FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _mufljuz_
#2426 Re: FIAT KONZUMENTI
pozdravljam - gdje mogu pouzdano u rejonu ZE DO kantona kupiti originalni Selenia 20K i filter ulja za Lanciu Thesis 3.0 benzin?
molio bih za odgovor hvala...
molio bih za odgovor hvala...
-
Shavobass
#2427 Re: FIAT KONZUMENTI
Autocentar Krule
mjesto Šije između maglaja i doboja
- _mufljuz_
#2428 Re: FIAT KONZUMENTI
fala jaruga....Shavobass wrote:Autocentar Krule
-
RLewis
#2429 Re: FIAT KONZUMENTI
Jei probavao u strongu ja sam nalazio sve selenie kod njih a blize ti je
Sent from my ZP998 using Tapatalk
-
enkoo83
#2430 Re: FIAT KONZUMENTI
Strong djelovi zenica a neznam gdje se tacno nalazis imas u vitezu sofa mm zastupnik fiata
Josip Broz Celik
Josip Broz Celik
- _mufljuz_
#2431 Re: FIAT KONZUMENTI
neam pojma jaro dje je to moze kraci opis?RLewis wrote:Jei probavao u strongu ja sam nalazio sve selenie kod njih a blize ti je
EDIT
guglo i nasao - hvala jos jednom
Last edited by _mufljuz_ on 24/03/2014 20:25, edited 1 time in total.
-
enkoo83
#2432 Re: FIAT KONZUMENTI
U zenici na nadvoznjaku druze nekad se zvali auto djelovi jasmin._mufljuz_ wrote:neam pojma jaro dje je to moze kraci opis?RLewis wrote:Jei probavao u strongu ja sam nalazio sve selenie kod njih a blize ti je
Josip Broz Celik
- ElRe
#2433 Re: FIAT KONZUMENTI
Bio sam na sajmu u BG u naravno ušao u Deltu i Giuliettu 2014. Kvalitetom enterijera nisam odusevljem. Isti nije ni na razini Golfa VII i Seat Leona, a ne Audia A3, Volva V40, A klase...
Oplate na vratime tvrde, vise plastike nego tkanine. Donji dio centralne konzole takodje tvrda reciklirana plastika.
Model 500L je baš simpatičan, ali boluje od istog problema, zvanog materijali enterijera. Da nije lakovanih površina, bilo bi sve isto kao i u Pandi, a košta 60% više.
Oplate na vratime tvrde, vise plastike nego tkanine. Donji dio centralne konzole takodje tvrda reciklirana plastika.
Model 500L je baš simpatičan, ali boluje od istog problema, zvanog materijali enterijera. Da nije lakovanih površina, bilo bi sve isto kao i u Pandi, a košta 60% više.
-
530i
#2434 Re: FIAT KONZUMENTI
Meni su na Đulijeti najviše upala u oči tanka sjedišta i ne baš naročito velika, za iznadprosječne osobe nisam siguran kako bi to funkcionisalo na nekim dužim putovanjima. I naravno volan koji je mogao biti manji....mislim na poklopac airbaga... I ne treba zaboraviti da je talijanska trojka najmanje jednu cijelu generaciju iza tih drugih automobila, ako ne i više, uzima i to svoj danak sigurno.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2435 Re: FIAT KONZUMENTI
Ako mislis na kvalitet materijala u unutrasnjosti,vjerovatno. Mada mislim da je ova unutrasnjost na razini premijuma530i wrote:I ne treba zaboraviti da je talijanska trojka najmanje jednu cijelu generaciju iza tih drugih automobila, ako ne i više, uzima i to svoj danak sigurno.

O sjedistima da ne govorim

Ako mislis opcenito,tesko da zaostaju toliko,ako i uopste.
- _mufljuz_
#2436 Re: FIAT KONZUMENTI
imam pitanje opet jebi ga...
ko mi moze u zenici odradit zamjenu "selen" bloka na oscilirajucem ramenu (dakle da "svuce" rame - izbaci stari "selen" i upresuje novi) ?
cijenim opet pomoc

