BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
BarbaDue

#2426 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BarbaDue »

Image

izgleda da je kod vecine isto, previse varira od nekih 0,50-1,70Mb/s
rossoner

#2427 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by rossoner »

Nije meni loše...
Image
Dendrlix

#2428 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

Ustimace se to uskoro. Kod mene i dalje uredno. Do kada, ostaje da se vidi.

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2429 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Bobi »

Ma odoh ja na staru "freezonu" :D makar nema nikog...hhhhhhhhhhhhhh
kakaljin

#2430 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kakaljin »

cigara wrote:Image

al mijenjam providera cim to okolnosti dopuste

@kakaljin, ti si najpametniji ovdje, najjaci si kume jel sad u redu? ti i onaj sto sere na nas koji se zelimo prebaciti i pobjeci od bihneta, eto da ne bude ljutnje
Hvala bogu pa nisam najpametniji, nego samo realno gledam na situaciju,

svi smodobili flat svi ko pustei salanca skidali sve moguce i nemoguce i normalo da jedoslo do zastoja kada svi skidaju a bio neradni dan, treba pustiti ovaj mjesec da se vidi na cemu je pa tek nda govoriti valja li ili nevalja. A hvala bogu pa ima alternativa pa kome se nesvidja jedan operater ima drugi.
madFlava

#2431 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

interesuje me samo posto mi je netflat2 brzina treba biti do 2 mbps a u mene je maximum 0,9 mbps,trebali su mi valjda povecat brzinu ?! dal da ih zovem i kazem ovako sve :) ?
Skream

#2432 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Zovi, zovi odmah! to nešto kod tebe nije dure, kod nas sve frcera! :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2433 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Bobi »

Haj zovi pa nam reci sta su ti rekli :D.
TheWatcher

#2434 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by TheWatcher »

madFlava wrote:interesuje me samo posto mi je netflat2 brzina treba biti do 2 mbps a u mene je maximum 0,9 mbps,trebali su mi valjda povecat brzinu ?! dal da ih zovem i kazem ovako sve :) ?
ako vec imas adsl radi test na linku koji se nalazi na bh telecom za testiranje adsl konekcije
Mustang1

#2435 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

cigara wrote:
lepi_bora wrote:Trenutno mi je brzina oko 3kB/s. Trebace mi nekoliko sati da skinem fajl od 77 MB. Strasno

Ovu djecurliju sto skida po cijele dane, a ni ne gleda te silne filmove, treba zasamarat
posto sam jedan od te silne "djecurlije" koja skida po cijele dane, otvoreno cu ti reci

zaboli me qratz za tebe i tvojih 77 MB, zali se na provajdera koji nije u stanju pruziti uslugu koju obecava, ne na ljude koji istu zele iskoristiti
:D :thumbup: Moj covjek .. kolko si ti naguro ? :lol: :lol:
Mustang1

#2436 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Bobi wrote:Ma odoh ja na staru "freezonu" :D makar nema nikog...hhhhhhhhhhhhhh
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Neces valjda :D
Najamnik

#2437 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Najamnik »

Super im je je ovaj flet. Mozes skidati neograniceno ali sa brzinom od cijelih 18- 20 kbs koliko sam maloprije imao kad sam pokusao skinuti jedan film (Ranije mi trabalo 1,5 h sad oko 7 h) bas je FER osnova. SAd mogu skidati manje nego ranije jer se iznerviram kad vidim koliko je spor da mi se nista i neskida. Pricekacu jos koji dan pa ko nastave ovako odoh traziti novog provajdera. Placam 30 KM za ADSL 8 G a brzina mi ko u dial-up? FAkat su nevjerovatni. Ne znam koliki je download na ex 3 G 8bio do 128 kbs) ali sumnjam da moze sporije od ovog pa ne vidim razliku izmedju ex 3 G i 8 G paketa :x :x :x :x :x
ipsilon

#2438 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ipsilon »

Image

Nije loše. Povremeno spadne na 1.5 mb/s, ali od koga je - i to je odlično.
Dendrlix

#2439 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

mr.torture wrote: speedtest.net mi nikad nije fulio, i kad skidam, nebitno bili torrenti ili filesharing sajtovi, skida tacno onako brzo kako mi speedtest pokazuje. Trenutno je to nekih 40-50kb/s, sto je ocajno. I da, bilo je danas malo bolje i kod mene i penjalo se do 200kb/s, ali je sada opet ocajno i ne prelazi 50...
Evo sad testirah.

