idic wrote:Ja sam mislila da je lik arheolog, a ono ispade obični diletatnt. Svašta
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
Prenj
Ne, Semir ce se sigurno vratiti.Gospon Macola wrote:Ne vjerujem da ce se on vratiti.idic wrote:A šta jebilo sa onim likom iz Amerike, Semir ili tako nešto. Sad je zdušio kako je priča o piramidi krenula nizbrdo.
Pa zar je njemu ikada bilo stalo do bilo kakvog misljenja 'zvanicne' nauke, osim onog dijela koji je isao njemu u korist?
Nista ne brinite, dok god narod dolazi na novo svetiste, dok god ga politicari i razni drugi ublehasi, kojih nikada u nasem drustvu nije nedostajalo, tapsu po ramenu, Semir ce biti tu ...
Jedino sto od Semira mozemo ocekivati jeste jos jedno protestno pismo, ovaj put upuceno tuzlanskim geolozima sa sve istim argumentima.
Osim ako u medjuvremenu, iz Visokog put Tuzle, nije krenula i neka teza artiljerija ...
-
Gospon Macola
Zar vam je toliko dugo trebalo da skontate?idic wrote:Ja sam mislila da je lik arheolog, a ono ispade obični diletatnt. Svašta
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
I treba da se zabrinemo, nasom osobinom lake podloznosti ovakim i slicnim hipnotizerima.Prenj wrote: Ova tema je savrseno izvukla na povrsinu sav mrak neznanja u kojem se danasnja BiH nalazi. Od federalnog premijera do gimnazijalaca, svi su postali lak plijen Semirovih dopadljivih teorija ... ko masovna hipnoza.
Uzasavam se nad saznanjem koliko ljudi je podlozno "vidovitim" meshetarima nase zbilje.
Gotovo neopazeno je pored nas prosla vijest da je, prije par dana, ... velika grupa sarajevskih osnovaca odvedena na Visocicu u Visoko, a tamo im je jel` .... govoreno o nasoj "piramidi Sunca", ...
Prije dan-dva je neko, na jednoj od tema, napisao kako je u djecijoj glavici pojam uciteljice (ucitelja) nesto veliko i sveto. Djecica prihvataju sto im se od strane ucitelja govori - uciteljica nikada ne laze, .... to je za njih tako, a i ciko iz visockog muzeja je govorio da su tamo piramide, ...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Prenj, posto ti znam skolu, ti si diletant i nemas pojma o ekologiji jer to nisi studirao.
Pape, posto nisi aktivni fudbaler, niti si zavrsio DIF, ti si diletant i nemas pojma o sportu.
mIRCi, obzirom da tvoju skolu, drzi se samo edukacije i knjizevnosti i suti o ostalim stvarima jer si diletant
:D:D:D:D
Prenj, vadi slamcicu iz mog vrata plizzzz
Pape, posto nisi aktivni fudbaler, niti si zavrsio DIF, ti si diletant i nemas pojma o sportu.
mIRCi, obzirom da tvoju skolu, drzi se samo edukacije i knjizevnosti i suti o ostalim stvarima jer si diletant
-
idic
Iskreno rečeno nisam se pretjerano interesovala za tu ideju niti sam pratila u štampi ni ovdje na forumu, ali mi je bilo nekako samo po sebi razumljivo da je osoba koja je vođa tog projekta arheolog ili u najmanju ruku istoričar. Sad vidim da nije ništa od toga. Kako se neko takav može upuštati u rasprave sa ovdašnjim naučnicima.Gospon Macola wrote:Zar vam je toliko dugo trebalo da skontate?idic wrote:Ja sam mislila da je lik arheolog, a ono ispade obični diletatnt. Svašta
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Uh zaboravih reci SAMO ONI KOJI SU DIPLOMIRALI ili studiraju elektrotehniku ili telkomunikacije smiju forumati jer smo svi ostali diletanti i nismo zavrsili te skole....mIRCerka wrote:Prenj, posto ti znam skolu, ti si diletant i nemas pojma o ekologiji jer to nisi studirao.
mIRCi, obzirom da tvoju skolu, drzi se samo edukacije i knjizevnosti i suti o ostalim stvarima jer si diletant:D:D:D:D
aman....
znam ljude koji su zavrsili npr. kriminalistiku a nisam srela bolje finance managere u svojih 9 godina rada....
kriterij za ocjenjivanje vam je strasno labav....
odo ostrit ashov
bubi vas TutanmIRCi
-
Gospon Macola
Zato sto nase drustvo vise postuje lokalne giliptere i ratne profitere, no ucene ljude.idic wrote:Kako se neko takav može upuštati u rasprave sa ovdašnjim naučnicima.
