N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoeyTribbiani

#2426 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by JoeyTribbiani »

Ja ne znam ko je dosadan. Kad god da go' eto ti nekog robijaša da napiše "bježi od nas Adiloviću...nek' je otiš'o. Hvala Željo što si ga uzeo." Jebi ga, onda mi dodjemo da kažemo "ma nema na čemu momci".

DaBogda po vama bio iza najgoreg, a za nas nek zabija ko i do sad. Svi sretni, je li tako?
Partijaner

#2427 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Partijaner »

Nama nije valjao, vama je dobar i kraj price, ko sto bi Osim rekao.
Gandalf

#2428 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Adilovića smo se jedva bili riješili ono nekad kad je bio mlada nada s 21 godinom - svi smo bili odahnuli - no ne lezi vraže, poslije par godina haranja po Evropskim jakim ligama vrati nam se Adilović - jedva smo ga se kutarisali - a ja znam šta će se desiti ubrzo - njegov novi povratak koji ovaj put zaista ne znam kako ću podnjeti bez table apaurina :D
samo_ti

#2429 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Ma daj ljudi, ko mu *ebe mater nosatu...nije vrijedan rasprave na ovoj temi jer nije igrac Celika ... :)
Gandalf

#2430 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

samo_ti wrote:Ma daj ljudi, ko mu *ebe mater nosatu...nije vrijedan rasprave na ovoj temi jer nije igrac Celika ... :)
Ali će ubrzo OPET postati :lol:
samo_ti

#2431 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Ma nece, odvede njega konj Stariji u Hamburg :dance: :mrgreen:
slobodni armirach

#2432 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by slobodni armirach »

samo_ti wrote:Ma nece, odvede njega konj Stariji u Hamburg :dance: :mrgreen:
prirodnije bi bilo da ga odvede sebi kuci u Mehurice :lol: :lol:

i mislim da bi bilo pametno da prekinemo raspravu o 'igracu' tudjeg kluba,kospicari imaju svoju temu pa nek ga hvala do mile volje. :-D

nego jel vakat da Beganovic predje u tetovski Borac, a da se dovede Jovic u Celik? :D
Eborg

#2433 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Red bi bio, to mu je nivo otprilike. A imaju i Rudar i OFK Zenica, neka bira. :D
slobodni armirach

#2434 Re: N.K. Čelik Zenica

Eborg wrote:Red bi bio, to mu je nivo otprilike. A imaju i Rudar i OFK Zenica, neka bira. :D
FK Nemila je isto tako atraktivna, a nije mu ni daleko :lol: :lol:
Eborg

#2435 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Taman da Isakovića vrati u matični klub i da haraju po kantonalnoj ligi. :dance:
ortega

#2436 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ortega »

bas je otisao u veci klub

zasto ti je ovo smjesno?? u nasoj ligi ja kao definitivni neutralac, sam siguran kako su po nekom redosljedu i istoriji kao i igracima koje su u proslosti dali i zeljo i sarajevi i sloboda i velez i borac mnogo veci klubovi od celika, mislim da se tu ne treba ni sporit uopste?
Zaitsev

#2437 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Zaitsev »

ortega wrote:bas je otisao u veci klub

zasto ti je ovo smjesno?? u nasoj ligi ja kao definitivni neutralac, sam siguran kako su po nekom redosljedu i istoriji kao i igracima koje su u proslosti dali i zeljo i sarajevi i sloboda i velez i borac mnogo veci klubovi od celika, mislim da se tu ne treba ni sporit uopste?
Samo mi reci da se šališ to što se igrača tiče...
ortega

#2438 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ortega »

