BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#2426 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Malo mi je suludo što je uzet ime brenda od Majevice kao naziv firme a proizvodni pogoni su im u Bugojnu
- manekenka u penziji
#2427 Re: Odg: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nadam se da ćeš biti zadovoljna kao i ja. Ja sam čula i pohvale za brašno Nezic ali nisam ga probala.quiqui wrote:Hvala na preporuci!manekenka u penziji wrote:Prije sam kupovala klasovo brašno, isključivo zlatni puder vodeći se time ako ne znaš sta je dobro, znaš sta je skupo. Odmah da kažem da je to u ovom slučaju oboriva pretpostavka. Tijesto teško "nadolazi", ispeceni hljeb, pogača, kolac ili bilo sta drugo nema nikakvu svježinu kada prenoći. Hljeb se mrvi i izgleda osahnuto nakon 12 sati vadjenja iz pećnice.
Onda sam pronašla ovo brašno
http://namirnice.ba/wordpress/wp-conten ... brasno.jpg
Mlin Majic, Odžak.
Ja sam zaista prezadovoljna. Tijesto jako brzo nadolazi tako da sam se jedva navikla s njime raditi nakon klasa. Razvucem jufkicu preko čitave radne površine i obavezno trazim veću tepsijuSta god napravim bude duže dana frisko.
Cijena pojedinačnog pakovanja od kile u Bingu je 0.90 kf.
Topla preporuka.
Potpisala bih tvoj post. Klas je uzas u zadnjih par godina. Zao mi je sto je nas super brend tako nisko pao. Nadam se da ce neko ozbiljno poraditi na tome. Cula sam da ima i neki dobar mlin iz Jajca cini mi se, ali nikad jos da ih nadjem.
-
ludacha
#2428 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Moze pitanje? Kako ocjenjujete kvalitet brasna? Meni brasnobrasno. Uvijek mi ispadne kako hocu, ako je isti tip brasna, bez obzira na brand. Mojom mami nije..pa ne kontam..
P.s. ne zezam vas, ozbiljno pitam
- Bambi_na_kofeinu
#2429 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nezić ja koristim, odlično.
Žene ocjenjuju po razvlačenju jufke za pitu, ja sam nežena koja ne kuha pitu, ali mi je Nezić super integralno pa kupujem i bijelo.
Žene ocjenjuju po razvlačenju jufke za pitu, ja sam nežena koja ne kuha pitu, ali mi je Nezić super integralno pa kupujem i bijelo.
- manekenka u penziji
#2430 Re: Odg: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Kao sto Bambi reče, po razvlacenju jufke, po nadolazenju tijesta i po finalnom produktu, pogotovo kada isti malo odstoji.ludacha wrote:Moze pitanje? Kako ocjenjujete kvalitet brasna? Meni brasnobrasno. Uvijek mi ispadne kako hocu, ako je isti tip brasna, bez obzira na brand. Mojom mami nije..pa ne kontam..
-
ludacha
#2431 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ah moze bit da je u tome stvar...jufku ne razvlacim, a hrana uglavnom u danu plane 
-
gigatech
#2432 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
zna li iko gdje su ti pogoni u Bugojnu, ja prvi put čujem da se to proizvodi u Bugojnu, a iz Bugojna sam :O
-
emirolini
#2434 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Zato sto je dio Majevica d.d.StupskaBitanga wrote:Malo mi je suludo što je uzet ime brenda od Majevice kao naziv firme a proizvodni pogoni su im u Bugojnu
-
StupskaBitanga
#2435 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
i ova firma?
Više mi ništa pod milim bogom nije jasno
Više mi ništa pod milim bogom nije jasno
-
StupskaBitanga
#2436 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ul. Armije BiH broj 171gigatech wrote:zna li iko gdje su ti pogoni u Bugojnu, ja prvi put čujem da se to proizvodi u Bugojnu, a iz Bugojna sam :O
-
quiqui
#2437 Re: Odg: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Sve to + da nema crva niti raznih bubica u njemumanekenka u penziji wrote:Kao sto Bambi reče, po razvlacenju jufke, po nadolazenju tijesta i po finalnom produktu, pogotovo kada isti malo odstoji.ludacha wrote:Moze pitanje? Kako ocjenjujete kvalitet brasna? Meni brasnobrasno. Uvijek mi ispadne kako hocu, ako je isti tip brasna, bez obzira na brand. Mojom mami nije..pa ne kontam..