Bolje biti "glavna faca u mahali" no profesor na katedri.
Semir Osmanagic je idealni pokazatelj duhovnog stanja naseg drustva, koje i poslije pretrpljenog genocida jos uvijek vjeruje u bajke.
- terapija
Pa sta si ocekivao, kad je "narod" svjesno deziformisan o tome?? Covjek se hladno predstavlja kao expert za piramide, sa doktoratom koji niko nije vidio niti cuo za njega (doduse, danas se kod nas i doktorat moze nabrzaka nabaviti za dovoljno novca) A cinjenice se od strane medija uglavnom svjesno metu pod tepih. Nigdje nisam cuo da je neko od zvanicnih medija doveo u pitanje njegove izjave.Gospon Macola wrote:Zar vam je toliko dugo trebalo da skontate?idic wrote:Ja sam mislila da je lik arheolog, a ono ispade obični diletatnt. Svašta
Pola sata sam roditeljima prosli vikend objasnjavao o kome se radi. Na osnovu novina i TV-a su "zakljucili" kako se radi o "doktoru" "arheologu" "expertu za piramide" !!
-
Gospon Macola
Heheh ... hajde, bona, pokazi mi tu piramidu.mIRCerka wrote:Uh zaboravih reci SAMO ONI KOJI SU DIPLOMIRALI ili studiraju elektrotehniku ili telkomunikacije smiju forumati jer smo svi ostali diletanti i nismo zavrsili te skole....mIRCerka wrote:Prenj, posto ti znam skolu, ti si diletant i nemas pojma o ekologiji jer to nisi studirao.
mIRCi, obzirom da tvoju skolu, drzi se samo edukacije i knjizevnosti i suti o ostalim stvarima jer si diletant:D:D:D:D
aman....
znam ljude koji su zavrsili npr. kriminalistiku a nisam srela bolje finance managere u svojih 9 godina rada....![]()
kriterij za ocjenjivanje vam je strasno labav....
odo ostrit ashov
bubi vas TutanmIRCi
-
Gospon Macola
Dovoljno je da odes na internet i vec ces naci i sasvim druge informacije o njemu.terapija wrote:Pa sta si ocekivao, kad je "narod" svjesno deziformisan o tome?? Covjek se hladno predstavlja kao expert za piramide, sa doktoratom koji niko nije vidio niti cuo za njega (doduse, danas se kod nas i doktorat moze nabrzaka nabaviti za dovoljno novca) A cinjenice se od strane medija uglavnom svjesno metu pod tepih. Nigdje nisam cuo da je neko od zvanicnih medija doveo u pitanje njegove izjave.Gospon Macola wrote:Zar vam je toliko dugo trebalo da skontate?idic wrote:Ja sam mislila da je lik arheolog, a ono ispade obični diletatnt. Svašta
Pola sata sam roditeljima prosli vikend objasnjavao o kome se radi. Na osnovu novina i TV-a su "zakljucili" kako se radi o "doktoru" "arheologu" "expertu za piramide" !!
Evo nekoliko linkova:
http://archaeology.org/online/features/ ... index.html
http://piramidazablude.blogger.ba/
http://prevara.bloger.hr/
http://r.blogger.ba/
http://stultitia.blogger.ba/
Ko zeli da zna, mora da trazi to znanje, inace odosmo opet u komunjarsko jednoumlje, gdje se vjeruje odmah svakome ko ima palicu u ruci.
Last edited by Gospon Macola on 10/05/2006 16:45, edited 1 time in total.
- seljak_cojek
Ne znam jeli kamenje na ovim slikama rezano ili obrađivano (nisam stručnjak) ali mi izgleda manje vjerovatno da su prirodne formacije, pogotovo s obzirom na dimenzije.Martin Mystere wrote:Ako cemo ici logikom eliminacije, elimisali smo rimljane i stecke (negirali su ih i fondacija i imamovicevci). Znaci daljnja rasprava se moze voditi samo jel piramida ili prirodni fenomen. Ono sto sad treba da se dokaze da je piramida, jest dokaz da je kamen obradjivan ili rezan...pa eto ako neko ima neku sliku gdje se vidi jasno da je kamen rezan ili obradjivan nek je posta..

