Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

pustopoljina

#2426 Re: Sarajevska zicara?

Post by pustopoljina »

So What! wrote:Image
i mi gostoljubiv narod?!
u slucaju kad je domacin glup i nije mislio na sve, onda se kaze:"bujrum, kuca casti!"
pasce im kruna sa glave za 40 djece, a ta ce skola otici nazad i sve ce skole otpisati u buducnosti voznju zicarom zbog komplikovanosti.
to nisu pare, to je glupost...nema boljeg marketinga od usmenog.
ako su vec neki tamo prvi dan vozali dzaba, vratiti djecu je kiks bilo koga ko tamo vodi poslove.
Taj meni ne bi sutra trebao doci na posao.
dozadnjekapi

#2427 Re: Sarajevska zicara?

Post by dozadnjekapi »

10EUR sinovac ... ako imas plati ako nemas gubi se odavde !!!!
Hajvan

#2428 Re: Sarajevska zicara?

Post by Hajvan »

Turisti iz Onogosta… buuuhahahahahahahahah
pustopoljina

#2429 Re: Sarajevska zicara?

Post by pustopoljina »

dozadnjekapi wrote:10EUR sinovac ... ako imas plati ako nemas gubi se odavde !!!!
gdje to dijete i to skolski izlet, znaci grupa, placa 10 eur po glavi?
pa nije diznilend.
_Reds_

#2430 Re: Sarajevska zicara?

Post by _Reds_ »

dozadnjekapi wrote:ja la mogu na brusu kupit krmetine pa unjet u gondolu, ko če to kontrolisat?
Vidis kako krmetina ide u Sunnylandu, a on je u RS-u.
dozadnjekapi

#2431 Re: Sarajevska zicara?

Post by dozadnjekapi »

pustopoljina wrote:
dozadnjekapi wrote:10EUR sinovac ... ako imas plati ako nemas gubi se odavde !!!!
gdje to dijete i to skolski izlet, znaci grupa, placa 10 eur po glavi?
pa nije diznilend.
Cijena za turiste 10EUR, u čemu je problem?
bersK

#2432 Re: Sarajevska zicara?

Post by bersK »

Pokazali smo kako znamo s turizmom. Donedavno ljubili dupe Arapima jer puno potroše, a pljuvali europljane s torbama na leđima što ne ostave ni trećinu arapskog novca. Toliko o nama i priči da smo prema svima jednako gostoljbuivi. Očit primjer su i ova djeca sa slike.

Nije ni kako treba se ni razradila, a već smo pokazali svoju nevjerovavatnu i bezrezervnu govnjivost.
Naslovnica

#2433 Re: Sarajevska zicara?

Post by Naslovnica »

pustopoljina wrote:
i mi gostoljubiv narod?!
u slucaju kad je domacin glup i nije mislio na sve, onda se kaze:"bujrum, kuca casti!"
pasce im kruna sa glave za 40 djece, a ta ce skola otici nazad i sve ce skole otpisati u buducnosti voznju zicarom zbog komplikovanosti.
to nisu pare, to je glupost...nema boljeg marketinga od usmenog.
ako su vec neki tamo prvi dan vozali dzaba, vratiti djecu je kiks bilo koga ko tamo vodi poslove.
Taj meni ne bi sutra trebao doci na posao.
Pa zar nema neka opcija za grupe!??!
Hajvan

#2434 Re: Sarajevska zicara?

Post by Hajvan »

deder, malo pogledajte npr. na AiRBnB, LonelyPlanet, Tripadvisor ocjene, da vidite sto je gostoprimstvo

vase licne, pausalne i rekla kazala (pro)ocjene su irelevantne...
Banksy

#2435 Re: Sarajevska zicara?

Post by Banksy »

bersK wrote:
Donedavno ljubili dupe Arapima jer puno potroše, a pljuvali europljane s torbama na leđima što ne ostave ni trećinu arapskog novca. Toliko o nama i priči da smo prema svima jednako gostoljbuivi. Očit primjer su i ova djeca sa slike.
Nije ni kako treba se ni razradila, a već smo pokazali svoju nevjerovavatnu i bezrezervnu govnjivost.
rade aparati...
ratomir

#2436 Re: Sarajevska zicara?

