Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
seksan
#2426 Re: Ginekologija i vagine....
Ako vas sta zanima u vezi sexologije..tu sam.

- Hemera
#2427 Re: Ginekologija i vagine....
ovo ej ipak ozbiljna tema i ne bi bilo lose da se iskljucisseksan wrote:Ako vas sta zanima u vezi sexologije..tu sam.![]()
- CherryLips
#2428 Re: Ginekologija i vagine....
Kod mehmedbasica je sistematski 100 KM,ja radila prije nekoliko mjeseci. A ja evo nakon skoro osam mjeseci od poroda imam neko lagano krvarenje,vise sukrvicu. Bebu jos dojim,a ta sukrvica traje vec 7-8 dana. Na pomenutom pregledu bilo sve ok,papa isto....sukrvica prvo bila nakon odnosa,pa stalo,pa sad nevezano za odnos....
-
Germani
#2429 Re: Ginekologija i vagine....
ja idem 2 puta godinje i radim papa test... kako su moje neke prijateljice imale problema sa rakom ,tako da je bolje sprjeciti nego ljeciti.. ja kad odem toliko budem nervozna tog pregleda, a onda opet pomislim da me moj ginekolog zna napamet, sta me ima biti nervoza...
-
unknownn
#2430 Re: Ginekologija i vagine....
Je li mozda neko zna ista o hormonskim poremecajima?
Ja sam prije 2 godine nakon smrti mame bila pod velikim stresom, pa su mi hormoni podivljali..
lucio mi se testosteron vise nego je potrebno, pa mi je zbog toga prestala menstruacija pola godine, malo i vise..
Jedan mj sam pila kontracepcijske pilule i nisam vise... Imala sam redovno opet, ali sam ove godine opet bila pod stresom, pa nisam imala 4 mj.
Sad imam 4 mj za redom, kasni mi po par dana ali valjda je to ok..
Da li treba da odem na ultrazvuk, i je li tacno da se deblja od ovih poremecaja, ili od kontracepcijskih pilula..?
Ja sam prije 2 godine nakon smrti mame bila pod velikim stresom, pa su mi hormoni podivljali..
lucio mi se testosteron vise nego je potrebno, pa mi je zbog toga prestala menstruacija pola godine, malo i vise..
Jedan mj sam pila kontracepcijske pilule i nisam vise... Imala sam redovno opet, ali sam ove godine opet bila pod stresom, pa nisam imala 4 mj.
Da li treba da odem na ultrazvuk, i je li tacno da se deblja od ovih poremecaja, ili od kontracepcijskih pilula..?
-
Germani
#2431 Re: Ginekologija i vagine....
unknownn wrote:Je li mozda neko zna ista o hormonskim poremecajima?
najbolje je da odes ginekologu i kazes za taj problem.. a on ce rec sta dalje--
-
Ellenora
#2432 Re: Ginekologija i vagine....
Ja bih svima preporučila dr Hadžiomerovica. Čovjek je više nego stručan, ima predivan odnos sa pacijentima, sve lijepo objasni-čak i crta da se sve lijepo skonta. PAPA test košta 50KM bude gotov za max 7 dana i radi ga dr citolog Anja Tomić-Čiča koja je također majstor u svojoj struci. Oboje čine perfektan tim. Čitava atmosfera je jako ugodna, ordinacija prekrasna da na trenutak zaboravite na svu svoju muku. Dr ne samo da daje tačne dijagnoze već i brine gdje će njegovi pacijenti otići na daljnji tretman ukoliko je potrebno. Poslije njegovih pregleda osjecam se sigurno, a to je najvaznije. Sve moje pohvale!!!
-
dizzydaisy
#2433 Re: Ginekologija i vagine....
Zdravo:)
Htjela bih početi koristiti anti baby pilule, zanima me koja je procedura prije toga?
Ako je neko upoznat, bila bih jako zahvalna na odgovoru:)
Htjela bih početi koristiti anti baby pilule, zanima me koja je procedura prije toga?
