A zasto se neko ne upita zasto masa igraca izbjegava da igra za nasu reprezentaciju. Koliko je ozbiljna ta nasa igra reprezentativnih selekcija. Da nasu reprezentaciju trenira jedan Duda Ivkovic tukli bi se da dodjeu jer bi znali da necemo nigdje biti gubitnici a ovako sa Sabitom Hadzicem i jedan fenomenalni Mirza Teletovic izgleda kao najobicniji amater. Price o patriotizmu su postale vise izlizane jer za igrace igranje kosarke je egzistencija i pravi profesionalci hoce da igraju tamo gdje je profesionalno a a ne tamo gdje se desavaju lakrdije.Sasvim_Obican wrote:Zašto bi bilo pretjerivanje vrijeđati "čovjeka" koji za šaku dolara i uz mutne poslove našeg saveza, proda državnu reprezentaciju, domovinu i samog sebe ?!
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2426 Re: reprezentacija
-
palermo
#2427 Re: reprezentacija
Mirza Teletović je govno od čovjeka i glupan koji tamo izigrava neki patriotizam,a Emir Preldžić je primjer principjelnsoti i poštovanja samoga sebe jer nepristaje da radi u amaterskim uslovima.hrasno38 wrote:A zasto se neko ne upita zasto masa igraca izbjegava da igra za nasu reprezentaciju. Koliko je ozbiljna ta nasa igra reprezentativnih selekcija. Da nasu reprezentaciju trenira jedan Duda Ivkovic tukli bi se da dodjeu jer bi znali da necemo nigdje biti gubitnici a ovako sa Sabitom Hadzicem i jedan fenomenalni Mirza Teletovic izgleda kao najobicniji amater. Price o patriotizmu su postale vise izlizane jer za igrace igranje kosarke je egzistencija i pravi profesionalci hoce da igraju tamo gdje je profesionalno a a ne tamo gdje se desavaju lakrdije.Sasvim_Obican wrote:Zašto bi bilo pretjerivanje vrijeđati "čovjeka" koji za šaku dolara i uz mutne poslove našeg saveza, proda državnu reprezentaciju, domovinu i samog sebe ?!
jesi sada zadovoljan?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2428 Re: reprezentacija
taj patriotizam... jedel' se to?
- Sasvim_Obican
#2429 Re: reprezentacija
Aman ljudi, nije stvar patriotizma. Stvar je elementarnog osjećaja za dostojanstvo. Sad svi ovi što igraju za BiH su kreteni, sirotinja koja nema šta da jede, samo zato što su se, prirodno, odlučili da obuku dres zemlje u kojoj su rođeni. Sa druge strane, razno-razne prelivode i pobjegulje su profesionalci bez premca koji za lovu melju po Evropi. O bogati.. 
- KPNCTNJAH
#2430 Re: reprezentacija
Ne znam, ali cuo sam da bi postao patriota da moras staviti ruku na srce kad cujes himnu ili neku muziku koja podsjeca na istu...Chmoljo wrote:taj patriotizam... jedel' se to?
- hrasno38
#2431 Re: reprezentacija
Ha znao sam da ce biti ovakvi odgovori ali taj isti Teletovic je vrlo vjesto eskivirao kvalifikacije za ovo evropsko prvenstvo. Zasto Mrsic vise nije htio da igra????? Ne ne branim ja Preldzica ali znam da najmanje 50% krivice sto ne igra za nas ima i u nasem savezu. Sta je sa Sinanovicem, mislite da ce se Varda opet odazvati???? Sta mislite kako razmisljaju Hodzic i Kapelan? Sta je sa mladjim Rizvicem koji je u kvalifikacajima odigrao 0 minuta. Neki ljudi nece jednostavno da budu dio cirkuske skupine i na to imaju pravo ali naravno do drzave je da razmisli o konsekvencama. I na kraju krajeva na ovom forumu ima masa ljudi koji Tursku izjednacavaju sa BiH pa onda ne vidim u cemu je problem (sarkasticno da ne bi bilo zabune).palermo wrote:Mirza Teletović je govno od čovjeka i glupan koji tamo izigrava neki patriotizam,a Emir Preldžić je primjer principjelnsoti i poštovanja samoga sebe jer nepristaje da radi u amaterskim uslovima.hrasno38 wrote:A zasto se neko ne upita zasto masa igraca izbjegava da igra za nasu reprezentaciju. Koliko je ozbiljna ta nasa igra reprezentativnih selekcija. Da nasu reprezentaciju trenira jedan Duda Ivkovic tukli bi se da dodjeu jer bi znali da necemo nigdje biti gubitnici a ovako sa Sabitom Hadzicem i jedan fenomenalni Mirza Teletovic izgleda kao najobicniji amater. Price o patriotizmu su postale vise izlizane jer za igrace igranje kosarke je egzistencija i pravi profesionalci hoce da igraju tamo gdje je profesionalno a a ne tamo gdje se desavaju lakrdije.Sasvim_Obican wrote:Zašto bi bilo pretjerivanje vrijeđati "čovjeka" koji za šaku dolara i uz mutne poslove našeg saveza, proda državnu reprezentaciju, domovinu i samog sebe ?!
jesi sada zadovoljan?
