Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nermin.padez

#2426 Re: Pravni fakultet

Post by nermin.padez »

Sta je ovo , sve djevojke na pravu, a ja studiram pederski fakultet :D
Salah ad-Din

#2427 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

nuki_cika wrote: Meliha nije nekorektna,ma daj,nisi ti dovoljno puta bio na njenim predavanjima.Posjeduje ona zavidno znanje i nisu joj predavanja dosadna,ali znaš kako se ta žena ponasa ?E saću ti ja reći
Postavlja se u situaciju da u onim klupama sjede davno diplomirani pravnici,kao da si sa njom radio godinama,pa moras znati sve što postavi na ispitu.Od 10 pitanja(lupam )bar 9 joj nije normalnih niti možes pronaći odgovor.
Znam da se raja žalila,a žale se i danas,možes na klupi imati sve knjige i zakone,a odgovora ne možes naći da si tito. :-) :-)
To tvoje "postavlja čudna pitanja"-nisu to čudna pitanja,to su teška pitanja.
Kod nje ćes položiti bez problema jedino ako joj ides na predavanja,javljas se svaki čas,sjednes među one ulizice u prve klupe ulizujes se(što je bar po meni FUJJJJ),šaljes joj mailove-
Eto ti recepta kako kod melihe lagano položiti
Ona na predavanjima zna nekad tako konfuzno objašnjavat da ja mislim da ni ona sama sebe ne razumije o čemu priča :D
Kako toliki ljudi polozise kod Melihe kad je sve tako kao sto ti kazes?
Ovo je ona klasicna studentska, ali hajde neka ti bude, tjesi se da je zbog profesorice, sigurno su i tvoji roditelji povjerovali da na Pravnom fakultetu predaju egocentricni ljudi, puni sebe, koji nikome ne daju da polozi, a posebno ne tebi :)
nuki_cika

#2428 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Ja sam to položio davno i to bez nekih problema,doduše izlazio sam dva puta nasljedno,a mislim da sam malo iskusniji i imam malo bolji uvid kad je u pitanju melihin odnos i njeno ocjenjivanje.
Dragi kolega.J a sam stvarno pravo učio preko ljeta,izasao na usmeni u septembru-sat vremena je ona mene propitivala,na kraju haman dehidriro :D ,znao sam joj skoro sve za neku bjednu šesticu,al hajd nebitna je ocjena,neka kolegica pored mene odgovara,nema blage veze,tamo vamo povuci potegni neki lafo bodovi sa aktivnosti dade joj 9,a cura vjeruj bar u pola manje znala-i onda ti reci da nije nekorektna i još bezbroj situacija gdje ljude obarala za jedan bod
Pa curu je oborila tako što joj je rekla "vizuelno gledano,vi ste ovo malo napisali" :-)
Salah ad-Din

#2429 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

nuki_cika wrote:Ja sam to položio davno i to bez nekih problema,doduše izlazio sam dva puta nasljedno,a mislim da sam malo iskusniji i imam malo bolji uvid kad je u pitanju melihin odnos i njeno ocjenjivanje.
Dragi kolega.J a sam stvarno pravo učio preko ljeta,izasao na usmeni u septembru-sat vremena je ona mene propitivala,na kraju haman dehidriro :D ,znao sam joj skoro sve za neku bjednu šesticu,al hajd nebitna je ocjena,neka kolegica pored mene odgovara,nema blage veze,tamo vamo povuci potegni neki lafo bodovi sa aktivnosti dade joj 9,a cura vjeruj bar u pola manje znala-i onda ti reci da nije nekorektna i još bezbroj situacija gdje ljude obarala za jedan bod
Pa curu je oborila tako što joj je rekla "vizuelno gledano,vi ste ovo malo napisali" :-)
Brate cura je dolazila cijelu godinu na predavanja, javljala se, trudila se, dok si ti sjedio kuci, i hoces istu ocjenu, to ne ide tako :D
Helem, obradovao si me sto is rekao da ima u septembru usmeni rok :D
Kazu da je usmeno dosta lakse nego pismeno, a za peglanje znam, ali budi realan, da na usmenom ne pada puno ljudi.
VenomousV

#2430 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

meni je dala vecu ocjenu iz nasljednog kad sam dosla na upis bas zbog dolaska na predavanja i javljanja

a kolega nuki je vanredan, tako da nije ni obavezan da dolazi na predavanja =)
nuki_cika

#2431 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Ma ne,ja sam to položio davno,prije skoro tri godine :D .Tad je bio u septembru jedan rok usmeno.Sad ne znam kakva je situacija,Kažem ti,moras znati jako puno na usmenom da bi položio kod nje,naročito ako nisi imao nikakvih bodova do tad kao ja
Sad ovi što su izlazili su imali bodove,pa to kod nje olakša polaganje.Sad mislim da ne možes ni izaći usmeno ako nisi radio onaj test i nisi imao bodove na aktivnosti-ispravi me ako griješim
Salah ad-Din

#2432 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

nuki_cika wrote:Ma ne,ja sam to položio davno,prije skoro tri godine :D .Tad je bio u septembru jedan rok usmeno.Sad ne znam kakva je situacija,Kažem ti,moras znati jako puno na usmenom da bi položio kod nje,naročito ako nisi imao nikakvih bodova do tad kao ja
Sad ovi što su izlazili su imali bodove,pa to kod nje olakša polaganje.Sad mislim da ne možes ni izaći usmeno ako nisi radio onaj test i nisi imao bodove na aktivnosti-ispravi me ako griješim
Imam test polozen 30 bodova od 40 :)
Redovan bio na predavanjima, ali se nisam potpisivao :)
nuki_cika

