pravu, na nivou orijentalnih despota iz predbiblijske i biblijske ere, tipovi koji su anahroni do ludila i koji sve riješavaju masovnim ubijanjima. Nije mu bilo nego ovako da ode.
A i ovo tjera suze na smijeh - nemilosrdni tiranin koji je svojim podanicima obezbjedio da prakticno ne rade nista a imaju sve. Ako je to definicija tiranije molim Boga da nam podari jednog tiranina i da nas rijesi ove demokracije u kojoj sad bezbrizno zivimo.
- Warhead
#2437 Re: LIBIJA
Zato su pobunjenici od prvog dana imali oklopna vozila i mlazne bombardere. Cudni neki nenaoruzani civili u pm.VerticalHairFactor wrote:Vrlo jednostavno. Libija nije imala regularnu armiju osim simbolično, samo Gadafijeve brigade pod komandom njegovih sinova, od pilota je najmanje bilo Libijaca, a žene u njegovoj gardi većinom nisu Libijke. Nema sličnosti.
-
VerticalHairFactor
#2438 Re: LIBIJA
Warhead, nisi u pravu. Stanje koje je Gadafi napravio nije bilo održivo, i nije istina da su živjeli u blagostanju, prije će biti da im je bacao mrvice a da su živjeli u neizvjesnosti od njegovog sljedećeg hira. Bio sam dolje 3 godine, istina kao dječak, polovinom 80ih, tada se desio puč, raja se digla i sva poklana. Nakon toga je bilo sijaset pobuna, ali sve su završavale u krvi, o davanju poluga narodu ni traga. On je kupovao mir minornim donacijama, ako se tako mogu nazvati, kojim je smirivao narod, njih je malo, zato je i mogao od tog silnog bogatstva.
USA počiva na korupciji i interesnim skupinama, to makar svako zna. Kod njih je podmićivanje institucionalizirano kroz lobi. Ali, koliko god negativnosti imala USA, od kojih su neke katastrofalne, ja osobno ne bih volio živjeti u svijetu kojim dominiraju Kinezi ili čak i Rusi; na kraju krajeva Ameri su žestoko samokritični, imaju struje koje otvoreno kritiziraju njihove neo-naciste i desničare, a kod ovih drugih nema kritike, samo motika, zvanična politika ili metak.
USA počiva na korupciji i interesnim skupinama, to makar svako zna. Kod njih je podmićivanje institucionalizirano kroz lobi. Ali, koliko god negativnosti imala USA, od kojih su neke katastrofalne, ja osobno ne bih volio živjeti u svijetu kojim dominiraju Kinezi ili čak i Rusi; na kraju krajeva Ameri su žestoko samokritični, imaju struje koje otvoreno kritiziraju njihove neo-naciste i desničare, a kod ovih drugih nema kritike, samo motika, zvanična politika ili metak.
-
VerticalHairFactor
#2439 Re: LIBIJA
Neistina. Ja stvarno ne znam gdje si ti to sve upratio. Oni su imali ono što su uspjeli zarobiti u Bengaziju nakon što ih je tiranin počeo listom ubijati, nazvavši ih "pacovima" i zaprijetivši da će očistiti Libiju ulazeći u svaku kuću, mahalu i zavirujući pod svaki kamen, na kraju krajeva to je oružje njihove države, jer u normalnom svijetu vojska je u službi svog naroda, a ne odvaja narod poreze zato da bi svo oružje bilo u rukama lokalnog tiranina, to je nakaradno razmišljanje. Ne može vojska bombardovati svoje građane, opkoliti gradove (poput Misrate) i neselektivno ih raketirati i granatirati, to oružje kupljeno porezima tog istog naroda samo u glavi totalnih bolesnika treba ubijati taj isti narod. Narod ne želi "Brata velikog vođu pukovnika Gadafija". Da su željeli njega ne bi se bunili, i pružili bi otpor pobunjenicima u Tripoliju.Warhead wrote:Zato su pobunjenici od prvog dana imali oklopna vozila i mlazne bombardere. Cudni neki nenaoruzani civili u pm.VerticalHairFactor wrote:Vrlo jednostavno. Libija nije imala regularnu armiju osim simbolično, samo Gadafijeve brigade pod komandom njegovih sinova, od pilota je najmanje bilo Libijaca, a žene u njegovoj gardi većinom nisu Libijke. Nema sličnosti.
Drago mi je da su Libijci uspjeli sačuvati nešto od tog oružja, kao što će mi biti drago kad ga uhvate ili zveknu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2440 Re: LIBIJA
da te ne zapadne kakav radni logor u sibiru ili na nekom drugom pitomom mjestuSpejs wrote:.
... pa ako treba i kanale da kopam ako me zapadne.
- Warhead
#2441 Re: LIBIJA
Kako gdje sam upratio? Pa vec prvih dana, na samom pocetku sukoba, prikazivan je pad pobunjeničkog mlaznjaka iznad Bengazija. Internet vrvi slikama pobunjenika sa VBR-ovima, oklopnjacima, kojekakvim vozilima i sl. Sad ako je taj Gadafi bio tako zajeban diktator kako dozvoli uopste ovo da mu se desi?VerticalHairFactor wrote:Neistina. Ja stvarno ne znam gdje si ti to sve upratio.Warhead wrote:Zato su pobunjenici od prvog dana imali oklopna vozila i mlazne bombardere. Cudni neki nenaoruzani civili u pm.VerticalHairFactor wrote:Vrlo jednostavno. Libija nije imala regularnu armiju osim simbolično, samo Gadafijeve brigade pod komandom njegovih sinova, od pilota je najmanje bilo Libijaca, a žene u njegovoj gardi većinom nisu Libijke. Nema sličnosti.