- Chmoljo
#2432 Re: reprezentacija
meni pamet nije tako kratka da ne pamtim izmotavanja istog Mirze Teletovića da ne igra u reprezentaciji. sukobi sa trenerom, tersluk, inat ili nešto treće, nije ni bitno.
kakav ba patriotizam, kakvi principi? dok budete išli za tim stvarima, ostali će ići tamo gdje su konkretne stvari.
dok god se budete pozivali na te stvari tolerisaće se Konakovići.
dok god budete zaslijepljeni time da svi moraju osjećati isto prema široj društvenoj zajednici koju obično zovemo država, a koja je naših najboljim igračima (fudbalerima ili košarkašima) u pravilu ODMAGALA, ne da nije ništa činila, nego je ODMAGALA, dotle će ostali ići gdje im je bolje.
nisu tenkove oko Sarajeva uništavali patriotizmom, nego osama, zoljama i strijelama. poredajte prioritete, pogledajte šta i kliko možemo, pa onda se poslije pobjeda busati patriotizmom, a ne u porazima vaziti o principima i dostojanstvu.
prošla su vremena kavaljerstva (ako ga je ikad i bilo).
kakav ba patriotizam, kakvi principi? dok budete išli za tim stvarima, ostali će ići tamo gdje su konkretne stvari.
dok god se budete pozivali na te stvari tolerisaće se Konakovići.
dok god budete zaslijepljeni time da svi moraju osjećati isto prema široj društvenoj zajednici koju obično zovemo država, a koja je naših najboljim igračima (fudbalerima ili košarkašima) u pravilu ODMAGALA, ne da nije ništa činila, nego je ODMAGALA, dotle će ostali ići gdje im je bolje.
nisu tenkove oko Sarajeva uništavali patriotizmom, nego osama, zoljama i strijelama. poredajte prioritete, pogledajte šta i kliko možemo, pa onda se poslije pobjeda busati patriotizmom, a ne u porazima vaziti o principima i dostojanstvu.
prošla su vremena kavaljerstva (ako ga je ikad i bilo).
- hrasno38
#2433 Re: reprezentacija
Ko kaze i gdje to pise? Ja za svojih 26 godina provedenih u Jugi rijetko kad da sam vidio da za vrijeme himne neko stavlja ruku na srce ali izgleda i to doslo sa ludim 90-tim. Isto tako se podrazumjeva kad svira himna druge drzave da stojis mirno i postujes je ali to kod nas jos ne dozivjeh pogotovo na sportskim terenima.KPNCTNJAH wrote:Ne znam, ali cuo sam da bi postao patriota da moras staviti ruku na srce kad cujes himnu ili neku muziku koja podsjeca na istu...Chmoljo wrote:taj patriotizam... jedel' se to?
-
udrch
#2434 Re: reprezentacija
Nijedan se igrač nije materijalno obogatio igrama za reprezentaciju niti će se kad obogatiti..hrasno38 wrote:A zasto se neko ne upita zasto masa igraca izbjegava da igra za nasu reprezentaciju. Koliko je ozbiljna ta nasa igra reprezentativnih selekcija. Da nasu reprezentaciju trenira jedan Duda Ivkovic tukli bi se da dodjeu jer bi znali da necemo nigdje biti gubitnici a ovako sa Sabitom Hadzicem i jedan fenomenalni Mirza Teletovic izgleda kao najobicniji amater. Price o patriotizmu su postale vise izlizane jer za igrace igranje kosarke je egzistencija i pravi profesionalci hoce da igraju tamo gdje je profesionalno a a ne tamo gdje se desavaju lakrdije.Sasvim_Obican wrote:Zašto bi bilo pretjerivanje vrijeđati "čovjeka" koji za šaku dolara i uz mutne poslove našeg saveza, proda državnu reprezentaciju, domovinu i samog sebe ?!
