KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- P308
#2427 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Vjerujem da nije nista lose mislio/la ali stvarno bezveze komentar.
- Aethaercyn
#2428 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
@JanjicarJanjicar wrote:Kakva glupa recenica, a posto vas nisam dosad upratio na ovoj temi ne znam ni sto se javljate s tako glupim mislima.bumerangss wrote:Ti ces brzo naci drugog.... tesko njegovoj majcinicy wrote:hvala vam svima...boricu se dalje, sta cu nista mi drugo ne preostaje
Stvarno sam nekad fasciniran dokle ljudska glupost moze ici.
Davno su ljudi rekli budala i krivih drva nikad nece nestati.
@Nicy
Iskreno saučešće.
-
sumirprimus
#2429 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
realist:da li ti pravis razliku izmedju marihuane ko trave motanja i dzoje , i ulja od biljke?
jedno je duvat a drugo napravit ulje i koristit u med,svrhe.
-
The Realist
#2430 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Naravno da pravim, ali gore su i uzimane cigarete za usporedbu, pa nećeš cigarete u medicinske svrhe praviti.sumirprimus wrote:realist:da li ti pravis razliku izmedju marihuane ko trave motanja i dzoje , i ulja od biljke?
Također, ne možeš dozvoliti da bilo ko pravi i u medicinske svrhe, jer mora postojati kontrola (hoće li se samo za to praviti, hoće li neko koristiti za još neke svrhe, kakav je kvalitet.....).
-
sumirprimus
#2431 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
sve se da uredit...kontrola usjeva,proizvodnje,prodaje...
da nije farmaceutskih kuca...
da nije farmaceutskih kuca...
-
Brus Lee
#2432 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Nije to pekmez od sljiva, pa da ga svako moze praviti i zadovoljavati norme kavaliteta. Proizvodnjom se, iskljucivo, mogu baviti samo farmaceutske kuce i/ili apoteke ako se napise tzv. magistralni recept.. Sve ostalo je sverc i rad mimo zakona. Nece ti doktor reci, evo tebi recept, pa sada idi kod cika Jove na Romaniju da ti to zgotovi.
- Dozer
#2433 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
A zasto da ne? U cemu je to sustinska razlika izmedju biljaka i travki koje koriste travari i marihuane? Nikakva, jer sve su to - biljke.
Ili, hajmo ovako - sve je to od boga. Sta cemo sad? Ko smo mi, ljudi, da se petljamo u bozije odluke i ono sto nam je on dao? Jel' to on marihuanu izmislio onako, ili i ona, kao i sve ostalo na planeti, ima svoju svrhu?
Rece ja, teski ateista...
Ali, marihuana i njeni ekstrakti ocito ima neka ljekovita djelovanja koja se nekima ne svidjaju. Da, ima i psihoaktivno dejstvo, ali za to dejstvo, osim omamljenosti, nauka jos nije dala nikakve konkretne druge negativne ucinke na ljude. Sizofrenije i sl. su klasicni spin i hoax.
Ili, hajmo ovako - sve je to od boga. Sta cemo sad? Ko smo mi, ljudi, da se petljamo u bozije odluke i ono sto nam je on dao? Jel' to on marihuanu izmislio onako, ili i ona, kao i sve ostalo na planeti, ima svoju svrhu?
Rece ja, teski ateista...
Ali, marihuana i njeni ekstrakti ocito ima neka ljekovita djelovanja koja se nekima ne svidjaju. Da, ima i psihoaktivno dejstvo, ali za to dejstvo, osim omamljenosti, nauka jos nije dala nikakve konkretne druge negativne ucinke na ljude. Sizofrenije i sl. su klasicni spin i hoax.
-
fapmasina
#2434 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
@nicy iskreno saučešće.
Moj otac je također preselio na bolji svijet, ali ne od karcinoma, nego od sepse koja je nastala kao posljedica greške ljekara.
Neću duljiti. Ko god je izgubio nekoga bližnjeg - zna kako je.
Iako se to desilo prije dva mjeseca, još uvijek se pokušavamo pomiriti s tim.
Van Helsinga sam pratio od početka - druže, da ti Allah podari lijepi Džennet! Porodica - uh ne znam šta njima reći /poručiti...
