Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
clarion_
#2426 Re: Gledate seriju - preporucite je
Awake - odlična stvar na pilotu
- SirOliver1
#2427 Re: Gledate seriju - preporucite je
SPARTACUS,SPARTACUS!!!!!!!žulijan asanž wrote:što duža, žanr mi je za sad nebitan (samo neka nije SF), ali mi je jako bitan ukupni kvalitet - kvalitetna fabula, kvalitetna gluma, dobro razrađeni likovi. može biti krimi, historijska... whatever, samo da ne mogu da spavam po noci od kontanja sta ce bit daljenellington wrote:Željena dužina i žanr?žulijan asanž wrote:ima li i jedna serija da je završena, pa da to skinem, a ne ovo kad mi se srce cijepa što u pola serije moram čekat da nasnime iduće epiozode??
znači neka dobra, ali da je kompletnu mogu imat
- beco
#2428 Re: Gledate seriju - preporucite je
Spartacus zadnja epizoda bez daha sam ostao. 
- Gandalf
#2429 Re: Gledate seriju - preporucite je
Za Code GeassBulvaj wrote:Gledam Chucka,odličan za sada. http://www.imdb.com/title/tt0934814/
A što se tiće anime serijala,preporuka za Code Geass. http://www.imdb.com/title/tt0994314/
-
jastuk1
#2430 Re: Gledate seriju - preporucite je
Moje iskustvo sa The Wire je kudikamo gore. The Wire je The Turd i to onaj smrdljivi od proljeva.dječak sa šibicama wrote:Pregledah The Wire cijelu, bolje da nisam.
Sve je to super, serija je privlacna, zanimljiva, realna, ali brate mili... nigdje veze, ja od serije i filma ocekujem ipak da na kraju dobri momci pobijede.
Kontam da je smisao serije biti autentican, ali mozda je to sve simpaticno Joshu iz Orandz Kauntija, da vidi da svijet nije bajka, ali brate mili iz perspektive jednog sarajlije, realnosti mi je pun qrac, ne moraju me jos sa malog ekrana ubijati u pojam![]()
(spojler) Na kraju svi supci koji su postojali, prodjose dobro, cak i oni u zatvoru imaju dzaba jest`, dzaba spavat`... a posteni cajkani, nogatrans.
Sve sam mislio, na kraju ce pravda biti zadovoljena. Eh...
Najodvratnija, najogavnija i umjetnički najlažnija serija. Pretenduju da prikažu realnost, ali je rezonantnost glume i scenarija potpuno pogrešna i neuvjerljiva. Ova serija je jedna FUJINA u svakom pogledu.
-
jastuk1
#2431 Re: Gledate seriju - preporucite je
Apsolutno nemam riječi. Ono donja vilica spala skroz.beco wrote:Spartacus zadnja epizoda bez daha sam ostao.
- Kinaski
#2432 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobar Hung
-
clarion_
#2433 Re: Gledate seriju - preporucite je
svi muškarci preko 20 godina su seriji The wire dali ocjenu veću od 9 !! Pregledao si 6 epizoda i tako smjelo komentarišeš nešto što se smatra najvećom serijom ikada snimljenom. Bolan, toplo ti preporučujem da potisneš taj dječački ego, glupo razmišljanje, omogućiš svom umišljenom mozgu da pregleda ovu seriju do kraja, biće ti zahvalan vjeruj mi!!jastuk1 wrote:Moje iskustvo sa The Wire je kudikamo gore. The Wire je The Turd i to onaj smrdljivi od proljeva.dječak sa šibicama wrote:Pregledah The Wire cijelu, bolje da nisam.
Sve je to super, serija je privlacna, zanimljiva, realna, ali brate mili... nigdje veze, ja od serije i filma ocekujem ipak da na kraju dobri momci pobijede.
Kontam da je smisao serije biti autentican, ali mozda je to sve simpaticno Joshu iz Orandz Kauntija, da vidi da svijet nije bajka, ali brate mili iz perspektive jednog sarajlije, realnosti mi je pun qrac, ne moraju me jos sa malog ekrana ubijati u pojam![]()
(spojler) Na kraju svi supci koji su postojali, prodjose dobro, cak i oni u zatvoru imaju dzaba jest`, dzaba spavat`... a posteni cajkani, nogatrans.
Sve sam mislio, na kraju ce pravda biti zadovoljena. Eh...![]()
Najodvratnija, najogavnija i umjetnički najlažnija serija. Pretenduju da prikažu realnost, ali je rezonantnost glume i scenarija potpuno pogrešna i neuvjerljiva. Ova serija je jedna FUJINA u svakom pogledu.Pravi primjer antiumjetnosti. Odustao sa velikim olakšanjem nakon šeste epizode prve sezone.
