Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

seksan

#2426 Re: Ginekologija i vagine....

Post by seksan »

Ako vas sta zanima u vezi sexologije..tu sam. :D :thumbup:
Hemera

#2427 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Hemera »

seksan wrote:Ako vas sta zanima u vezi sexologije..tu sam. :D :thumbup:
ovo ej ipak ozbiljna tema i ne bi bilo lose da se iskljucis
CherryLips

#2428 Re: Ginekologija i vagine....

Post by CherryLips »

Kod mehmedbasica je sistematski 100 KM,ja radila prije nekoliko mjeseci. A ja evo nakon skoro osam mjeseci od poroda imam neko lagano krvarenje,vise sukrvicu. Bebu jos dojim,a ta sukrvica traje vec 7-8 dana. Na pomenutom pregledu bilo sve ok,papa isto....sukrvica prvo bila nakon odnosa,pa stalo,pa sad nevezano za odnos....
Germani

#2429 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Germani »

ja idem 2 puta godinje i radim papa test... kako su moje neke prijateljice imale problema sa rakom ,tako da je bolje sprjeciti nego ljeciti.. ja kad odem toliko budem nervozna tog pregleda, a onda opet pomislim da me moj ginekolog zna napamet, sta me ima biti nervoza...
unknownn

#2430 Re: Ginekologija i vagine....

Post by unknownn »

Je li mozda neko zna ista o hormonskim poremecajima?

Ja sam prije 2 godine nakon smrti mame bila pod velikim stresom, pa su mi hormoni podivljali..
lucio mi se testosteron vise nego je potrebno, pa mi je zbog toga prestala menstruacija pola godine, malo i vise..

Jedan mj sam pila kontracepcijske pilule i nisam vise... Imala sam redovno opet, ali sam ove godine opet bila pod stresom, pa nisam imala 4 mj.

Sad imam 4 mj za redom, kasni mi po par dana ali valjda je to ok..

Da li treba da odem na ultrazvuk, i je li tacno da se deblja od ovih poremecaja, ili od kontracepcijskih pilula..?
Germani

#2431 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Germani »

unknownn wrote:Je li mozda neko zna ista o hormonskim poremecajima?

Ja sam prije 2 godine nakon smrti mame bila pod velikim stresom, pa su mi hormoni podivljali..
lucio mi se testosteron vise nego je potrebno, pa mi je zbog toga prestala menstruacija pola godine, malo i vise..

Jedan mj sam pila kontracepcijske pilule i nisam vise... Imala sam redovno opet, ali sam ove godine opet bila pod stresom, pa nisam imala 4 mj.

Sad imam 4 mj za redom, kasni mi po par dana ali valjda je to ok..

Da li treba da odem na ultrazvuk, i je li tacno da se deblja od ovih poremecaja, ili od kontracepcijskih pilula..?

najbolje je da odes ginekologu i kazes za taj problem.. a on ce rec sta dalje--
Ellenora

#2432 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ellenora »

Ja bih svima preporučila dr Hadžiomerovica. Čovjek je više nego stručan, ima predivan odnos sa pacijentima, sve lijepo objasni-čak i crta da se sve lijepo skonta. PAPA test košta 50KM bude gotov za max 7 dana i radi ga dr citolog Anja Tomić-Čiča koja je također majstor u svojoj struci. Oboje čine perfektan tim. Čitava atmosfera je jako ugodna, ordinacija prekrasna da na trenutak zaboravite na svu svoju muku. Dr ne samo da daje tačne dijagnoze već i brine gdje će njegovi pacijenti otići na daljnji tretman ukoliko je potrebno. Poslije njegovih pregleda osjecam se sigurno, a to je najvaznije. Sve moje pohvale!!!
dizzydaisy

#2433 Re: Ginekologija i vagine....