Igrom za zemlju svojih roditelja obogatiš svoju dušu, napuniš srce sebi, svojim roditeljima, prijateljima, rodbini i svim sugrađanima..nakon karijere možeš sebi reći zaradio sam pare i igro sam za svoju zemlju..sjedeš sa rajom bilo gdje i ljudi te spominju kao Delibašića, Markovića, Sušića, Terzića, Krehića, Džeku i bilo koga drugog..staviš dijete u krilo i kažeš i tvoj je babo igro pod ovom zastavom, samo ja sam igrao košarku..
Da smo mi neka ama baš amaterska reprezentacija, pa bih ja shvatio izbjegavanje i želju da igraš na nekom velikom takmičenju..nismo mi ni u fudbalu neka veličina, ali patriote kao što su Ibišević ili Džeko nisu ni pomislili da igraju za neke druge, oni igraju za svoju PIZDU MATERINU pa kakva je god..i ne samo to, nego svaki koš ili gol proslavljaju kao što je to Džeko radio sinoć..
Teletović ne igra u najjačoj evropskoj ligi zato što je igrao na nekom prvenstvu, već zato što je fakat dobar..
Preldžića će Turci odjebati nakon 2,3 godine, kupiće nekog drugog, a za nas je mogao igrati bar sljedećih 10..
Na kraju bi mu se to svelo na isto finansijski..čak bi i profitirao kad ga nakon 30-te krene nizbrdo, pa bi mu ovakva prvenstva dobro došla da nađe neki klub koji je spreman da ga plati..
A znaš šta je Preldžić za Džeku.........miš nebitni..
Neko bi ubio da obuče dres samo 5 minuta..
-
Baudelaire
#2435 Re: reprezentacija
Pa sjećam se da se po Mirzi ne tako davno pljuvalo i krv mu se pila, sad je odjednom najdraži i najveći. Da ne bude nekad u budućnosti i za Preldžića isto.
- hrasno38
#2436 Re: reprezentacija
Mirza Teletović je govno od čovjeka i glupan koji tamo izigrava neki patriotizam,a Emir Preldžić je primjer principjelnsoti i poštovanja samoga sebe jer nepristaje da radi u amaterskim uslovima.
jesi sada zadovoljan?[/quote]
Ha znao sam da ce biti ovakvi odgovori ali taj isti Teletovic je vrlo vjesto eskivirao kvalifikacije za ovo evropsko prvenstvo. Zasto Mrsic vise nije htio da igra????? Ne ne branim ja Preldzica ali znam da najmanje 50% krivice sto ne igra za nas ima i u nasem savezu. Sta je sa Sinanovicem, mislite da ce se Varda opet odazvati???? Sta mislite kako razmisljaju Hodzic i Kapelan? Sta je sa mladjim Rizvicem koji je u kvalifikacajima odigrao 0 minuta. Neki ljudi nece jednostavno da budu dio cirkuske skupine i na to imaju pravo ali naravno do drzave je da razmisli o konsekvencama. I na kraju krajeva na ovom forumu ima masa ljudi koji Tursku izjednacavaju sa BiH pa onda ne vidim u cemu je problem (sarkasticno da ne bi bilo zabune).[/quote]
možda zato što je rođen prije 41 godinu,ostario
ti koji to izjednačavaju su najblaže rečeno budale i idioti[/quote]
Nece biti jer upravo ova tema je otvorena radi Mrsica kad je imao 37 i jos uvijek razvaljivao.
jesi sada zadovoljan?[/quote]
Ha znao sam da ce biti ovakvi odgovori ali taj isti Teletovic je vrlo vjesto eskivirao kvalifikacije za ovo evropsko prvenstvo. Zasto Mrsic vise nije htio da igra????? Ne ne branim ja Preldzica ali znam da najmanje 50% krivice sto ne igra za nas ima i u nasem savezu. Sta je sa Sinanovicem, mislite da ce se Varda opet odazvati???? Sta mislite kako razmisljaju Hodzic i Kapelan? Sta je sa mladjim Rizvicem koji je u kvalifikacajima odigrao 0 minuta. Neki ljudi nece jednostavno da budu dio cirkuske skupine i na to imaju pravo ali naravno do drzave je da razmisli o konsekvencama. I na kraju krajeva na ovom forumu ima masa ljudi koji Tursku izjednacavaju sa BiH pa onda ne vidim u cemu je problem (sarkasticno da ne bi bilo zabune).[/quote]
možda zato što je rođen prije 41 godinu,ostario
ti koji to izjednačavaju su najblaže rečeno budale i idioti[/quote]
Nece biti jer upravo ova tema je otvorena radi Mrsica kad je imao 37 i jos uvijek razvaljivao.