-
klixo
#2438 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Biberkic piletina - Gradacac
Sad je probao , najbolja piletina na trzistu.
Zna li netko gdje je ima kupiti(odnosi se na domace objekte) osim u Mercatoru jer ih vec odavno izbjegavam...
Sad je probao , najbolja piletina na trzistu.
Zna li netko gdje je ima kupiti(odnosi se na domace objekte) osim u Mercatoru jer ih vec odavno izbjegavam...
-
emirolini
-
ludacha
#2440 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Po kilogramu cijena mescini izrazena - ova 3,60.
A u konzuma je to 3,64KM/kg =4pf skuplji po kg = uk. konzum skuplji 12pf/kom tegla od 2,5kg
Jesi nam to pokusavao reci jerbo ne kontam smisao...
A da su krastavci dobri - jesu vala. Jedno vrijeme su bili kao gnjilavi, al sad su ok. Daj boze da potraje
A u konzuma je to 3,64KM/kg =4pf skuplji po kg = uk. konzum skuplji 12pf/kom tegla od 2,5kg
A da su krastavci dobri - jesu vala. Jedno vrijeme su bili kao gnjilavi, al sad su ok. Daj boze da potraje
- Ciprol
#2441 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ja mislim da su obje cijene po komadu.ludacha wrote:Po kilogramu cijena mescini izrazena - ova 3,60.
-
ludacha
#2442 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ljutio se ti, ne ljutio..al evo
Nemas sta mislit. Pogledaj.
Gdje si vidio 2,5kg kiselih krastavaca za 3,60 km?
Kako samo mozete nasjedati na tako glupe fore...
Pa kilo, tj teglica koliko li dodje u njoj, 650/720/900grama (odoka, kako cije, ne znam tacno za vegu) kosta vise od od 2,5KM.
E ako je ova 3,60 za komad, de bogati kupi meni po'palete..nek se nadje, pojest ce se
Pa kilo, tj teglica koliko li dodje u njoj, 650/720/900grama (odoka, kako cije, ne znam tacno za vegu) kosta vise od od 2,5KM.
E ako je ova 3,60 za komad, de bogati kupi meni po'palete..nek se nadje, pojest ce se
- Ciprol
#2443 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
vegy kiseli krastavci, Bingo, tegla 900 grama, 1.80KM!ludacha wrote:Ljutio se ti, ne ljutio..al evo
veća pakovanja su inače jeftinija, jel' tako?
- drndalo
#2444 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.
- MaxPayne
#2445 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Zlatna Kap sirevi su me ugodno iznenadili.
-
quarterback
#2446 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
prije dva tri dana je bio tekst na nekom od domacih biznis portala o toj mljekari, u svakom slucaju jedva cekam da na policama nadjem nijhov proizvod i probamdrndalo wrote:Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.
-
mumy
#2447 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
bio je nekad i u hose marketu kupiti megle kackavalj...drndalo wrote:Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.
-
Naslovnica
#2448 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Malo im je perverzno ime.MaxPayne wrote:Zlatna Kap sirevi su me ugodno iznenadili.
- Hajvan
#2449 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
MaxPayne wrote:Zlatna Kap sirevi su me ugodno iznenadili.
ja redovno kupujem sireve Mljekare Livno- gaudu i livanjski… imaju još u ponudi edamer i trapist, ali ih još nisam probao.
-
kox
#2450 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Mislim da je to bio uvoz iz Meggleove mljekare u Srbiji, ali nisam siguran.mumy wrote:bio je nekad i u hose marketu kupiti megle kackavalj...drndalo wrote:Neki dan u Interex-u naletim na sir kackavalj iz Mljekare Padjeni-Bileca (Hercegovacki naravno) i odlucih da probam, a ko prati zna da je inace kackavalj tesko mimo Srbije naci, cak ga ni od tamo nema uvijek, i prijatno sam iznenadjen. Vrlo dobar sir kackavalj, moja preporuka. Ne znam ima li ga i u drugim radnjama osim Interex-a, ali tamo ima.