Sa torentom koji pici oko 190kbps:
Image

Bez torenta:
Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2440 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

Kod mene i dalje 0.46... Pa majku im.
Dendrlix

#2441 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

Jel' ti aktivan torent?
Altsa

#2442 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Altsa »

Najamnik wrote:Super im je je ovaj flet. Mozes skidati neograniceno ali sa brzinom od cijelih 18- 20 kbs koliko sam maloprije imao kad sam pokusao skinuti jedan film (Ranije mi trabalo 1,5 h sad oko 7 h) bas je FER osnova. SAd mogu skidati manje nego ranije jer se iznerviram kad vidim koliko je spor da mi se nista i neskida. Pricekacu jos koji dan pa ko nastave ovako odoh traziti novog provajdera. Placam 30 KM za ADSL 8 G a brzina mi ko u dial-up? FAkat su nevjerovatni. Ne znam koliki je download na ex 3 G 8bio do 128 kbs) ali sumnjam da moze sporije od ovog pa ne vidim razliku izmedju ex 3 G i 8 G paketa :x :x :x :x :x
isti problem i isto razmisljam :x :x :x
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2443 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Entropio »

Dendrlix wrote:Jel' ti aktivan torent?
Kakav torrent? Ništa mi nije aktivno, samo MSN. Jedva Sarajevo-X otvori.
Altsa

#2444 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Altsa »

cigara wrote:
lepi_bora wrote:Trenutno mi je brzina oko 3kB/s. Trebace mi nekoliko sati da skinem fajl od 77 MB. Strasno

Ovu djecurliju sto skida po cijele dane, a ni ne gleda te silne filmove, treba zasamarat
posto sam jedan od te silne "djecurlije" koja skida po cijele dane, otvoreno cu ti reci

zaboli me qratz za tebe i tvojih 77 MB, zali se na provajdera koji nije u stanju pruziti uslugu koju obecava, ne na ljude koji istu zele iskoristiti
de mali ne seri...svi znamo da nije problem u tebi i slicnima vec u provajderu pa nema potrebe da se tako izrazavas
Quark_m

#2445 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quark_m »

Odlicno je ovo kako je bilo, skida mi 50KB/sec. nekad spadne na 15-20KB/sec svakih 30 sekundi.
ipsilon

#2446 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ipsilon »

Image

Ali zato prema Frankfurtu čemer pravi.
miop

#2447 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by miop »

Ovdje se hvale za skidanje filmova, muzike, igara, programa i cega sve ne...
Auuuu, a kad pocnu tuzbe za skidanje nelegalnih sadrzaja :D :-).
Bice nisam ja nista skidao, nije moglo :run:
madFlava

#2448 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

Bobi wrote:Haj zovi pa nam reci sta su ti rekli :D.

prvo su rekli da je od kako je pusten flat ,da je doslo da zagusenja mreze pa su brzine kod vecine korisnika manje :)
a drugo sto sam objasnio da mi je to odavno,onda su rekli da su izdali nalog pa ce provjerit,pa ako bude problema da ce povecat tu brzinu :D mamu im :)
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#2449 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Privatna poruka »

Image

Ukljucen torrent koji pici od 140 - 179 kb/s

Paket 8G tj. ovaj net flet 2
Najamnik

#2450 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Najamnik »

Altsa wrote:
cigara wrote:

de mali ne seri...svi znamo da nije problem u tebi i slicnima vec u provajderu pa nema potrebe da se tako izrazavas
Jbg, nek skida ko sta hoce jer su ljudi platili za to. To sto neko skida 1 ili 20 filmova njegova je stvar ali je problem u telekomu jer su oni postavili takve pakete, cijene , opremu. AKo je korisniku dato da ima flet i da plati za to tu i tu cijenu onda je to kraj price. ljudi su platili i imaju pravo da rade sta hoce u okviru ugovora sa provajderom. E sad, sto nam je provajder k.... od ovce to je druga prica. Ako vec nisu mogli ovo izdrzati trebali su napraviti 15 vrsta paketa sa razlicitim opcijama pa bi se svako nasao u nekoj od njih s tim da i cijene ti prilagode. Ko zeli flet toliko para, ko hoce do nekoliko giga toliko para i sl pa bi se dobilo sto se trazilo tj platilo s tim da provajder ispuni obaveze prema svima a ovako su zajebali u kompletu pa i ko skida i ko neskida, i ko samo surfa nema ga nigdje. Kretinizam obicni u standardnoj ulozi bh telecoma. SAd svi imaju istu brzinu , manje-vise, bez obzira sto su neki platili 128 kbs a neki 1 mbs tako da smo stigli do ostvarenja sna- ravnopravnost u drustvu. platio 10 ili 100 KM isto ti se pise - negine ti nerviranje :x :x :x :x
Locked