Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinooh

#2426 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

esawyer wrote:Nakon što sam rekla ovima sa efox-shop.com da necu kupon nego novac jutros su mi odgovorili da su mi vratili novac, pa me sad zanima koliko treba proći da novac bude na računu? :D
ima li u paypal history transakcija?
Zavisi od banke do banke. Npr Raiffeisen isti dan legne.
esawyer

#2427 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

Nema jos nista na Paypalu.. A oni vide da im pišem mail na engleskom i onda se prave pametni i odgovaraju na njemačkom, pa dok ja to protumačim.. xD

Sad sam tek skontala da piše treba da sačekam 2,3 dana da im kolege odobre transakciju.. Hajd valjda će brzo :D :D

"Wir haben schon das Geld an Ihre Paypal Konto erstattet.

Nach der Prüfung von unserem Kollegen , werden SIe in 2_3 Arbeitstage erhalten" :shock:
dinooh

#2428 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

esawyer wrote:Nema jos nista na Paypalu.. A oni vide da im pišem mail na engleskom i onda se prave pametni i odgovaraju na njemačkom, pa dok ja to protumačim.. xD

Sad sam tek skontala da piše treba da sačekam 2,3 dana da im kolege odobre transakciju.. Hajd valjda će brzo :D :D

"Wir haben schon das Geld an Ihre Paypal Konto erstattet.

Nach der Prüfung von unserem Kollegen , werden SIe in 2_3 Arbeitstage erhalten" :shock:
jako los njemacki :-D
esawyer

#2429 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

moj je još lošiji al opet kontam ponešto haha.. a inače logičnije je da pričaju na engleskom al de ti objasni njima :D
dinooh

#2430 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

esawyer wrote:moj je još lošiji al opet kontam ponešto haha.. a inače logičnije je da pričaju na engleskom al de ti objasni njima :D
koliko sam skonto stranica je na njemackom jeziku. Nisam vidio ima li mogucnost promjene jezika
Edit: vidim da ima i english.
irac300

#2431 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

muxa wrote:probao sam i sa framaroot al bezuspješno :cry:
@irac300
kako si uspio zip file prebaciti u root folder telefona? ja sam uspio na unutrašnju sd card ali kad udjem u stock recovery ne vidim nigdje taj file :?

Edit: Ovo mi već poćinje lagano ići na živce :twisted:
Prvobitno sam greškom prebacio na interni sd card, al kad sam prebacio na externu i pokušao flashati izbaci mi eror i piše "instalation aborted" :-)
Pa jbt zar su ga morali toliko zakomplicirati. Jel moguće da se svaki F1 roota na drugi način. Nekom prodje sa vrtoo, nekom framaroot, nekom baidu a meni ništa neće :twisted:
Nađi nekoliko verzija zip root fajlova. Očito taj što imaš ne odgovara. Ni meni nije od prve uspjelo, pa sam ih skinuo nekoliko. Ne znam šta drugo može biti kod tebe, jbg, i ja sam se mučio prvi dan, al' kada sam našao odgovarajući root uspjelo je. I da, i meni ide na neku stvar što kod svakog F1 telefona moraš prolaziti drugačiju proceduru rootanja. Nemam pojma zašto je to tako.
EliasVeskot

#2432 Re: Kineski mobiteli

Post by EliasVeskot »

esawyer wrote:Nakon što sam rekla ovima sa efox-shop.com da necu kupon nego novac jutros su mi odgovorili da su mi vratili novac, pa me sad zanima koliko treba proći da novac bude na računu? :D
:bih:
sretan ti praznik :lol:
esawyer

#2433 Re: Kineski mobiteli

Post by esawyer »

hahah, hvala hvala.. bas je praznik :D
muxa

#2434 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

E ovako da i ovdje napišem svoje iskustvo, možda nekom pomogne.
Nakon bezuspješnih pokušaja da uradim root na 036 verziji odlučio sam da pomoću YGDP alata instaliram noviju verziju softvera (041). Tad je počeo dernek :D Instalacija je stala na 10%. Nakon pola sata čekanja odlučio sam da odstpojim telefon nakon čega sam zapeo na bootlogu. Nakon ponovnog pokušaja pojavio mi se plav okvir na ekranu na koje je pisalo "1. modem 1/1".
Zahvaljujuči pomoći kolega sa drugog foruma uspio sam riješiti problem na sljedeći način:
Spojio mob na PC i onda:
1. Start Menu - Run, utipkao: cmd pa Enter
2. Utipkao: cd/
3. Utipkao: adb shell fctest system reboot
Enter

Dakle, uspio sam instalirati 041 verziju softvera na kojoj je root pomoću vroot-a prošao od prve :-D
valjuga

#2435 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

To muxa majstore,mogu mislit jes te znoj oblio kad je stao na 10%.
Tako sam i ja još tuđi telefon,al se sve dobro završilo. :D
irac300

#2436 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Haj' nek' si riješio root. :thumbup: Sad možeš mijenjati romove k'o čarape, bez ikakvih problema. Moj ti je savjet da napraviš backup rootovanog roma, da ne bi više nikad prolazio kroz tu zajebanciju. Sretno.
muxa

#2437 Re: Kineski mobiteli

Post by muxa »

Čim malo očistim ovo kinesko smeće ide backup, a poslije počiMa dernek :D
Ustvari, dok malo skupim živaca, kakav sam baksuz možda opet nešto krene naopako :D
kazo

