izgleda da je kod vecine isto, previse varira od nekih 0,50-1,70Mb/s
Moderator: Benq
Hvala bogu pa nisam najpametniji, nego samo realno gledam na situaciju,
ako vec imas adsl radi test na linku koji se nalazi na bh telecom za testiranje adsl konekcijemadFlava wrote:interesuje me samo posto mi je netflat2 brzina treba biti do 2 mbps a u mene je maximum 0,9 mbps,trebali su mi valjda povecat brzinu ?! dal da ih zovem i kazem ovako sve?
cigara wrote:posto sam jedan od te silne "djecurlije" koja skida po cijele dane, otvoreno cu ti recilepi_bora wrote:Trenutno mi je brzina oko 3kB/s. Trebace mi nekoliko sati da skinem fajl od 77 MB. Strasno
Ovu djecurliju sto skida po cijele dane, a ni ne gleda te silne filmove, treba zasamarat
zaboli me qratz za tebe i tvojih 77 MB, zali se na provajdera koji nije u stanju pruziti uslugu koju obecava, ne na ljude koji istu zele iskoristiti
Bobi wrote:Ma odoh ja na staru "freezonu"makar nema nikog...hhhhhhhhhhhhhh
Evo sad testirah.mr.torture wrote: speedtest.net mi nikad nije fulio, i kad skidam, nebitno bili torrenti ili filesharing sajtovi, skida tacno onako brzo kako mi speedtest pokazuje. Trenutno je to nekih 40-50kb/s, sto je ocajno. I da, bilo je danas malo bolje i kod mene i penjalo se do 200kb/s, ali je sada opet ocajno i ne prelazi 50...

isti problem i isto razmisljamNajamnik wrote:Super im je je ovaj flet. Mozes skidati neograniceno ali sa brzinom od cijelih 18- 20 kbs koliko sam maloprije imao kad sam pokusao skinuti jedan film (Ranije mi trabalo 1,5 h sad oko 7 h) bas je FER osnova. SAd mogu skidati manje nego ranije jer se iznerviram kad vidim koliko je spor da mi se nista i neskida. Pricekacu jos koji dan pa ko nastave ovako odoh traziti novog provajdera. Placam 30 KM za ADSL 8 G a brzina mi ko u dial-up? FAkat su nevjerovatni. Ne znam koliki je download na ex 3 G 8bio do 128 kbs) ali sumnjam da moze sporije od ovog pa ne vidim razliku izmedju ex 3 G i 8 G paketa![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav torrent? Ništa mi nije aktivno, samo MSN. Jedva Sarajevo-X otvori.Dendrlix wrote:Jel' ti aktivan torent?
de mali ne seri...svi znamo da nije problem u tebi i slicnima vec u provajderu pa nema potrebe da se tako izrazavascigara wrote:posto sam jedan od te silne "djecurlije" koja skida po cijele dane, otvoreno cu ti recilepi_bora wrote:Trenutno mi je brzina oko 3kB/s. Trebace mi nekoliko sati da skinem fajl od 77 MB. Strasno
Ovu djecurliju sto skida po cijele dane, a ni ne gleda te silne filmove, treba zasamarat
zaboli me qratz za tebe i tvojih 77 MB, zali se na provajdera koji nije u stanju pruziti uslugu koju obecava, ne na ljude koji istu zele iskoristiti
Bobi wrote:Haj zovi pa nam reci sta su ti rekli.
Jbg, nek skida ko sta hoce jer su ljudi platili za to. To sto neko skida 1 ili 20 filmova njegova je stvar ali je problem u telekomu jer su oni postavili takve pakete, cijene , opremu. AKo je korisniku dato da ima flet i da plati za to tu i tu cijenu onda je to kraj price. ljudi su platili i imaju pravo da rade sta hoce u okviru ugovora sa provajderom. E sad, sto nam je provajder k.... od ovce to je druga prica. Ako vec nisu mogli ovo izdrzati trebali su napraviti 15 vrsta paketa sa razlicitim opcijama pa bi se svako nasao u nekoj od njih s tim da i cijene ti prilagode. Ko zeli flet toliko para, ko hoce do nekoliko giga toliko para i sl pa bi se dobilo sto se trazilo tj platilo s tim da provajder ispuni obaveze prema svima a ovako su zajebali u kompletu pa i ko skida i ko neskida, i ko samo surfa nema ga nigdje. Kretinizam obicni u standardnoj ulozi bh telecoma. SAd svi imaju istu brzinu , manje-vise, bez obzira sto su neki platili 128 kbs a neki 1 mbs tako da smo stigli do ostvarenja sna- ravnopravnost u drustvu. platio 10 ili 100 KM isto ti se pise - negine ti nerviranjeAltsa wrote:de mali ne seri...svi znamo da nije problem u tebi i slicnima vec u provajderu pa nema potrebe da se tako izrazavascigara wrote:posto sam jedan od te silne "djecurlije" koja skida po cijele dane, otvoreno cu ti recilepi_bora wrote:Trenutno mi je brzina oko 3kB/s. Trebace mi nekoliko sati da skinem fajl od 77 MB. Strasno