- Spejs
#2442 Re: LIBIJA
Ovo nije u potpunosti tačno.simpozijum delirijum wrote:kada je sva ova frka u Arapskome proljecu tacnije revoluciji krenula iz Tunisa "Jasmin revolucija " pa na Tahrir trgu u Kairu
Vojni vrh Egipta se za vrijeme protesta nalazio u Pentagonu.
Vojska je između ostalog bila ta koja je svrgnula Mubaraka tako da sad tamo na vlasti imamo ništa drugo nego vojnu huntu i pitanje je vremena kada će se uhvatiti za vratove sa Izraelom i IDF-om.
- Spejs
#2443 Re: LIBIJA
A zašto ti je onda stari otišao u Gadafijev "zvjerinjak" ?VerticalHairFactor wrote:Warhead, nisi u pravu. Stanje koje je Gadafi napravio nije bilo održivo, i nije istina da su živjeli u blagostanju, prije će biti da im je bacao mrvice a da su živjeli u neizvjesnosti od njegovog sljedećeg hira. Bio sam dolje 3 godine, istina kao dječak, polovinom 80ih, tada se desio puč, raja se digla i sva poklana. Nakon toga je bilo sijaset pobuna, ali sve su završavale u krvi, o davanju poluga narodu ni traga. On je kupovao mir minornim donacijama, ako se tako mogu nazvati, kojim je smirivao narod, njih je malo, zato je i mogao od tog silnog bogatstva.
.
Nije li to malo previše kontradiktorno??
Kriza,rat,ubijanja,diktatura,neimaština... a tvoj stari tebe pod ruku i pravac pod Gadafijevu čizmu.
- Spejs
#2444 Re: LIBIJA
Sve prema zaslugama,takav je bio drug Staljin.japin_mutapi wrote:da te ne zapadne kakav radni logor u sibiru ili na nekom drugom pitomom mjestuSpejs wrote:.
Ako si inžinjer dobiješ projekat i od države pare i priliku. Zasereš li pravac u gulag na prevaspitanje ili krampu u ruke pa kopaj. Po meni sasvim pravedno.
- Spejs
#2445 Re: LIBIJA
Niko mi od ovih što podržavaju plaćenike,pučiste,al kaidu,CIA,IM5,vehabije,NATO... i ostale bjelosvjetske pacove koji ruše Gadafija nije dao logično objašnjenje za ovaj snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=ieqe4mj0 ... re=related
Ne ruši li ovo barem malčice neke vaše tvrdnje??
http://www.youtube.com/watch?v=ieqe4mj0 ... re=related
Ne ruši li ovo barem malčice neke vaše tvrdnje??
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#2446 Re: LIBIJA
anthraxQ wrote: Uvijek sam bio za Gadafija i biti ću, niti smatram da se većina naroda digla protiv njega. Iste ove stvari su Ameri radili po Gvatemali, Nikaragvi, Hondurasu...finansirali i pomagali pobunjenike.
video to potvrđuje.
- irvinx1
#2447 Re: LIBIJA
Spejs wrote:Sve prema zaslugama,takav je bio drug Staljin.japin_mutapi wrote:da te ne zapadne kakav radni logor u sibiru ili na nekom drugom pitomom mjestuSpejs wrote:.
Ako si inžinjer dobiješ projekat i od države pare i priliku. Zasereš li pravac u gulag na prevaspitanje ili krampu u ruke pa kopaj. Po meni sasvim pravedno.
Samo nastavi, tvoje izjave su vrh.
Cek da bacim kletvu "Da... da te staljin prevaspitava"
- mepac
#2448 Re: LIBIJA
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila sa-x foruma”
» mepac
» mepac
Last edited by Anonymous on 28/08/2011 01:05, edited 1 time in total.
Reason: .
Reason: .
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2449 Re: LIBIJA
Netacno.VerticalHairFactor wrote:Warhead, nisi u pravu. Stanje koje je Gadafi napravio nije bilo održivo, i nije istina da su živjeli u blagostanju, prije će biti da im je bacao mrvice a da su živjeli u neizvjesnosti od njegovog sljedećeg hira. Bio sam dolje 3 godine, istina kao dječak, polovinom 80ih, tada se desio puč, raja se digla i sva poklana. Nakon toga je bilo sijaset pobuna, ali sve su završavale u krvi, o davanju poluga narodu ni traga. On je kupovao mir minornim donacijama, ako se tako mogu nazvati, kojim je smirivao narod, njih je malo, zato je i mogao od tog silnog bogatstva.
Bio tamo sredinom osamdesetih (i za vrijeme Reganovog bombardovanja Libije) i nisam vidio nikakav narodni puc, osim ako ne mislis na onaj "veliki i dobro isplanirani" pokusaj atentata na Gadafija (CIA i cionisti planirali isti, procitaj o planu TROJAN) kada su se antentatori pokusali uvuci u njegovu palacu u kamionima-kontejnerima za smece ali su naisli na "vrucu" dobrodoslicu. Prezivjeli pohvatani, domaci suorganizatori pohvacani i povjesani na Zelenom trgu.
Pa i Tito bi im isto uradio.
Doduse, predsjednici demokratskih zemalja takve ugoste, popiju sa njima po koji sampanjac i izvinu im se za neuspjeh atentata.
-
udrch
#2450 Re: LIBIJA
Pustite Gadafija više, vrijeme je za nove snage, kakve? - vidjećemo..
Ova tema će zamrijeti nakon ovog zadnjeg banovanja..dugo je brate i izdržo
Ova tema će zamrijeti nakon ovog zadnjeg banovanja..dugo je brate i izdržo