- travar
#2434 Re: Gledate seriju - preporucite je
95% žena je potvrdilo da Pantene obnavlja oštećenu kosuclarion_ wrote: svi muškarci preko 20 godina su seriji The wire dali ocjenu veću od 9 !! Pregledao si 6 epizoda i tako smjelo komentarišeš nešto što se smatra najvećom serijom ikada snimljenom. Bolan, toplo ti preporučujem da potisneš taj dječački ego, glupo razmišljanje, omogućiš svom umišljenom mozgu da pregleda ovu seriju do kraja, biće ti zahvalan vjeruj mi!!
-
hladan.preminger
#2435 Re: Gledate seriju - preporucite je
travar wrote:95% žena je potvrdilo da Pantene obnavlja oštećenu kosuclarion_ wrote: svi muškarci preko 20 godina su seriji The wire dali ocjenu veću od 9 !! Pregledao si 6 epizoda i tako smjelo komentarišeš nešto što se smatra najvećom serijom ikada snimljenom. Bolan, toplo ti preporučujem da potisneš taj dječački ego, glupo razmišljanje, omogućiš svom umišljenom mozgu da pregleda ovu seriju do kraja, biće ti zahvalan vjeruj mi!!
Legenda.
- beco
#2436 Re: Gledate seriju - preporucite je
Drago mi je sto je Glober napokon malo isplivao i ubio punca. Imam neki osjecaj da Litija ovu sezonu nece prezivjeti sto je pravo steta.jastuk1 wrote:Apsolutno nemam riječi. Ono donja vilica spala skroz.beco wrote:Spartacus zadnja epizoda bez daha sam ostao.Od 0 do 10 ova epozoda zaslužuje 1000. Naročito sam oduševljen - cijelo vrijeme očekujem da Glaber u metežu sredi Variniusa (onog kojeg je njegova Ilithya "upecala") kad ono rasplet još za!baniji. Nevjerovatno.
- Point.
#2437 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja sam rekao i na temi o The Wire da te treba krivicno goniti zbog ovakvog pljuvanja jedne od najbolje serije ikada snimane. I kriticari i publika su se slozili da je ova serija vrh, ali jok, naso se Jastuk1, umisljeni kvazikriticar Sarajevo X foruma da soli pamet o glumi, scenariju, antiumjetnosti itd. Sa ovim gore si javno rekao da pojma nemas o cemu pricas, dzaba ti velike i grandiozne rijeci.jastuk1 wrote:Moje iskustvo sa The Wire je kudikamo gore. The Wire je The Turd i to onaj smrdljivi od proljeva.dječak sa šibicama wrote:Pregledah The Wire cijelu, bolje da nisam.
Sve sam mislio, na kraju ce pravda biti zadovoljena. Eh...![]()
Najodvratnija, najogavnija i umjetnički najlažnija serija. Pretenduju da prikažu realnost, ali je rezonantnost glume i scenarija potpuno pogrešna i neuvjerljiva. Ova serija je jedna FUJINA u svakom pogledu.Pravi primjer antiumjetnosti. Odustao sa velikim olakšanjem nakon šeste epizode prve sezone.
Idi gledaj Gilmore klix kruha ti.
-
jastuk1
#2438 Re: Gledate seriju - preporucite je
Poenta Sepie je upravo da mrsi planove Llitiji.beco wrote:Drago mi je sto je Glober napokon malo isplivao i ubio punca. Imam neki osjecaj da Litija ovu sezonu nece prezivjeti sto je pravo steta.jastuk1 wrote:Apsolutno nemam riječi. Ono donja vilica spala skroz.beco wrote:Spartacus zadnja epizoda bez daha sam ostao.Od 0 do 10 ova epozoda zaslužuje 1000. Naročito sam oduševljen - cijelo vrijeme očekujem da Glaber u metežu sredi Variniusa (onog kojeg je njegova Ilithya "upecala") kad ono rasplet još za!baniji. Nevjerovatno.
Samo koja je poenta Sepie i njenog brata to nikako ne kontam. Ovaj pokolj je dosao kao kec na kucu previse tu bilo likova i prica.
- dale cooper
#2439 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nije problem ako se pljuje ili hvali neka seriju sve dok se to radi argumentovano.
Kad kaže "Najodvratnija, najogavnija i umjetnički najlažnija serija. Pretenduju
da prikažu realnost, ali je rezonantnost glume i scenarija potpuno pogrešna i neuvjerljiva",
morao bi te riječi malo pojasniti konkretnim primjerima.