Moj rahmetli otac je koristio irinotecan kemoterapiju. Lijek smo kupovali što ovdje što u inozenmstvu. Trenutno je ponovo nestašica Irinotecana u UKCSu pa ako nekome treba nek mi se obrati jer imam tri doze kod sebe. Imam fiskalne račune, tako da će se troškovi kupovine u potpunosti refundirati od strane ZZO.
Svima želim puno sreće u borbi sa ovom opakom bolešću!
I nikada se nemojte predavati!!!
Moj otac je također preselio na bolji svijet, ali ne od karcinoma, nego od sepse koja je nastala kao posljedica greške ljekara.
Neću duljiti. Ko god je izgubio nekoga bližnjeg - zna kako je.
Iako se to desilo prije dva mjeseca, još uvijek se pokušavamo pomiriti s tim.
Van Helsinga sam pratio od početka - druže, da ti Allah podari lijepi Džennet! Porodica - uh ne znam šta njima reći /poručiti...
Moj rahmetli otac je koristio irinotecan kemoterapiju. Lijek smo kupovali što ovdje što u inozenmstvu. Trenutno je ponovo nestašica Irinotecana u UKCSu pa ako nekome treba nek mi se obrati jer imam tri doze kod sebe. Imam fiskalne račune, tako da će se troškovi kupovine u potpunosti refundirati od strane ZZO.
Svima želim puno sreće u borbi sa ovom opakom bolešću!
I nikada se nemojte predavati!!!
- Aethaercyn
#2435 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ne znam da li sam vam pisao. U mojoj blizoj porodici postoje dvije osobe koje su oboljele od karcinoma. Amidza, koji je u 60-im godinama, obolio je od karcinoma pluca. Za to je saznao prije nekih šest-sedam mjeseci. I dan danas prima kemo, ne osjeca se najbolje. Vidi se na njemu da zeli da podsustane. Kaze da mu je dosta svega, ali mi ga ohrabrujemo svim mogucim rijecima. Izdrzi,bice bolje, mora biti bolje... Dugo vremena je kasljao, bolje receno ima je piskav kasalj. Isao nasim medikalcima koji su ga jos vise zavlacili. Te astma, te druge "bezazlene" bolesti. Trajalo je to malo duzi vremenski period. Popio Bog zna koju kolicinu bezpotrebnih lijekova, i sta jos. Sve dok nije otisao UKC Tuzla nije znao konacan odgovor. Vidno je smrsao, slabo jede. Kaze da mu je doslo da uzme pice i mezu i da se dobro napije. Covjek koji nikad nije konzumirao alkohol tako da kaze, znas dokle je doslo.
Drugi slucaj mi je tetak. Kod njega je bio karcinom na debelom crijevu sa metastazama na jetri i bubrezima. Operisao debelo crijevo, izvadio jedan bubreg. Ali covjek je toliko pozitivan. Vidno je se popravio sto se tice kilaze. Sto se tice hrane, doktor koji ga je operisao i koji je pratio tok njegove bolesti, rekao mu je da jede sta god mu srce pozeli. Prije dva dana bio kod njega. Covjek sto se tice hrane "mete sve odreda". Popije i koju rakijicu, casu vina i piva. Kad ga se samo sjetim prije par mjeseci kad je trebao da se operise (kad je saznao za bolest) i sada, potpuno drugi covjek. A sta je tek prozivio u zivotu, ni sam ne mogu da vjerujem da je covjek toliko pozitivan (prije 2 godine sin mu se objesio). Nadam se da ce i ostati takav.
Tek sada vidim koliko psiha utice sto se tice ove bolesti, kad vidim ova dva slucaja. Amidza koji je vidno ubijen psihicki i tetak koji je sve bacio na stranu, ne misli o bolesti, nego samo gleda naprijed.