Post by ratomir »

Logovan wrote:
ratomir wrote:samo sam uletio jer vidjeh temu na forumu Sarajevska zicara.i vidim da je bila anketa i tu vidimo da su klixovci (inace pozitivci :? ) izglasali da se zicara nikad nece napravit,pa sad se ja pitam jel vas stid sto ste toliko zli i negativni sad kad je zicara napravljena???
i onda kao nesto ocekujete da ide na bolje,a u startu narod sav bez obzira na vjeru i naciju trazi neke negativnosti,neku zlobu potpaljuje.
Hajde ratomire ne lupaj.

Hvala.
nema na cemu

jer ne lupetam :P
ratomir

#2437 Re: Sarajevska zicara?

Post by ratomir »

ratomir wrote:
Logovan wrote:
ratomir wrote:samo sam uletio jer vidjeh temu na forumu Sarajevska zicara.i vidim da je bila anketa i tu vidimo da su klixovci (inace pozitivci :? ) izglasali da se zicara nikad nece napravit,pa sad se ja pitam jel vas stid sto ste toliko zli i negativni sad kad je zicara napravljena???
i onda kao nesto ocekujete da ide na bolje,a u startu narod sav bez obzira na vjeru i naciju trazi neke negativnosti,neku zlobu potpaljuje.
Hajde ratomire ne lupaj.

Hvala.
ti si jedan od ovih jadnika,jel de?? sto u svemu vidi negativnos,et koliki si covjek pokazao si sa svojim komentarom,zapalo ti za oko aa,nista argumetni nista potvrde,nego samo "ne lupetaj" i ti si kao gospodin neki sad,nonsalantan,otresit.
ne lupetaj ti i izgasi internet nisi normalan.
Hajvan

#2438 Re: Sarajevska zicara?

Post by Hajvan »

ratomir wrote:
ti si jedan od ovih jadnika,jel de?? sto u svemu vidi negativnos,et koliki si covjek pokazao si sa svojim komentarom,zapalo ti za oko aa,nista argumetni nista potvrde,nego samo "ne lupetaj" i ti si kao gospodin neki sad,nonsalantan,otresit.

nemoj ba tako!!
oni to za dobrobit grada i za sveopce dobro kritikuju… :mrgreen:
ratomir

#2439 Re: Sarajevska zicara?

Post by ratomir »

Hajvan wrote:
ratomir wrote:

nemoj ba tako!!
ma jah,jasta radi,to je to,ma nego i ja budala se prijavih na ovaj klix forum pa et da sta napisem,al nikako da se uvalim u raju,valjda nisam dovoljno pismen,nemam pojam,pametan,valjda nemmam pravo na svoje misljenje.garant ne mogu logicki nesto da zakljucim na osnovu vidjenog,a u ovom slucaju je to bila anketa oko ove zicare.
Naslovnica

#2440 Re: Sarajevska zicara?

Post by Naslovnica »

Hajvan wrote:
ratomir wrote:

nemoj ba tako!!
Tema je pokrenuta prije 8 godina. Stvari tada nisu izgledale nimalo pozitivno.
Hirošima se digla iz pepela za 8 godina.
Offermann je povukao svoju donaciju zbog nesposobnosti Grada Sarajeva da ispuni svoje obaveze.
Da se bagra nije uspjela dohavizati i skontati da neće dobiti marke dok se ne uozbilje i dok ne ispune svoje obavezne transparentno i po zakonu, žičara bi i dalje živjela samo u našim uspomenama. Išli su i molili čovjeka da se vrati.
Naravno da će većina biti pesimistična kada je u pitanju lokalna vlast, Kanton, Grad.
vjeverica.nada

#2441 Re: Sarajevska zicara?

Post by vjeverica.nada »

Mi smo išli u subotu prijepodne. Nije bila strašna gužva oko 11:00. Čekali smo u redu 15ak minuta. Kad smo se vraćali iza 14:00 bili su mnogo duži redovi ljudi koji su čekali. Vožnja je ugodna, bešumna, gondole su ugodne, naravno još uvijek čiste.
Pri povratku su nas iznervirali ljudi koji uopšte nisu izašli iz gondole nego su samo napravili krug - ne zbog te činjenice nego zato što je među njima bila neka kokoška koja nije prestajala jako bučno zvocati tokom cijele vožnje. Sve vrijeme je zvonila o svojim putovanjima u Dubai a dječaku koji je bio jako nemiran je stalno sugerisala "de skoči". Meni nije jasno koliko poremećen trebaš biti da ti pada na pamet da u gondoli koja klizi niz žičaru podstičeš dijete da skače. Malac je skakao a ponosni roditelji su bili zadovoljni jer su pronašli rješenje kako da ga zabave.
mousstapha

#2442 Re: Sarajevska zicara?

