Android OS
Moderator: Benq
-
BadBoy
#2426 Re: Android OS
Najbesmislenija mi je stvar na svijetu mi je biti fanboy nekog proizvoda ili tehnologije. Koristi ono što tebi najbolje odgovara u datom trenutku. Zašto se bespotrebno ograničavati i kleti ili u Apple (oni su najgori po ovom kultu) WP7 ili Android.
-
febo_acm
#2427 Re: Android OS
Imam i iOS i Android i volim obaL00d wrote:Ma ajd , svak' svog konja hvali ...
- skafiskafsnjak
#2428 Re: Android OS
SE Neo V je najbolji telefon, nema boljegAMD wrote:Imam i iOS i Android i volim obaL00d wrote:Ma ajd , svak' svog konja hvali ...
-
BadBoy
#2429 Re: Android OS
Najjači su mi oni kad počnu šuplju prosipati kako su najbolji oni stari telefoni 3310 ili Siemens C45
Nostalgija je čudo 
-
febo_acm
#2430 Re: Android OS
To me odma asocira na Symbian usere i jednog meni dragog lika na forumuBadBoy wrote:Najjači su mi oni kad počnu šuplju prosipati kako su najbolji oni stari telefoni 3310 ili Siemens C45Nostalgija je čudo
- Quaresma
#2431 Re: Android OS
to hoces reci da symbian u svoje vrijeme nije valjao? 
-
Chuckie
#2432 Re: Android OS
Ja znam šta pričam. Nisam fan ničega, fan sam samo dobroga. Patnje koje sam imao na I5700 i I9000 se ne mogu riječima opisati, iOS je drugi univerzum nakon Androida. WP7 je isto drugi svijet za android. Ali neću više na ovoj temi, ima fina tema za ovo.BadBoy wrote:Najbesmislenija mi je stvar na svijetu mi je biti fanboy nekog proizvoda ili tehnologije. Koristi ono što tebi najbolje odgovara u datom trenutku. Zašto se bespotrebno ograničavati i kleti ili u Apple (oni su najgori po ovom kultu) WP7 ili Android.
-
Enofazni števec
#2433 Re: Android OS
Hipster fotografisanje here we come http://mashable.com/2012/03/11/instagram-for-android/
-
BadBoy
#2434 Re: Android OS
Daj link živ bio pa da opletemoChuckie wrote:Ja znam šta pričam. Nisam fan ničega, fan sam samo dobroga. Patnje koje sam imao na I5700 i I9000 se ne mogu riječima opisati, iOS je drugi univerzum nakon Androida. WP7 je isto drugi svijet za android. Ali neću više na ovoj temi, ima fina tema za ovo.BadBoy wrote:Najbesmislenija mi je stvar na svijetu mi je biti fanboy nekog proizvoda ili tehnologije. Koristi ono što tebi najbolje odgovara u datom trenutku. Zašto se bespotrebno ograničavati i kleti ili u Apple (oni su najgori po ovom kultu) WP7 ili Android.
-
febo_acm
#2435 Re: Android OS
Quaresma wrote:to hoces reci da symbian u svoje vrijeme nije valjao?
Ja to nisam nikad rekao, Symbian je bio revolucija u svoje vrijeme.
- Dupli_skalp
#2436 Re: Android OS
misliš windows phone, a ne mobile?vukojebina wrote:danas dobih nokiu lumia 710 sa windows mobile, i tak sam danas vidio koliko je android los...
ne znam, meni je ružan dizajn interfejsa kod WP. sve neko skrolanje, kocke kao ikone i widgeti.