Ako se šta ne može zamijeriti seriji to je ta autentičnost prikazanog života na ulicama
Baltimora. I to je činjenica koju su potvrdili ljudi koji su svoje živote proveli na tim ulicama
i koji su bili u sličnim situacijama prikazanim u seriji.
Kad kaže "Najodvratnija, najogavnija i umjetnički najlažnija serija. Pretenduju
da prikažu realnost, ali je rezonantnost glume i scenarija potpuno pogrešna i neuvjerljiva",
morao bi te riječi malo pojasniti konkretnim primjerima.
Ako se šta ne može zamijeriti seriji to je ta autentičnost prikazanog života na ulicama
Baltimora. I to je činjenica koju su potvrdili ljudi koji su svoje živote proveli na tim ulicama
i koji su bili u sličnim situacijama prikazanim u seriji.
-
jastuk1
#2440 Re: Gledate seriju - preporucite je
Svaka čast koga je ova antiumjetnost (The Wire) uspjela da zabavi. Ovom 37-godišnjaku je samo živce izvukla.
Mnogi su dali su ocjenu veću od 9 zato što nemaju pojima o pravoj, istinskoj realnosti i stvarnosti, pa zato poslušnički, servilno i lakovjerno gutaju sve što im se servira. Ima komentatora na IMDB koji su ovu pogan od umjetnosti opisali čak ogavnije od mene. Kažu sve je moguće sem drvene peći, dodao bih i mene kako gledam The Wire.
Ima mnogo razloga zašto je serija za mene pogan, a najveći je gluma koja je potpuno, potpuno neuvjerljiva i stalno se osjeti da baš glume - sve je "preglumljeno." i NEISKRENO: Da sam 20 godina mlađi, možda bih i povjerovao da ovo nešto vrijedi. Srećom, toliko lakovjeran nisam.
Mnogi su dali su ocjenu veću od 9 zato što nemaju pojima o pravoj, istinskoj realnosti i stvarnosti, pa zato poslušnički, servilno i lakovjerno gutaju sve što im se servira. Ima komentatora na IMDB koji su ovu pogan od umjetnosti opisali čak ogavnije od mene. Kažu sve je moguće sem drvene peći, dodao bih i mene kako gledam The Wire.
Ima mnogo razloga zašto je serija za mene pogan, a najveći je gluma koja je potpuno, potpuno neuvjerljiva i stalno se osjeti da baš glume - sve je "preglumljeno." i NEISKRENO: Da sam 20 godina mlađi, možda bih i povjerovao da ovo nešto vrijedi. Srećom, toliko lakovjeran nisam.
Last edited by jastuk1 on 26/02/2012 16:56, edited 1 time in total.
- dale cooper
#2441 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa fazon je u tome što ovu seriju uglavnom voli populacija od 30+ kao i gomila još starijih i priličnojastuk1 wrote:Svaka čast koga je ova antiumjetnost (The Wire) uspjela da zabavi. Ovom 37-godišnjaku je samo živce izvukla.
Mnogi su dali su ocjenu veću od 9 zato što nemaju pojima o pravoj, istinskoj realnosti i stvarnosti, pa zato poslušnički, servilno i lakovjerno gutaju sve što im se servira. Ima komentatora na IMDB koji su ovu pogan od umjetnosti opisali čak ogavnije od mene. Kažu sve je moguće sem drvene peći, dodao bih i mene kako gledam The Wire.![]()
Ima mnogo razloga zašto je serija za mene pogan, a najveći je gluma koja je potpuno, potpuno neuvjerljiva i stalno se osjeti da baš glume - sve je "preglumljeno." Da sam 20 godina mlađi, možda bih i povjerovao da ovo nešto vrijedi. Srećom, toliko lakovjeran nisam.
respektabilnih filmskih kritičara. Tako da stvarno ne razumijem ove tvoje riječi, posebno to vezano
za glumu. I šta je to "istinska realnost"?
Šta je za tebe primjer dobre serije? (i glume)
- alibaba_i_30_godina
#2442 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kada ce vise kojekakvi razni filmski kriticari prestati da budu mjerilo kvaliteta?! Zar je toliko bitno sta neko od njih misli?!dale cooper wrote:Pa fazon je u tome što ovu seriju uglavnom voli populacija od 30+ kao i gomila još starijih i priličnojastuk1 wrote:Svaka čast koga je ova antiumjetnost (The Wire) uspjela da zabavi. Ovom 37-godišnjaku je samo živce izvukla.
