Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
anonimni clan

#2426 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by anonimni clan »

BSn wrote:Ja ne znam sto se vi raspravljate kad se zna da na bh. auto-putu fali nekoliko slojeva. Studiju je radio Saobracajni fakultet, al' se s tim ne smije u javnost. Pitajte bilo kojeg inzinjera saobracaja, pa cete dobiti isti odgovor.
Sfusereno je samo da se zavrsi i operu pare.

Moze se tebi ciniti da je on dobar, ili los, ali je cinjenica da on nikada nije smio biti pusten u funkciju.
U FBiH je opasnije voziti po auto-putu, nego po magistrali - tamo bar znas na cemu si, a komunisti i nisu krali pri gradnji, tj. uzimali pare riskirajuci nase zivote.
Koji to slojevi fale?
:shock: :shock:
anonimni clan

#2427 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by anonimni clan »

KadSeMrtviProbudimo wrote:
anonimni clan
...Kao osoba koja svaki dan predje 30-tak km autoputa A8 u Njemackoj na potezu od Minhen-Nord prema Salzburgu i kao osoba koja godisnje predje vise hiljada kilometara po Evropi (Minhen-Pariz,Minhen-Lindau,Dva do tri puta skoknem do Sarajeva,10-tak puta do Regensburg-a i nazad,Garmisch....pa isto tako 10-tak puta godisnje......i nebrojeno onih malih dnevnih izleta u okolini Minhena-a i po Austriji....

ma hajde! :D
anonimni clan
...odgovorno i na osnovu stecenog iskustva voznje po evropskim autoputevima od nekih 13-14 godina.......tvrdim da je kvalitet nasih 30-tak km autoputa vrlo dobar!
Još tebi treba 13-14 godina da uočiš kvalitet naših 30-tak km autoputeva :D

Doro kad ti kazes! :?
zilog

#2428 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by zilog »

Istina je da su Hrvati posljednjih godina napravili svjetski vrh od autoputeva. Govorim o kvalitetu, a ne o kapacitetu. Samo podatak da je Starbag zakupio kamenolom kod Varesa da bi mogao koristiti eruptivac koji je prijeko potreban za zavrsni sloj, dovoljno kaze o kvaliteti zavrsnog sloja. Isto tako farbanje tunela Mala Kapela je placeno kao da je Sikstinska Kapela. Porediti Starbag i nase izvodjace je neozbiljno. Medjutim, ko se imalo vise vozi po Evropi, nagledao se losijih autoputeva od ovoga naseg.
Kolotrazi su pojava koja vremenom dolazi na svaki put. Brzina kojom ce se pojaviti zavisi od opterecenja, kvaliteti zavrsnog sloja i podloge. Kod nas ce se vjerovatno pojaviti nesto brze, ali trenutno je ovo vrlo dobro.
Napominjem da smo ovde pricali o broju nesreca i zrtava koje ce se desiti na Vc. Mislim da ce biti manji iz jednostavnog razloga sto su do sada nesrece vecinom izazivali oni sto su preticali na punoj. Kada taj uzrok odbijemo, ostaje samo prevelika brzina neprilagodjena uslovima puta i saobracaju. U to slucaju razlika u brzinama saobracaja koji se krece u jednom smjeru i dvosmjernog je manja za preko 100 km/h i posljedice ce biti manje.
Sve brzine preko 130 koje neki spominju su na vasu odgovornost i drzava vam ne garantuje bezbjednost ako vozite 170 ili 200 km/h. Tako je mislim i u Njemackoj gdje vam osiguranje ne vrijedi preko 160 km/h.
Bice nesreca zbog magle i zbog budala koje ne gledaju dal' ih neko vec pretice. Opet manje nego do sada.
Bullet Tooth Tony

#2429 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Bullet Tooth Tony »

chuchumbamayumbe wrote:
karanana wrote:pa ja nesto kontam da ce autoputevi spasiti zivota i da su sigurniji. gore na m17 prema zenici i dalje prema doboju, najvise se gine kod preticanja. kad se autoput napravi belaji s preticanjem ce nestati.
Ma kakvi!
Najvise ce se ginuti na autoputevima, vjeruj mi.
Saobracajna kultura - nula.
Stanje vozila - nula.
Poznavanje voznje na autoputu - nula.
Pa jebote, kod nas naprave kruzni tok, raja pojma nema kako da udje a kako da izadje, lobotomija!
Jos kada ga lole nagare 160 u G2, pa to ce da bude raspad sistema!
:thumbup: :thumbup:
karanana