Drugi slucaj mi je tetak. Kod njega je bio karcinom na debelom crijevu sa metastazama na jetri i bubrezima. Operisao debelo crijevo, izvadio jedan bubreg. Ali covjek je toliko pozitivan. Vidno je se popravio sto se tice kilaze. Sto se tice hrane, doktor koji ga je operisao i koji je pratio tok njegove bolesti, rekao mu je da jede sta god mu srce pozeli. Prije dva dana bio kod njega. Covjek sto se tice hrane "mete sve odreda". Popije i koju rakijicu, casu vina i piva. Kad ga se samo sjetim prije par mjeseci kad je trebao da se operise (kad je saznao za bolest) i sada, potpuno drugi covjek. A sta je tek prozivio u zivotu, ni sam ne mogu da vjerujem da je covjek toliko pozitivan (prije 2 godine sin mu se objesio). Nadam se da ce i ostati takav.
Tek sada vidim koliko psiha utice sto se tice ove bolesti, kad vidim ova dva slucaja. Amidza koji je vidno ubijen psihicki i tetak koji je sve bacio na stranu, ne misli o bolesti, nego samo gleda naprijed.
- dzejkej
#2436 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Jeste to stanje duha bitna stvar ali ako neko trpi bolove, ne može da diše, nema apetita pa kako da bude pozitivan? Dok se može jesti i bolovi su podnošljivi možeš imati pozitivan stav.
Iskreno mi je žao kad pročitam koliko se porodica bori sa ovim. Prošla sam sve to i znam kako je. Svima koji su izgubili svoje drage iskreno saučešće a onima koji su oboljeli da dragi Bog da budu medju onim koji su pobijedili karcinom.
Iskreno mi je žao kad pročitam koliko se porodica bori sa ovim. Prošla sam sve to i znam kako je. Svima koji su izgubili svoje drage iskreno saučešće a onima koji su oboljeli da dragi Bog da budu medju onim koji su pobijedili karcinom.
-
bumerangss
#2437 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pametno zboris...dzejkej wrote:Jeste to stanje duha bitna stvar ali ako neko trpi bolove, ne može da diše, nema apetita pa kako da bude pozitivan? Dok se može jesti i bolovi su podnošljivi možeš imati pozitivan stav.
- Aethaercyn
#2438 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ma u slucaju mog amidze, on moze da jede ali ga ta neka dijeta koju mu je doktor preporucio jos vise ubija. Kada sam vidio sta jede, Boze dragi. I tetak je takodjer imao bolove, ima ih i danas ali ima vise pozitive. Znaci drugacije gleda na tok bolesti i zivota. Jednostavno zeli da zivi, dok amidza kako vidim polako se predaje. Znaci psiha ga ubija i to da valja. Pokusavamo ga,kao sto sam rekao prije, na sve moguce nacine da razveselimo, da ne misli na bolest, ali izgleda da je to jace od njega. Vidno je se i povukao u sebe, izbjegava te susrete.dzejkej wrote:Jeste to stanje duha bitna stvar ali ako neko trpi bolove, ne može da diše, nema apetita pa kako da bude pozitivan? Dok se može jesti i bolovi su podnošljivi možeš imati pozitivan stav.
-
kerima1
#2439 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Za ime Boga pustite me da na miru umrem.VoltaireAethaercyn wrote:Ma u slucaju mog amidze, on moze da jede ali ga ta neka dijeta koju mu je doktor preporucio jos vise ubija. Kada sam vidio sta jede, Boze dragi. I tetak je takodjer imao bolove, ima ih i danas ali ima vise pozitive. Znaci drugacije gleda na tok bolesti i zivota. Jednostavno zeli da zivi, dok amidza kako vidim polako se predaje. Znaci psiha ga ubija i to da valja. Pokusavamo ga,kao sto sam rekao prije, na sve moguce nacine da razveselimo, da ne misli na bolest, ali izgleda da je to jace od njega. Vidno je se i povukao u sebe, izbjegava te susrete.dzejkej wrote:Jeste to stanje duha bitna stvar ali ako neko trpi bolove, ne može da diše, nema apetita pa kako da bude pozitivan? Dok se može jesti i bolovi su podnošljivi možeš imati pozitivan stav.
Svako ima pravo za sebe da odluci sta ce,treba postovati covjekovu zelju da ne zeli da zivi vise.