#2433 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Vjeruj nemam pojma kako sad ide s tim potpisivanjem.Raspitaj se na epravu.ba-tamo ćes dobiti informaciju iz prve ruke. :-D
Tvrtko II Kotromanić

#2434 Re: Pravni fakultet

Post by Tvrtko II Kotromanić »

moze se izaci usmeno i bez polozenog testa, e sad sto sam ja hekno taj usmeni i sto mi sad valja integralno pismeno, to je druga stvar :D
Salah ad-Din

#2435 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

Tvrtko II Kotromanić wrote:moze se izaci usmeno i bez polozenog testa, e sad sto sam ja hekno taj usmeni i sto mi sad valja integralno pismeno, to je druga stvar :D
Kazu moci cemo izaci u septembru usmeno, daje rok kome treba za uslova :D
Usput jel izlazis sad 02.07?
nuki_cika wrote:Vjeruj nemam pojma kako sad ide s tim potpisivanjem.Raspitaj se na epravu.ba-tamo ćes dobiti informaciju iz prve ruke. :-D
A za potpisivanja, znam ja sve, redovan sam na epravu :D
Nego jesi ti zavrsio faks? Kako ide za zaposlenje?
Tvrtko II Kotromanić

#2436 Re: Pravni fakultet

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Salah ad-Din wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:moze se izaci usmeno i bez polozenog testa, e sad sto sam ja hekno taj usmeni i sto mi sad valja integralno pismeno, to je druga stvar :D

izlazim, nadam se da cu bolje proc nego na usmenom :D
Salah ad-Din

#2437 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
Salah ad-Din wrote:

izlazim, nadam se da cu bolje proc nego na usmenom :D
Kažu da je baš teško, ali eto, pokušat ćemo :)
Sretno ;)
zvrk

#2438 Re: Pravni fakultet

Post by zvrk »

VenomousV wrote:meni je dala vecu ocjenu iz nasljednog kad sam dosla na upis bas zbog dolaska na predavanja i javljanja

a kolega nuki je vanredan, tako da nije ni obavezan da dolazi na predavanja =)
meni je izmedju 9 i 10 na nasljednom prevagnula sedmica iz rima :)
pa je bilo 9

ali meliha je od onih profesora sto trazi da se instituti povezuju
a ne samo da se nabuba...

a zato sluze predavanja i vjezbe :)
Ajlin

#2439 Re: Pravni fakultet

Post by Ajlin »

Da li zna iko kad sutra izlaze rang liste primljenih studenata? :)
tutku

#2440 Re: Pravni fakultet

Post by tutku »

Da nema neko mozda knjige sa prve godine koje bi prodao ????
hvala :-D :-D
MarcusTulliusCicero

#2441 Re: Pravni fakultet

Post by MarcusTulliusCicero »

Preliminarna rang lista kandidata za redovan/redovan samofinansirajući studij
http://epravo.ba/pravni-fakulteti/pravn ... jevo/7086/
delirium.sa

#2442 Re: Pravni fakultet

Post by delirium.sa »

Ipak su poredali po bodovima, a ne ko je predao na koji smjer :D
Salah ad-Din

#2443 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

delirium.sa wrote:Ipak su poredali po bodovima, a ne ko je predao na koji smjer :D
Na pravu nema smjerova!
Redemption

#2444 Re: Pravni fakultet

Post by Redemption »

Salah ad-Din wrote:
delirium.sa wrote:Ipak su poredali po bodovima, a ne ko je predao na koji smjer :D
Na pravu nema smjerova!
Ma vjerovatno je mislila na redovan/redovan samofinansirajući studij, a ne na smjerove. Ja sam predala za SF, ali sam primljena u redovne.
Salah ad-Din

#2445 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

Redemption wrote: Ma vjerovatno je mislila na redovan/redovan samofinansirajući studij, a ne na smjerove. Ja sam predala za SF, ali sam primljena u redovne.
Vjerovatno :)
Čestitam kolegice :D
Redemption

#2446 Re: Pravni fakultet

Post by Redemption »

Salah ad-Din wrote:
Redemption wrote: Ma vjerovatno je mislila na redovan/redovan samofinansirajući studij, a ne na smjerove. Ja sam predala za SF, ali sam primljena u redovne.
Hvala kolega :wink:
delirium.sa

#2447 Re: Pravni fakultet

Post by delirium.sa »

Mislila sam na r/sf/v :D

Ja sam isto predala na sf, primljena na redovne :)
Salah ad-Din

#2448 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

delirium.sa wrote:Mislila sam na r/sf/v :D

Ja sam isto predala na sf, primljena na redovne :)
Čestitam i tebi :)

Sve što vam bude trebalo, slobodno pitajte ;)
alenthekiller

#2449 Re: Pravni fakultet

Post by alenthekiller »

Redemption wrote:
Salah ad-Din wrote:
Hvala kolega :wink:
jiiiiiii kolege jiiii :lol: :lol:
opa22

#2450 Re: Pravni fakultet

Post by opa22 »

:shock: :shock: :shock: 309 studenata+vanredni
što je previše previše je cccc
Post Reply