#2430 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

ni meni nije jasno zasto se hrvatski autoputevi svrstavaju u nizu kategoriju kvalitete ko sto neko spomenu gore kako se ne bi trebali mjeriti prema hrvatima. slazem se sa zilogom da su hrvatski autoputevi veoma dobri i moderni. takodjer i onaj slovenacki ljubljana-maribor-graz je beton, puno tunela, vijadukta i uzbrdo-nizbrdo, ali veoma dobro uradjeno i siroko, na svakom usponu 3 trake.
s druge strane austrijski, vjerovatno sto su stariji, nisu mi nesto.
talijanski su pravo dobri. potez od venezie do verone su talijani rekonstruisali i vecim dijelom je sa 3 trake, kao u video igrici, osjecas se pravo sigurno u autu.
Hendrix

#2431 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Hendrix »

Vi ljudi očigledno ne shvaćate činjenice, ko nam radi i ko nam nadzire kvalitet radova....dobro je da uopšte se može voziti autoputem.
A onda, i kad ljudi rade kako treba država im ne plati po pola godine ništa, pa kako će firme od svoje love praviti državni autoput? Pa ne bi ni ja radio kako treba, ne date lovu ...nema ni radova i tako dok neko se ne sjeti da ovu državu uredi ili je izbriše sa mape.
Koliko tu samo fušeraja i improvizacije ima, bolje i da ne znate, na kraju se sve svodi na neku nazovi štednju koja se kasnije plaća duplo rekonstrukcijama, ali jebga važno je uštedjeti dok ti je mandat ili dok si na visokoj poziciji.
Dakle ponavljam, ovo sada je super kakvi smo, puno teže dionice tek dolaze za radit a onda ćemo vidjeti kako će se raditi, možda i dođu pameti u direkcijama za ceste.
I zato dok vozite svoj nabrijani automobil u S modu 200km/h dionicom gdje je odstupanje asfalta preko 10cm od projektovanog...ne zaboravite da se nalazite u Bosni i da njemačka preciznost i rigoroznost tu nema šta da radi. Pamet u glavu.
AdnanSA

#2432 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Hendrix wrote:Vi ljudi očigledno ne shvaćate činjenice, ko nam radi i ko nam nadzire kvalitet radova....dobro je da uopšte se može voziti autoputem.
A onda, i kad ljudi rade kako treba država im ne plati po pola godine ništa, pa kako će firme od svoje love praviti državni autoput? Pa ne bi ni ja radio kako treba, ne date lovu ...nema ni radova i tako dok neko se ne sjeti da ovu državu uredi ili je izbriše sa mape.
Koliko tu samo fušeraja i improvizacije ima, bolje i da ne znate, na kraju se sve svodi na neku nazovi štednju koja se kasnije plaća duplo rekonstrukcijama, ali jebga važno je uštedjeti dok ti je mandat ili dok si na visokoj poziciji.
Dakle ponavljam, ovo sada je super kakvi smo, puno teže dionice tek dolaze za radit a onda ćemo vidjeti kako će se raditi, možda i dođu pameti u direkcijama za ceste.
I zato dok vozite svoj nabrijani automobil u S modu 200km/h dionicom gdje je odstupanje asfalta preko 10cm od projektovanog...ne zaboravite da se nalazite u Bosni i da njemačka preciznost i rigoroznost tu nema šta da radi. Pamet u glavu.
Hendrix zna najbolje. To mu je izgleda struka. Slušajte njega.
Po meni su krivine šega ali brate drži se ograničenja i putuješ relativno brzo i prilično sigurno na tih 30 mk puta.
krusty

#2433 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by krusty »

