Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
palermo

#2426 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

tandmand wrote:
palermo wrote: Nije zar da prizivaš da počnemo djelovati vaninstitucionalnih okvira. Umjesto kroz državu ta pravimo privid institucija kao što je HNS.

Da zakoljemo kravu i onda od nje napravimo čimbur za dvoje ljudi taman za doručka.

Rekoh već jednom, koji konglomerat različitih ideja i stavova na ovom forumu ujedinjenih samo u stavovima spram Bakira.....
HNS nije uopšte privid bilo kakve vrste. Sve što se na HNS dogovori ide u institucije države. Sa kim se Bakir dogovara? Sa Zukićem, Selmanom, Sarajlićem ...
Pa HDZ se dogovara sa sa samim sobom. Ili ako hoćeš jasnije, Draganica se dogovara sa Draganicom, Čovke sa Čovketom.

Nije zar da tako nešto priželjkuješ. Zamjeraš Bakiru što nije kao Draganica..... :?
tandmand

#2427 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by tandmand »

palermo wrote: Pa HDZ se dogovara sa sa samim sobom. Ili ako hoćeš jasnije, Draganica se dogovara sa Draganicom, Čovke sa Čovketom.

Nije zar da tako nešto priželjkuješ. Zamjeraš Bakiru što nije kao Draganica..... :?
Ma ni govora. Ali očigledno fali organizacije. Kada dođe gusto, Bakir poziva neki "probosanski front". Šta je to, neki Undernet, Cloud, bez glave i repa. :-)
palermo

#2428 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

tandmand wrote:
Ma ni govora. Ali očigledno fali organizacije. Kada dođe gusto, Bakir poziva neki "probosanski front". Šta je to, neki Undernet, Cloud, bez glave i repa. :-)
Pa probosanski fornt bi trebao da bude skup onih koji dijele istu vrijednost spram države Bosne i Hercegovine. To je dakle prevashodno ideja koja okuplja, ne institucija niti organiazcija ( ovo ja, ne Bakir :D )

Al uzimati za uzor instituciju koju je HDZ osnovao zbog vlastitih interesa je, da se ne ljutiš, smiješno.

To ti je kao da Bakir kaže, mi imamo Vijeće bošnjačkih intekektualaca i mi čemo tamo raspravljati o našim planovima
sumirprimus

#2429 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sumirprimus »

domaciizdajnik!
i svi koji ga podrzavaju,...
Bosanski_kralj

#2430 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bosanski_kralj »

Zviće nas u crno. Zapravo već nas je zavio.

Sve sigurniji sam da je politika SDA na fonu stvaranja triju etnički čistih državica, od kojih će Bošnjacima pripasti trougao Zenica- Sarajevo-Tuzla.

Mi u Krajini što nas ostane poslije ovolike seobe na Zapad ćemo pripasti hrvatskoj komponenti.
sumirprimus

#2431 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sumirprimus »

Bosanski_kralj wrote:Zviće nas u crno. Zapravo već nas je zavio.

Sve sigurniji sam da je politika SDA na fonu stvaranja triju etnički čistih državica, od kojih će Bošnjacima pripasti trougao Zenica- Sarajevo-Tuzla.

Mi u Krajini što nas ostane poslije ovolike seobe na Zapad ćemo pripasti hrvatskoj komponenti.
jebiga treba i njima minderasima jasno rec.. podjela je rat...i prva krv je njihova...
drvo slobode se mora s vremenom zalit krvlju patriota i agresora, a oni pizde nek odluce gdje ce bit.
op-a selje belje nije ovo moje citajte s vremena na vrijema sta jebemu zivot!
Bosanski_kralj

#2432 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bosanski_kralj »

sumirprimus wrote:

jebiga treba i njima minderasima jasno rec.. podjela je rat...i prva krv je njihova...
drvo slobode se mora s vremenom zalit krvlju patriota i agresora, a oni pizde nek odluce gdje ce bit.
Bojim se da je pro-bosanska strana u ovoj situaciji nemoćna.
sumirprimus

#2433 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sumirprimus »

, za defetizam kopacete tunele! jasno? :lol: :ev
Bosanski_kralj

#2434 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bosanski_kralj »

Nisam ti ja baš neki radnik, radije pušku na leđa, nego lopatu u ruke. :mrgreen:
JThomas

#2435 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by JThomas »

šta vas briga svakako vas pola već ima putovnice :lol: :run:
Drvosjeca iz Dejcica

#2436 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tandmand wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neki dan komentarišem sa kolegom zadnja dešavanja, pita me zašto Bakir ne reaguje. Pa reko reaguje, u okvirima koje mu funkcija i zakon dopuštaju. Dodik samo čeka da bakir odreaguje mimo zakona i ustava da ovaj može krenuti u svoj krvavi pir. Bakir je u vrlo, vrlo, vrlo zajebanoj situaciji, ne smije povući niti jedan protu ustavan potez za razliku od Dodika, manevarski prostor mu je vrlo uzak zbog nadležnosti.
Mnogo stvari se može uraditi u skladu sa zakonom a vanistitucionalno. Šta je Hrvatski Narodni Sabor na čelu sa Božom Ljubičem i Čovićem?
Hrvatski narodni sabor (HNS) je krovna organizacija hrvatskih bosanskohercegovačkih političkih stranaka
U stvari parlament Herceg-Bosne registrovan kao NVO.

