IRAN

Post Reply
Ljepoje

#2426 Re: IRAN

Post by Ljepoje »

Mahmoud "Sabourjian" Ahmadinejad je u dobrim odnosima sa pravoslavnim (orthodox) židovima :D :D

Image
Image
Image
Image
nikad_vise

#2427 Re: IRAN

Post by nikad_vise »

Mahmoud "Sabourjian" Ahmadinejad gigant :dance: :dance: :dance:
vec 30 godina kokosari smisljaju nacin kako da uzdrmaju iran al bezuspjesno..perzija kad je harala svijetom amerika nije bila planirana ni u embriju i oni bi sad kao nekog ucili civilizaciji :lol:
jefferson

#2428 Re: IRAN

Post by jefferson »

fidoremilienko wrote:
jefferson wrote: Ma ja sta ce im cemerika i evropa. Valjda ljubomorni na ono blagostanje tamo :lol:
Prije bih rekao da je obrnuto :D
:shock:
hmm, gdje su ti silni imigranti koji odlaze u Iran da zive i traze slobodu protiv ugnjetavanja?
zonbirile

#2429 Re: IRAN

Post by zonbirile »

treba učiti od Irana,naprimjer ugovoreni brak.Ugovoriš brak na 3 mjeseca i dereš maximalno,naravno platiš familiji i odeš po isteku ugovora :D
severin

#2430 Re: IRAN

Post by severin »

"Ukoliko zaista želimo da napravimo bombu, ne bojimo se nikoga", rekao je Ahmadinejad prenosi iranska državna televizijska stanica.

ja ahme on bas krenuo americkim stopama... :lol:
Ljepoje

#2431 Re: IRAN

Post by Ljepoje »

zonbirile wrote:treba učiti od Irana,naprimjer ugovoreni brak.Ugovoriš brak na 3 mjeseca i dereš maximalno,naravno platiš familiji i odeš po isteku ugovora :D

Jedan način da "popravimo" natalitet. Da li ste za prijavu ?? :D :D
jefferson

#2432 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:"Ukoliko zaista želimo da napravimo bombu, ne bojimo se nikoga", rekao je Ahmadinejad prenosi iranska državna televizijska stanica.

A sto en ruskim recmo?
severin

#2433 Re: IRAN

Post by severin »

jefferson wrote:
severin wrote:"Ukoliko zaista želimo da napravimo bombu, ne bojimo se nikoga", rekao je Ahmadinejad prenosi iranska državna televizijska stanica.

A sto en ruskim recmo?
vajda sto rusi ne zapocinju ratove ...dovoljno je ono sto imaju i ne otimaju...
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2434 Re: IRAN

Post by anthraxQ »

bombica po bombica i 101 bombica... :mrgreen:
jefferson

#2435 Re: IRAN

Post by jefferson »

severin wrote:
jefferson wrote:

A sto en ruskim recmo?
vajda sto rusi ne zapocinju ratove ...dovoljno je ono sto imaju i ne otimaju...
hahahahahahah :lol: :lol: :lol:
Jesil ikad razmisljao da citas nesto drugo osim Wikipedie i sl?
severin

#2436 Re: IRAN

Post by severin »

A sto en ruskim recmo?[/quote]

vajda sto rusi ne zapocinju ratove ...dovoljno je ono sto imaju i ne otimaju...[/quote]
hahahahahahah :lol: :lol: :lol:
Jesil ikad razmisljao da citas nesto drugo osim Wikipedie i sl?[/quote]

usa x 1000000000000000 = ruski staz :lol:
irvinx1

#2437 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

Da uz ovaj Iran ne stoje Rusi i Kinezi, davno bi on bio jos jedna americka kolonija...