2407 wrote: Ah, izvinjavam se, skroz sam zaboravio da sam neki dan gledao na NGC-u dokumentarac Autobahn koji objasnjava svijetu ovaj nas vajni autoput :lol:
Hajd malo sljedeci put obrati paznju na ravnocu naseg autoputa i na tu "sitnicu" kako se na odredjenim djelovima znaju formirati bare ;-)
Ne znam zasto se uopste spominju nasi istocne i zapadne komsije isto kao da oni predstavljaju parametar kvalitete prema kojem se svi ostali ravnaju. I sad je nas bolji zato sto nema zakrpa a izgradjen je skoro pa juce :-)
Au u zadnjoj recenici si sam sebe pobio, sve dosada sam mislio da je autoput nesto sto se pravi da bi trajalo :roll:
ako sam sam sebe pobio, de mi onda ti reci koliko to prosjecan autoput TREBA da traje, a koliko je nas izdrzao ? ti vidovit je li ?

ja rekoh vidjecemo koliko ce trebati do prve obnove zavrsnog sloja, to apsolutno nema nikakve veze sa kvalitetom te dionice ako se danas njome provozas, jer vidljivih ostecenja nema... bilo je problema sa spojevima na mostovima, ali su to super odradili sada, a to je isto tako svuda problem i vani mozes naletiti na los spoj...

a da se poredimo sa njemackom je li ? naravno da cemo se sa sudjedima u prvom redu poredit pa onda sa ostalim... eto ti si svjetski covjek izvini molim te, za vecinu naseg stanovnistva balkan je krajnji domet zato pusti se suplje, ko se to voza po autobahnu osim sacice direktora pjevaca i sportista ???... ostalima je jadran jednom godisnje krajnji domet...

slavkoimamodilera wrote:
krusty wrote: nas autoput je vise nego solidan, mada u hrvatskoj ove zadnje dionice sto su pravljene jesu malo bolje, ali je li iko od vas internet sveznalica ikad vozio autoputem zagreb beograd ?? ha predjete granicu vozite po autoputu koji je zakrpljen ko sto je i nasa glavna cesta (ilidza-carsija) bila prije obnavljanja... to je za autoput porazavajuce jer nije isto vozit po takvoj cesti 60 i 130 ... a to im je glavna dionica autoputa (ima i malo boljih dijelova al sve u svemu bar 5 puta losije nego u hrvatskoj na istom tom pravcu)...
Izmisljas bezveze ili si se zadnji put tom autocestom vozio prije 6-7 godina :-) Tom rutom za Zagreb i nazad vozim jako cesto i u zadnje 2-3 godine je obnovljena gotovo citava dionica. Sada se tom autocestom vozi vrlo lijepo i ugodno. Na nasoj autocesti prema Kaknju auto je bar 20-30% nemirniji i nestabilniji. Od S. Broda prema Zagrebu se vozi 190-200 sa dva prsta na volanu... kod nas... na 160-170 je borba za goli zivot na odredjenim dionicama :run:
mislio sam na dionicu kad se predje granica hrvatska - srbija, kad ides prema beogradu, zaboravih napisati... rekoh i sam da je u HR obnovljen citav taj pravac ;)

i ne mozes porediti slavoniju sa nasim terenom, od slavonskog broda do zagreba nemas 10 primjetnijih krivina na autoputu... bice i kod nas ravno poslije doboja do granice ...

ako si isao od ravce prema splitu i dalje vidio bi da je ta dionica dosta slicna ovoj nasoj ;) ne mozes bas drzati brzinu ko na dionici sl brod zagreb
holowey

#2434 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

slavkoimamodilera wrote:
holowey wrote:ogranicenje je 130 ;-)
Pametnjakovic :roll:
eto ja pametnjakovic a neko ko je svjestan da cesta nije savrsena pametuje da treba da se vozi 190-200 i on je ok...bas ste mudonje nema sta... :D
slavkoimamodilera