naravno da se ne salim posebno za trojac velez zeljo sarajevo jer sam tu upuceniji u odnosu na boraac i slobodu, ali za slobodu znam da nikad nije ispala iz yu lige(sto dovoljno govori) a borac je osvojio kup pred rat (u finalu tukli zvezdu , koja ce godinu dvije kasnije postat prvak svijeta..
za sarajevo mogu malo vise reci: pasic, musemici, fazlagic, hadzibegic, ferhatovic, janjos, susic,kapetanovic, svetozar vujovic(ime da ga ne mjesamo sa hajdukovim zlatkom)vidovic-keli,muhovic,bosko antic...... od uspjeha iz yu lige izbrojao bih najvise osvojenih liga od bih klubova tj dvije..
zeljeznicar, dakle od uspjeha titula sampiona yuge i jedan kup..od igraca tu su:skoro, osim, sabanadzovic, bukal, bazdarecic,ilijas pasic(da ga ne mjesamo sa predragom iz sarajeva),ciko radovic,spreco bahtic janjos..na kraju po meni mozda i imenima najjaci od bih klubova od titula imaju dva kupa marsaala tita, imaju cini mi se i dva finala istog te nekoliko puta drugi u yugo ligi..od igraca zaita tu ima plejada vrhunskih igraca pa evo nekih:muhamed mujic, vladic skocajic, salihamidzic, kodro, barbarez, tuce, maric, nenad bijedic, baka sliskovic, barbaric, mili hadziabdic corba,zara barbaric,bajevic, halilhodzic,gudelj, topic,skocajic,pedja juric,dzidic, ristic,okuka, petranovic,sejo kajtaz, sula rebac....

celik je bio dosta dobar, ali mislim realno ni blizu ovih 5, jos kad uzmes da su vecina od ovih iz pobrojane tri ekipe bile redom reprezentativci yugoslavije, sto je tada bio enorman uspjeh, fazlagic cak i kapiten iste, sto je jedini sportista iz bih kojem je to uspjelo ikada..ali dobro dao je i celik nekoliko dobrih igraca poslije rata, bolica hibica donekle sabica..od prije rata cuo sam malo za renica, i jos pokoje ime, ali niko nije bio poveca zvijezda u generacijama u kojima je nastupao, u sirem prvoligaskom drustvu mislim, naravno...pozdrav!
slobodni armirach

#2439 Re: N.K. Čelik Zenica

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
moc wikipedie je impresivna :lol: :lol:

mozda je vrijeme da upališ motorku komšo sa Vlašića :D
ortega

#2440 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ortega »

pa sta ce mi wilkipedia, pa ovo sto sam nabrojao i djeca znaju, to su najveci uspjesi naseg fudbala sto su ikad bili i sto ce ikad biti, na klupskom nivou.
Mobile_Disco

#2441 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mobile_Disco »

ortega wrote:pa sta ce mi wilkipedia, pa ovo sto sam nabrojao i djeca znaju, to su najveci uspjesi naseg fudbala sto su ikad bili i sto ce ikad biti, na klupskom nivou.
Jest tako je, ajd sad idi na njihove podforume pa njih tusi, a nas pusti da imamo svoje misljenje, hvala dovidjenja i prijatno!
slobodni armirach

#2442 Re: N.K. Čelik Zenica

komso ba, samo ignorisi :D

morel ova :D
ortega

#2443 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ortega »

nema frke, nisam mislio se svadjat, ali moj post je odgovor na ono "e jes otisao u veci klub"i ako moze znacenje rijeci tusi??
slobodni armirach

#2444 Re: N.K. Čelik Zenica

Image
samo_ti

#2445 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Bolja je original fotka ;-)

Sretan Nam rodjendan braco ! :)

http://www.robijasi1988.org/ostalo/09-1 ... 09-11-2011

Image
ortega

#2446 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ortega »

cestitke na ovom osvojenom trofeju, ali moram reci da ga niko od pobrojanih nije mogao osvojiti, jer nije igrao u drugoj ligi yuge, u tom natjecanju iz yuge se birao klub koji je nastupao u drugoj saveznoj ligi..pozdrav..
Zaitsev

#2447 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Zaitsev »

