iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
iSwagga

#2426 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

mavcs wrote:Zna li neko koliko je carina ako kupiš preko interneta :)

iPhone 4 32GB - Black otključan ;-)
Za oko milju maraka

:D ?
Puno brate, ja prodao 3g i za istu lovu kupio cetvorku preko neta :)
iSwagga

#2427 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Zejnil wrote:
iSwagga wrote:
Zejnil wrote:3g, 06.15 modem firmware, 3.1.3 software i htio bih 4.1 ili koji je bolji radi apps jer stvarno bolje rade. Šta mi preporučujete za upgrade (software) ili uputstvo pošto ga ne kontam još uvijek baš puno. Hvala
Sto si ga uopste upgrade-ovao na 06.15??

http://lmgtfy.com/?q=downgrade+06.15+baseband+3g
platio danak iskustvu, ali hajd šta je tu je. Je li neko isprobao ovu metodu. Koji software preporučujete za općenito instalaciju verzije 4
inace je iOS4 spor na 3g, ali ako vec hoces onda ti je 4.1 za sad nekako brzi.. vjerovatno ima neko od kolega 3g na iOS 4.x.x. pa ti mogu bolje o tome..
mavcs

#2428 Re: iPhone - All about

Post by mavcs »

iSwagga wrote:

Za oko milju maraka

Koliko te izasla carina i dostava ?
iSwagga

#2429 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

mavcs wrote:
iSwagga wrote:

Za oko milju maraka

Koliko te izasla carina i dostava ?
To je vec druga stvar.. nisam je platio jer mi je prijateljica donijela :mrgreen:
Lady Saray

#2430 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

iSwagga wrote:

a gdje si kupio na netu za vrijednost 3g-a?
iSwagga

#2431 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Nije suplja, prodao 3g za 300 dolara i kupio cetvorku na craigs list.. naletio jbg.. i to nova.. dok je haver platio 500 dolara..
taxi_driver

#2432 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

izgleda da si dobro zavalio frajera kome si ga prodao.ne znam ali 3g ide za 150 meura.a za 150 € nisi mogao 4-ku uzeti.
iSwagga

#2433 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

imao dva 3g jedan prodao za 400 km a drugi za 300 dolara.. sta cu ja kad je frajera dao kesh :mrgreen:

sve je moguce burazeru.. ali ne preko noci.. malo se fino zakucaj po netu, pogotovo kad imas nekog negdje vani.. u americi bruku ljudi kupe iphone koriste dan dva, prekinu ugovor i prodaju ga posto zasto, i vrate se na blackberry.. tako mozes naletiti..
febo_acm

#2434 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Ja sam tako od lika dosta puta kupovao neku opremu za iPhone sa Ebay-a i ja mu rekao da mi pošalje mail kada dobije neki dock koji sam tražio i tako javi se meni lik nakon 40-tak dana i veli :D kako je dobio dock. Ja mu napišem da sam u međuvremenu prodao iPhone i kupio Bold 9700 i on nakon sedam dana meni nudi nov 3GS za taj Bold ili da mu doplatim 150$ za iPhone 4 + on plaća sve troškove ispruke. Ja se nešto dvoumio i na kraju odustanem jer mi se tada baš sviđao taj Bold(uzeo ga za 150E novog). Mislim da ću se čitav život kajati zbog toga.
iSwagga

#2435 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Pricao mi je brat da njegov neki jaran prepodaje sve vrste mobitela iz ameriku u bih.. pa ako zelite da nabavim njegov kontakt pa da vidite ima li sta zanimljivo?
dinao

#2436 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

iSwagga wrote:Provjeri na Apple'voj stranici.. oni su samo zakljucani na TCom mreži i jednim code-om sto dobijes od njih ce ti ga otkljucati.. nesto kao kad kupis telefon od bhtelecoma da je zakljucan na njihovu mrezu pa nemozes eronet ili mtel karticu staviti.. taj fazon.. provjeren info.. ;-)

Nažalost nije tako. Ja sam kupio iPhone u HR TCom mreži zaključan. Isto to sam vidio na Apple'voj stranici, poslao im mail i taj link, i dobio sljedeći odgovor:

T-Mobile, nažalost, ne nudi mogućnost otključavanja iPhone uređaja ukoliko je uređaj kupljen u T-Mobile ponudi, u Simpa paketu ili uz pretplatnički odnos. Nadalje, isključivo i jedino ako je uređaj kupljen kao sam uređaj; niti u Simpa paketu niti uz pretplatnički odnos, tada se može podnijeti zahtjev za otključavanjem uređaja u najbližem T-Centru i ta je usluga besplatna. Pri dolasku u T-Centar potrebno je predočiti račun kao dokaz da je uređaj kupljen u T-Mobile ponudi kao samostalan uređaj.
hakazvaka

#2437 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

dinao wrote:
iSwagga wrote:Provjeri na Apple'voj stranici.. oni su samo zakljucani na TCom mreži i jednim code-om sto dobijes od njih ce ti ga otkljucati.. nesto kao kad kupis telefon od bhtelecoma da je zakljucan na njihovu mrezu pa nemozes eronet ili mtel karticu staviti.. taj fazon.. provjeren info.. ;-)

Nažalost nije tako. Ja sam kupio iPhone u HR TCom mreži zaključan. Isto to sam vidio na Apple'voj stranici, poslao im mail i taj link, i dobio sljedeći odgovor:

T-Mobile, nažalost, ne nudi mogućnost otključavanja iPhone uređaja ukoliko je uređaj kupljen u T-Mobile ponudi, u Simpa paketu ili uz pretplatnički odnos. Nadalje, isključivo i jedino ako je uređaj kupljen kao sam uređaj; niti u Simpa paketu niti uz pretplatnički odnos, tada se može podnijeti zahtjev za otključavanjem uređaja u najbližem T-Centru i ta je usluga besplatna. Pri dolasku u T-Centar potrebno je predočiti račun kao dokaz da je uređaj kupljen u T-Mobile ponudi kao samostalan uređaj.
tako je ;)

takodjer sam svjedok istog slucaja, prijatelj je kupio cetvorku, sada mu samo stoji na stolu i mali od 3 godine se igra s njom :D :D :D dok unlock ne izadje :D
iSwagga

#2438 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

i dinao sta ti to govori?? da jeste fabricki otkljucan samo sto ti oni nece otkljucati.. raspitaj se malo bolje.. pa ces doci do pravog odgovora kako ga otkljucati.. ;-)
Mustang1

#2439 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Ovaj kaze da su otkljucani ...da je garancija pisana od T-coma ...i da je sim free ( sta god do znacilo ) :oops: i kaze da je vecina 3gs fabricki otkljucana ...al sutra ce mu valjda doci nova tura pa bi trebao zapikati jedan...ustalom salje preko city-ex i kaze da se moze pogledati telefon ako ne zelis samo vrati 8-)
dinao

#2440 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

iSwagga wrote:i dinao sta ti to govori?? da jeste fabricki otkljucan samo sto ti oni nece otkljucati.. raspitaj se malo bolje.. pa ces doci do pravog odgovora kako ga otkljucati.. ;-)
sam sebe demantiras druze u jednoj rečenici..
proslijedio sam ti odgovor, otključan je samo onaj koji kupis bez ugovora, znaci platis oko 7500 kuna.

Volio bih da si u pravu, ali tako je kako je. Imam i prijatelja tamo koji je kupio 3G prije dvije godine na ugovor.
Nakon isteka ugovora, morao se dobro posvadjati sa njima da bi mu i tada otključali telefon - fabrički. :-)
iSwagga

#2441 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Izvini drug nisam se dobro izrazio.. izvini ako je doslo do necega...