#2435 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

krusty wrote:ako si isao od ravce prema splitu i dalje vidio bi da je ta dionica dosta slicna ovoj nasoj ;) ne mozes bas drzati brzinu ko na dionici sl brod zagreb
Isao ovo ljeto 3 ili 4 puta u oba smijera - jednom sam pilao jer mi se nije zurilo, ali jednom kad mi se zurilo prema Sibeniku, sam drzao konstantnih 170-180 bez problema, jedino su me uzbrdice malo usporavale... taj dole dio je uradjen savrseno i duplo kvalitetnije se vozi nego ZG-SB :wink:

holowey wrote:eto ja pametnjakovic a neko ko je svjestan da cesta nije savrsena pametuje da treba da se vozi 190-200 i on je ok...bas ste mudonje nema sta... :D
Volio bih da mi pokazes gdje sam napisao da treba da se vozi 190? Samo sam rekao da je kod nas vec na 170 pogibeljno, dok se u HR vozis 200 bez problema - iskljucivo kao poredjenje kvalitete ceste i voznje, ne kao savjet kako bi neko trebao voziti. Svako vozi po vlastitom osjecaju sigurnosti. Mene su na jednoj temi "razapinjali" jer sam napisao da se do ZG stigne za 3 i po sata. Ja u ta 3 i po sata do ZG se ne trznem ni jednom, nikoga ne ugrozim u ludjackim preticanjima i ne radim to preko pune i u krivinama. Nekom drugome treba 4 i po. Ali nije to poenta. Poenta je da se na drugim autoputevima mirno vozis, bez skakutanja i neravnina. Kod nas to ne mozes.
karanana

#2436 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

slavkoimamodilera wrote:Mene su na jednoj temi "razapinjali" jer sam napisao da se do ZG stigne za 3 i po sata. Ja u ta 3 i po sata do ZG se ne trznem ni jednom, nikoga ne ugrozim u ludjackim preticanjima i ne radim to preko pune i u krivinama. Nekom drugome treba 4 i po. Ali nije to poenta. Poenta je da se na drugim autoputevima mirno vozis, bez skakutanja i neravnina. Kod nas to ne mozes.
ma daj. ne sjecam se jesam li ucestvovo u toj diskusiji na toj temi, ali nemoj mi ove naucne fantastike. ne kazem ja, vjerovatno je moguce doci do zagreba iz sarajeva za 3 i po sata, ali da onda kazes da nikog ne ugrozavas ludjackim preticanjima a pretpostavljam da govoris o dionici sarajevo-brod....e to ti ne vjerujem, nema sanse.

ja vozim umjereno i meni je sa-brod uvijek 3 sata. hajmo reci da neko uzme malo veci rizik od mene i pretekne kakav kamion ili dva tamo gdje sam ja mozda mogao ali nisam. hajmo reci da je to dodatna usteda od cak pola sata (mada da bi ustedio pola sata, moras preteci puno vise od jednog-dva kamiona). ali eto nek si u brodu za 2 i po sata. brod - zagreb = 200 KM. znaci tebi je prosjek na relaciji brod-zg 200 na sat? svaka cast. ti ili si ministar ili imas hrpu para u dzepu pa te nije briga hce li te presretac stici i naplatiti ti 4000 kuna.
atko

#2437 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

@slavkoimamodilera opet ti zapeo ko markovo ralo :D ... ima li ijedna druga dionica kao argument osim u HR :D

Nas auto-putic ima nekoliko vrlo valovitih dionica to je cinjenica ... ali smijesno je pricati uopste o nasem auto-puticu ... meljaju po jednu dionicu od 10 km 2-3 godine ... i u DE da 10 razlicitih vrlo iskusnih firmi napravi po 10 kilometara a-puta ... imao bi 100 km vrlo sarenolikog a-puta.

Ja bih bio sretan da mi imamo bar 530km ovakvog puta ... bolji nam ni ne treba kad nam je prosjek starosti vozila 16 godina ... a 70% vozaca drajva na m+s gumama i ljeti i zimi (sto i nije tako lose za ovu klimu i normalnog vozaca i na ovakvim putevima) i onda kaze trese mi na 170 :roll:
Vragolan

#2438 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Vragolan »

slavkoimamodilera wrote: Mene su na jednoj temi "razapinjali" jer sam napisao da se do ZG stigne za 3 i po sata. Ja u ta 3 i po sata do ZG se ne trznem ni jednom, nikoga ne ugrozim u ludjackim preticanjima i ne radim to preko pune i u krivinama. Nekom drugome treba 4 i po. Ali nije to poenta. Poenta je da se na drugim autoputevima mirno vozis, bez skakutanja i neravnina. Kod nas to ne mozes.
slavko ja sam mislio da si ti ozbiljniji covjek, hajde lgoike malo ZG-SB 198Km ako vozis 200Km/h u SB si za sat vremena, i sad ces mi reci da ti od SB do SA mozes preci za 2 i po sata, evo od SB do Kotorskog ti treba 1h, dok prodjes Doboj treba ti 20min, znaci ostaje ti 1h i 10min.
i to sa preticanjima na punim linijama i rijetko gdje da ga spustis ispod 80km/h.