#2438 Re: Kineski mobiteli

Post by kazo »

Dolazio postar, ali nije mi donio nikakve racune :( Je li ispravno sto sam vratio? kazem ja njemu da mi trebaju racuni da mogu priloziti da mi vrate pare i on rece da to moram u posti da podignem. Platio telefon 80 eura i postarina i osiguranje sve ukupno 93 eura, a treba sad da platim 71 KM pa to je 40% :-) :-)
dinooh

#2439 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kazo wrote:Dolazio postar, ali nije mi donio nikakve racune :( Je li ispravno sto sam vratio? kazem ja njemu da mi trebaju racuni da mogu priloziti da mi vrate pare i on rece da to moram u posti da podignem. Platio telefon 80 eura i postarina i osiguranje sve ukupno 93 eura, a treba sad da platim 71 KM pa to je 40% :-) :-)
sve u skladu sa zakonom. PDV, carina, i onih 15KM
kazo

#2440 Re: Kineski mobiteli

Post by kazo »

dinooh wrote:
kazo wrote:Dolazio postar, ali nije mi donio nikakve racune :( Je li ispravno sto sam vratio? kazem ja njemu da mi trebaju racuni da mogu priloziti da mi vrate pare i on rece da to moram u posti da podignem. Platio telefon 80 eura i postarina i osiguranje sve ukupno 93 eura, a treba sad da platim 71 KM pa to je 40% :-) :-)
Ma i efox ce nas ukinuti, cuj 15 KM za pregled :-? ugl nisam trebao uzeti mobitel ?
dinooh

#2441 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kazo wrote:
dinooh wrote:
Ma i efox ce nas ukinuti, cuj 15 KM za pregled :-? ugl nisam trebao uzeti mobitel ?
zasto nisi trebao. Pa valjda znas koliki te troskovi cekaju. Opet neces naci bolji za te pare kod nas. Hajde bar trazi samo carinu i PDV, a nemoj ovih 15KM da nas ne ukinu.
kazo

#2442 Re: Kineski mobiteli

Post by kazo »

dinooh wrote:zasto nisi trebao. Pa valjda znas koliki te troskovi cekaju. Opet neces naci bolji za te pare kod nas. Hajde bar trazi samo carinu i PDV, a nemoj ovih 15KM da nas ne ukinu.
dupli
SONY_91

#2443 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

kazo wrote:
dinooh wrote:
Da si pratio ranije šta sam pisao znao bi da ćeš toliko platiti. Ja na Valenciju koja košta 115USD (92€) platim 71 KM dažbina :wink:
dinooh

#2444 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

i to svaki put :P
SONY_91

#2445 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dinooh wrote:i to svaki put :P
Ma, u zadnje vrijeme svi plaćaju ;).

Da li je netko kupovao telefon sa lightinthebox. Ukoliko jeste kakva su iskustva i kojom poštom inače šalju pošiljke?
kazo

#2446 Re: Kineski mobiteli

Post by kazo »

@sony Znao sam ja da cu platiti i ocekivo sam 60-70 KM, al sramota me reci ovim s efox-a da mi moraju vratiti 40% od telefona. Moram naruciti za koji dan sebi dok ima jos da se plati ovih 8%. Coolpad f1 ili new v3, sta ti mislis ?
I dobio sam ovaj papir s carine, lik je nesto svrljo obicnom olovkom jedva se vidi nece oni nista ni skontati,hahah.
kloniran

#2447 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

kazo wrote:@sony Znao sam ja da cu platiti i ocekivo sam 60-70 KM, al sramota me reci ovim s efox-a da mi moraju vratiti 40% od telefona. Moram naruciti za koji dan sebi dok ima jos da se plati ovih 8%. Coolpad f1 ili new v3, sta ti mislis ?
I dobio sam ovaj papir s carine, lik je nesto svrljo obicnom olovkom jedva se vidi nece oni nista ni skontati,hahah.
prvo narucis ponovo pa tek onda posaljes zahtjev za povrat :D
dinooh

#2448 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kloniran wrote:
kazo wrote:@sony Znao sam ja da cu platiti i ocekivo sam 60-70 KM, al sramota me reci ovim s efox-a da mi moraju vratiti 40% od telefona. Moram naruciti za koji dan sebi dok ima jos da se plati ovih 8%. Coolpad f1 ili new v3, sta ti mislis ?
prvo narucis ponovo pa tek onda posaljes zahtjev za povrat :D
nema zezanja sa bosancima. Zednog preko vode, nema sanse :thumbup:
Kazem ti. Nemoj 40% nego 30% sto je 55KM carine i PDV-a. Misli i na ostale duse sa klix foruma koje ce imati namjeru kupiti mobitel sa efoxa :lol:
SONY_91

#2449 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Još je možda bolje ako budeš kupovao drugi telefon i ako ti ponude kupon. Uzmeš isti i kupiš taj drugi telefon ;). Lakše ćeš tako doći do para. Evo, @esawyer još uvijek čeka da joj vrate pare
zippoo87

#2450 Re: Kineski mobiteli

Post by zippoo87 »

sta je ovo,vidite specifikacija i cijene :D
http://en.efox-shop.com/inew-i4000s-mtk ... g-g-292492

sve osim baterije je boli glava...je li ovo ima neka caka ili nesto ?
Post Reply