-
The 51st State
#2437 Re: reprezentacija
kakav ti je to argument? eto, svi su kokuzi sto igraju za nas. realno to je samo pitanje samosvijesti i odnosa prema drzavi, nicega drugog, uvijek ce kenedijeva biti aktuelna pa i u kosarci.Chmoljo wrote:taj patriotizam... jedel' se to?
- hrasno38
#2438 Re: reprezentacija
problem je sto kod nas sjecanja brzo izblijede!!!Baudelaire wrote:Pa sjećam se da se po Mirzi ne tako davno pljuvalo i krv mu se pila, sad je odjednom najdraži i najveći. Da ne bude nekad u budućnosti i za Preldžića isto.
- Chmoljo
#2439 Re: reprezentacija
Kenedi, patriota nad patriotama, roknut, od mafije (vjerovatno), koja ga i je dovela tu gdje jeste bio, u zemlji koja ima najmutniji izborni sistem od svih demokracija... jes' jes'... uvijek će biti aktuelna, Kenedi me dotukoThe 51st State wrote:kakav ti je to argument? eto, svi su kokuzi sto igraju za nas. realno to je samo pitanje samosvijesti i odnosa prema drzavi, nicega drugog, uvijek ce kenedijeva biti aktuelna pa i u kosarci.Chmoljo wrote:taj patriotizam... jedel' se to?
- hrasno38
#2440 Re: reprezentacija
Razlika izmedju kenedijeve i nase drzave prema patriotama je nebo i zemlja. Na kraju krajeva svaki dan kad prodjes gradom mozes vidjeti masu nasih istinskih patriota kako ti prilaze sa ispruzenom rukom ili sa glavom u kontejneru.The 51st State wrote:kakav ti je to argument? eto, svi su kokuzi sto igraju za nas. realno to je samo pitanje samosvijesti i odnosa prema drzavi, nicega drugog, uvijek ce kenedijeva biti aktuelna pa i u kosarci.Chmoljo wrote:taj patriotizam... jedel' se to?
-
palermo
#2441 Re: reprezentacija
Hvala ti na ovim riječimaudrch wrote: Nijedan se igrač nije materijalno obogatio igrama za reprezentaciju niti će se kad obogatiti..
Igrom za zemlju svojih roditelja obogatiš svoju dušu, napuniš srce sebi, svojim roditeljima, prijateljima, rodbini i svim sugrađanima..nakon karijere možeš sebi reći zaradio sam pare i igro sam za svoju zemlju..sjedeš sa rajom bilo gdje i ljudi te spominju kao Delibašića, Markovića, Sušića, Terzića, Krehića, Džeku i bilo koga drugog..staviš dijete u krilo i kažeš i tvoj je babo igro pod ovom zastavom, samo ja sam igrao košarku..
Da smo mi neka ama baš amaterska reprezentacija, pa bih ja shvatio izbjegavanje i želju da igraš na nekom velikom takmičenju..nismo mi ni u fudbalu neka veličina, ali patriote kao što su Ibišević ili Džeko nisu ni pomislili da igraju za neke druge, oni igraju za svoju PIZDU MATERINU pa kakva je god..i ne samo to, nego svaki koš ili gol proslavljaju kao što je to Džeko radio sinoć..
Teletović ne igra u najjačoj evropskoj ligi zato što je igrao na nekom prvenstvu, već zato što je fakat dobar..
Preldžića će Turci odjebati nakon 2,3 godine, kupiće nekog drugog, a za nas je mogao igrati bar sljedećih 10..
Na kraju bi mu se to svelo na isto finansijski..čak bi i profitirao kad ga nakon 30-te krene nizbrdo, pa bi mu ovakva prvenstva dobro došla da nađe neki klub koji je spreman da ga plati..
A znaš šta je Preldžić za Džeku.........miš nebitni..
Neko bi ubio da obuče dres samo 5 minuta..
-
Šandor
#2442 Re: reprezentacija
Nisi baš do kraja u pravu. Primjera radi, Miralem Pjanić je otišao u Luksemburg u majčinom naručju. Jedva je i hodao tad. Nuđeno mu je da igra za Francusku, molili su ga i kumili. Čovjek je odbio.Chmoljo wrote:Kenedi, patriota nad patriotama, roknut, od mafije (vjerovatno), koja ga i je dovela tu gdje jeste bio, u zemlji koja ima najmutniji izborni sistem od svih demokracija... jes' jes'... uvijek će biti aktuelna, Kenedi me dotuko
Sami Kedira je odbio da igra prijateljsku s Izraelom. Predsjednik saveza je razgovarao s njim. Bez uspjeha.