Post by mousstapha »

Trebali ste i vi pocet skakat :D
SmokingMan

#2443 Re: Sarajevska zicara?

Post by SmokingMan »

Jeste li sreli nekoga da mezi u onim gondolama?
ratomir

#2444 Re: Sarajevska zicara?

Post by ratomir »

Offermann je povukao svoju donaciju zbog nesposobnosti Grada Sarajeva da ispuni svoje obaveze.
Da se bagra nije uspjela dohavizati i skontati da neće dobiti marke dok se ne uozbilje i dok ne ispune svoje obavezne transparentno i po zakonu, žičara bi i dalje živjela samo u našim uspomenama. Išli su i molili čovjeka da se vrati.
Naravno da će većina biti pesimistična kada je u pitanju lokalna vlast, Kanton, Grad.[/quote]

dobar komentar,
samo sto su previse pesimisticni ljud kod nas,ipak najvise glasova je dobio ponudjeni odgovor nikad,znaci ni u naj pozitivnijim mislima nisu vjerovali da ce se napraviti,a po meni je problem,osim lopovske i nespobne vlasti,upravo taj faktor obicnog svijeta koji nista ne cini da se popravi stanje nego kritikuje i serre po internet forumima i siri zablude o buducim dogadjajima jednostavno previse negativnosti je oko svega.
Evo zicara je napravljena i radi,funkcionise ali opet citam komentare negativnog karaktera vezano za tu zicaru.et ako bi mi taj fenomen objasnio.
ovo gore svaka cast,sve na mjestu
Hajvan

#2445 Re: Sarajevska zicara?

Post by Hajvan »

Naslovnica wrote:
Hajvan wrote:
ratomir wrote:

nemoj ba tako!!
Naravno da će većina biti pesimistična kada je u pitanju lokalna vlast, Kanton, Grad.
Hajvan wrote:a glasao sam NIKAD, kad je tema otvorena...

Govno izjeo :lol:
OK, no sega mi ovo negativno ludilo nakon sto je otvorena…
ko’ sto napisah:
Hajvan wrote:
Edin H.

#2446 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

mousstapha wrote:Trebali ste i vi pocet skakat :D

"Ko ne skace mrzi Bosnu hej, hej, hej!" :D
bumerangss

#2447 Re: Sarajevska zicara?

Post by bumerangss »

Nek idu u Dubrovnik pa nek plate 20 EURA ako im je puno 10 u Sarajevu :-)

Podržavam više cijene strancima jer i nas deru rvati kad odemo na Jadran :D
Edin H.

#2448 Re: Sarajevska zicara?

Post by Edin H. »

bumerangss wrote:
Podržavam više cijene strancima jer i nas deru rvati kad odemo na Jadran :D
Gdje te konkretno deru Hrvati vise u odnosu na domace, ili u ovom slucaju Crnogorci?
karanana

#2449 Re: Sarajevska zicara?

Post by karanana »

da, i ja sam glaso za nikad. i smatram se da sam blizi tacnom odgovoru nego neko ko je odgovorio 2011 ili cak nekom ko je rekao 2015.
za zicaru treba 8-10 godina, za autoput 50, za transferzalu 20....pa ratomire, nemam ja godina na bacanje. tebi ako je svejedno hoce li se nesto zavrsiti za 4 ili 15 godina, onda si dobar.
Logovan

#2450 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

karanana wrote:da, i ja sam glaso za nikad. i smatram se da sam blizi tacnom odgovoru nego neko ko je odgovorio 2011 ili cak nekom ko je rekao 2015.
za zicaru treba 8-10 godina, za autoput 50, za transferzalu 20....pa ratomire, nemam ja godina na bacanje. tebi ako je svejedno hoce li se nesto zavrsiti za 4 ili 15 godina, onda si dobar.
Joj tebe, ti ratomiru ozbiljno odgovaraš. :D :D
Post Reply