Ali tanki su u SDA da se sjete i odrade tako nekih stvari. Neka čekaju i čuče, molitvom protiv disolucije BiH ... :run:
Dakle predlažeš da se osnivanjem lovačkih udruženja i folklorno-plesnih grupa odgovori na te podvale. :roll:
Upravo se to i želi sa druge strane, da se izađe iz zakonskog i pravnog okvira kako bi se imao povod i legitimitet za sranje. Izetbegović koliko god bio nesposoban i korumpiran on ipak nije toliko glup.
Lord Vader

#2437 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Lord Vader »

sumirprimus wrote:

:thumbup:
Hadzi Lojo

#2438 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Hadzi Lojo »

_BataZiv_0809 wrote:Da je neko rokno Milosevica npr? :D
Bio bi pozitivni terorista koji je ubio srbofasistu!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2439 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by _BataZiv_0809 »

Hadzi Lojo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Da je neko rokno Milosevica npr? :D
Bio bi pozitivni terorista koji je ubio srbofasistu!
Tako je.
Hadzi Lojo

#2440 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Hadzi Lojo »

_BataZiv_0809 wrote:Jelde?
Nije nista pogrijesio, stranka te odavno prati!

Gavrilo je bio velikosrpski terorista i pripadnik prve teroristicke organizacije u Evropi proslog stoljeca koja se zvala Crna Ruka. Te foline mozete nekome drugome prosipati o zalaganju za slobodnu Bosnu, njihovo zalaganje bilo stvaranje Velike Srbije sto se i ocitovalo stvaranje Kraljevine Jugoslavije SHS, sa diktaturom istoga kralja i otimacinom svega vrijednoga sto su Bosnjaci imali. Bosna je prestala da postoji i pravno i politicki.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2441 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by _BataZiv_0809 »

Oguli jabuku.
Hadzi Lojo

#2442 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Hadzi Lojo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neki dan komentarišem sa kolegom zadnja dešavanja, pita me zašto Bakir ne reaguje. Pa reko reaguje, u okvirima koje mu funkcija i zakon dopuštaju. Dodik samo čeka da bakir odreaguje mimo zakona i ustava da ovaj može krenuti u svoj krvavi pir. Bakir je u vrlo, vrlo, vrlo zajebanoj situaciji, ne smije povući niti jedan protu ustavan potez za razliku od Dodika, manevarski prostor mu je vrlo uzak zbog nadležnosti.
Samo si zaboravio napisati da je on sam svojom nesposobnoscu doveo do takvoga stanja, sam sebi je dao sah-mat, a kazu da dobro igra saha!
Koji ce nam onda kurac kad je nesposoban, zato moramo raditi na tome da sto prije izaberemo sposobnoga i da pojasnimo nepismenim glasacima da on nije pravi vodja bez obzira sto mu je kita osunecena.

Nasi ljudi su izgradili kult licnosti tako da ne vide dalje od nosa, valjda im to ostalo od vremena Titoizma.
Po meni ako narod nastavi ovako da se ponasa zavrsicemo gore nego Palestinci (oni barem imaju ponos), mi cemo zavrsiti kao bijeli cigani!

Mi moramo raditi na tome da pronadjemo pravoga covjeka za vodju i meni se cini da profesor Kajtaz ima karizmu vodje, jedino je pitanje da li bi zelio da se upusta u takvo sto
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2443 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by _BataZiv_0809 »

Hadzi Lojo se takodjer borio protiv austro-ugarske okupacije. Sto ti onda smeta Gavrilo?
Hadzi Lojo

#2444 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Hadzi Lojo »

Tocno, medjutim Gavrilo se borio za sjasi Murta da uzjase Kurta, medjutim ispostavilo se da je Murta(AU) bio bolji od Kurte (KSHS).
Alfons Kauders

#2445 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Alfons Kauders »

_BataZiv_0809 wrote:Hadzi Lojo se takodjer borio protiv austro-ugarske okupacije. Sto ti onda smeta Gavrilo?
A ne znam zasto ti poredis npr. potencijalni atentat na Milosevica sa teroristickim napadom na Ferdinanda?

To dvoje jednostavno nije isto, niti je uporedivo... A i tebi je savrseno jasno zasto... Ili nije?
Hadzi Lojo

#2446 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Hadzi Lojo »

Ma svira kurceve sonate, valjda srbijanski kult licnosti u stilu neka je nas pa kakav god bio.
Hadzi Lojo

#2447 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Hadzi Lojo »

Tako cetnici slave karadzica, mladica i ostale, a za 50 godina ce ih u ikone precrtati ako vec nisu.
hizo ramidovic

#2448 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hizo ramidovic »

po kojim kriterima ili u kojem sistemu vrijednosti ubica trudne zene moze biti heroj?
Mohamad Sissoko

#2449 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Mohamad Sissoko »

Ovaj sistem vrednosti :D

Image
Hadzi Lojo

#2450 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Hadzi Lojo »

hizo ramidovic wrote:po kojim kriterima ili u kojem sistemu vrijednosti ubica trudne zene moze biti heroj?
Pa kod Srba moze, oni su i svoga kralja i trudnu mu zenu u majskom prevratu sami ubili pa se hvale time, kazu da nije bilo od kralja nego od svalera.
Post Reply