A i previse se kurce Iranci, ta necivilizirana jazbina... :D
psydelija

#2438 Re: IRAN

Post by psydelija »

zonbirile wrote:treba učiti od Irana,naprimjer ugovoreni brak.Ugovoriš brak na 3 mjeseca i dereš maximalno,naravno platiš familiji i odeš po isteku ugovora :D
bolje "drati" 3 meseca pod ugovorom, nego li po javnim kucama belosvetske raveku bez ugovora!
bolje imati 40 legalnih zena, nego li jednu zenu i 100 kurvi... itd.
ps. shvatices ti ovo i bez dodatnih detalja. :D
severin

#2439 Re: IRAN

Post by severin »

irvinx1 wrote:Da uz ovaj Iran ne stoje Rusi i Kinezi, davno bi on bio jos jedna americka kolonija...

A i previse se kurce Iranci, ta necivilizirana jazbina... :D
a sto li stoje iza njih ako ne valjaju..

iran medju naj starijim narodom na planeti sine kad nas nije bilo ni na mapi ni pola svjeta iran je uzgajao...
simpozijum delirijum

#2440 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

ja opet napominjem , nisam licemjer i vjerujem u prvi amandman USA ustava o slobodnome govoru ( koji nestaje rapidno kao i ostale slobode u imperiji na koljenima )
i da
volim USA zbog ljudi a ne zbog politike , i ne misle svi USA gradjani isto ! daleko od toga i ovdje se bunt poput Barcelone, Pariza ili Atine i mirni protesti pocinju desavati ( i za sada mirni sa obzirom koliko su civili naoruzani ) , protesti u teskoj ekonomskoj situaciji
Barak Obama je juce naredio povlacenje dijela trupa iz Afganistana uz zestoko protivljenje krvolocnih manijaka iz Pentagona i korporacijskih mafijasa
napokon Obama ! imas muda i bilo je vrijeme , rat je izgubljen , pobrini se za USA
sa ciljem da se posrnula ekonomija i opcenito USA digne na noge a ne da kupujem jebenu robu "Made in China "
nadjem sebi super cipele platim dobru lovu , i sta se desi ?
raspadnu se nakon mjesec dana ! isto tako slusalice za moj PC ( srednja cijena , nebi trebalo biti lose , opet ; "Made in China ", i pukao' mi sarafciger na poslu na najobicnijem sarafu , i opet ? pogadjate ? Kina !)
'Made In China "
jel zivim u Kini ili u Usa ? :lol
oko 298 USA vojnih baza samo u Njemackoj , oko 1400 sirom planete !!..140 milijardi dolara samo za vojne baze sirom planete i lokalni ljudi te mrze , od Okinave u Japanu do Guama u Pacifiku , do Ramsteina u Njemackoj
zele USA uniforme vani !
evo i statistika kako samo na primjeru Njemaca je Americki rejting pao , .. ajmo' kuci i svoj poso .. Amerikanci zatvaraj vojne baze ne izigravaj jalijasa , da vas ne bi silom tjerali ne mozete protiv cijela svijeta , niti Irak i Afganistan ne mozete u red dovesti , amateri ( tako je i Hitler , Napoleon Staljin ili Dzingis Kan mislio i Itd ..)
link'
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=25374
Obama je napokon svhatio ( hoce li prezivjeti tu svoju odluku da skrese krila Pentagonu ? to je drugo pitanje )
simpozijum delirijum

#2441 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

HAVANA wrote:
uz svo duzno postovanje :D
sluzio sam JNA tamo neke 1988, u SFRJ i ovo je ono sto su ucili kao: "propagadni rat "
vi nemate pojma kako vam peru mozak !
jednostavno pitanje !??
pokazi mi video ili fotografije zrtava revolucije iz Faludze USA slobode ( Irak , demokracija i sloboda ) Afganistan i Pakistan ( oko 20 000 mrtvih "terorista , u stvari civila samo u jednoj borbi ! jer ? oni su kukavice ne mogu se boriti prsa u prsa ) od strane USA armije i i Evropskih Armija sa vojnicima , mala penisa protiv ljudi, koji zele slobodu
gubim zivce moderatori ce me zabraniti jer ne zelim da psujem

kada cujete krstareci projektil ? ili zvuk ,sumnjiv da budem poeta ! to je granata pokrijte svoje dijete i molite se bogu kojem znate, jer ? 1500 kila exploziva , navodjeno , protiv civila jeste herjostvo
zonbirile