a ti stignes i Zg za 3 i po sata, bez da ikog ugrozavas preticanjem i ne pretices preko pune, da ne znam taj put na pamet mozda bi ti i povjerovao, ali ovako, jednostavno ti ne vjerujem
karanana

#2439 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

Vragolan wrote:
slavkoimamodilera wrote: Mene su na jednoj temi "razapinjali" jer sam napisao da se do ZG stigne za 3 i po sata. Ja u ta 3 i po sata do ZG se ne trznem ni jednom, nikoga ne ugrozim u ludjackim preticanjima i ne radim to preko pune i u krivinama. Nekom drugome treba 4 i po. Ali nije to poenta. Poenta je da se na drugim autoputevima mirno vozis, bez skakutanja i neravnina. Kod nas to ne mozes.
slavko ja sam mislio da si ti ozbiljniji covjek, hajde lgoike malo ZG-SB 198Km ako vozis 200Km/h u SB si za sat vremena, i sad ces mi reci da ti od SB do SA mozes preci za 2 i po sata, evo od SB do Kotorskog ti treba 1h, dok prodjes Doboj treba ti 20min, znaci ostaje ti 1h i 10min.
i to sa preticanjima na punim linijama i rijetko gdje da ga spustis ispod 80km/h.

a ti stignes i Zg za 3 i po sata, bez da ikog ugrozavas preticanjem i ne pretices preko pune, da ne znam taj put na pamet mozda bi ti i povjerovao, ali ovako, jednostavno ti ne vjerujem
i ja isto. da nisam tuda isao najmanje 25-30 puta u zadnjih 5 godina, mozda bi mu i povjerovo, kao sto sam povjerovo momku koji je ovdje na forumu govorio da mu do splita trebaju cini mi se da je rekao 3 i po sata jer ide preko jablanice i prozora, a tuda nisam nikad isao pa se ne mogu raspravljat i moram vodjeku povjerovat.
Better Man

#2440 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Better Man »

Vragolan wrote:

Ma ispod minimum 4 i pol sata ne može, jedino da zatvore do Slavonskog Broda cestu u oba smjera i samo njega puste da vozi.
slavkoimamodilera

#2441 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

@atko - znas da moram :mrgreen: cuj, to nam je najbliza usporedba :wink: pa necemo se valjda porediti sa srbijom, gdje od beograda do nisa odstanes bez bubrega :lol:

@karanana - ne zanima me uopste da se dokazujemo, jer ovo nije my-mom-can-beat up-your-dad takmicenje... jel od naplatnih u Brodu do naplatnih u ZG 50 minuta OK? Jel ti sad jasnije?
Amazonka27

#2442 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Amazonka27 »

slavkoimamodilera wrote:@atko - znas da moram :mrgreen: cuj, to nam je najbliza usporedba :wink: pa necemo se valjda porediti sa srbijom, gdje od beograda do nisa odstanes bez bubrega :lol:

@karanana - ne zanima me uopste da se dokazujemo, jer ovo nije my-mom-can-beat up-your-dad takmicenje... jel od naplatnih u Brodu do naplatnih u ZG 50 minuta OK? Jel ti sad jasnije?
nekad je i do amortizera :D
atko

#2443 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

slavkoimamodilera wrote:@atko - znas da moram :mrgreen:
Dobro je :D ja sam se jedno vrijeme bio zabrinoooo ... malo malo pa izjava "zlazem se ... " :lol: :lol: :lol:

Znaci sve je u najboljem redu :D
slavkoimamodilera

#2444 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Amazonka27 wrote:nekad je i do amortizera :D
Nekad da :mrgreen: vjeruj mi - znam i bez onih amortizera! :mrgreen:
nokia6170

#2445 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by nokia6170 »