-
Baudelaire
#2443 Re: reprezentacija
Najlakše tako šuplju bacati o principijelnosti, a niko ne zna pravi razlog što se Preldžić ne odaziva. Mi smo izgleda dobri samo kad treba drugog iskritikovati. Ja ne mogu zamjeriti nikom od igrača što hoće ili neće da se odazove u naše selekcije, jer nam je sport trenutno nula. Košarka pogotovo. Ne vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH. Većinu naših sportista BiH nije aman zaman zadužila, naprotiv, da nisu ko mladi pobjegli vani od kriminalaca, nehljebara i mešetara koji su se uhljebili po našim sportskim klubovima i institucijama, sad bi kao i mi piskarali uz forum. Al' šta da vam pričam, vama je i Zlatan Ibtahimović prodana duša, a Hasan Salihamidžić đubre neviđeno.
- Sasvim_Obican
#2444 Re: reprezentacija
Odosmo mi daleko... Moj stav je i dalje nepromijenjen - Preldžićeva odluka da igra za BiH kraj svoje domovine je izdaja, a on je pokazao da je govno od čovjeka i košarkaša u svakom pogledu. Nije bitan razlog neodazivanja jer svaki razlog bude i prođe, a osjećaj da trebaš igrati za svoju državu bi trebao uvijek ostati. Ako mu se nešto ne sviđa, onda ko Papac - ne igra dok se to ne promijeni. Njegovim nastupima za Tursku on je pokazao da ne želi igrati za BiH nikada i bez obzira na stanje i razloge.
- JThomas
#2445 Re: reprezentacija
realnost je da većina ljudi na ovom svijetu nisu super patriote i super principijelni i da na dobrotu, patriotizam i principijelnost jednostavno ne možeš računati. ako se nađu, dobro i jeste, ali ne možeš računati na njih. i zato da bi imao jaku reprezentaciju moraš imati sistem i institucije.
-
palermo
#2446 Re: reprezentacija
Kao bolan ne znaš pravi razlog. jednostavan je. On je jednostavno govno od čovjeka koji u sebi nema nimalo dostojanstva niti morala.Baudelaire wrote:Najlakše tako šuplju bacati o principijelnosti, a niko ne zna pravi razlog što se Preldžić ne odaziva. Mi smo izgleda dobri samo kad treba drugog iskritikovati. Ja ne mogu zamjeriti nikom od igrača što hoće ili neće da se odazove u naše selekcije, jer nam je sport trenutno nula. Košarka pogotovo. Ne vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH. Većinu naših sportista BiH nije aman zaman zadužila, naprotiv, da nisu ko mladi pobjegli vani od kriminalaca, nehljebara i mešetara koji su se uhljebili po našim sportskim klubovima i institucijama, sad bi kao i mi piskarali uz forum. Al' šta da vam pričam, vama je i Zlatan Ibtahimović prodana duša, a Hasan Salihamidžić đubre neviđeno.
Spominjati Hasu Salihamidžića i Preldžiča u istoj rečenici je booghulno i vrlo ružno.
- hrasno38
#2447 Re: reprezentacija
Prokleto tacno!!!!!JThomas wrote:realnost je da većina ljudi na ovom svijetu nisu super patriote i super principijelni i da na dobrotu, patriotizam i principijelnost jednostavno ne možeš računati. ako se nađu, dobro i jeste, ali ne možeš računati na njih. i zato da bi imao jaku reprezentaciju moraš imati sistem i institucije.
-
Baudelaire
#2448 Re: reprezentacija
Za početak je dobro da ljude ne sortiraš na dobre(patriote) i loše(nepatriote).JThomas wrote:realnost je da većina ljudi na ovom svijetu nisu super patriote i super principijelni i da na dobrotu, patriotizam i principijelnost jednostavno ne možeš računati. ako se nađu, dobro i jeste, ali ne možeš računati na njih. i zato da bi imao jaku reprezentaciju moraš imati sistem i institucije.
- BiH-x
#2449 Re: reprezentacija
Pravi bosnjacki nacin razmisljanjaNe vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH.
-
palermo
#2450 Re: reprezentacija
Ali ljudi jesu dobri i loši. Ako ne postoji razlika između dobrih i loših ljudi onda je čitav svijet otišao u kurac.Baudelaire wrote:Za početak je dobro da ljude ne sortiraš na dobre(patriote) i loše(nepatriote).JThomas wrote:realnost je da većina ljudi na ovom svijetu nisu super patriote i super principijelni i da na dobrotu, patriotizam i principijelnost jednostavno ne možeš računati. ako se nađu, dobro i jeste, ali ne možeš računati na njih. i zato da bi imao jaku reprezentaciju moraš imati sistem i institucije.
U mom svijetu postoji jasna razlika između dobrih i loših ljudi