#2442 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:
bolje "drati" 3 meseca pod ugovorom, nego li po javnim kucama belosvetske raveku bez ugovora!
bolje imati 40 legalnih zena, nego li jednu zenu i 100 kurvi... itd.
ps. shvatices ti ovo i bez dodatnih detalja. :D
-----------------------------
kao i uvijek pretjeruješ,samo ne kontam kako može biti 4 legalne žene.JEDNA je legalna,a inoče su nelegalne bar u Bosni.Dobro ti je i ono borba prsa u prsa,pa P.Anderson stoji iza svojih prsa :lol:
irvinx1

#2443 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

severin wrote: a sto li stoje iza njih ako ne valjaju..

iran medju naj starijim narodom na planeti sine kad nas nije bilo ni na mapi ni pola svjeta iran je uzgajao...
Geopoliticki interesi 8-) A ako su mi Rusi i Kinezi neko mjerilo valjanosti, bas kao i Ameri i Iranci... sve goli kurac.. naravno u politickom smislu, ne kao narod...
irvinx1

#2444 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

simpozijum delirijum wrote:ja opet napominjem , nisam licemjer i vjerujem u prvi amandman USA ustava o slobodnome govoru ( koji nestaje rapidno kao i ostale slobode u imperiji na koljenima )
i da
volim USA zbog ljudi a ne zbog politike , i ne misle svi USA gradjani isto ! daleko od toga i ovdje se bunt poput Barcelone, Pariza ili Atine i mirni protesti pocinju desavati ( i za sada mirni sa obzirom koliko su civili naoruzani ) , protesti u teskoj ekonomskoj situaciji
Barak Obama je juce naredio povlacenje dijela trupa iz Afganistana uz zestoko protivljenje krvolocnih manijaka iz Pentagona i korporacijskih mafijasa
napokon Obama ! imas muda i bilo je vrijeme , rat je izgubljen , pobrini se za USA
sa ciljem da se posrnula ekonomija i opcenito USA digne na noge a ne da kupujem jebenu robu "Made in China "
raspadnu se nakon mjesec dana ! isto tako slusalice za moj PC ( srednja cijena , nebi trebalo biti lose , opet ; "Made in China ", i pukao' mi sarafciger na poslu na najobicnijem sarafu , i opet ? pogadjate ? Kina !)
'Made In China "
oko 298 USA vojnih baza samo u Njemackoj , oko 1400 sirom planete !!..140 milijardi dolara samo za vojne baze sirom planete i lokalni ljudi te mrze , od Okinave u Japanu do Guama u Pacifiku , do Ramsteina u Njemackoj
zele USA uniforme vani !
evo i statistika kako samo na primjeru Njemaca je Americki rejting pao , .. ajmo' kuci i svoj poso .. Amerikanci zatvaraj vojne baze ne izigravaj jalijasa , da vas ne bi silom tjerali ne mozete protiv cijela svijeta , niti Irak i Afganistan ne mozete u red dovesti , amateri ( tako je i Hitler , Napoleon Staljin ili Dzingis Kan mislio i Itd ..)
link'
Obama je napokon svhatio ( hoce li prezivjeti tu svoju odluku da skrese krila Pentagonu ? to je drugo pitanje )
Obama nije nista shvatio, nit ce to povlacenje trupa iz Afganistana promijeniti vanjsku politiku SAD... Unutrasnju mozda i hoce, djelimicno... Osnovni interes Amera su resursi, tako je bilo i uvjek ce i biti... Do resursa se dolazi jakom vojnom masinerijom i jakim politickim aparatom. Ameri su i dalje vodeci u tome...
Bas me zanima gdje bi bila engleska i americka ekonomija da nije svih tih silnih ulaganja u vojsku i ratova...

