I kod mene. Unicredit takođe.chengaba wrote:Nisam ni znao da je problem neki bio, meni ovaj mjesec uredno automatski transfer (Unicredit banka, VISA Electron kartica).
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
isx
#2426 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
-
rangoj
#2427 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Buraz, ja sam samo napisao sta je žena iz paypal tehničke podrške rekla. Visa je napravila problem zbog zakona o pranju novca... Ako ona izmislja ili laže, to je druga stvar.SanskiBiser wrote:vidim i na a Filipinima imaju isti problem pa sad ko biva ispada (na osnovu predhodnih postova) da zbog Bosne i Moneyval preporuke širom svijeta imaju problemaHellas wrote:Kako vidim po drugim forumima i u Hrvatskoj i Srbiji isti problem.
Meni rekli tehnicki problem povuci rucno, kad ono klinac ne moze ni rucno.
![]()
U svakom slučaju problem nije vezan za paypal direktno.
-
adelka89
#2428 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nisam znao da ima toliko osoba koje rade putem neta i žive od ovog posla
Last edited by adelka89 on 31/10/2016 17:14, edited 1 time in total.
- pajero
#2429 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja sam dobio identican odgovor. Ja sam zadnja dva mjeseca dizao na UniCredit VisaElectron, i prije 15 dana uzmem Viza Electron u Sberbank i sve povezem zavrsim i sad ovaj problem.free_too wrote:evo i ja sam dobio odgovor
Dear xxxxxx
Thank you for contacting PayPal regarding the automatic withdrawals from your account.
I have reviewed your account and can confirm that it is in perfect working condition, the automatic withdrawals on 1st day of each month are set to your card .
We could not complete the withdrawal on 1.07.2014 because of technical reasons. Our technical department is working on resolution of this issue.
I would advise you to wait 24-48 hours and do the withdrawal yourself. We will refund you the withdrawal fee.
I apologise for any inconvenience caused and appreciate your patience and cooperation.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
glupo mi to sad manuelno, moram po par puta zbog hebenog limita, pitacu ga kako to s limitom i etc.
Upravo sam povukao 495$ (od 500 mi odmah skinuli 5$) i proslo je bez problema. Sutra cu pokusati (ili posle 00:00) podici ostatak...i zatraziti da mi vrate 10$.
-
rangoj
#2430 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mene su upravo naši ljudi natjerali da sebi pronadjem posao vani! I više nikad, bar do nekih teških problema, ne bih radio sa našim "gazdama" - bez obzira da li su ovdje ili žive i rade vaniadelka89 wrote:Nisam znao da ima toliko osoba koje rade putem neta i žive od ovog posla evo my skype mozda se bolje upoznamo i ugovorimo dobre poslove: adel.karahodzic pozz
Sad nemam ni potrebu za saradnjom, jer radim za fix platu, ali cak kada bih opet postao freelancer, njih bi izbjegavao.
Užasna iskustva, koja su mi pomogla da sad živim mnooogo bolje!
Šef - vlasnik ili menadjer firme (na zapadu).
Gazda - vlasnik poljoprivrednog kombinata i šef firme kod nas.
Last edited by rangoj on 04/07/2014 11:40, edited 1 time in total.
-
rangoj
#2431 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Transfer radi od jutros!
Manuelni naravno, trenutno mi je svejedno, bitno je da radi... Iskreno se nadam da će naša maćeha od države, sa onom stokom na čelu, donijeti potrebne zakone i da u septembru nećemo opet udarati u zid. :/
Manuelni naravno, trenutno mi je svejedno, bitno je da radi... Iskreno se nadam da će naša maćeha od države, sa onom stokom na čelu, donijeti potrebne zakone i da u septembru nećemo opet udarati u zid. :/
- dinooh
#2432 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sve to stoji, a sta je sa uplatom doprinosa, Zdravstveno i penziono. Treba mislit i na 3. zivotnu dob, pa ako oni ne placaju te doprinose da ti sam uplacujes neku privatnu rentu ili zivotno osiguranje.rangoj wrote:Mene su upravo naši ljudi natjerali da sebi pronadjem posao vani! I više nikad, bar do nekih teških problema, ne bih radio sa našim "gazdama" - bez obzira da li su ovdje ili žive i rade vaniadelka89 wrote:Nisam znao da ima toliko osoba koje rade putem neta i žive od ovog posla evo my skype mozda se bolje upoznamo i ugovorimo dobre poslove: adel.karahodzic pozz![]()
Sad nemam ni potrebu za saradnjom, jer radim za fix platu, ali cak kada bih opet postao freelancer, njih bi izbjegavao.
Užasna iskustva, koja su mi pomogla da sad živim mnooogo bolje!![]()
Šef - vlasnik ili menadjer firme (na zapadu).
Gazda - vlasnik poljoprivrednog kombinata i šef firme kod nas.![]()
-
free_too
#2433 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
rangoj wrote: Transfer radi od jutros!![]()
I ja se iskreno nadam. Hvala ti za mustuluk,i ja upravo si poslao 500. Mene vise brine sad i august hahah, tako da cu ispraznit sav racun i zatrazit da mi vrate FEE, jebo i taj fee kad u augustu opet bude sranje i ne mogne se povuci, i onda nisi napravi nista radi 20 maraka il sta vec.
-
tzman
#2434 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja imam na pending balance preko 3000$ koje će biti slobodne tek u augustu,ako zabrane isplate nista od godišnjeg 
-
isx
#2435 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Reci posiljaocu tih para da klikne confirm reciept i odmah ces imati pare dostupne.
