Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
_veleposlanik

#2426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

zonbirile wrote:
pa nisi dijete,gotov proizvod ne znači ništa,tu je energija,mašine ,transport i naravno globalizacija.Dao sam im primjer CocaCole u Sarajevu.Evo Bosna prestane sve piti od Coca Cole iz Hađiča,pazi realnost je nema druge cole.Kakav god je aranžman sa glavnom Colom,jon venture,licenca,prodan brend,učešće globalista u profitu je relativno malo u odnosu na nastalu štetu.Zatvaranje pogona,porast fiksnih troškova,radi održavanja pogona u "toplom"startu,par stotina ljudi bez plaće,neuplačeni doprinosi i porezi,umanjena potrošnja vode,struje ,plina.Dugoročne reprekusije po firmu,eventualnim "upadom# konkurencije,a dužim trajanjem bojkota.A ta konkurencija,opet NJIHOVA-eto neko reče Cedevita,Plivin prend prodana Pliva Amerima,i da nije pogon,transport,nafta,opet njihovo.Vuče te na jevrejski bojkot Njemačke robe tridesetih,i on ne mnogo uspješan,ali nije bilo globalizacije.Opet kažem bojkot da,ali ne očekivati nešto,onako za dušu.Najbolje direktno robe ,ako je ima iz Izraela.
ali opet govorimo o prakticnosti naseg zivota - znaci jos nismo spremni kao ljudska sorta reagirati na zlocin, masakar, laz, i dugogodisnju dominaciju putem cionistickih taktika, kamata, lobija, medija, obrazovanja....... zamisli da se kriza prosiri - iako znamo da je vjestacka i da ce prestati cim to oni odrede (pumpanjem dodatnog novca) - i da nas sve dobro pogodi. pa da se narod digne ko u Atini...

pitanje je vremena, ovaj mah svjetskog nezadovoljstva prema bahatom zlocinackom Izraelu i cionistickom rezimu bi trebao biti iskoristen. NWO se blizi (ili globalizacija, kako hocete), chipovi koje vec nosimo na pasosima i licnim kartama su evolvirali u implantirane pod kozu - pitanje je vremena kada cemo zatraziti da nam ih postave... i sve ovo sto govrim su teorije zavjere, kao i da je Izrael visedecenijska zlocinacka tvorevina a cionisti umjesto zlocini svi su filantropi...
Kjajević Majko

#2427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

krivorijek wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
krivorijek wrote: http://sabbah.biz/mt/archives/2006/07/1 ... arab-kids/

Ovo je stvarno totalno ludilo, ali vas svejedno molim, bez obzira na mucninu koju izazivaju ovi prizori, da se ove slike ne upotrebljavaju za slijepo i besmisleno sirenje mrznje.
ne, to je iz rata protiv Hezbollaha, jel imaju nove slike? iz agresije na Gazu?
Aha, vidi nisam ni skonto.

Ne znam, ej, ali bas ove slike sam vidio na TV-u ovih dana u kontekstu zbivanja u Gazi, a onaj citat gore je iz jednog teksta, kojeg si ti zapravo postavio na 97-oj strani ovog istog podforuma.

Vjerovatno su na TV-u iskoristili ove slike zbog nedostatka recentnijih. Pojma nemama :-) Izvinjavam se zbog moguceg sirenja konfuzije :-?
Nebitno otkad je, najveća sramota je šta rade i kako uče djecu i jedni i drugi.
Evo recimo šta se pušta na dječjem programu na Hamasovoj televiziji.
http://www.youtube.com/watch?v=YIBNRVgq59Y

Ko hoće može potražiti nešto o Mickey Mouse emisiji na Al Aqsa TV.
Bosanac sa dna kace

#2428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

straaasnooo :-? :-? :-? :-? :-?
Jedan izraelski ultranacionalistički poslanik ocijenio je u utorak da Izrael treba da se bori s Hamasom u pojasu Gaze kao što su se Sjedinjene Države borile u Japanu tokom Drugog svjetskog rata, aludirajući očito na upotrebu atomske bombe.

Moramo nastaviti da se borimo s Hamasom kao što su se Sjedinjene Države borile protiv Japanaca u Drugom svjetskom ratu, rekao je poslanik i bivši ministar Avigdor Lieberman, u svom obraćanju na Univerzitetu Bar Ilan blizu Tel Aviva.

Osvajanje Japana tada nije bilo neophodno, naglasio je Lieberman, šef stranke krajnje desnice Israel Beitenu, čije su riječi objavljene na internetskoj stranici dnevnoga lista Jerusalem Post.

SAD je okončao sukob s Japanom bacivši atomske bombe na gradove Hirošima i Nagasaki.

Palestinski poslanik i bivši ministar Mustafa Barghuthi oštro je osudio riječi izraelskog poslanika, nazvavši ga ekstremnim oratorom.

Izjave izraelskih političara su nesrazmjerne kao i krvave akcije protiv naroda Gaze", dodao je on.

SAD je 1945. bacila dvije atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki , izazivajući jednu od najvećih tragedija u historiji čovječanstva, što je svijet osudio u nekoiliko navrata, rekao je palestinski poslanik.

Lokalne radio stanice u Gazi i informativna internet stranica preuzele su riječi Liebermana, tvrdeći da je on pozivao na bacanje nuklearne bombe na Gazu .

Izvor: FENA
sve mi se cini da se iza ovakvih izjava krije nemogucnost fasisticke tvorevine da porazi Hamas...
Bosanac sa dna kace

#2429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Palestinski Hamas bi pristao na razmještanje turskih snaga kraj graničnog prelaza Rafa s Egiptom, uprkos ranijem upzorenju da će svako međunarodno prisustvo duž granice pojasa Gaze smatrati okupacijom, piše danas arapski list "Al Hajat".

Hamas bi navodno pristao da dođu turski vojnici jer poštuje tu islamsku zemlju, rekli su "Al Hajatu" izvori bliski toj radikalnoj organzaciji.

Turska je već izrazila volju da učestvuje i u takozvanoj tehničkoj i posmatračkoj misiji. Međutim, detalji misije, odnosno gdje će snage biti raspoređene, šta će tačno raditi, ko će sve učestvovati i koja će biti uloga Palestinske uprave, kojom rukovodi rivalski Fatah, još uvek nisu razrađeni.

Hamas takođe uslovljava raspoređivanje turskih snaga otvaranjem svih graničnih prelaza prema pojasu Gaze. Ta organizacija se protivi ideji o međunarodnim posmatračima jer želi da ona kontroliše granicu.

Egipat se takođe protivi prisustvu stranih snaga na svojoj teritoriji jer to smatra narušavanjem suvereniteta. S druge strane Egiptu, bi kako se vjeruje, više odgovoralo da fatahovci umjesto hamasovaca budu na palestinskoj strani granice i ta zemlja zapravo ne vjeruje da je potrebna pomoć spolja.

Pojas Gaze, međutim, još od juna 2007. kontrolše Hamas pošto je pobjedio snage lojlane Fatahu palestinskog predsjednika Mahmuda Abbasa.

U svakom slučaju diplomatski izvori ističu ključnu ulogu Turske u pregovorima s Hamasom, zbog navodne napetosti u odnosima hamasovaca s Egiptom, prenose izraelski mediji.

Hamas je krajem prošle godine odlučio da bojkotuje razgovore o pomirenju s umjerenijim Fatahom koje je organizovao Kairo.

Turska navodno posreduje pregovorima između Egipta i Hamasa, ali ne i u pregovorima Egipta i Izraela jer je turski premijer Recep Tayyip Erdogan nedavno oštro kritikovao izraelsku ofanzivu u pojasu Gaze.

Izvor: Tanjug
Bosanac sa dna kace

#2430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Priča o užasnom zločinu

"Sjećam se do treće granate. Prijašnje dvije su ubile mog starijeg brata i ranile neke ljude koji su krvarili. Treća granata ih je sve ubila" - priča dječak uzdišući teško. "Moj brat koji je jako puno krvario, umro je pred mojim očima. Moj drugi brat Ismail je takođe iskrvario do smrti. Moja majka i moj najmlađi brat ... nema ih, otišli su ... Četiri brata, moja majka, moj babo....Allah im oprostio i podario smiraj!"
Image
Ahmed Samuni, koji je četiri dana stajao pored mrtvih tijela majke i njegove braće, svjedoči o, kako mnogi tvrde, užasnom masakru. Za ovog dječaka od 16 godina je teško da riječima opiše užas koji je preživio, ali po izrazu njegova lica se može zaključiti koliki je to bio užas.
"Sjećam se do treće granate. Prijašnje dvije su ubile mog starijeg brata i ranile neke ljude, koji su krvarili. Treća granata ih je sve ubila" - priča dječak uzdišući teško. "Moj brat koji je jako puno krvario, umro je pred mojim očima. Moj drugi brat Ismail je takođe iskrvario do smrti. Moja majka i moj najmlađi brat ... nema ih, otišli su ... Četiri brata, moja majka, moj babo....Allah im oprostio i podario smiraj!"
Image
Sedmog januara, medicinski radnici su konačno uspjeli da u bolnicu dovezu mrtve i ranjene koji su 4 dana bili zatvoreni u kući u blizini Zejtune. Prema izjavama preživjelih, djelimično surađujući sa Međunarodnim crvenim krstom i sa UN, izraelski vojnici su opkolili kuće, a zatim sve stanovnike tih kuća smjestili u jednu. Slijedećeg dana su granate, ispaljene od strane izraelskih vojnika, padale svuda okolo. Svjedoci kažu da je najmanje 30 članova Samuni familije ubijeno.

"Nas su stavili u kola hitne pomoći, ali u kući je još uvijek bilo ljudi, mrtvih i ranjenih" - kaže Ahmed.

"Krvarili smo 4 dana; bili smo gladni; sjećam se da sam svom bratu Isaku dao da jede paradajz, prije nego je umro."

Al Džeira je potražila vozača ambulantnih kola koji je spasio Ahmeda. Ekipi Crvenog krsta je bio onemogućen pristup u taj dio četiri dana od dana kada su izraleski vojnici gađali kuću.
Image
"Tog dana kad smo konačno dobili dozvolu, izraelski vojnici su nam rekli da ostavimo vozilo 2 km od kuće" - kaže bolničar Muhammed el Helbi - "Pa smo pješačili i svud okolo smo mogli vidjeti buldožere. Na krovovima kuća pored kojih smo prolazili su stajali izraelski vojnici. Ušli smo unutra i čuli vrisak iz jedne sobe. U sobi je bilo 15 ljudi, dva mrtva tijela, ostali su sjedili okolo. To je bila samo jedna soba.“

Šestogodišnji Abdullah je takođe bio zatvoren u kući zajedno sa Ahmedom, okružen mrtvim tijelima rođaka i amidža. Preplašen i izbezumljen jedva je uspjevao da govori. Kaže da su imali samo paradajz da jedu. Kad smo ga pitali šta je sa njegovom porodicom, rekao je, svi su bili tu, ispred mene, mrtvi. Sve što je mogao da uradi je da ih samo posmatra.

Abdullahov otac je uspio da pobjegne prvog dana okruženja kuće, i četiri dana je mislio da je njegov sin mrtav.

"Nisam znao šta da radim, i još uvijek ne znam ...pogledajte ga... toliko je bolestan i svi su užasno preplašeni..." - kaže Abdullahov otac.

"Cjelo vrijeme samo plače. Rame mu je povrjeđeno i inficirano, a on ne može da podnese miris rane, pa plače kad god pogleda i pomiriše ranu. I njegova noga... pogledajte. Htio bih da ga odvedem iz Gaze na liječenje i želio bih da se mogu vratiti u kuću da pokupim tjela moje porodice i sahranim ih."
Image
Al Džezira je pokušala da dođe do kuće u Zejtuni, ali je bilo previše opasno. Najbliže što iko može prići je na oko 1 km od kuće. I novinari i bolničari moraju dobiti dozvolu od izraelskih vojnika da bi ušli u tu oblast.

Zejtuna je samo jedno od područja u kojem se nalaze israelske pješadijske trupe. Crveni krst kaže da ima još puno kuća u drugim oblastima u kojima ima mrtvih i ranjenih. Bolničar Read el Heiki, koji je učestvovao u spašavanju, kaže da se u okolini mogao osjetiti miris mrtvih tjela i krvi. "Vidjeli smo mrtva tjela kako leže po ulicama, najmanje 9 tijela" - izjavio je za Al Džeziru.

"Ušli smo samo u 5 kuća, i siguran sam da ima još kuća i po drugim oblastima u kojima ima mrtvih. Ali, izraelski vojnici nam ne dozvoljavaju da idemo dalje."
Image
UN kaže da je, prema priči o onom što se desilo porodici Samuni, počinjeno mnogo ratnih zločina. Međutim, Mark Regev, glasnogovornik Vlade Izraela, poriče da su njihovi vojnici premjestili porodice u jednu kuću, i kaže da je ta priča samo Hamasova propaganda. "Upozoravam vas da budete pažljivi, jer znamo kakav je režim Hamasa i da ovakvim pričama žele širiti svoju propagandu" - rekao je Regev. "Mi nemamo potvrde o ovom događaju, nismo upoznati s tim."

Humanitarne organizacije su zatražile da pokrenu istragu, ali dok se procedura oko toga odvija, Izrael zabranjuje pristup djelovima koji su još gore pogođeni ratom.

Bojimo se da su Abdullahova i Ahmedova priča samo početak onog što su Izraelićani uradili i što rade stanovnicima Gaze.

Izvor: Al Džezira i agencije/islambosna.ba
Bosanac sa dna kace

#2431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( bez komentara :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
O moj Bože, nikada nisam vidio nešto ovako strašno, vrištao je Kejid Ebu Eukel. Ljekar iz hitne pomoći nije mogao vjerovati svojim očima kada je ugledao ono što je prije nekoliko dana bila Šahd, četverogodišnja palestinska djevojčica.

Poginula je kada je izraelska granata pala u dvorište njenog doma u izbjegličkom logoru Džebelija na sjeveru Pojasa Gaze. Kada su njeni roditelji pokušali u žurbi da spase svoje dijete, koje je palo kao pokošeno u lokvicu vlastite krvi, kiša metaka iz izraelskih cijevi ih je držala na daljini.

Slijedećih 5 dana bespomoćno Šahdino tijelo je bilo prepušteno psima da je rastrgaju.

Samo jedan dio tijela na Šahdinom tijelu je ostao nerazderan, kaže Ebu Eukel sav u suzama. Vidjeli smo srceparajuće prizore u proteklih 18 dana. Kupili smo dječja tjela koja su bila raznesena ili spečena, ali nikada nešto ovako.

Pet dana su Šahdin brat Matar i rođak Muhammed uzaludno pokušavali da spase njeno tijelo. Izraelci su na njih pucali svaki puta kada bi pokušali. Gledajući kako tijelo malog bezgriješnog bića biva raskidano od strane napadačkih pasa, njih dvojica su pokušali još jednom, i to im je bilo zadnje u životu.

Prije nego su došli do njenog tjelešca, kiša izraelskih metaka ih je zasula i postali su dio od 971 žrtve izraelskih ciljanih napada.

Umran Zejda, jedan mladi komšija, kaže da su Izraelci vrlo dobro znali šta rade: progonili su njenu porodicu i spriječavali je da dođu do njenog tijela, znajući da će ga psi pojesti. Ne samo da nam ubijaju djecu, namjerno ovo rade na najpodmukliji i neljudski način.

Zejda kaže da ni riječi ni kamera ne mogu opisati strašne scene. Ne možete zamisliti šta su psi uradili njenom nevinom tjelešcu, govori dok se bori protiv nagona za plačem.

Mnogi Palestinci insistiraju da ovo nije nikakav izolovan slučaj. U Džebeliji, dok je porodica Abd Rabu pokušavala da sahrani troje svojih mrtvih, izraelske snage su ih su zapucale na njih. Nakon toga su pustili svoje pse na njih, kako navode svjedoci.
Ono što se desilo je grozno i nezamislivo, kaže Saad Abd Rabu, daidža poginulih, za IOL. Izraelci su na njih pustili pse, kao da nisu dovoljno učinili.

Izvor: IslamOnline
Prijevod: IslamBosna
Bosanac sa dna kace

#2432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

zadnje vijesti iz Gaze
IslamBosna.ba - Ekskluzivno, iz sata u sat, donosimo vam najnovije informacije o odvijanju izraelskog zločina nad Palestincima u Gazi.

22:40 - Od 200 Palestinaca koje je uhapsila izraelska armija tokom agresije na Gazu, njih 170 nema nikakve veze ni sa Hamasom ni sa drugim grupacijama, prenose izraelski mediji noćas.

- Izraelska vojska tretira ove zatvorenike kao ilegalne borce i stoga ih može držati neograničeno bez podizanja bilo kakve optužbe.

22:30 - Večeras je jedan Izraelac upucao tinejdžera Palestinca kod grada Kalkilija. Izraelac je otvorio vatru na mlade Palestince koji su gađali kamenjem vozila okupatora. Ovaj mladi šehid zvao se Naser Mustafa Odeh El-E’radž.
-Izraelska vojska zabranila je kolima hitne pomoći palestinskog Crvenog polumjeseca da priđu mjestu pucanja.

21:34 - Oko stotinu demonstratora je danas u Bejrutu protestvovalo na komercijalnoj ulici Hamra protiv Starbucks kafe, zbog čega je Starbucks radnja morala biti zatvorena. Demonstratori su nakon toga objesili palestinsku zastavu na radnju i na prozoru napisali "Omiljena jevrejska kafa". Starbucks donira dio svog profita izraelskoj vojsci.

-------------------------------------------------------

21:10 - Izraelski ''heroji'' do sada ugasili živote 330 malih i nevinih stvorenja.

- Grčka je obustavila dostavu oružja Izraelu zbog provođenja genocida. SAD je objavio da će pronaći alternativnog dostavljača, dok u isto vrijeme izjavljuje da sa Hamasom nema pregovora dok se Hamas ne odrekne nasilja i ne prizna Izrael.

- Izrael je danas ponovo prekršio trosatni tzv. humanitarni koridor te je bombardovao i granatirao svoje ciljeve u vrijeme kada su ranjenici trebali biti izvučeni iz ruševina.

19:15 - Izraelska vojska je tokom dana ušla u predgrađa Gaze, gdje su u toku ulične borbe s naoružanim Palestincima, javljeno je iz Pojasa Gaze.

18:13 - Izraelska ofanziva se nastavlja nesmanjenom žestinom. Teškom bombardovanju je izložen Refah i okolica.

- Broj žrtava sada iznosi 971 mrtvih, 4418 ranjenih
Bosanac sa dna kace

#2433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

interesantno da je Grcka obustavila dostavu oruzja, a Turska nije, nije ni povukla ambasadora, nije obustavila dogovor o obuci izraelskih pilota u Konji....a demonstracije su 24h po sirom zemlje :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?
legendo_moja

#2434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by legendo_moja »

Kjajević Majko wrote: http://sabbah.biz/mt/archives/2006/07/1 ... arab-kids/

Nebitno otkad je, najveća sramota je šta rade i kako uče djecu i jedni i drugi.
Evo recimo šta se pušta na dječjem programu na Hamasovoj televiziji.
http://www.youtube.com/watch?v=YIBNRVgq59Y

Ko hoće može potražiti nešto o Mickey Mouse emisiji na Al Aqsa TV.
Kad se sjetim šta su od mene i mojih vršnjaka (8-12 godina) napravile 4 godine rata i okruženja nije mi nimalo čudno ovo. Zamisli da ratuješ 60 godina, da 3 generacije odrastaju u uslovima u kakvima su palestinci.
fukara_tz

#2435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fukara_tz »

legendo_moja wrote:
Kad se sjetim šta su od mene i mojih vršnjaka (8-12 godina) napravile 4 godine rata i okruženja nije mi nimalo čudno ovo. Zamisli da ratuješ 60 godina, da 3 generacije odrastaju u uslovima u kakvima su palestinci.
Za mene je crtani bolestan. Ovakav odgoj djece u Palestini nicemu ne vodi sem mozda jos +60 godina rata.

I kad smo kod bolesti...

Grad Sderot u Izraelu. Izraelci doveli klovna iz Tel Aviva Eldada da zabavlja prisutne prilikom gledanja bombardovanja Gaze

Image

I da navija

Image
zaratustra

#2436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zaratustra »

Ratni turizam!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x
turban

#2437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Da znate sta ja zelim ovima sto navijaju,prepali bi se pravo.
Last edited by turban on 14/01/2009 01:05, edited 1 time in total.
_veleposlanik

#2438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

bolje da nisam ni znao za ovo, covjek se ogrijesi u mislima :x
_veleposlanik

#2439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=11680

pogledajte neke od strateskih razloga nastanka ovog masakra... neko je vec spomenuo ranije: radi se o British Gasu, i o kontroli Palestinskih rezervi gasa...

posebno zanimljiv dio ispod teksta koji ide ovako:
AMERICA'S "WAR ON TERRORISM"

by Michel Chossudovsky

America's "War on Terrorism"

In this new and expanded edition of Michel Chossudovsky's 2002 best seller, the author blows away the smokescreen put up by the mainstream media, that 9/11 was an attack on America by "Islamic terrorists". Through meticulous research, the author uncovers a military-intelligence ploy behind the September 11 attacks, and the cover-up and complicity of key members of the Bush Administration.

The expanded edition, which includes twelve new chapters focuses on the use of 9/11 as a pretext for the invasion and illegal occupation of Iraq, the militarisation of justice and law enforcement and the repeal of democracy.

According to Chossudovsky, the "war on terrorism" is a complete fabrication based on the illusion that one man, Osama bin Laden, outwitted the $40 billion-a-year American intelligence apparatus. The "war on terrorism" is a war of conquest. Globalisation is the final march to the "New World Order", dominated by Wall Street and the U.S. military-industrial complex.

September 11, 2001 provides a justification for waging a war without borders. Washington's agenda consists in extending the frontiers of the American Empire to facilitate complete U.S. corporate control, while installing within America the institutions of the Homeland Security State.

Chossudovsky peels back layers of rhetoric to reveal a complex web of deceit aimed at luring the American people and the rest of the world into accepting a military solution which threatens the future of humanity.

The last chapter includes an analysis of the London 7/7 Bomb Attacks.
turban

#2440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

RTS javlja o sukobljenim stranama... :x
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

fukara_tz wrote:
Za mene je crtani bolestan.

I kad smo kod bolesti...

Grad Sderot u Izraelu. Izraelci doveli klovna iz Tel Aviva Eldada da zabavlja prisutne prilikom gledanja bombardovanja Gaze

Image

I da navija

Image
Ovo su dva dokaza izopacenosti oba drustva. I jedni i drugi su 100% ufurani u uloge ; Izraelci u ulogu egzekutora, Palestinci u ulogu zrtvene jagnjadi ( i zamorcadi za najnovije neispitane bombe izgleda ) . Kao sto sam vec rekla, ovo nije nista drugo nego ekstremni sado-mazohizam na djelu. I kao sto vidimo, scenario se odvija sve lakse i lakse. Izraelci su dosli do faze potpunog apsurda u okrutnosti, a Palestinci su dovedeni u fazu u kojoj bukvalno sami idu "pod giljotinu". Ukljucujuci i djecu. Ni jedni ni drugi vise ne vide da moze biti drugacije.

Ovi narodi se moraju razdvojiti.

Mislim da ce fotografije iznad uci u Anale Psihijatrije. Ovo svijet jos nije vidio.

Image
Prozor

#2442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

Ako nesto ne mogu to je ovo izjednacavanje zrtve i agresora! Sram da vas bude!!! :x :x :x
priroda

#2443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by priroda »

ovo je holokaust što rade, ovo je i gore od holokausta
a svi vi koji pokušavate izjednačiti krivice i zločine Palestinaca(?!) i Izraelićana ili ste ludi ili ste užasno zlobni ili ste cionist (što spada u najteži oblik zla)

PAŽNJA, SLIKE SU STRAVIČNE
http://www.muslm.net/vb/showthread.php?t=327163

:(
Last edited by priroda on 14/01/2009 02:21, edited 1 time in total.
priroda

#2444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by priroda »

čuj ufurani u ulogu žrtve

FUJ
_veleposlanik

#2445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

Latina, pretjerala si na kilometrima...

ne mogu da vjerujem sta se moze cuti i od tebe...
elf_dalmatae

#2446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by elf_dalmatae »

priroda wrote: PAŽNJA, SLIKE SU STRAVIČNE

Mila majko.

Ako ovo gore netko na nebu ne vidi, ako nema suca nakon zivota... jadni mi svi.
priroda

#2447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by priroda »

elf_dalmatae wrote:
priroda wrote: PAŽNJA, SLIKE SU STRAVIČNE

Mila majko.

Ako ovo gore netko na nebu ne vidi, ako nema suca nakon zivota... jadni mi svi.
Ima, ima, ne sikiraj se i ne sumnjaj, a Taj je milostiv ali i žestoko kažnjava, a ovo su samo iskušenja od Njega, kako za Palestince, tako i za nas, i za cijeli svijet. Najbitnije je da čovjek ne dopusti da mu neko oči zamaže, da pored očiju ne vidi, protiv toga se treba boriti svim silama.
simpozijum delirijum

#2448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

bih u Sarajevu 92', jeste ! to je moj grad ! i ove slike iz Gaze? tjeraju me u ludilo ! sjecam se noci kada nam je mladic "razvlacio pamet " i kada mi je raketa od VBR pukla deset metara daleko od mene i moje familije dok sam sestru i majku ,te familiju izvlacio kroz rasuto staklo i ciglu do podruma sa petoga sprata , uz vristanje djece i nevinih civila
proklete ubojice civila !
priroda

#2449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by priroda »

Mitovi o Izraelu

Izrael je država sa ekspanzionističkom ideologijom. Nikada nije odredila svoje granice i odbija to učiniti. Kao posljedica toga, Palestinci su ti kojima prijeti istrebljenje budući da čitava njihova domovina nije sigurna od izraelskog pripajanja i okupacije.
Krivica Izraela je u tome što prepričava drugačiji slijed događaja u svojoj povijesti preko školskih udžbenika i preko drugih medija. Mnogi mitovi su nastali na ovaj način te su ponavljani i korišteni od zagovornika Izraela, kako bi na taj način opravdali ono što čini država Izrael. Važno je uvidjeti te zablude koje štete Palestincima i njihovim interesima.
Neki mitovi su navedeni dolje, potkrijepljeni činjenicama.

Mit #1

Palestina je bila nenaseljena zemlja prije 1948. – “zemlja bez ljudi za ljude bez zemlje„ (Israel Zangwill)

Činjenica:

Ta fraza postaje uvjerljiv poziv svima za gradnju cionističkih naselja u Palestini. Tek je 1904. Zangwill shvatio da postoji ozbiljan problem sa cionističkim programom. U svom govoru, održanom u New Yorku, on objašnjava:

“Postoji... jedna poteškoća prema kojoj cionist ne želi usmjeriti pogled.. Palestina već ima svoje stanovnike. Jeruzalemski pašaluk je već dvostruko više naseljen kao i SAD, sa 52 stanovnika po četvornoj milji, ni 25 posto njih nisu Židovi „ (Israel Zangwill)

Mit #2

Cionisti imaju vjersko pravo na Svetu zemlju.

Činjenica:

Pobožni Židovi vjeruju da Tora dopušta povratak u Palestinu, ali jedino božanskom intervencijom. Ljudski pokušaji da se nasilno stvori Izrael se smatraju heretičkim i mnogi ortodoksni rabini su otvoreno osudili Theodora Herzla i čitav koncept cionizma.

Mit #3

Cionizam i Židovstvo su jedno te isto.

Činjenica:

Theodore Herzl (utemeljitelj cionizma) nije bio vjernik i cionizam je nacionalistička doktrina potpuno odvojena od religije. Neki citati iz njegovih dnevnika uključuju i sljedeće:

“...ne pokoravam se vjerskom nagonu„ (Theodor Herzl: Diaries, Victor Gollanz, 1958)

“...Ja sam agnostik...„ (str. 54, Theodor Herzl Diaries, passim)

“...Za mene, židovsko pitanje nije ni socijalno ni vjersko...ono je nacionalno pitanje... Palestina je naša nezaboravna povijesna domovina...samo ime bi bilo snažan poziv na okupljanje našim ljudima.„ (Herzl, L'Etat Juif, str. 209)

Mit #4

Židovi tvrde da su 1948. godine Palestinci napustili svoje domove vlastitom voljom i da su arapski lideri to oglašavali preko radio prijenosa.

Činjenica:

Irski novinar koji je istraživao ovaj mit otkrio je da arapski lideri nisu preko radija prenijeli nijedan proglas ili zapovijed u to vrijeme. No, pronađeni su dokazi da su cionističke postaje prenosile na arapskom poruku zahtijevajući da Palestinci napuste svoje domove. (The spectator, 12. svibnja 1961.)

Cionističke bande su odgovorne za mnoge masakre i zločine koji su korišteni kako bi se zaplašili Palestinci da pobjegnu iz svojih domova. Masakr kod sela Deir Yassin 9. i 10. travnja 1948. je najbolje dokumentiran. To je bilo krvavo i nasilno ubijanje 250 ljudi; muškaraca, žena i djece. Vijesti o tom masakru su bile svugdje objavljivane kako bi se užasnuli drugi Palestinci koji su se usudili ostati u svojim domovima. Cionistički trikovi su uspjeli, i tisuće Palestinaca je počelo bježati da spase vlastite živote, ostavljajući svoje domove i stvari – ne vraćajući se nikad više.

Mit #5

Izrael su okupirali Palestinci.

Činjenica:

Namjerna uporaba termina kao što su “teroristi„ i “militanti„ kad se govori o Palestincima, i “vlasti„ i “vojska„ kad se govori o Židovima, stvorilo je komešanje kod mnogih ljudi o samoj prirodi sukoba.
2004. godine, studija na sveučilištu u Glasgowu pokazala je da mnogi Britanci vjeruju, zbog načina na koji se prenose vijesti, da su Palestinci ti koji su okupirali Izrael. Godine 2006., jedne novine su čak objavile da je Izrael okupiran od strane Palestinaca, pokazavši time nove razine neinformiranosti.

Nema sumnje da Izrael okupira palestinsku zemlju. Vijeće sigurnosti UN-a, u rezoluciji 446, 465 i 484, među ostalima, je odlučio da su Zapadna obala, Istočni Jeruzalem i Gaza okupirani i da se četvrta odredba Ženevske konvencije, koja se tiče okupiranih teritorija, primjenjuje u ovom slučaju. Uz to, Međunarodni sud, u Odluci o zoni razdvajanja, zaključio da su Zapadna obala, Gaza i Istočni Jeruzalem okupirana područja.

Mit #6

Arapi su započeli rat 1967.

Činjenica:.

“Okupljanje egipatske vojske na Sinaju ne dokazuje da nas je Nasser spremao napasti. Moramo biti iskreni. Mi smo odlučili njega napasti.„ – Menachem Begin, izraelski premijer, lipanj 1967.

“Poslali bismo tegljač da izbrazda područje na kojem nije bilo moguće ništa učiniti, u demilitariziranoj zoni, i znali smo unaprijed da će Sirijci početi pucati, ako nisu pucali, naredili bismo tegljaču da ide dalje, sve dok to Sirijcima ne bi dosadilo pa bi počeli pucati. I tad bismo upotrijebili artiljeriju i kasnije zračne snage, i tako je to bilo.„ – Moshe Dayan, izraelski ministar obrane za vrijeme rata 1967.
-The New York Times, 11. svibanj 1997

Mit #7

Kritika cionizma je antisemitizam.

Činjenica:.

Anticionizam je često izjednačen s antisemitizmom od ljudi koji podržavaju Izrael, koji žele utišati sav kriticizam naspram Izraela neovisno od toga koliko bi ta kritika bila legitimna. Tako da su mnogi koji kritiziraju postupke Izraela i pokazuju na kršenje ljudskih prava od strane istog nepravedno i krivo osuđeni da su antisemiti.

U stvarnosti, anticionizam je opozicija prema cionizmu kao međunarodnom političkom pokretu za stvaranje židovske države na području Palestine. Po samoj svojoj naravi, takva država je diskriminirajuća i rasistička prema svim ne-židovima, posebno prema palestinskim starosjediocima. Mnogi anticionisti podržavaju ideju o jednoj državi koju bi naseljavali svi ljudi koji tamo žive, i židovi i Palestinci bez diskriminacije.

Antisemitizam je definiran u New Oxford Dictionary of English kao:

Semit: Član bilo kojeg naroda koji govori ili je govorio semitski jezik, uključujući posebno židove i Arape.
Porijeklo iz starolatinske riječi Semita, od grčke riječi Shem, Noin sin u Bibliji, od kojeg se tradicionalno vjeruje da ti ljudi vuku korijene.

Semitski, 1: Odnosi se ili označava grupu jezika među kojima su hebrejski, arapski i aramejski i neki stari jezici kao feničanski i akadski.

Semitski, 2: Odnosi se na ljude koji govore tim jezicima, posebno hebrejskim i arapskim.

Jasno je da postoji očita razlika između antisemitizma i anticionizma. Dok se antisemitizam osuđuje bez iznimke, anticionizam je s druge strane legitiman stav.

Izvor: aqsa.org.uk
http://--- NO LINKS ---/index.php/teks ... -o-izraelu
turban

#2450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Da li je jasno sad nekim papcima u Bosni,nasim balijama zasto su nam ono kad nas cetnici klase isto kao cifuti sto kolju Palestince, priteklo u pomoc nesto Arapske brace u pomoc????
Nadam se da ima ljudi koji sad ovo citaju i gledaju, da bar na trenutak dobiju osjecaj solidarnosti sa Palestinskim narodom te naboj i gorcinu koju bi iskalili na cionistima.Ja imam takav gorak ukus i glupo mi je da izgovaram rjec FUJ,to mi dodje kao ma hebi ga sta ces... :(
Na ovoj temi se pokazalo ko je ko na ovom forumu,ko je covjek a ko je tu samo da ubije vrejeme te da mu bude onako fino.Najveci zagovornici socijalne pravde i jednakosti na ovom forumu zaobilaze ovu temu kao djavo oko krsta.Imam potrebu da iste pitam zasto ne ostaviste bar po jednu tacku na ovoj temi,ZASTO??????????
P.S
Danas kad gledam ove slike u glavi mi je mutno od sopstvene proslosti,mislio sam da Srebrenicu necu vise morati ponovo prezivljavati,da Sarajevo nece urlati u nocima u mojoj sobi,te da hodajuci skeleti iz Predora nece upozoravati na ono sto kod normalnog blokira kontrolu nad istim.
Locked