Ako je neko upoznat, bila bih jako zahvalna na odgovoru:)
- manekenka u penziji
#2434 Re: Ginekologija i vagine....
moraš otići ginekologu i sa njim se konsultovati koje bi za tebe bile idealne.
ja sam koristila jazz (oko 25 km) isključivo radi policističnih jajnika, ali da nije bilo tih problema sa jajncima ja ne bih nikada koristila takvu vrstu kontracepcije. u svakom slučaju, sve je individualno i naravno da je bolje se zaštiti od neželjene trudnoće .
ja sam koristila jazz (oko 25 km) isključivo radi policističnih jajnika, ali da nije bilo tih problema sa jajncima ja ne bih nikada koristila takvu vrstu kontracepcije. u svakom slučaju, sve je individualno i naravno da je bolje se zaštiti od neželjene trudnoće .
- madnessa
#2435 Re: Ginekologija i vagine....
Problem naših ginekologa je što rijetko koji traži nalaze hormona prije nego prepiše kontracepcijske pilule. Na osnovu nalaza se može tačno definisati koje pilule dati pacijentici, ali ne, lakše se igrati igre pogađanja: ako pacijentici ne bude muka od prvih, super, a ako bude onda ide procedura eliminacije - daj druge, treće, pa sve dok ne upali.
- manekenka u penziji
#2436 Re: Ginekologija i vagine....
Meni je doktor uradio hormonalni status i propisao Jazz koji ima najmanji udio hormona u sebi. Ta pilula je nastala nakon neslavnih Jasmin pilula,takodjer od bayera, ali je i ona uzrokovala smrt mnogih žena zbog zgrušavanja krvi.
Meni Jazz nije uzrokovao nikakve komplikacije ali kada sam ga prestala koristiti mnogo sam se udebljala. Jedva kile skinula.
Meni Jazz nije uzrokovao nikakve komplikacije ali kada sam ga prestala koristiti mnogo sam se udebljala. Jedva kile skinula.
- VenomousV
#2437 Re: Ginekologija i vagine....
manekenka u penziji wrote:Meni je doktor uradio hormonalni status i propisao Jazz koji ima najmanji udio hormona u sebi. Ta pilula je nastala nakon neslavnih Jasmin pilula,takodjer od bayera, ali je i ona uzrokovala smrt mnogih žena zbog zgrušavanja krvi.
kill me now...
sad sve i da hocu da prestanem strah me
- manekenka u penziji
#2438 Re: Ginekologija i vagine....
Nemoj tako, možda ti uopće ne budeš tako reagovala, a druga stvar, veoma bitna, ja da sam se suzdržavala od jela vjerovatno ne bih dobila sve te kile. Meni je apetit bio nenormalno povećan, evo sad trudna ne jedem toliko. Da sam ja imala bolju samokontrolu možda ne bih dobila svih 10 kila. (Imala sam 59 i došla na 69)
I iskoristi to sto znaš da se mozes udebljati pa samu sebe preduhitri
I ako se udebljas, smrsat ćeš, kao i ja
I iskoristi to sto znaš da se mozes udebljati pa samu sebe preduhitri
I ako se udebljas, smrsat ćeš, kao i ja
- VenomousV
#2439 Re: Ginekologija i vagine....
ma ne planiram jos da ih prestanem piti jer ih koristim manje od godinu dana
nego eto, strah me za buducnost kad prestanem
inace su mi skroz ok, usrecila sam se kad je u pitanju mjesecnica, nit je obilna a jos bitnije nije bolna koliko je prije bila =)
nego eto, strah me za buducnost kad prestanem
inace su mi skroz ok, usrecila sam se kad je u pitanju mjesecnica, nit je obilna a jos bitnije nije bolna koliko je prije bila =)
- manekenka u penziji
#2440 Re: Ginekologija i vagine....
E to si u pravu, s njom si fakat rahat.
Ja sam znala samo po bijelim tabletama da cu dobiti, jer nikakvih bolova nisam imala.
Ja sam znala samo po bijelim tabletama da cu dobiti, jer nikakvih bolova nisam imala.
- VenomousV
#2441 Re: Ginekologija i vagine....
bas to
prije sam muku mucila sad maltene ni ne osjetim
prije sam muku mucila sad maltene ni ne osjetim
-
dizzydaisy
#2442 Re: Ginekologija i vagine....
