Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
smasma

#2426 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by smasma »

dinooh wrote:
hamzah wrote:Ovako zamolio bih nekog iskusnog da mi odgovori,
-koju bih karticu trebao izvaditi u raiffeisen banci za placanje preko pay pala
-koliko kosta ta kartica
-trebam li imati ikakvih primanja da bih izvadio tu karticu tj otvorio racun posto sam jos srednjoskolac (imam 18 g.)
Unaprijed hvala :razz:
Debitnu, Visa, bilo Raiffeisen banka ili Unicredit. Koliko znam Unicredit ne uzima nista za vodenje racuna dok Raiff uzima 2KM mjesecno. To je sav trosak za debitne kartice. Primanja moras imati samo za kreditne kartice, ali je za Internet kupovinu pogodnija debitna, prvenstveno radi sigurnosti. Koliko znam kartica ne kosta nista, jednostavno podneses zahtjev i onda kada bude gotova uplatis na racun da imas za kupovinu.
Vremenski ne znam koliko treba za izdavanje kartice od strane banke, ali nije duze od mjesec dana.
A sparkasse? Koristi li iko sparkasse? Uzimaju li oni proviziju?
kloniran

#2427 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

smasma wrote:
dinooh wrote:
-koliko kosta ta kartica
-trebam li imati ikakvih primanja da bih izvadio tu karticu tj otvorio racun posto sam jos srednjoskolac (imam 18 g.)
Debitnu, Visa, bilo Raiffeisen banka ili Unicredit. Koliko znam Unicredit ne uzima nista za vodenje racuna dok Raiff uzima 2KM mjesecno. To je sav trosak za debitne kartice. Primanja moras imati samo za kreditne kartice, ali je za Internet kupovinu pogodnija debitna, prvenstveno radi sigurnosti. Koliko znam kartica ne kosta nista, jednostavno podneses zahtjev i onda kada bude gotova uplatis na racun da imas za kupovinu.
Vremenski ne znam koliko treba za izdavanje kartice od strane banke, ali nije duze od mjesec dana.
A sparkasse? Koristi li iko sparkasse? Uzimaju li oni proviziju?
moze bilo koja banka, samo nek je visa debit i nek ima cv2 kod na poleđini, zadnja tri broja u kvadraticu :wink:
Ja sam cuo da u unicredit banci naplacuju odrzavanje kartice samo za one mjesece u kojima je koristena, dok je u raifiesenu svaki mjesec bez obzira da li se koristi ili ne.
Također ako si student u sparcasse se ne placa odrzavanje nikako.
uglavnom raifiessen kartica prolazi na svim stranicama, za ostale ne znam
:wink:
kloniran

#2428 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

dinooh wrote:
dinooh wrote:
smasma wrote:

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/8861128/muska-jakna/
ovo se vjerovatno narucuje preko interneta(isporuka 15 - 20 dana), zna li neko odakle ? :D
pa sada ti procjeni odakle kupit. 70KM na Pik-u ili 44KM ovdje
http://www.banggood.com/Mens-Fashion-Do ... 84057.html
evo i na Ebay, ali ovaj je malo skuplji
http://www.ebay.com/itm/Hot-Men-Casual- ... 27d8197cd4
steta sto su mali brojevi, pa za nas kindercad tesko ista ima uzeti na ovim stranicama :(
Kofer

#2429 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kofer »

dinooh wrote:
-koliko kosta ta kartica
Uzima Unicredit 1,65 km.
Kofer

#2430 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kofer »

-koliko kosta ta kartica
Najbolja ti je visa electron
Mislim da trebas uplatiti oko 100 km da se aktivira
Ne trebaš imati primanja ,možeš uplatiti koliko želiš i trošiti uplaćeno.Trebaš odnijeti potvrdu osobne na policiju i donijeti njima u banku.
_EMA_

#2431 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by _EMA_ »

Za koliko dana su Vam stizale stvarcice od dana narucivanja sa ove banggood stranice? :)
Last edited by _EMA_ on 30/09/2013 10:40, edited 1 time in total.
kloniran

#2432 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

Kofer wrote:
-koliko kosta ta kartica
Ne trebaš imati primanja ,možeš uplatiti koliko želiš i trošiti uplaćeno.Trebaš odnijeti potvrdu osobne na policiju i donijeti njima u banku.
u rf mozes i cenera uplatiti ako goces, a znam da je u unicredit 1,65, al mom rođu su to naplacivali samo za mjesec kad je aktivna kartica, a kad nije 0 KM, dok je u rf fiksno 2 KM svaki mjesec :roll:
Kofer

#2433 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kofer »

kloniran wrote:
Kofer wrote:
-koliko kosta ta kartica
u rf mozes i cenera uplatiti ako goces, a znam da je u unicredit 1,65, al mom rođu su to naplacivali samo za mjesec kad je aktivna kartica, a kad nije 0 KM, dok je u rf fiksno 2 KM svaki mjesec :roll:
Nemoze 10 km,nego koliko oni reknu.Meni su svaki mjesec naplaćivali 1,65 i kada nisam trošil ništa i kada jesam
frngla