ne sviđa mi se. barem zasad
- idealnolosa
#2437 Re: Android OS
Za sms sam postavila,ali nema za alarm.rashtiman wrote:[
Odes u foder Music napravi novi foleder Notifications i u njega stavi te pjesme koje hoces da koristis za zvono alarma i poruke
- holowey
#2438 Re: Android OS
na sgs2, android 2.3.4, prilikom kreiranja alarma, znaci podesavanja kada da zvoni, postoji opcija "alarm tone" gdje klikom na istu biras da li da ides u sounds (gdje su ti spasene melodije za zvono telefona" ili neku drugu proizvoljnu destinaciju u memoriji telefona ili memorijske kartice... pretpostavljam da je slicno i kod tebe jer (stock) xperia neo koristi android 2.3.4idealnolosa wrote:Za sms sam postavila,ali nema za alarm.rashtiman wrote:[
Odes u foder Music napravi novi foleder Notifications i u njega stavi te pjesme koje hoces da koristis za zvono alarma i poruke
- Quaresma
#2439 Re: Android OS
i meni se to isto nesvidja, al donekle situaciju spasava to sto radi tecno, bez ikakvih problemaeyesburn wrote:misliš windows phone, a ne mobile?vukojebina wrote:danas dobih nokiu lumia 710 sa windows mobile, i tak sam danas vidio koliko je android los...![]()
ne znam, meni je ružan dizajn interfejsa kod WP. sve neko skrolanje, kocke kao ikone i widgeti.
ne sviđa mi se. barem zasad
- vukojebina
#2440 Re: Android OS
android je super zamisljen..ali lose odradjen..bar ono sto je kod mene bilo...kao prvo da naglasim da nisam neki balavac koji je nabacio hiljadu aplikacija, ono nesto sto mi treba svaki dan...aplikacija za ziro racun, za mobilnog operatera, za pregled programa, alarm (da da, alarm, jer androidov alarm, nekad zvoni nekad ne zvoni, ne mozes se pouzdat u njeg)...eh, ono sta je bilo nemoguce izdrzat je forced close..znaci udjem na browser, otvorim sa-x, citam vijest, i tap, ugasi se browser...i hajd ponovo trazi sta si cito, jer kad ponovo startas nece da prikaze sta si zadnje gledo, nego otvara tvoj home page...dalje..pisanje poruke je bilo nemoguce..pritisnem razmak, otkuca slovo t...pritisnem send, on otkuca dvojku...uzas zivi...onda u zadnje vrijeme malte ne nisam se mogo javit na telefon...kad me neko zove, ono moras prstom da povuces dole da se javis...jednostavno ne reaguje..moras cekat da taj neko prestane, pa onda da ti njega nazoves...BadBoy wrote:A šta je to tačno toliko loše?
to je ono najextremnije, i najcesce sta se desavala, a bilo je jos tona nekih sitnih gresaka i nedostataka...
eh da, kod mene je bio htc wildfire, a kod zene je htc legend, i 90% stvari je se i kod nje desavalo...cak ima jedna gora stvar, nekad joj treba po 10 minuta da otkljuca telefon..
bili smo stvarno nafurali se na htc i android, u pocetku bas extra nam se svidio..ali nakon evo 5-6 mjeseci, jednostavno ne mozes vise trpit...
-
BadBoy
#2441 Re: Android OS
Jesi li update-ao mobitel na zadnju verziju koja je bila dostupna? Jesi li pokušao sa custom ROM-ovima (mada priznam, da obični ljudi ne bi trebali da se okreću custom ROM-ovima da bi imali osnovnu funkcionalnost sistema)? I na kraju, jesi li nosio mobitel na servis? Moguće je da ste jednostavno imali aparate sa greškom, istina, teško oba da su faulty, ali dešava se. Sve ove probleme koje si naveo, ja nikada nisam imao ni na jednom mobitelu - bez obzira na operativni sistem.vukojebina wrote:android je super zamisljen..ali lose odradjen..bar ono sto je kod mene bilo...kao prvo da naglasim da nisam neki balavac koji je nabacio hiljadu aplikacija, ono nesto sto mi treba svaki dan...aplikacija za ziro racun, za mobilnog operatera, za pregled programa, alarm (da da, alarm, jer androidov alarm, nekad zvoni nekad ne zvoni, ne mozes se pouzdat u njeg)...eh, ono sta je bilo nemoguce izdrzat je forced close..znaci udjem na browser, otvorim sa-x, citam vijest, i tap, ugasi se browser...i hajd ponovo trazi sta si cito, jer kad ponovo startas nece da prikaze sta si zadnje gledo, nego otvara tvoj home page...dalje..pisanje poruke je bilo nemoguce..pritisnem razmak, otkuca slovo t...pritisnem send, on otkuca dvojku...uzas zivi...onda u zadnje vrijeme malte ne nisam se mogo javit na telefon...kad me neko zove, ono moras prstom da povuces dole da se javis...jednostavno ne reaguje..moras cekat da taj neko prestane, pa onda da ti njega nazoves...BadBoy wrote:A šta je to tačno toliko loše?