Mnogi su dali su ocjenu veću od 9 zato što nemaju pojima o pravoj, istinskoj realnosti i stvarnosti, pa zato poslušnički, servilno i lakovjerno gutaju sve što im se servira. Ima komentatora na IMDB koji su ovu pogan od umjetnosti opisali čak ogavnije od mene. Kažu sve je moguće sem drvene peći, dodao bih i mene kako gledam The Wire.![]()
Ima mnogo razloga zašto je serija za mene pogan, a najveći je gluma koja je potpuno, potpuno neuvjerljiva i stalno se osjeti da baš glume - sve je "preglumljeno." Da sam 20 godina mlađi, možda bih i povjerovao da ovo nešto vrijedi. Srećom, toliko lakovjeran nisam.
respektabilnih filmskih kritičara. Tako da stvarno ne razumijem ove tvoje riječi, posebno to vezano
za glumu.
Šta je za tebe primjer dobre serije? (i glume)
- Point.
#2443 Re: Gledate seriju - preporucite je
A vidi vidi, ti osobno znas te "mnoge" pa znas i razlog zbog cega glasaju i kako. Hm, zanimljivo. A vjerovatno ti veliki znalcu znas istinsku realnost i stvarnost Baltimora.jastuk1 wrote: Svaka čast koga je ova antiumjetnost (The Wire) uspjela da zabavi. Ovom 37-godišnjaku je samo živce izvukla.
jastuk1 wrote:Ima mnogo razloga zašto je serija za mene pogan, a najveći je gluma koja je potpuno, potpuno neuvjerljiva i stalno se osjeti da baš glume - sve je "preglumljeno." Da sam 20 godina mlađi, možda bih i povjerovao da ovo nešto vrijedi. Srećom, toliko lakovjeran nisam.
Eto ti znas sta je prava gluma.
Kazem ti idi gledaj svoj vrh Gilmore klix, tamo je tako vjerodostojna gluma, ah kako te zene glume uvjerljivo.
- dale cooper
#2444 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa nisu u pitanju kritičari, ne može ovoliko ljudi voliti tu seriju samo zato što kritičari kažu da valja.NeyDan wrote:Kada ce vise kojekakvi razni filmski kriticari prestati da budu mjerilo kvaliteta?! Zar je toliko bitno sta neko od njih misli?!dale cooper wrote:Pa fazon je u tome što ovu seriju uglavnom voli populacija od 30+ kao i gomila još starijih i priličnojastuk1 wrote:Svaka čast koga je ova antiumjetnost (The Wire) uspjela da zabavi. Ovom 37-godišnjaku je samo živce izvukla.
za glumu.
Šta je za tebe primjer dobre serije? (i glume)![]()
Meni ide na onu stvar kad neko kaže za nešto da je antiumjetnost, pogan, da nema pojma o realnosti,
a nema ništa da te riječi na bilo koji način podupre. Jebeni kritičari amateri. Kaži ne sviđa mi se
ovakav tip serije ali nemoj kenjati velike riječi bez argumenata.
- beco
#2445 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma daj Sepia je ameter za Litiju isto kao sto je Litija amater za Lukreciju (Lukrecija je predobar lik). Djete je sigurno Spartakovo. Ali Sepijin brat wtf, kako on moze da bude rame uz rame sa Glaberom.Poenta Sepie je upravo da mrsi planove Llitiji. Ne mislim da će je roknuti ove sezone, znaju da glavni likovi sad već imaju mnogo fanova. A najviše je neće dirati jer pretpostavljam da ona ustvari nosi Spartacusovo dijete. Dobro su sve ovo smućkali.
P.S. Sepija i Litija glume jos zajedno u filmu X 2011, nisam ga stigao pogledati ali cini se kao interesantna prica.
-
jastuk1
#2446 Re: Gledate seriju - preporucite je
Primjer dobre glume je kad se ne osjeti da glume, kad glumci žive svoj lik i ne izgovaraju svoju dijalog liniju na prenaučen i prepripremljen način. U The Wire su dijalozi previše glatki i izvježbani, pa su stoga neuvjerljivi i lažni.
Ima mnogo momenata odlične glume. Da izdvojim samo poneke: Recimo Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee) i Aaron Douglas u Battlestar Galactica; David Hewlett (Rodney) u Stargate Atlantis, svi manje više u policijsko-detektivskoj Burn Notice, čak i u Gossip Girl ima briljantnih momenata uglavnom kad su na ekranu Ed Westwick i Leighton Meester. Ima još mnogo primjera, puno da bih sve nabrajao.