Ovo sam htio reci..
Svi su iphone-i u T-Comu fabricki otkljucani.. e sad, to sto ti on nece preko simpa (ili kako se vec paket zove) otkljucati (fabricki) to je druga stvar, to je do njihove politike, ali su oni inace svi sim free, a postoji neki nacin da se to uradi s njima.. znaci taj tvoj drug nakon neke prepirke je dobio fabricki otkljucan (ako sam dobro razumio).. e to sam htio 'point out' .. ostalo je do njih hoce li ti otkljucati ili ne.. ali je svaki iphone koji salju u hrvatsku je fabricki otkljucan.. *jbg ne znam se dobro izraziti, halali* :mrgreen:
Lady Saray

#2442 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

pa nije fabricki otkljucan ako je zakljucan za njihove pakete.. fabricki je otkljucan kad kupis i bez icije "pomoci" ubacis kartice 3 razlicita operatera i sve tri rade za poziva.. ko "obicni" nokia, SE.. telefoni.. po toj logici svi iphone tel su otkljucani fabricki al eto zakljucani..
Duge

#2443 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

iSwagga wrote:Izvini drug nisam se dobro izrazio.. izvini ako je doslo do necega...

Ovo sam htio reci..
Svi su iphone-i u T-Comu fabricki otkljucani.. e sad, to sto ti on nece preko simpa (ili kako se vec paket zove) otkljucati (fabricki) to je druga stvar, to je do njihove politike, ali su oni inace svi sim free, a postoji neki nacin da se to uradi s njima.. znaci taj tvoj drug nakon neke prepirke je dobio fabricki otkljucan (ako sam dobro razumio).. e to sam htio 'point out' .. ostalo je do njih hoce li ti otkljucati ili ne.. ali je svaki iphone koji salju u hrvatsku je fabricki otkljucan.. *jbg ne znam se dobro izraziti, halali* :mrgreen:
Mislim da nisi u pravu. Koliko ja znam kad kupis iPhone na ugovor on je zakljucan dok ne prodje period trajanja ugovora. Tek nakon toga se obratis tom operateru i on ga otkljuca uz pomoc IMEI broja.
mariannealen

#2444 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

haka the zvaka,news,aplikacije,bilo sta?
Je li iko igrao igru pod imenom "Jenga" ,ko nije neka proba :)
Mustang1

#2445 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Koliko sam skonto listajuci google :D Mi ne mozemo ove nase kartice koristiti na itunes ..moramo uzimat te gift card ? ..Zanima me da li kada skinemo aplikaciju neku sa itunes ..platimo..da li ce tu aplikaciju moci koristiti i drugi ili samo mi
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 07:49, edited 1 time in total.
Mustang1

#2447 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Aha..Hvala ti ...Ajde pitat cu ostalo dok saznam koji ce mi stici .. Ne zna jos da li ce biti 3gs 32 gb ili 16 gb i ostalo sta ce kako ce .. kad saznam to sve onda cu osut sa pitanjima ..jadna vam majka onda :D :oops:
Lady Saray

#2448 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

Bubalo1 wrote:Aha..Hvala ti ...Ajde pitat cu ostalo dok saznam koji ce mi stici .. Ne zna jos da li ce biti 3gs 32 gb ili 16 gb i ostalo sta ce kako ce .. kad saznam to sve onda cu osut sa pitanjima ..jadna vam majka onda :D :oops:
ili do tada procitaj sve ovo od prve stranice da se mi ne ponavljamo :D
Mustang1

#2449 Re: iPhone - All about

Post by Mustang1 »

Sve sto sam vise citao na ovoj temi sve vise mi nista nije bilo jasno :D Tako da sam odustao :oops:
mariannealen

#2450 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Bubalo1 wrote:Koliko sam skonto listajuci google :D Mi ne mozemo ove nase kartice koristiti na itunes ..moramo uzimat te gift card ? ..Zanima me da li kada skinemo aplikaciju neku sa itunes ..platimo..da li ce tu aplikaciju moci koristiti i drugi ili samo mi
posto imam iskustva sa itunesom,otvorio sam americki racun i probao nasu karticu ali mi izadje da kartica nije izvadjena u americi,drugo kad kupujes gift card moras da pazis da kupis u istoj drzavi na kojoj ti je prijavljen itunes racun jer sam ja kupio u engleskoj gift card i probao na americki store i nije radilo pa morao da otvaram engleski store :D Sto se tice sinhronizacije i toga,najvise 5 kompjutera da imas autorizovano na jedan racun i koliko hoces iphona,ipada i ipoda.Ima caka i svega pa ako treba pomoc tu sam(samo nemoj jailbrekovat :D )
Post Reply