to je ono najextremnije, i najcesce sta se desavala, a bilo je jos tona nekih sitnih gresaka i nedostataka...
eh da, kod mene je bio htc wildfire, a kod zene je htc legend, i 90% stvari je se i kod nje desavalo...cak ima jedna gora stvar, nekad joj treba po 10 minuta da otkljuca telefon..
bili smo stvarno nafurali se na htc i android, u pocetku bas extra nam se svidio..ali nakon evo 5-6 mjeseci, jednostavno ne mozes vise trpit...
- vukojebina
#2442 Re: Android OS
da, update sam odradio na oba telefona...i zadnje su verzije os-a na njima..sa costum rom-ovima vjeruj nit imam vremena a ni volje da se zajebavam..istina, bio mi je jednom puko film i konto sam ga odnijet nekome i platit da odradi te costum rom, ali citajuci forume, ljudi se ni sa njima nisu bas usrecivali...ono, na pocetku to je to, a kasnije skontas da je to u sustini isto sranje...
naravno da sam nosio na servis, jer su oba pod garancijom (da napomenem da su razliciti operateri) i radnik A1 mreze me je odma pito da li iskljucujem telefon??? molim, reko mozete li pojasnit..kaze, pa bilo bi pozeljno da "bar" jednom dnevno iskljucim telefon, izvadim bateriju i ponovo ga upalim..na to sam se samo nasjmijao..al ono bas...i da, onda mi je ponudio da mu ostavim telefon, pa ce to oni poslat negdje da se to reinstalira, sto ce trajat par sedmica...nisam ga ostavio jer tad u trenutku sam imo bitnih stvari na njemu, brojevi, slike, sta ja znam, a on je reko da ce sve bit izbrisano...i iskreno posle nisam imo volje da to prebacujem negdje drugo..blabla...uglavnom sad imam ovu nokiu, i vjeruj zaljubljen sam u funkionalnost i cinjenicu da sve "funkcionise"...zena se zalijepila za iphone (jebo li je iphone
) tak da kad i nju rijesim, e onda cu odnijet oba telefona pa nek ih jebu, popravljaju...i onda idu na prodaju, ili cu poklonit kome...
naravno da sam nosio na servis, jer su oba pod garancijom (da napomenem da su razliciti operateri) i radnik A1 mreze me je odma pito da li iskljucujem telefon??? molim, reko mozete li pojasnit..kaze, pa bilo bi pozeljno da "bar" jednom dnevno iskljucim telefon, izvadim bateriju i ponovo ga upalim..na to sam se samo nasjmijao..al ono bas...i da, onda mi je ponudio da mu ostavim telefon, pa ce to oni poslat negdje da se to reinstalira, sto ce trajat par sedmica...nisam ga ostavio jer tad u trenutku sam imo bitnih stvari na njemu, brojevi, slike, sta ja znam, a on je reko da ce sve bit izbrisano...i iskreno posle nisam imo volje da to prebacujem negdje drugo..blabla...uglavnom sad imam ovu nokiu, i vjeruj zaljubljen sam u funkionalnost i cinjenicu da sve "funkcionise"...zena se zalijepila za iphone (jebo li je iphone
-
BadBoy
#2443 Re: Android OS
Čudno i stvarno mi je žao što si imao loše iskustvo. Vjeruj mi da evo meni telefon je već upaljen 23 dana i baš nikakvih problema nemam (sad će se početi pojavljivati k'o da gledam čim se hvalim
). Sve to na Gingerbreadu 2.3.4. Hajde, nek si se barem usrećio sa tim novim, da te dugo služi 
-
Chuckie
#2444 Android OS
@Vukojebina, Ista iskustva sam ja imao sa dva Samsunga I5700 i I9000 jednostavno Android je neopzimiziran OS toliko da cesto postane neupotrebljiv. Dakle nije sigurno do telefona vec je Android jedno veliko smece, koje se u jednom danu koristenja toliko fragmentira da sve stuca. Cuj treba jednom dnevno bateriju vaditi haha. Sta bi bilo da se baterija ne vadi kao i na iPhoneu, lol, koji bi to cirkuz bio. Kada sam ja te probleme govorio svi su se smijali. iOS je drugi univerzum nakon androida.