Ono što je najgore, ne mislim da su glumci u The Wire loši, naprotiv, mislim da su ih režija i scenarij odveli u skroz pogrešnom pravcu. Samo da su ih pustili da budu prirodniji i da "manje glume," moj doživljaj ne bi bio ni blizi toliko lažan i neiskren.
Edit: Za Gilmore klix ne znam, iz par momenata koje sam vidio preslaba mi serija da bih je gledao.
Ima mnogo momenata odlične glume. Da izdvojim samo poneke: Recimo Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee) i Aaron Douglas u Battlestar Galactica; David Hewlett (Rodney) u Stargate Atlantis, svi manje više u policijsko-detektivskoj Burn Notice, čak i u Gossip Girl ima briljantnih momenata uglavnom kad su na ekranu Ed Westwick i Leighton Meester. Ima još mnogo primjera, puno da bih sve nabrajao.
Ono što je najgore, ne mislim da su glumci u The Wire loši, naprotiv, mislim da su ih režija i scenarij odveli u skroz pogrešnom pravcu. Samo da su ih pustili da budu prirodniji i da "manje glume," moj doživljaj ne bi bio ni blizi toliko lažan i neiskren.
Edit: Za Gilmore klix ne znam, iz par momenata koje sam vidio preslaba mi serija da bih je gledao.
Last edited by jastuk1 on 26/02/2012 17:28, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#2447 Re: Gledate seriju - preporucite je
Naravno da je amater, al možda baš zbog toga bude neočekivanih preokreta. Uh, Lucy Lawless je flawless samo tako.beco wrote:Ma daj Sepia je ameter za Litiju isto kao sto je Litija amater za Lukreciju (Lukrecija je predobar lik). Djete je sigurno Spartakovo. Ali Sepijin brat wtf, kako on moze da bude rame uz rame sa Glaberom.Poenta Sepie je upravo da mrsi planove Llitiji. Ne mislim da će je roknuti ove sezone, znaju da glavni likovi sad već imaju mnogo fanova. A najviše je neće dirati jer pretpostavljam da ona ustvari nosi Spartacusovo dijete. Dobro su sve ovo smućkali.
P.S. Sepija i Litija glume jos zajedno u filmu X 2011, nisam ga stigao pogledati ali cini se kao interesantna prica.
- dale cooper
#2448 Re: Gledate seriju - preporucite je
BSG je odlična serija, ali ovo dvoje su od ukupne ekipe možda najlošiji glumci. Sigurno par stepenica ispodjastuk1 wrote:Primjer dobre glume je kad se ne osjeti da glume, kad glumci žive svoj lik i ne izgovaraju svoju dijalog liniju na prenaučen i prepripremljen način. U The Wire su dijalozi previše glatki i izvježbani, pa su stoga neuvjerljivi i lažni.
Olmosa (Adame), Hogana (Tigha) ili Callisa (Baltara). Šestica i Lee su dva stereotipa, manipulativna femme
fatale i sve Američki odnosno Kaprički heroj i dobri dečko Lee i uglavnom ih ovo dvoje tako i glume.
Stargate nisam gledao previše, ali nikad nisam nešto posebno primjetio neku glumu.
Teško se mogu porediti sci-fi serije sa serijama tipa The Wire jer je riječ o sasvim različitim načinima
pripovijedanja. The Wire je relativno veliko platno, gdje se isprepliću priče kriminalaca i policajaca
koji su svi zajedno u jednoj velikoj moralnoj kaljuži od samog početka. Mislim priča nije nimalo
prijatna i totalni je downer i razumijem da ima ljudi kojima ovo jednostavno ne sjeda i koji od
tv serije žele jedino zabavu. Ali ima i onih koji vole da gledaju "morality plays" u 5 sezona i koji
hoće nešto više od televizije.
A ovo Gossip Girl, daj molim te, svijet objesnih malih Američkih bogataša. Pun realnosti i uvjerljivih
likova. Kako da ne. I šta 37 godišnjak radi gledajući ovu seriju?
- dale cooper
#2450 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam da li je spominjana ali za ove The Wire fanatike
, preporuka za seriju Treme,
novu seriju tvorca The Wire-a Davida Simona. Serija se odvija u New Orleansu tri mjeseca
nakon uragana Katrina, i govori o poteškoćama i izazovima građana ovog grada da skupe
djeliće i ponovo izgrade normalnu zajednicu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Treme
novu seriju tvorca The Wire-a Davida Simona. Serija se odvija u New Orleansu tri mjeseca
nakon uragana Katrina, i govori o poteškoćama i izazovima građana ovog grada da skupe
djeliće i ponovo izgrade normalnu zajednicu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Treme