-
Gospon Macola
Idi u geoloski fakultet u Tuzli pa ih pitaj.seljak_cojek wrote: Ne znam jeli kamenje na ovim slikama rezano ili obrađivano (nisam stručnjak) ali mi izgleda manje vjerovatno da su prirodne formacije, pogotovo s obzirom na dimenzije.
- seljak_cojek
Koliko sam shvatio oni su na Visočici bili prije nego je otkopan ijedan kamen.Gospon Macola wrote:Idi u geoloski fakultet u Tuzli pa ih pitaj.seljak_cojek wrote: Ne znam jeli kamenje na ovim slikama rezano ili obrađivano (nisam stručnjak) ali mi izgleda manje vjerovatno da su prirodne formacije, pogotovo s obzirom na dimenzije.![]()
- seljak_cojek
Jel to isto ono more koje je zatrpalo Piramidu.Vingo wrote:Ovakve stijene imaju i na Lastovu....Obradilo ih more.
-
Gospon Macola
Pogresno si shvatio, posto je geoloski fakultet vec ranije istrazivao ne samo Visocicu, nego cijelu Bosnu. Ali na zahtjev famozne fondacije su opet otisli da analiziraju i dali su svoje naucne nalaze.seljak_cojek wrote: Koliko sam shvatio oni su na Visočici bili prije nego je otkopan ijedan kamen.
A to sto gdji. "derem-diplomu" Nukic ne pase, je njen licni problem.
Ali, o tom po tom, sada cekamo da Semiraga sleti ... jauuu ... bit ce zabavno.
- terapija
Meni izgleda kao da je glečer prešao preko njega (objasnjava glatkocu stijena) i da je istovremeno ili kratko nakon toga ispucaloseljak_cojek wrote:Ne znam jeli kamenje na ovim slikama rezano ili obrađivano (nisam stručnjak) ali mi izgleda manje vjerovatno da su prirodne formacije, pogotovo s obzirom na dimenzije.Martin Mystere wrote:Ako cemo ici logikom eliminacije, elimisali smo rimljane i stecke (negirali su ih i fondacija i imamovicevci). Znaci daljnja rasprava se moze voditi samo jel piramida ili prirodni fenomen. Ono sto sad treba da se dokaze da je piramida, jest dokaz da je kamen obradjivan ili rezan...pa eto ako neko ima neku sliku gdje se vidi jasno da je kamen rezan ili obradjivan nek je posta..
Naravno, ja nemam mnogo znanja iz geologije.
Mozda bi se trebale traziti paralelne brazde na stijenama. To se uvijek nalazi na glecerskim stijenama. A mozda su i eodirale u medjuvremenu...
Kao sto rekoh, ovo su samo ideje, ja nisam elokventan po pitanju geologije
-
Gospon Macola
U pravu si. Ali ipak, kada se sjetim njihove umisljenosti i pametovanja, UZIVAT cu u ovoj farsi. Ne zbog zlobe, nego jednostavno zato sto su to i zasluzili.Prenj wrote:Nista zabavno u ovoj farsi nece biti, ovo ogledalo je vec davno pokazalo sve nase ruzne slike ...Gospon Macola wrote: ...
Daj Boze da se barem malo opamete.
- terapija
potpisujem.Prenj wrote:Nista zabavno u ovoj farsi nece biti, ovo ogledalo je vec davno pokazalo sve nase ruzne slike ...Gospon Macola wrote: ...
previse zalosno da bi bilo smijesno/zabavno!
-
Prenj
Ne postoje ONI i MI, vec samo MI.Gospon Macola wrote:U pravu si. Ali ipak, kada se sjetim njihove umisljenosti i pametovanja, UZIVAT cu u ovoj farsi. Ne zbog zlobe, nego jednostavno zato sto su to i zasluzili.Prenj wrote:Nista zabavno u ovoj farsi nece biti, ovo ogledalo je vec davno pokazalo sve nase ruzne slike ...Gospon Macola wrote: ...
Daj Boze da se barem malo opamete.