Post by dizzydaisy »

Zdravo:)
Htjela bih početi koristiti anti baby pilule, zanima me koja je procedura prije toga?
Ako je neko upoznat, bila bih jako zahvalna na odgovoru:)
manekenka u penziji

#2434 Re: Ginekologija i vagine....

Post by manekenka u penziji »

moraš otići ginekologu i sa njim se konsultovati koje bi za tebe bile idealne.
ja sam koristila jazz (oko 25 km) isključivo radi policističnih jajnika, ali da nije bilo tih problema sa jajncima ja ne bih nikada koristila takvu vrstu kontracepcije. u svakom slučaju, sve je individualno i naravno da je bolje se zaštiti od neželjene trudnoće .
madnessa

#2435 Re: Ginekologija i vagine....

Post by madnessa »

Problem naših ginekologa je što rijetko koji traži nalaze hormona prije nego prepiše kontracepcijske pilule. Na osnovu nalaza se može tačno definisati koje pilule dati pacijentici, ali ne, lakše se igrati igre pogađanja: ako pacijentici ne bude muka od prvih, super, a ako bude onda ide procedura eliminacije - daj druge, treće, pa sve dok ne upali.
manekenka u penziji

#2436 Re: Ginekologija i vagine....

Meni je doktor uradio hormonalni status i propisao Jazz koji ima najmanji udio hormona u sebi. Ta pilula je nastala nakon neslavnih Jasmin pilula,takodjer od bayera, ali je i ona uzrokovala smrt mnogih žena zbog zgrušavanja krvi.
Meni Jazz nije uzrokovao nikakve komplikacije ali kada sam ga prestala koristiti mnogo sam se udebljala. Jedva kile skinula.
VenomousV

#2437 Re: Ginekologija i vagine....

Post by VenomousV »

manekenka u penziji wrote:Meni je doktor uradio hormonalni status i propisao Jazz koji ima najmanji udio hormona u sebi. Ta pilula je nastala nakon neslavnih Jasmin pilula,takodjer od bayera, ali je i ona uzrokovala smrt mnogih žena zbog zgrušavanja krvi.
Meni Jazz nije uzrokovao nikakve komplikacije ali kada sam ga prestala koristiti mnogo sam se udebljala. Jedva kile skinula.

kill me now...
sad sve i da hocu da prestanem strah me :roll:
manekenka u penziji

#2438 Re: Ginekologija i vagine....

Nemoj tako, možda ti uopće ne budeš tako reagovala, a druga stvar, veoma bitna, ja da sam se suzdržavala od jela vjerovatno ne bih dobila sve te kile. Meni je apetit bio nenormalno povećan, evo sad trudna ne jedem toliko. Da sam ja imala bolju samokontrolu možda ne bih dobila svih 10 kila. (Imala sam 59 i došla na 69)
I iskoristi to sto znaš da se mozes udebljati pa samu sebe preduhitri :)
I ako se udebljas, smrsat ćeš, kao i ja :wink:
VenomousV

#2439 Re: Ginekologija i vagine....

Post by VenomousV »

ma ne planiram jos da ih prestanem piti jer ih koristim manje od godinu dana :D

nego eto, strah me za buducnost kad prestanem :D
inace su mi skroz ok, usrecila sam se kad je u pitanju mjesecnica, nit je obilna a jos bitnije nije bolna koliko je prije bila =)
manekenka u penziji

#2440 Re: Ginekologija i vagine....

E to si u pravu, s njom si fakat rahat.
Ja sam znala samo po bijelim tabletama da cu dobiti, jer nikakvih bolova nisam imala.
VenomousV

#2441 Re: Ginekologija i vagine....

Post by VenomousV »

bas to :D
prije sam muku mucila sad maltene ni ne osjetim :D
dizzydaisy

#2442 Re: Ginekologija i vagine....