Sent via iPhone / ttalk
Sent via iPhone / ttalk
-
BadBoy
#2445 Re: Android OS
Chuckie ne možeš na osnovu anekdotalnih dokaza suditi o cjelokupnom sistemu. Evo ja nemam nikakvih problema apsolutno i šta ćemo sada? A isto tako imam jarana sa Iphonom četvorkom koji se ubija da nabavi Galaxy dvicu jer ima sličnih problema.
-
ArmaniMO
#2446 Re: Android OS
Da li neko moze da mi pomogne sa .apk file za BH Telecom "Moja TV"?
Moze se skinuti ovdje, ali na mom marketu nije moguce, jer uredjaj je registrovan u drugoj zemlji nego BH.
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html
Hvala unaprijed! Pokusavam nekako da osposobim mogucnost gledanja ovih kanala u inostranstvu
Moze se skinuti ovdje, ali na mom marketu nije moguce, jer uredjaj je registrovan u drugoj zemlji nego BH.
Hvala unaprijed! Pokusavam nekako da osposobim mogucnost gledanja ovih kanala u inostranstvu
-
Chuckie
#2447 Android OS
@BadBoy
Kakvih problema jaran ima na iPhoneu? Stucanja i stekanja? Jos se nije rodio takav vjeruj. Uostalom ako je nesto lagano nabavit u nas to je SGS2 ima ih na pasja preskakala, bujrum nek trkne do telekoma ili bilo kojeg shopa pune su ih radnje. Nije se pretrgo sigurno da ne moze naci taj telefon.
Sent via iPhone / ttalk
Kakvih problema jaran ima na iPhoneu? Stucanja i stekanja? Jos se nije rodio takav vjeruj. Uostalom ako je nesto lagano nabavit u nas to je SGS2 ima ih na pasja preskakala, bujrum nek trkne do telekoma ili bilo kojeg shopa pune su ih radnje. Nije se pretrgo sigurno da ne moze naci taj telefon.
Sent via iPhone / ttalk
-
Chuckie
#2448 Android OS
Mojatv i web servis je samo dostupan korisnicima bh telekoma u zemlji.ArmaniMO wrote:Da li neko moze da mi pomogne sa .apk file za BH Telecom "Moja TV"?
Sent via iPhone / ttalk
-
BadBoy
-
BadBoy
#2450 Re: Android OS
DA! Nija nisam vjerovao dok nisam uzeo telefon i počeo scrollati kroz meni. Animacija uopšte nije bila glatka, ono što kažu englezi "jerky". I mislim da je uzeo sada dvicu, ali u tom periodu ih je baš nešto nestašica bila. AMOLED ekrane nije lagano nabaviti.BadBoy wrote:Chuckie wrote:@BadBoy
Sent via iPhone / ttalk
Poenta svega ovoga nije da pljujem po iOS-u ili iphonu, već samo hoću da ti kažem da navođenje pojedinačnih slučajeva ne vodi ničemu.