- Aethaercyn
#2440 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Rekao čovjek u 80+ godinama, bolje rečeno koji je se naživio na ovom dunjaluku.kerima1 wrote:Za ime Boga pustite me da na miru umrem.VoltaireAethaercyn wrote:Ma u slucaju mog amidze, on moze da jede ali ga ta neka dijeta koju mu je doktor preporucio jos vise ubija. Kada sam vidio sta jede, Boze dragi. I tetak je takodjer imao bolove, ima ih i danas ali ima vise pozitive. Znaci drugacije gleda na tok bolesti i zivota. Jednostavno zeli da zivi, dok amidza kako vidim polako se predaje. Znaci psiha ga ubija i to da valja. Pokusavamo ga,kao sto sam rekao prije, na sve moguce nacine da razveselimo, da ne misli na bolest, ali izgleda da je to jace od njega. Vidno je se i povukao u sebe, izbjegava te susrete.dzejkej wrote:Jeste to stanje duha bitna stvar ali ako neko trpi bolove, ne može da diše, nema apetita pa kako da bude pozitivan? Dok se može jesti i bolovi su podnošljivi možeš imati pozitivan stav.
Mislim glupost mi je to citirati ovde.
A to da neko ne ćeli da živi više su puste bajke. Mislim, tu ti samo psiha igra glavnu ulogu. Do prije godinu dana, kada je istom došao u penziju, sjećam se kako je govorio samo da potraje, pa makar do 80-te godine. A sada, kad zna koju boljku ima, drugačije razmišlja.
-
kerima1
#2441 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Naravno da ce covjeku opasti volja za zivotom kad samo pomisli na rak!
Dzaba je tu sav optimizam svijeta,sva alternativa,najveca medicinska briga rak ubija i to je činjenica,osim ako se srecom nekom otkrije na pocetku dok se nije 'rasuo' po cijelom tijelu.
Ko zna mozda je ljudima lakse kad se pomire sa onim sto ih snaslo,nego nada u ozdravljenje koje pretezno nema.
Svakom iole pismenijem je poznato da kada nagovaras nekog na nesto stvaras kontraefekat.najbolje da osoba to pronadje ako ikako mogne to u samom sebi.
Citat Voltairea odogvara ovom sto sam napisala da trea covjeka pustiti na miru da sam pronadje snagu ili da u miru umre.
Dzaba je tu sav optimizam svijeta,sva alternativa,najveca medicinska briga rak ubija i to je činjenica,osim ako se srecom nekom otkrije na pocetku dok se nije 'rasuo' po cijelom tijelu.
Ko zna mozda je ljudima lakse kad se pomire sa onim sto ih snaslo,nego nada u ozdravljenje koje pretezno nema.
Svakom iole pismenijem je poznato da kada nagovaras nekog na nesto stvaras kontraefekat.najbolje da osoba to pronadje ako ikako mogne to u samom sebi.
Citat Voltairea odogvara ovom sto sam napisala da trea covjeka pustiti na miru da sam pronadje snagu ili da u miru umre.
- apsidejzi
#2442 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
To je jednostavno neistina ili u najmanju ruku nepotpuna istina. Rak jeste teska bolest ali je izljeciva. Zahtjeva iznimno mnogo psiholoske snage ali i jak imuni sistem. Stopa smrtnosti je velika iskljucivo zato sto veliki broj ljudi ne vodi racuna o sebi i sto se lagano preda. Od raka umiru samo oni koji se predaju.kerima1 wrote:Naravno da ce covjeku opasti volja za zivotom kad samo pomisli na rak!
Kancer je zapravo nesposobnost imunog sistema da ubije celije ciji je genetski materijal ostecen. Kada se covjek rodi on ima takozvane "maticne celije" tj prvu generaciju celija cije su telomere (zavrseci hromosoma tj krajnji dio DNA koji ne nosi kod) najduze. Svakim iducim dijeljenjem celija, hromosomi se otvaraju, kopiraju i zatvaraju i u procesu zatvaranja, vecina visecelijskih organizama nije u stanju u potpunosti vratiti duzinu hromosoma. To znaci da se telomera trosi svakim dijeljenjem celija, i da se vrh hromosoma sve vise blizi prvom genu. U zavisnosti od duzine telomere, zavisi koliko ce se puta celija moci da se dijeli. U prosjeku, celije imaju 50 dioba prije nego se telomera toliko osteti da imuni sistem mora ubiti celiju. Kod nekog je to 30 puta a kod nekog 80 i to je ustvari razlog zasto je neko "genetski vise predodredjen za kancer". Kada dodje do kraja telomere, celija posalje signal organizmu i on je unistava. Da bi unistio celiju, organizam mora imati dovoljno antioksidanata i mora imati jak imuni sistem. Svaki dan se unisti na milione celija u svima nama i na milione novih se stvori, i to znaci da sve celije bivaju za jednu diobu starije sto znaci da se tokom vremena sve telomere trose. To je zapravo proces strarenja.