Sustinski problem sa svim nasim javnim gradjevinskim radovima, ukljucujuci ponajvise puteve je sljedeci:

Investitor-Izvodjac radova-Nadzorni organ-Investitor

Najveci lopovluk (kriminal-korupcija) lezi na relaciji Investitor (drzava-bilo koji nivo vlasti) i Izvodjac radova

1. Investitor raspise tender (budzetskim parama)
2. Firme izvodjaci se prijave na tender
3. Investitor izabere "najboljeg"...sto ne znaci i najjeftinijeg ili najkvalitetnijeg
4. Ugovorni Izvodjac gotovo nikada posao ne obavlja sam, vec unajmi vise firmi-firmica koji za njega obave posao.
5. Izvodjac svjesno u 90% slucajeva probija i rokove i budzet
6. Nadzorni organ sacinjava u vecini slucajeva objektivan izvjestaj manjkavosti izvodjenja radova koji dostavlja Investitoru
7. Investitor "zazmiri" na ukazane nedostatke od strane Nadzornog organa i odobrava-legalizuje tako obavljen posao.
8. Gotovo u 90% slucajeva ubrzo nakon izvedenih radova se javljaju manjkavosti, nedostaci itd na "obavljenom" poslu.

Zahvaljujuci licno-politickim-poslovnim odnosima Investitora (vlasti) i Izvodjaca radova (koji znaju-mogu, ali svjesno ne rade kvalitetno, jer znaju da ih Investitor nece sankcionisati, niti tuziti na sudu) mi imamo kvalitet kakav imamo kad su u pitanju javni gradjevinski radovi.
Last edited by nokia6170 on 08/12/2009 11:03, edited 1 time in total.
karanana

#2446 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

slavkoimamodilera wrote:@atko - znas da moram :mrgreen: cuj, to nam je najbliza usporedba :wink: pa necemo se valjda porediti sa srbijom, gdje od beograda do nisa odstanes bez bubrega :lol:

kada ulazimo na autoput u sl. brodu pise zagreb 198, cini mi se. ja zaokruzio 200. tih 198 i jeste do naplatnih kucica na ulazu u zagreb, nije do centra grada jer odmah pored naplatnih kucica ima tabla "Zagreb". ali i da jeste do centra grada to je dodatnih 8-9 kilometara max. znaci, ti meni kazes da za 50 minuta predjes 190 kilometara?
a da ne govorim o prolasku kroz BiH.
Vragolan

#2447 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Vragolan »

karanana wrote:

kada ulazimo na autoput u sl. brodu pise zagreb 198, cini mi se. ja zaokruzio 200. tih 198 i jeste do naplatnih kucica na ulazu u zagreb, nije do centra grada jer odmah pored naplatnih kucica ima tabla "Zagreb". ali i da jeste do centra grada to je dodatnih 8-9 kilometara max. znaci, ti meni kazes da za 50 minuta predjes 190 kilometara?
a da ne govorim o prolasku kroz BiH.
moze proci za 50min ako ga ne spusta sa 200km/h, znaci mora voziti 210/220km/h i to od naplatne do naplatne

a sto se tice naseg auto puta ja ga sprzim 180km/h negdje i 200 (visoko-dobrinje ima onaj pravac ja mislim da se mostre selo zove)
samo ga spustim na ogranicenje gdje je kamera i naravno ako je gust saobracaj, je ne znam o kakvim neravninama govorite, vozite brze od 150 necete ih ni osjetiti :evil:
delightful

#2448 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by delightful »

Vratite se na temu. Hvala.
bpsang

#2449 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Dajte ljudi smirite tenzije i prepucavanja, ako imate nesto konkretno u vezi udesa , samo naprijed sve ostalo podijelite putem privatnih poruka.
Hvala na razumijevanju.
duboka_misao

#2450 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by duboka_misao »

100_KA wrote:evo ova Suza jos stoji ovdje, sa kolikom je on brzinom uletio u ovu krivinu to samo ptice znaju, i doceko ga stub ulicne rasvjete.Stoji ovdje vec skoro 6 dana

Image

slikano mobitelom danas

i danas stoji, sve kontah da nisu opet one stupidne antireklame sa onim krsevima
Locked