ortega wrote:cestitke na ovom osvojenom trofeju, ali moram reci da ga niko od pobrojanih nije mogao osvojiti, jer nije igrao u drugoj ligi yuge, u tom natjecanju iz yuge se birao klub koji je nastupao u drugoj saveznoj ligi..pozdrav..
Ortega prijatelju, nisi upravu... To pravilo da igraju klubovi iz nižih nacionalnih liga je uvedeno tek nekad osamdesetih...Čelik je to takmičenje igrao kao prvak Prve državne lige. Ali iste godine, tj. 1971. ulazi u Prvu ligu Juge i tu ostaje 10 godina za redom.
Ovaj trofej je replika trofeja osvojenog 1972. godine nakon pobjede u finalu nad Fiorentinom. Inače, ako nisi znao, taj Mitropa Kup, kojeg je Čelik osvajao 2 puta zaredom ('71. i '72.) je bilo prvo evropsko takmičenje ikad. '71. u finalu sa 3:1 pobjeđuje Austriju iz Salzburga, a '72. Fiorentinu, gdje je u prvoj utakmici u Firenci bilo 0:0, a u Zenici 1:0 i tada je koliko znam Galijašević pogodio u zadnjim sekundama tekme... Godinu poslije, '73. Čelik je igrao finale istog takmičenja ali je izgubio, stvarno ne znam od koga... '75. Čelik osvaja Intertoto Kup, ali je tad bilo specifično nešto... Čini mi se da su se igrale samo grupne faze i da je ovako bilo 13-14 osvajača Intertoto Kupa među kojima je bio i Čelik koji je u grupi, od poznatijih klubova eliminisao Setubal iz Portugala. Sve što sam ti do sad rekao sam siguran da imaš i na Wikipediji... :D Tačno je da je i Borac osvajao jednom taj Kup, ali pod novim pravilima skroz i kao pripadnik niže lige... Čini mi se da je još neki skroz lijevi klub iz BiH to osvajao...

Što se igrača tiče, ko imalo zna išta o bh fudbalu trebao bi znati sljedeća imena, pa tako i ti ortega druže... :D

Galijašević, Buza, Renić, Gavran, Gradinčić, Hadžialagić, Hafizović, Hajduk, Zukanović, Peleš, Pintol, Talić... itd.

Od "novijih": Hibić, Bolić, Akrapović, Šabić, Gavran (sin ovog gore Gavrana i nešto ranije trener Čelika :D), Mišo Ratković (inače iz Čelika otišao u Crvenu Zvezdu u onu generaciju koja je osvojila Ligu prvaka), Mladen Krstajić (za kojeg nisam siguran jer nema podataka puno, ali koliko sam se uspio raspitati ovako usmeno, dogurao je do juniora Čelika) i naravno Džej! :D

Uživajte... :D
ortega

#2448 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ortega »

uredu, sto se tice tog kupa nisam bas nesto upoznat, u svakom slucaju cijenim celik i njegov doprinos bih fudbalu, sto se tice krstajica on jest celikov podmladak, mozda je cak i odigrao koju tekmu za prvi tim, inace mislim da nije bilo rata, da bi celik ostvario u prvoj yu ligi vise nego ikad, jer nailazila je jedna fina mlada generacija, samo sto na neki nacin celik nije bio bas u mogucnosti da zadrzi te igrace, pa je vec jako rano bolic otisao za zvezdu, inace meni je jedan od drazih klubova, uvijek vjerne je navijace imao, ali eto taj radnicki grad, ili sta li vec, nije imao taj neki sarm kao mostar ili sarajevo, da nacini neki korak vise i postane stabilan prvoligas, ako nista, a uslovi su bili tu, mislim i zeljezara je bila jaka, i dosta talenta i stadion ali...u svakom slucaju ostaje jedan od bih najvecih klubova , eto meni iza zelje sarajeva i veleza nesto najvece sto bih ima..a ne gledam wilkipediu, sjecam se dosta generacija celika, pa tako i renica rahmetli pintola i ostalih velikana ovog kluba, i oni jesu legende zenice i celika, ali nazalost nije bilo yu reprezentativaca, dok u ovim sto sam gore pobrojao ipak je bilo velikih asova ne na republickom nivou, nego i na savezno, sjecas se skije i spanije, papeta i rumunije, marica bajevica tucea vladica, skore bazdarevica, osima, hadzibegica, bukala..sve u svemu , svi su nasi i mozemo biti ponosni na njih..pozdrav...
slobodni armirach

#2449 Re: N.K. Čelik Zenica

samo_ti wrote:Bolja je original fotka ;-)

Sretan Nam rodjendan braco ! :)

http://www.robijasi1988.org/ostalo/09-1 ... 09-11-2011

Image
Jest nema govora, a dobro su i nocnu varijantu odradili :-D
Eborg

#2450 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Zna čovjek. :D Uništit će ih Čelik kada se jednom dokopa Lige prvaka. :D

Image

Image
Post Reply