Kancer nastaje onda kada organizam ne ubije tu celiju i ona nastavi da se dijeli, te kada se ista uspije ukljuciti na krvotok. Svako iduce dijeljenje jos vise skracuje hromosom a to znaci da se sada genetski materijal sve vise ostecuje i da celija proizvodi proteine koje ne bi trebala proizvoditi i iste te proteine salje u krv. Zato doktori i gledaju krvnu sliku da vide da li u krvi ima necega cega ne bi trebalo biti. Sto se celija vise dijeli, organizmu postaje sve teze da se bori protiv nje jer je stite okolne celije koje su takodjer ostecene. Ako sad uzmes u obzir da nije u pitanju samo jedna zahvacena celija, nego milioni i da sve okolne celije imaju skracenu telomeru sto znaci da su i one na redu da budu uskoro unistene... Ako organizam nema dovoljno antioksidanata da ih unisti i one ce postati problematicne i pogorsati situaciju.
Sve u svemu, los imuni sistem pomaze stvaranju kancera jer kancer je zapravo nepravilno starenje organa. Celija se "trosi" i organizam je uklanja i mijenja sa drugom. To je normalni proces starenja. Zato, jacati imuni sistem dok si zdrav, izbjegavati zracenja koja mogu prijevremeno unistiti genetski materijal i opteretiti imuni sistem sa milionima novih celija koje treba zamijeniti. Nazalost, mi smo mnogo izlozeni zracenju sto kroz hranu, sto kroz izlaganju Suncu bez zastite. Znanje je najjace oruzje protiv kancera i naravno da je najbolje njegovati imuni sistem te mu davati dovoljno antioksidanata (svo crveno voce) kako bi imao dovoljno municije. Kad vec dodje do kancera, onda se treba boriti svim sredstvima koji ce pomoci organizmu da pobije te celije a kada dodje do poboljsanja (a svaki kancer ima fazu poboljsanja) onda navaliti sa antioksidantima kako bi organizam imao municiju za dalju borbu, jer poboljsanje ne znaci i izljecenje. Treba sprijeciti kancer da dodje do krvotoka a tu su antioksidanti kljucni. I tako...
Bolest jeste teska ali ne i nemoguca...
-
kerima1
#2443 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Apsi..hvala ti do neba prvi put da mi ko dan jasna slika oko nastanka i djelovanja kancera.hvalaaaa 
- Almir_93
#2444 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hepatitis B i C, ciroza i rak jetre..
Ne znam šta da pitam ili bilo šta da kažem. Vaše mišljenje na osnovu ove teme ?
Ne znam šta da pitam ili bilo šta da kažem. Vaše mišljenje na osnovu ove teme ?
-
bosanka hercegovic
#2445 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Molim vas ako neko ima iskustvo sa malignim tumorom perifrenog nerva podlaktice neka ga opiše. Hvala
-
sumirprimus
#2446 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
da dignemo temu... 
juce gledam na al đaziri,dokumentarac,o marihuani u americi.denver koloradeo mescini,šarlots web.neko gledao?
zanimljivo..
juce gledam na al đaziri,dokumentarac,o marihuani u americi.denver koloradeo mescini,šarlots web.neko gledao?
zanimljivo..
- Dozer
-
sumirprimus
#2448 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
druze,nadam se da se neljutis jerbo nisam naso na dzazira balkans sa prevodom,al ima cc i ovde..Dozer wrote:Ne... link?
-
sumirprimus
#2449 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
najaci dio je kada majka odgovara na pitanje da li mislite da je malo ekstremno djeci davat preparat marihuane... 
- Dozer
#2450 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak
Hvala. Pogledam kasnije