Dylan je americko stanje opjevao jos 1983. , a u kapitalistickoj Americi nista se ne mijenja, a i nece...

Well, my shoes, they come from Singapore
My flashlight’s from Taiwan
My tablecloth’s from Malaysia
My belt buckle’s from the Amazon
You know, this shirt I wear comes from the Philippines
And the car I drive is a Chevrolet
It was put together down in Argentina
By a guy makin’ thirty cents a day

Well, it’s sundown on the union
And what’s made in the U.S.A.
Sure was a good idea
’Til greed got in the way

Well, this silk dress is from Hong Kong
And the pearls are from Japan
Well, the dog collar’s from India
And the flower pot’s from Pakistan
All the furniture, it says “Made in Brazil”
Where a woman, she slaved for sure
Bringin’ home thirty cents a day to a family of twelve
You know, that’s a lot of money to her

Sure was a good idea

Well, you know, lots of people complainin’ that there is no work
I say, “Why you say that for
When nothin’ you got is U.S.–made?”
They don’t make nothin’ here no more
You know, capitalism is above the law
It say, “It don’t count ’less it sells”
When it costs too much to build it at home
You just build it cheaper someplace else

Sure was a good idea

Well, the job that you used to have
They gave it to somebody down in El Salvador
The unions are big business, friend
And they’re goin’ out like a dinosaur
They used to grow food in Kansas
Now they want to grow it on the moon and eat it raw
I can see the day coming when even your home garden
Is gonna be against the law

Sure was a good idea

Democracy don’t rule the world
You’d better get that in your head
This world is ruled by violence
But I guess that’s better left unsaid
From Broadway to the Milky Way
That’s a lot of territory indeed
And a man’s gonna do what he has to do
When he’s got a hungry mouth to feed

Sure was a good idea
poznanik

#2445 Re: IRAN

Post by poznanik »

edit...

Parlamentarni izbori u Iranu zakazani su za 2. mart, 2012. god. i održavaju se svake 4. godine.

A predsjednički izbori? Sadašnji konzervativni predsjednik Ahmadinedžad izabran je u junu 2009. na izborima koji su izazvali kontraverze, i sumnje u nepravilnost i izbornu prevaru. U Iranu pravo na glas u izborima ima oko 37 mil. glasača.

Kako periodično se bira predsjednik Irana?
psydelija

#2446 Re: IRAN

Post by psydelija »

ajatolah ali kamnei optuzio ameriku za terorizam:
:thumbup:
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110625042

@poznanik,

4 godine traje mandat predsednika.
jefferson

#2447 Re: IRAN

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ja opet napominjem , nisam licemjer i vjerujem u prvi amandman USA ustava o slobodnome govoru ( koji nestaje rapidno kao i ostale slobode u imperiji na koljenima )
i da
'Made In China "
zele USA uniforme vani !
link'
sta si ti htio reci? :run:
zonbirile

#2448 Re: IRAN

Post by zonbirile »

čisti delirijum,kao i uvijek
severin

#2449 Re: IRAN

Post by severin »

zonbirile wrote:čisti delirijum,kao i uvijek
jest ,jest nemoj samo nikom reci da je USAi saveznici(demokrati) pobili vise od 20 000 civila dosad ...po arapskim zemljama ...dosli ljudi da ih oslobode a pobili vise ljudi nego njihovi rezimi... 8-)
fidoremilienko

#2450 Re: IRAN

Post by fidoremilienko »

jefferson wrote:
fidoremilienko wrote:
jefferson wrote: Ma ja sta ce im cemerika i evropa. Valjda ljubomorni na ono blagostanje tamo :lol:
Prije bih rekao da je obrnuto :D
:shock:
hmm, gdje su ti silni imigranti koji odlaze u Iran da zive i traze slobodu protiv ugnjetavanja?
Inače silni emigranti odu u evropu i usa i skontaju da ono što se servira na TV-u nije ni blizu realnosti :D
Post Reply