-
free_too
#2436 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Da li kad povuces manuelno novac dobijes potvrdu na mail? (ono kao kod automatskog transfera, ili kad primas novac od nekoga da ti je stigla uplata)
povukao sam pare ali nisam dobio mail... (skinute s balanca i pise da je uspjesno)
povukao sam pare ali nisam dobio mail... (skinute s balanca i pise da je uspjesno)
-
prelivoda
#2437 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jesu li kome pare već sjele na račun?
-
Saka
#2438 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Meni povuceno regularno prvog ali nije jos leglo.
-
tzman
#2439 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ima više pošaljioca,i uvijek mi ide u pending novac koji primim sa ličnih akaunta bez opcije potvrde,samo novac koji primim od firmi ide direktno na available balance.Reci posiljaocu tih para da klikne confirm reciept i odmah ces imati pare dostupne.
-
rangoj
#2440 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Uvijek stigne email obavještenje, i kada dobiješ uplatu i kada povučeš novac na karticu.free_too wrote:Da li kad povuces manuelno novac dobijes potvrdu na mail? (ono kao kod automatskog transfera, ili kad primas novac od nekoga da ti je stigla uplata)
Ali ovaj put ni meni nije ništa stiglo. Nešto je paypal zabrljavio...
- SONY_91
#2441 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
radili su redesign pa dok to sad sve slože kako treba proći će vremenarangoj wrote:Uvijek stigne email obavještenje, i kada dobiješ uplatu i kada povučeš novac na karticu.free_too wrote:Da li kad povuces manuelno novac dobijes potvrdu na mail? (ono kao kod automatskog transfera, ili kad primas novac od nekoga da ti je stigla uplata)
- Hellas
#2442 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kako nisu. Izglasani su 06.06.rangoj wrote: Problem se odnosi na preporuku MoneyPal-a vezanu za našu zemlju, odnosno problem je u zakonima vezanim za pranje novaca, koji kod nas nisu izglasani.
-
free_too
#2443 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ja moram jos dva put povuci, a jesu cigani pa to nema nigdje. Inace kad automatski transfer bude, ono status bude kao pending i nakon dan dva bude complete. Sad kad sam povukao odmah bilo komplet. Po meni je logicnije ako placas fee za povlacenje, da bi novac trebao stici brze nego automatksi bez fee!rangoj wrote:Uvijek stigne email obavještenje, i kada dobiješ uplatu i kada povučeš novac na karticu.free_too wrote:Da li kad povuces manuelno novac dobijes potvrdu na mail? (ono kao kod automatskog transfera, ili kad primas novac od nekoga da ti je stigla uplata)
Kad ocekujes da ce pare leci (nisam nikad povlacio sa manuelnim transferom). Hoce li biti barem do petka?
-
rangoj
#2444 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
4-7 dana, uobičajeno za 5, ili četvrti dan navece, kada banka zadnji put proknjizi, oko 8h.free_too wrote:ja moram jos dva put povuci, a jesu cigani pa to nema nigdje. Inace kad automatski transfer bude, ono status bude kao pending i nakon dan dva bude complete. Sad kad sam povukao odmah bilo komplet. Po meni je logicnije ako placas fee za povlacenje, da bi novac trebao stici brze nego automatksi bez fee!rangoj wrote:Uvijek stigne email obavještenje, i kada dobiješ uplatu i kada povučeš novac na karticu.free_too wrote:Da li kad povuces manuelno novac dobijes potvrdu na mail? (ono kao kod automatskog transfera, ili kad primas novac od nekoga da ti je stigla uplata)
Kad ocekujes da ce pare leci (nisam nikad povlacio sa manuelnim transferom). Hoce li biti barem do petka?
-
free_too
#2445 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
To se sigurno odnosi na radne danerangoj wrote: 4-7 dana, uobičajeno za 5, ili četvrti dan navece, kada banka zadnji put proknjizi, oko 8h.
- vjesticanametli
#2446 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
povukla sam i ja sada manuelno............kako da mi vrate 5 dolara nazad .....kome sta pisati
hvala
bem ti drzavu i pp
hvala
bem ti drzavu i pp
- Hellas
#2447 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
E bas iz tri puta povlaciti. 15$ im bezveze dati. Mozel se kako povecat ovaj dnevni limit od 500 eura.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2448 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
I ja povukao manuelno, sta cu... ne mogu čekati mjesec dana zbog njihove greške, a nadam se da ću dobiti 4€ nazad, jer su tako obecali i odmah sam im poslao mail da vrate fee
-
Saka
#2449 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Može se povećati, moraš im se obratiti i ispuniti određene uslove. Meni su povećali i sad mi nema limita ali u praksi mi neda da povučem više od 1200 EUR odjednom.Hellas wrote:E bas iz tri puta povlaciti. 15$ im bezveze dati. Mozel se kako povecat ovaj dnevni limit od 500 eura.

Slobodno povucite manuelno i pošaljite mail, vratiće vam svaki fee bez problema.
-
free_too
#2450 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Drug, i tebi nije stigao mail da si uspjesno povukao??Mehemed wrote:I ja povukao manuelno, sta cu... ne mogu čekati mjesec dana zbog njihove greške, a nadam se da ću dobiti 4€ nazad, jer su tako obecali i odmah sam im poslao mail da vrate fee
Ja sam im poslao upit u vezi tog povlacenja, trebam jos tri put povuci, treba li bi bar oni dati neki nacin da sve skines odjednom. Nema smisla cekati toliko, kad su zahebali