Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislio uzeti Alpin A4, ali uzeh opet savu s3+ 205/55, tek došla iz fabrike. Iznenadio sam se koliko je dobra ovih prvih dana po snijegu i ledu. Ne znam je li to do tog + u nazivu (godinama zimi koristio s3 na različitim autima) ili je do novog auta esp/tcs (mada se nije ni upalio).
uskrsno_respo wrote:Pogledao auto metar snijega na njemu ovi okolo ciste bljuzga guzva
Okrenem se i na tramvaj fino
Bez guzve bez ciscenja bez nerviranja dodjem na posao za 10 minuta
Bakir1 wrote:@drvosjeca
ma dobro je, cak sta vise u redu je.
sto mi gurate rijeci u usta, rekao sam takav auto na zimskim gumama
Ja druže stanujem u brdu, vidi se po nicku , i kada je prije par godina bio onaj kijamet od 1.5m snijega ja sam regularno sišao i opet se popeo na brdo sa dobrim zimskim gumama bez 4x4. Znam šta si htio reći ali prije svih pomagala guma je broj 1 na svakom auto, 4x4 je naravno neprikosnoven.
ova slika je nastala po tom kijametu, na mom povratku iz bosanske krupe, negdje oko vlasica, jer sam stao da odmorim.
pogon ultimativno u kombinaciji sa bilo kakvom zimskom gumom koja je dobra u smislu sare i starosti, dalje guma, a svima je zajednicki faktor individua koja vozi taj auto.
moja supruga sa g klasom i gusjenicama umjesto tockova ne bi prosla kuda bi ja prosao sa fiestom i dobrim zimskim gumama.
tako da ovo naprdjivanje oko toga koja guma je sveti gral medju gumama ne vodi nicemu ako osoba za volanom nije vozac kakav bi trebala biti sve od nabrojanog baci niz rijeku.
sve se ne kraju svodi kakav je ko vozac u tim finesama izmedju tigra i michelin gume
Ne znam smijem li staviti linkove sa pik-a ovdje, ali evo, prijatelj mi prodaje dva seta (po 4 kom) zimskih guma:
prvi set su (moje ) Fulda Kristall Supremo 215/50 R17 DOT 2210 - dubina profila oko 4-5 mm (korištene dvije zime, ljeti skladištene) http://www.pik.ba/artikal/9871733/fulda ... 15-50-r17/
dinozzoM6 wrote:Ne znam smijem li staviti linkove sa pik-a ovdje, ali evo, prijatelj mi prodaje dva seta (po 4 kom) zimskih guma:
prvi set su (moje ) Fulda Kristall Supremo 215/50 R17 DOT 2210 - dubina profila oko 4-5 mm (korištene dvije zime, ljeti skladištene) http://www.pik.ba/artikal/9871733/fulda ... 15-50-r17/
Bakir1 wrote:@drvosjeca
ma dobro je, cak sta vise u redu je.
sto mi gurate rijeci u usta, rekao sam takav auto na zimskim gumama
Ja druže stanujem u brdu, vidi se po nicku , i kada je prije par godina bio onaj kijamet od 1.5m snijega ja sam regularno sišao i opet se popeo na brdo sa dobrim zimskim gumama bez 4x4. Znam šta si htio reći ali prije svih pomagala guma je broj 1 na svakom auto, 4x4 je naravno neprikosnoven.
Ja sam licno testirao na snijegu razliku izmedju auta sa zimskim gumama i 4X4 sa cjelogodisnjim gumama.
Gdje radim ima jedna gadna uzbrdica, i tu stanem i pokusam krenuti. Auto sa samo prednjom vucom i zimskim gumama bez ikakvih problema, Tiguan sa cjelogodisnjim gumama vec se bori, te hoce nece, i tek kada sam iskljucio TC iskopao se. O kocenju je bespredmetno pricati.
Zato i Tig dobija zimske gume
jefferson wrote:Mislim da prijatelj nije stavio slike svojih guma sa razlogom
A nije ih slikao, čeka mene da dođem iz Sarajeva pa da ih uslikam i postavim xD
Btw. ne znam stvarno kakve su ove Goodyear, ali znam za moje Fulde da su u baš dobrom stanju
Cim se to vrti oko 4-5mm nema tu nafake, posebno takav tip guma koji je vise okrenut performansama pa im je smjesa svakako tvrdja nego npr GY Ultra Grip.
Danas vozio sa UG8 195/65R15 kroz čist neutaban snijeg od cca 30cm, led i uklizan snijeg i kroz bljuzgu aman do koljena(Doboj).
Prošao sve bez problema.
Par puta sam skrenuo žestoko u raskrsnici po bljuzgi i snijegu,čisto da vidim šta će se desiti - i ništa!
Nekako mi dosadna vožnja
hadzidado wrote:Danas vozio sa UG8 195/65R15 kroz čist neutaban snijeg od cca 30cm, led i uklizan snijeg i kroz bljuzgu aman do koljena(Doboj).
Prošao sve bez problema.
Par puta sam skrenuo žestoko u raskrsnici po bljuzgi i snijegu,čisto da vidim šta će se desiti - i ništa!
Nekako mi dosadna vožnja
Ako ti je dosadno preporučujem Rogoj ujutro i naveče i ljetni stil vožnje, garantovano ti više neće biti dosadno
agent_zero wrote:Šta znače one oznake na cjenovnicima, u konkretnom slučaju kod save: 91h, 91t, 95t xl i koja je razlika između s3 i hp verzija?
Isto je pitanje i za vredestein.
91 - Indeks nosivosti u ovom slucaju 91=615, 95=690 kg po gumi
H, T - je ideks brzine H = 210 km/h, T = 190 kmh
XL = oznaka za dodatno opterecenje (Extra Load)
HP obicno oznacava High performance i to je ko biva trebala biti guma sa boljim performansama od standardne.