Posljednji put kad sam bila kod ginekologa rekao mi je da kad budem odlučila da počnem s tim, da dođe da vidimo sve kako i šta. Pa me zanimalo samo koje nalaze će mi raditi. Zna li iko kako se radi test hormona i jel' mogu to negdje uraditi prije pa doći kod ginekologa s tim? Bila sam na ultrazvuku prije dva mjeseca, a i na specijalističkom pregledu i sve je bilo ok sa tim.
- nicy
#2443 Re: Ginekologija i vagine....
moze li mi neko dati broj telefona i adresu od dr.masica, cula sam da sad radi privatno u vogosci, a voljela bih mu otici..nisam nikad bila, a cula sam sve najbolje..
hvala:)
hvala:)
-
MrsJ
#2444 Re: Ginekologija i vagine....
Tacnu adresu ne znam, znam da se skrene prije Doma zdravlja i ides uzbrdo. Ali evo ti broj pa neka ti sestra objasni kako da dodjes. Radi ponedjeljkom i cetvrtkom od 16 do 19. Broj: 061/302 230
-
sweet_sin
#2445 Re: Ginekologija i vagine....
je li ima neko iskustvo sa doktoricom Anja Tomic Cica u Femini ordinaciji u Importaneu? Je li ima neko bilo kakvo iskustvo?
-
oikos
#2446 Re: Ginekologija i vagine....
Trazih po forumu i ova mi tema izgleda najprikladnija za moje pitanje za sve djevojke koje koriste kontracepcijske pilule. Ja sam ih tek pocela koristiti ( prije nekih 20 dana) i nakon mentruacije se pojavio tamni iscjedak ponekad pracen krvlju i traje vec sedam dana. Doktorica kaze da je to uredu iako nije uradila pregled
Da li je neka od vas imala slicnu situaciju?
- VenomousV
#2447 Re: Ginekologija i vagine....
oikos wrote:Trazih po forumu i ova mi tema izgleda najprikladnija za moje pitanje za sve djevojke koje koriste kontracepcijske pilule. Ja sam ih tek pocela koristiti ( prije nekih 20 dana) i nakon mentruacije se pojavio tamni iscjedak ponekad pracen krvlju i traje vec sedam dana. Doktorica kaze da je to uredu iako nije uradila pregled![]()
to je sasvim normalno dok se tijelo ne navikne
procitaj jos malo uputstvo a nije ni zgoreg da proguglas
-
oikos
#2448 Re: Ginekologija i vagine....
Citala sam u upustvu, ali nekako mi ovo predugo traje.. Nije valjda ce trajati sve do naredne menstruacije? A gugl me samo prepadne jer odmah kaze da upuce na milion bolesti...Hvala ti u svakom slucajuVenomousV wrote:oikos wrote:Trazih po forumu i ova mi tema izgleda najprikladnija za moje pitanje za sve djevojke koje koriste kontracepcijske pilule. Ja sam ih tek pocela koristiti ( prije nekih 20 dana) i nakon mentruacije se pojavio tamni iscjedak ponekad pracen krvlju i traje vec sedam dana. Doktorica kaze da je to uredu iako nije uradila pregled![]()
to je sasvim normalno dok se tijelo ne navikne
procitaj jos malo uputstvo a nije ni zgoreg da proguglas
- manekenka u penziji
#2449 Re: Ginekologija i vagine....
Može biti i da ti tablete ne odgovaraju.
Koje pijes? Sacekaj još mjesec ako imaš strpljenja (ja ne bih imala
) pa onda vidi kako ćeš reagovati.
Koje pijes? Sacekaj još mjesec ako imaš strpljenja (ja ne bih imala
-
oikos
#2450 Re: Ginekologija i vagine....
Pijem Yasmin, propisala mi je doktorica prema urađenim nalazima.. nemam ni ja, izludi me to..bas je neugodnomanekenka u penziji wrote:Može biti i da ti tablete ne odgovaraju.
Koje pijes? Sacekaj još mjesec ako imaš strpljenja (ja ne bih imala) pa onda vidi kako ćeš reagovati.