Post by dizzydaisy »

Posljednji put kad sam bila kod ginekologa rekao mi je da kad budem odlučila da počnem s tim, da dođe da vidimo sve kako i šta. Pa me zanimalo samo koje nalaze će mi raditi. Zna li iko kako se radi test hormona i jel' mogu to negdje uraditi prije pa doći kod ginekologa s tim? Bila sam na ultrazvuku prije dva mjeseca, a i na specijalističkom pregledu i sve je bilo ok sa tim.:)
nicy

#2443 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nicy »

moze li mi neko dati broj telefona i adresu od dr.masica, cula sam da sad radi privatno u vogosci, a voljela bih mu otici..nisam nikad bila, a cula sam sve najbolje..

hvala:)
MrsJ

#2444 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MrsJ »

Tacnu adresu ne znam, znam da se skrene prije Doma zdravlja i ides uzbrdo. Ali evo ti broj pa neka ti sestra objasni kako da dodjes. Radi ponedjeljkom i cetvrtkom od 16 do 19. Broj: 061/302 230
sweet_sin

#2445 Re: Ginekologija i vagine....

Post by sweet_sin »

je li ima neko iskustvo sa doktoricom Anja Tomic Cica u Femini ordinaciji u Importaneu? Je li ima neko bilo kakvo iskustvo?
oikos

#2446 Re: Ginekologija i vagine....

Post by oikos »

Trazih po forumu i ova mi tema izgleda najprikladnija za moje pitanje za sve djevojke koje koriste kontracepcijske pilule. Ja sam ih tek pocela koristiti ( prije nekih 20 dana) i nakon mentruacije se pojavio tamni iscjedak ponekad pracen krvlju i traje vec sedam dana. Doktorica kaze da je to uredu iako nije uradila pregled :?

Da li je neka od vas imala slicnu situaciju?
VenomousV

#2447 Re: Ginekologija i vagine....

Post by VenomousV »

oikos wrote:Trazih po forumu i ova mi tema izgleda najprikladnija za moje pitanje za sve djevojke koje koriste kontracepcijske pilule. Ja sam ih tek pocela koristiti ( prije nekih 20 dana) i nakon mentruacije se pojavio tamni iscjedak ponekad pracen krvlju i traje vec sedam dana. Doktorica kaze da je to uredu iako nije uradila pregled :?

to je sasvim normalno dok se tijelo ne navikne
procitaj jos malo uputstvo a nije ni zgoreg da proguglas
oikos

#2448 Re: Ginekologija i vagine....

Post by oikos »

VenomousV wrote:
oikos wrote:Trazih po forumu i ova mi tema izgleda najprikladnija za moje pitanje za sve djevojke koje koriste kontracepcijske pilule. Ja sam ih tek pocela koristiti ( prije nekih 20 dana) i nakon mentruacije se pojavio tamni iscjedak ponekad pracen krvlju i traje vec sedam dana. Doktorica kaze da je to uredu iako nije uradila pregled :?

to je sasvim normalno dok se tijelo ne navikne
procitaj jos malo uputstvo a nije ni zgoreg da proguglas
Citala sam u upustvu, ali nekako mi ovo predugo traje.. Nije valjda ce trajati sve do naredne menstruacije? A gugl me samo prepadne jer odmah kaze da upuce na milion bolesti...Hvala ti u svakom slucaju :)
manekenka u penziji

#2449 Re: Ginekologija i vagine....

Može biti i da ti tablete ne odgovaraju.
Koje pijes? Sacekaj još mjesec ako imaš strpljenja (ja ne bih imala :D ) pa onda vidi kako ćeš reagovati.
oikos

#2450 Re: Ginekologija i vagine....

Post by oikos »

manekenka u penziji wrote:Može biti i da ti tablete ne odgovaraju.
Koje pijes? Sacekaj još mjesec ako imaš strpljenja (ja ne bih imala :D ) pa onda vidi kako ćeš reagovati.
Pijem Yasmin, propisala mi je doktorica prema urađenim nalazima.. nemam ni ja, izludi me to..bas je neugodno :(
Post Reply