#2434 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by frngla »

_EMA_ wrote:Za koliko dana su Vam stizale stvarcice od dana narucivanja sa ove banggood stranice? :)
i mene ovo zanima, da li je neko naručivao stvari?
dinooh

#2435 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Kofer wrote:
Nemoze 10 km,nego koliko oni reknu.Meni su svaki mjesec naplaćivali 1,65 i kada nisam trošil ništa i kada jesam
drugo je Unicredit a drugo Raiffesien. Unicredit uzima 1,65 a Raiff. 2KM i u Raiff. banci mozes 10KM uplatit na Visa Electron
sema911s

#2436 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by sema911s »

dinooh wrote:
Kofer wrote:
drugo je Unicredit a drugo Raiffesien. Unicredit uzima 1,65 a Raiff. 2KM i u Raiff. banci mozes 10KM uplatit na Visa Electron
sto se habate sa tim fasistickim bankama,.,.gdje ako i nema prometa moras placat nakndu za vodjenje racuna,.,

evo ja intesu koristim ako ima prometa 1,50 uzmu ako nema nista,.,isto tako radi i nova banka,. ako ima prometa 1,90 ako nema nista ne uzimaju,. u intesi najbrze dobijete karticu,., plus povrh svega imaju najbolje uposlenice,,,.,, gdje ih samo nake nadju
kota_pisvir

#2437 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kota_pisvir »

sema911s wrote:
dinooh wrote:
Kofer wrote:
sto se habate sa tim fasistickim bankama,.,.gdje ako i nema prometa moras placat nakndu za vodjenje racuna,.,

evo ja intesu koristim ako ima prometa 1,50 uzmu ako nema nista,.,isto tako radi i nova banka,. ako ima prometa 1,90 ako nema nista ne uzimaju,. u intesi najbrze dobijete karticu,., plus povrh svega imaju najbolje uposlenice,,,.,, gdje ih samo nake nadju
ovo je presudno pri izboru banke :D
hamzah

#2438 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by hamzah »

jesu li velicine k'o nase na ovoj stranici zavvi?
kloniran

#2439 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

hamzah wrote:jesu li velicine k'o nase na ovoj stranici zavvi?
jesu
BIONA

#2440 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by BIONA »

jedno pitanjce: sa Iherba bih narucila kakao i shea puter, sve zajedno za kodom za prvu kupovinu bi me doslo 10E! Eh sad, s obzirom da se radi o kozmetici, hocu li jos nesto dodatno placati? Hvala :-D
daramo

#2441 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by daramo »

BIONA wrote:jedno pitanjce: sa Iherba bih narucila kakao i shea puter, sve zajedno za kodom za prvu kupovinu bi me doslo 10E! Eh sad, s obzirom da se radi o kozmetici, hocu li jos nesto dodatno placati? Hvala :-D
Ne carina i pdv ide samo na parfeme, vjerovatno ništa ili samo pregled.
minja1212

#2442 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by minja1212 »

imam jedno pitanje za one koji narucuju preko ebay...jednom sam narucio nesta iz amerike, ali mi paket nikad nije dosao...ima li nacina kako da se to rijesi?
BIONA

#2443 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by BIONA »

daramo wrote:
BIONA wrote:jedno pitanjce: sa Iherba bih narucila kakao i shea puter, sve zajedno za kodom za prvu kupovinu bi me doslo 10E! Eh sad, s obzirom da se radi o kozmetici, hocu li jos nesto dodatno placati? Hvala :-D
Ne carina i pdv ide samo na parfeme, vjerovatno ništa ili samo pregled.
Hvala na odgovoru :)
daramo

#2444 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by daramo »

minja1212 wrote:imam jedno pitanje za one koji narucuju preko ebay...jednom sam narucio nesta iz amerike, ali mi paket nikad nije dosao...ima li nacina kako da se to rijesi?
Da imaš na ebayu buyer protection, otvoriš case prije 45 dana (najbolje 43-44 dan) piše ti kad je krajnji rok.
I onda se dogovaraš s prodavačem, možeš dobiti ili povrat novca ili da prodavač ponovno šalje artikal.
Last edited by daramo on 06/10/2013 18:18, edited 1 time in total.
minja1212

#2445 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by minja1212 »

hvala puno daramo
miss v

#2446 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 21:36, edited 1 time in total.
bull21

#2447 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bull21 »

Sve se carini.
Osim ako imaš nafake pa ti progledaju kroz prste. :D
Zatamnjena stakla

#2448 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Zatamnjena stakla »

Sa koje stranice narucujete patike?
cix

#2449 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by cix »

Postovani clanovi foruma,jeli neko od vas narucivao suplemente preko http://www.bodybuilding.com kakva su vasa iskustva,unaprijed hvala
Modest Musorgski

#2450 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Modest Musorgski »

Koju Visu Electron preporucujute i gdje otvoriti racun? Raiffeisen, Intensa, Pro Credit ili neka treca?
Post Reply