ko mi moze u zenici odradit zamjenu "selen" bloka na oscilirajucem ramenu (dakle da "svuce" rame - izbaci stari "selen" i upresuje novi) ?
cijenim opet pomoc
- johntra
#2437 Re: FIAT KONZUMENTI
hoćeš i ti jebačko auto voziti u Zenici... 
- _mufljuz_
#2438 Re: FIAT KONZUMENTI
suti ne pristaj mi na mukujohntra wrote:hoćeš i ti jebačko auto voziti u Zenici...
sve me prodje kad je vidim navece kako sljasti u noci - ko dobra kurava
- xamp
#2439 Re: FIAT KONZUMENTI
Znal neko gdje bi se mogla uzet ona plastika sto dodje ispod motora za Grande Punto? Nasao sam na piku par ovih otpada sto imaju grande punto ali niko nema tu plastiku...
Znate li vi kakve otpade oko Sarajeva pa da mi neko pomogne?:)
Znate li vi kakve otpade oko Sarajeva pa da mi neko pomogne?:)
- johntra
#2440 Re: FIAT KONZUMENTI
To ti je teško kod nas naći, a većina i kad ima to, zacijeni...
-
romeomoraprezivjeti
#2441 Re: Odg: FIAT KONZUMENTI
Mozda da pogledas u Torinu,siguran sam da ima neko ko to moze uraditi._mufljuz_ wrote:imam pitanje opet jebi ga...
cijenim opet pomoc![]()
Ima ovdje na forumu vrsnih majstora,obrati se njima.
poslano s moga Sonija Ze:-D
-
530i
#2442 Re: FIAT KONZUMENTI
milojice,
mislim na godinu predstavljanja novog brava od kojeg potiču i delta i đulijeta i s druge strane na godinu kada je predstavljen golf 7 i rođaci...ako to ubacimo u računicu onda je lakše da vidimo pravo stanje stvari.
mislim na godinu predstavljanja novog brava od kojeg potiču i delta i đulijeta i s druge strane na godinu kada je predstavljen golf 7 i rođaci...ako to ubacimo u računicu onda je lakše da vidimo pravo stanje stvari.
-
FaceOff
#2443 Re: FIAT KONZUMENTI
Forumasi,
zamolio bih vas za malu pomoc.
Imam Fiat Grande Punto 2008. godiste (dizel) i sve funkcionise relativno ok, medjutim unazad mjesec dva nakon paljenja auta pocela mi se paliti lampica za grijace i ispisuje poruku "Check glow plugs".
Odmah odem majstoru, dijagnostika pokaze da nisu svjetla (valjda je to cesta greska na Fiatu da pokazuje ovu poruku kad je otislo svjetlo) i zakljucak je bio da su ipak otisli grijaci. Da napomenem da je poceo i teze da se pali, duze vergla dok upali.
Naravno odmah zamijenim sve grijace, medjutim nista se nije promijenilo i dalje upozorava 15 sekundi nakon paljenja i ispisuje poruku "Check glow plugs" i ujutro jako tesko pali, treba mu dobrih 15 sekundi verglanja da upali. U toku dana upali brzo, ali i dalje pokazuje poruku.
Zna li neko u cemu je problem, da li da brinem ili je moguce otkloniti kvar?
Hvala vam puno na pomoci!
Pozdrav.
zamolio bih vas za malu pomoc.
Imam Fiat Grande Punto 2008. godiste (dizel) i sve funkcionise relativno ok, medjutim unazad mjesec dva nakon paljenja auta pocela mi se paliti lampica za grijace i ispisuje poruku "Check glow plugs".
Odmah odem majstoru, dijagnostika pokaze da nisu svjetla (valjda je to cesta greska na Fiatu da pokazuje ovu poruku kad je otislo svjetlo) i zakljucak je bio da su ipak otisli grijaci. Da napomenem da je poceo i teze da se pali, duze vergla dok upali.
Naravno odmah zamijenim sve grijace, medjutim nista se nije promijenilo i dalje upozorava 15 sekundi nakon paljenja i ispisuje poruku "Check glow plugs" i ujutro jako tesko pali, treba mu dobrih 15 sekundi verglanja da upali. U toku dana upali brzo, ali i dalje pokazuje poruku.
Zna li neko u cemu je problem, da li da brinem ili je moguce otkloniti kvar?
Hvala vam puno na pomoci!
Pozdrav.
- drndalo
#2444 Re: FIAT KONZUMENTI
Jel trebalo nesto softverski "reci" kompjuteru da su npr. zamijenjeni grijaci... Tj. ocistiti stare greske...?
- SAID5
#2445 FIAT KONZUMENTI
Moze se desiti i ako nisu svi grijaci isti, nesto sa otporom struje koji nije isti kod svih proizvidaca, pa komp primi razlicita ocitanja i salje gresku.
A mozda treba na dijagnostici obrisati gresku
A mozda treba na dijagnostici obrisati gresku
- xamp
#2446 Re: FIAT KONZUMENTI
Ma cim je ne pokazuje odmah vec nakon 15 minuta nema potrebe za brisanjem greske dijagnostikom.
Vjerovatno ti nisu dobri grijaci ubaceni pa i dalje pokazuje gresku. To se isto desava i sa sijalicama i ostalim stvarima. Idi u neki od servisa koji rade iskljucivo Fiat vozila pa nek ti zamijene.
Vjerovatno ti nisu dobri grijaci ubaceni pa i dalje pokazuje gresku. To se isto desava i sa sijalicama i ostalim stvarima. Idi u neki od servisa koji rade iskljucivo Fiat vozila pa nek ti zamijene.
-
FaceOff
#2447 Re: FIAT KONZUMENTI
Stvar je u tome sto sam zamijenio grijace, ali ne samo da opet pokazuje gresku, nego i tesko pali ujuto, isto kao i prije zamjene.
I gresku mi pokazuje cim upalim auto nekih 10-15 sekundi i onda se ugasi.
- xamp
#2448 Re: FIAT KONZUMENTI
U kojem servisu si mijenjao? Gdje si ih kupio?FaceOff wrote:Stvar je u tome sto sam zamijenio grijace, ali ne samo da opet pokazuje gresku, nego i tesko pali ujuto, isto kao i prije zamjene.
-
FaceOff
#2449 Re: FIAT KONZUMENTI
Automerc Skoroxamp wrote:U kojem servisu si mijenjao? Gdje si ih kupio?FaceOff wrote:Stvar je u tome sto sam zamijenio grijace, ali ne samo da opet pokazuje gresku, nego i tesko pali ujuto, isto kao i prije zamjene.
-
jasko__
#2450 Re: FIAT KONZUMENTI
Ima li neko u okolini Zenice da je ugradio onaj OCS emulator na Stila da bi rjesio lampicu Airbaga...?
Ako ima, jel voljan da se nadje sa mnom da isti probam na svom Stilu da znam hocu li rijesiti tako problem,da ne bacam pare djaba ako nije do njega...jer meni je jedan električar pokušao napraviti, ali ništa se nije desilo...pa reko možda nije dobro odrađeno...
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
Ako ima, jel voljan da se nadje sa mnom da isti probam na svom Stilu da znam hocu li rijesiti tako problem,da ne bacam pare djaba ako nije do njega...jer meni je jedan električar pokušao napraviti, ali ništa se nije desilo...pa reko možda nije dobro odrađeno...
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk