Avio kompanije all about
- drndalo
#2426 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nego zna li neko kakvi su ovo charteri za Bolognu via Mostar, sa ATR-om ? Vidim sa web-u SJJ da ih ima vise od jednokratno...
Da se neko nije dosjetio da bi se koji hodocasnik iz Italije mogao i BH Airlinesom prevesti do Mostara...? Gluho bilo...
Vidim danas i da je bio let TK i za Ankaru...? Nesto novo ???
Da se neko nije dosjetio da bi se koji hodocasnik iz Italije mogao i BH Airlinesom prevesti do Mostara...? Gluho bilo...
Vidim danas i da je bio let TK i za Ankaru...? Nesto novo ???
- Koshpa
#2427 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Izgleda da se neko sjetio
http://exyuaviation.blogspot.com/2011/0 ... scara.html
Ankara : carter jednodnevni
http://exyuaviation.blogspot.com/2011/0 ... scara.html
Ankara : carter jednodnevni
- drndalo
#2428 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pise za Pescaru, a Bologna je dosta sjeverno... Mada je Ex-Yu aviation cesto izvor neprovjerenih informacija, nekada i "vlaznih snova" nekih ljudi, a nekada znaju i "ubosti"... Danas je na SJJ bio let JA 2340 za BLQ, a vraca se kao JA 101, BLQ-SJJ via OMO... Vidim ga na SJJ strani i 27.06...
- ljubav_aha
#2429 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
haj'd zivota ti cutiASHMINSAFK wrote:Postovani gosp. Jefferson,
evo desetak dana citam tvoje postove na ovu temu i cini mi se da ti je neko debelo stao na zulj u toj kompaniji.
Ja se prvi put javljam jer nisam vise mogao citati vecinu tvojih gluposti. Ti prema svemu izrecenom ispade strucnjak za avijaciju . Svaka ti cast. Gdje si bio ove silne godine da ponudis usluge kompaniji koja je jednom vec propala a bogami ce izgleda i drugi put. A isto tako gdje si sada da svojim znanjem iz oblasti avijacije pomognes.
Odakle tebi informacije silne ( dosta ima i dezinformacija) Odakle ti prica o placama u kompaniji. Sram te bilo jer ne znas a siris dezinformacije i trujes raju na forumu. Osim pilota i NAJUZEG dijela uprave, svi imaju normalna primanja. Juce je u novinama pisalo da je prosjecna placa u Federaciji oko 815 KM. Prosjek administracije je oko 850 KM zavisno od godina staza, stjuardese su najmanje placene a od njih se najvise trazi jer su prva stepenica i ogledalo firme. To je sramota za kompaniju jer same pohvale ide na njihov racun , cak i od konkurencije.
Da li ti je poznato da turski partneri u kompaniji vode glavnu rijec po svim pitanjima i da nema niko da im se usprotstavi ili ne daj boze pozove na red, od ministra i vlade preko energoinvesta , sindikata, do glavnog odbora kompanije. Jel ti poznato da su svi glavni direktori turci, da se odluke donose u centrali u Stambolu a ovdje se sprovode. Jel ti jasno dokraja godine moze (ljudi iz centrale mi pricaju ali ja u to ne verujem) moze ostati na samo istanbulskim letovima koji su popunjeni preko 95 posto i kao takvi jedini 100 posto isplativi.
Ja sam vrlo vezan za ovu kompaniju , radio sam nekoliko godina ai zivim sa njom jer su mi svi jarani ostali u njoj i stalno slusam price o njoj i ne mogu ostati sudrzan kad znam o stanju u njoj i ko je odgovoran za to.
Svi znamo kakva nam je drzava i kako smo dopustili da se sve prebija stranacki preko javnih preduzeca. Pa nije ni Air Bosna imuna na to. Zato, calm down sa svojim pricama bez pokrica. Ako imas koju pametnu predlozi im, ako ne onda budi realan. Ja sam svoja znanja i iskustva prenosio u vise navrata, nesto su me djelimicno poslusali a nesto nije ni reakcije bilo.
Prijatno !
- Koshpa
#2430 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
drndalo wrote:Pise za Pescaru, a Bologna je dosta sjeverno... Mada je Ex-Yu aviation cesto izvor neprovjerenih informacija, nekada i "vlaznih snova" nekih ljudi, a nekada znaju i "ubosti"... Danas je na SJJ bio let JA 2340 za BLQ, a vraca se kao JA 101, BLQ-SJJ via OMO... Vidim ga na SJJ strani i 27.06...
Pa kazem neko se sjetio da poveze Italiju sa BIH pa reko evo ima za Pescaru i bit ce malo vise letova za Italiju, a BLQ je danas radio za OMO i koji ce takodje raditi 27. iz OMO za BLQ
-
sarajevsko_pivo
#2431 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
To je charter let.drndalo wrote:Pise za Pescaru, a Bologna je dosta sjeverno... Mada je Ex-Yu aviation cesto izvor neprovjerenih informacija, nekada i "vlaznih snova" nekih ljudi, a nekada znaju i "ubosti"... Danas je na SJJ bio let JA 2340 za BLQ, a vraca se kao JA 101, BLQ-SJJ via OMO... Vidim ga na SJJ strani i 27.06...
Nije mi jasno zasto BHA nema vise charter letova, imaju 3 aviona...
- Koshpa
#2432 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
sarajevsko_pivo wrote:To je charter let.drndalo wrote:Pise za Pescaru, a Bologna je dosta sjeverno... Mada je Ex-Yu aviation cesto izvor neprovjerenih informacija, nekada i "vlaznih snova" nekih ljudi, a nekada znaju i "ubosti"... Danas je na SJJ bio let JA 2340 za BLQ, a vraca se kao JA 101, BLQ-SJJ via OMO... Vidim ga na SJJ strani i 27.06...
Ask THY
-
jefferson
#2433 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma da oni su uzrocno-posljedicna veza svega sto se DESAVALO i desava!Koshpa wrote:sarajevsko_pivo wrote:To je charter let.drndalo wrote:Pise za Pescaru, a Bologna je dosta sjeverno... Mada je Ex-Yu aviation cesto izvor neprovjerenih informacija, nekada i "vlaznih snova" nekih ljudi, a nekada znaju i "ubosti"... Danas je na SJJ bio let JA 2340 za BLQ, a vraca se kao JA 101, BLQ-SJJ via OMO... Vidim ga na SJJ strani i 27.06...
Ask THY
-
sarajevsko_pivo
#2434 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dusseldorf-Amsterdam-Sarajevo

- macan prvi
#2435 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jeffersone

Da, KLM nudi vec neko vrijeme letove iz Amsterdama za putnike koje BH Airlines doveze iz Sarajeva. Samo za povratni let 23.8. trebas znati da BH Airlines pri polasku iz Sarajeva zna zakasniti posto njihov avion dolazi iz Istanbula i pri tome zna biti kasnjenja taman toliko da ne stignes na konekciju u Amsterdamu. Da ne spominjem da putnici BH Airlinesa pri polasku iz Sarajeva moraju licno na aerodromu k'o zadnji cirkusanti platiti 18 eura taksesarajevsko_pivo wrote:Dusseldorf-Amsterdam-Sarajevo
-
akcija007
#2436 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zbog cega se skoro svaki drugi dan otkazuje let za Cirih? Nedostatak putnika s tendencijom trajnog ukidanja kao FRA i VIE ili pak nesto trece ?
-
sarajevsko_pivo
#2437 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
KOliko ja znam, samo se ukida Zurich-Banja Luka-Sarajevo...akcija007 wrote:Zbog cega se skoro svaki drugi dan otkazuje let za Cirih? Nedostatak putnika s tendencijom trajnog ukidanja kao FRA i VIE ili pak nesto trece ?
-
sarajevsko_pivo
#2438 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
BHAIRLINES pojeftinio sve karte na svim letovima!

-
jefferson
#2439 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
To je dobro za ljude koji lete direktno za npr. FRA. Ali opet dzaba kada nisu uvezani s drugim kompanijama. Ali OK, imaju ZAG i BGD, oni se mogu bogatiti na nama.sarajevsko_pivo wrote:BHAIRLINES pojeftinio sve karte na svim letovima!![]()
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2440 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa nema više direktan let za FRA.jefferson wrote:To je dobro za ljude koji lete direktno za npr. FRA. Ali opet dzaba kada nisu uvezani s drugim kompanijama. Ali OK, imaju ZAG i BGD, oni se mogu bogatiti na nama.sarajevsko_pivo wrote:BHAIRLINES pojeftinio sve karte na svim letovima!![]()
Croatia Airlines i JAT se bogate na nama... to je činjenica. Da ne spominjem Austrian.
-
jefferson
#2441 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Vidis propustio sam da nema za FRA! To treba pohapsiti sve sto ima veze sa upravljanjem firme i bilo kakvom strategijom!Entropio wrote:Pa nema više direktan let za FRA.jefferson wrote:To je dobro za ljude koji lete direktno za npr. FRA. Ali opet dzaba kada nisu uvezani s drugim kompanijama. Ali OK, imaju ZAG i BGD, oni se mogu bogatiti na nama.sarajevsko_pivo wrote:BHAIRLINES pojeftinio sve karte na svim letovima!![]()
![]()
Croatia Airlines i JAT se bogate na nama... to je činjenica. Da ne spominjem Austrian.
-
Timotije
#2442 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Tu nema ni "s" od strategije i to je svima jasno. Otvoriti onako na slijepo, preko 10 linija, pa ih jos brze pozatvarati, gomilajuci usput gubitke kompanije, govori sve o namjerama. Svuci sve u ravan, sto gore-to bolje, i sto brze, po mogucnosti, jer se nekome izgleda zuri da zakopa (citaj: zalapi) polu-mrtvaca...
I laiku sa strane je jasno, sta je na djelu. 7-8 mjeseci od ukidanja viza, ljudi imaju rekordan gubitak!!! To je stvarno umjetnost
I laiku sa strane je jasno, sta je na djelu. 7-8 mjeseci od ukidanja viza, ljudi imaju rekordan gubitak!!! To je stvarno umjetnost
- drndalo
#2443 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma hajde bogati, sto vize imaju s tim ? Kao da oni levati u Austrian-u i Lufthansi sta znaju, pa sada stavljaju avione s vise sjedista nego prije viza, kao da imaju vise putnika...? To je i njima siguran put u propast...
Ovim nasima bi u stvari trebalo platiti da nista ne rade, da ni ne polete... Sto manje lete, manji gubitak prave... Ne daj boze da dodje jos jedan mlaznjak, pa ko bi to nadolmio kerozinom ?
Ovim nasima bi u stvari trebalo platiti da nista ne rade, da ni ne polete... Sto manje lete, manji gubitak prave... Ne daj boze da dodje jos jedan mlaznjak, pa ko bi to nadolmio kerozinom ?
-
jefferson
#2444 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Tako ti je to kad imas drzavno preduzece i udomljavas strancke dupelizce. Lufthansa presla sa CRJ i BAE na A319. Sad uzeo kartu za SJJ i njima letim kad vidim A319.drndalo wrote:Ma hajde bogati, sto vize imaju s tim ? Kao da oni levati u Austrian-u i Lufthansi sta znaju, pa sada stavljaju avione s vise sjedista nego prije viza, kao da imaju vise putnika...? To je i njima siguran put u propast...![]()
U decembru sam letio iz beca sas 737-800, a nasi ne mogu napuniti ono prkno od ATR-a.
-
Timotije
#2445 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ima i ta...onda posteno priznati, ljudi sirotinja smo, ovdje nema niko ni za vozne karte a kamoli za aviona, i gotova prica...Sta se onda imaju kofrciti i gurati nazor nacionalnu kompaniju? I komsijske nacinalne kompanije nisu bas neki uzor likvidnosti, ali imaju jacu bazu (ima se odakle zalapiti,kvalitetnije...).....!! Je li vrijedno odrzavati tako skupu igracku, da bi se udomilo par stranackih poslusnika?
-
jefferson
#2446 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma moze se to napuniti. Ali en moze kada nemas code sharing, ugovore o preuzimanju niti ima ljudi koji imaju ikakvog pojma gdje je nasa dijaspora rasporedjena te koje kompanije tu dijasporu pokrivaju.Timotije wrote:Ima i ta...onda posteno priznati, ljudi sirotinja smo, ovdje nema niko ni za vozne karte a kamoli za aviona, i gotova prica...Sta se onda imaju kofrciti i gurati nazor nacionalnu kompaniju? I komsijske nacinalne kompanije nisu bas neki uzor likvidnosti, ali imaju jacu bazu (ima se odakle zalapiti,kvalitetnije...).....!! Je li vrijedno odrzavati tako skupu igracku, da bi se udomilo par stranackih poslusnika?
Vecina nase dijaspore u SAD pokriva Delta, kojoj su glavne ulazne luke Pariz, Amsterdam i London. BHA je trebala bilo kakav ugovor sa Delta/AF/KLM napraviti o preuzimanju putnika i time pokriti skoro svu dijasporu u SAD. Tako isto sa Quantasom, itd, itd. Ali ko ce to raditi. Sto bi rekao Reis: Necemo se mi prilagodjavati
-
Timotije
#2447 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Normalno da necemo: nek se oni nama prilagodjavaju
! Moj Jeff, ti ovdje vazis 99 stranica, ali u sridu. I to naravno ne pije vode...Sto bi se mi, bezveze, prilagodjavali zakonima trzista, kad moze ovako....Sto bi reko Slobo- Bori Jovicu u onom vicu, o nestasici benzina 1992: za nas dvojicu-Ima...!!!Nema bre da fali! Da je bilo,imalo volje, ovdje su mogli naci milion ideja, ali kome je do toga....Iznijeli smo hiljadu prijedloga, sto laickih (biljezim se s stovanjem
), sto i jako strucnih i poslovno primamljivih! I sta imamo danas: 20 miliona minusa, sitnica....Pricas o Code share-ovima zadnje dvije godine, i budali je jasno da samo vezivanjem uz jake mozes opstati, nista....Lipsi magare do zelene trave.... 
-
jefferson
#2448 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa da, nece se prilagodjavati. Zato imaju mali privatnici koji placaju porez i drze BHA, Hidrogradnju i slicne zlocinacke poduhvate u zivotu. Moj buraz trci svaki dan da odrzi svoju firmu u zivotu i 55 ljudi na paltnom spisku, da mu inspekcija ne zatvori firmu jer je zakasnio porez platiti 24 sata. Kada su mu dugovali povrat poreza poslali mu inspekciju jer nije trazio povrat odmah, nego kad njemu odgovara, pa mu rekli: mi mislili ti nesto muljas. To sto je bio zatvoren cijeli dan nema veze.Timotije wrote:Normalno da necemo: nek se oni nama prilagodjavaju! Moj Jeff, ti ovdje vazis 99 stranica, ali u sridu. I to naravno ne pije vode...Sto bi se mi, bezveze, prilagodjavali zakonima trzista, kad moze ovako....Sto bi reko Slobo- Bori Jovicu u onom vicu, o nestasici benzina 1992: za nas dvojicu-Ima...!!!Nema bre da fali! Da je bilo,imalo volje, ovdje su mogli naci milion ideja, ali kome je do toga....Iznijeli smo hiljadu prijedloga, sto laickih (biljezim se s stovanjem
), sto i jako strucnih i poslovno primamljivih! I sta imamo danas: 20 miliona minusa, sitnica....Pricas o Code share-ovima zadnje dvije godine, i budali je jasno da samo vezivanjem uz jake mozes opstati, nista....Lipsi magare do zelene trave....
Ali zato se od njegovog i poreza hiljada drugih ljudi koji RADE moze u zivotu drzati ova bljuvotina od avio kompanije, i ostale drzave kompanije koje sluze za udomljavanje neki stranackih potrcka koji u normalnoj drzavi ne bi bili konobari (bez uvrede konobarima) a ne neki direktorcici i sl. Najvise mi ej zao ljudi koji rade u tim firmama i ocekuju da ta firma napreduje i da im sutra bude bolje. Na kraju ce se naci na ulici. Po zaslugama, radnici ce na biro, jedan direktor je vec ambasador, samo je pitanje koja zemlja ce imati tu nesrecu da novi direktor postane nas ambasador u toj zemlji!
-
prha
#2449 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pozdrav delegati
ja kako sam cuo od druga,BHA ima codeshare s DL/AF/KLM,vec zadnjia 2,3 mjeseca...al se samo mogu konektovati via amsterdam.
inace,sta ima raja?
ja kako sam cuo od druga,BHA ima codeshare s DL/AF/KLM,vec zadnjia 2,3 mjeseca...al se samo mogu konektovati via amsterdam.
inace,sta ima raja?
-
jefferson
#2450 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Idi na deltinu web stranicu i ukucaj SJJ, izbacit ce ti da aerodrom NE POSTOJI!!!prha wrote:Pozdrav delegati
inace,sta ima raja?