p.s. vec XY puta sam pokusala da pronadjem str. CK sminke...ne postoji! Ili sam ja smotana
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#2426 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
macka ce ti umrijeti od gladi a ti ces biti najljepsa u mahali 
p.s. vec XY puta sam pokusala da pronadjem str. CK sminke...ne postoji! Ili sam ja smotana

-
LaCici
#2427 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Danas kupila ovu sjenu samo smedju, ucinila mi se dobrom a samo je 5,5 KM. Ali me interesuje kako se nanosi, je li ima neki fol da se nanosi suhi dio a na odredjeni dio oka masni ili su to kao odvojene sjene, da se moze korsistiti samo ili jedna ili samo druga?BJB wrote:suspect_zero wrote:ladyblue18 wrote:Zene, samo da kazem da ste fakat zlo.![]()
Usla danas u CM-u da kupim labelo, i hajd da vidim imal usput one podloge za sjene, kaze djevojka dolazi tek za 2 sedmice, sve ste pokupile.![]()
![]()
Uglavnom na kraju sam izasla sa ovim![]()
A labelo zbog kojeg sam i usla nisam ni uzela, zaboravila.![]()
Koliko su im ove singl sjene?..........ima li bijela sedefasta?
Ja kupila njihov brončani sjaj sa četkicom, predobro ide na dekolte![]()
Bas mi je drago sto smo te zarazili.
NEgo, koliko je podloga za sjene i je l' na snizenju?
Lijepi ovi lakovi, lijepe su i sjene..A meni se uzasno svidjaa Smokeyeyes od Essence-a kojeg sam danas vidjela kod kolegice, siva blago sedefasta i siva masna..predobro..Istina ne smijem ni pomisliti vise na sjene, imam ih za vojsku zena..Ah da, kod iste kolegice sam vidjela cetku za rumenilo Catrice-odlicna, ne ispadaju dlake, mislim ako ko trazi cetku.
Evo nasla sam sliku
- Nadinka
#2428 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel mislis na celvin klein (kako se vec pise)?? ja sam njih kupovala u martimexu, sjajila us im bila fina i znam da je ovdje u zenici dugo snizenje za njihovu paletuMichun wrote:macka ce ti umrijeti od gladi a ti ces biti najljepsa u mahali
p.s. vec XY puta sam pokusala da pronadjem str. CK sminke...ne postoji! Ili sam ja smotana![]()
- Michun
#2429 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da, da...na njih.Nadinka wrote:jel mislis na celvin klein (kako se vec pise)?? ja sam njih kupovala u martimexu, sjajila us im bila fina i znam da je ovdje u zenici dugo snizenje za njihovu paletuMichun wrote:macka ce ti umrijeti od gladi a ti ces biti najljepsa u mahali
p.s. vec XY puta sam pokusala da pronadjem str. CK sminke...ne postoji! Ili sam ja smotana![]()
nema u SA nigdje. doduse ne svracam u martimex ovdje jer ne volim prodavacice.
zanimala me str. da malo prosvrljam
- Zelena Carapa
#2430 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Lijep je pravo. Koji je broj? Bourjois Lovely?Michun wrote: Ovaj imam godinama i sad se prestao proizvoditi i kako je krenulo na ebay cu kupiti nekih 10 kom
- Michun
#2431 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mislim da se vise ne prozvode.Zelena Carapa wrote:Lijep je pravo. Koji je broj? Bourjois Lovely?Michun wrote: Ovaj imam godinama i sad se prestao proizvoditi i kako je krenulo na ebay cu kupiti nekih 10 kom
mozes probati on line, 06 rose balneaire.
- Zelena Carapa
#2433 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala, nasla sam ga. 13 USD na jagodici. porucicu.
Ma meni je najbolje kad sam na putu pa vas ne citam
Ovako ravno u bankrot. cekam jos onaj primer sa jagode.
- Michun
#2434 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
na ebay su po 1.50 funtu i dostava toliko - znaci oko 6 KM.Zelena Carapa wrote:Hvala, nasla sam ga. 13 USD na jagodici. porucicu.
- Zelena Carapa
#2435 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imam neki otpor prema ebayu. jednom sam cekala dva mjeseca na nesto sto je trebalo biti rodjendanski poklon. i na kraju nije doslo, vratise mi pare ali mi prisjelo.Michun wrote:na ebay su po 1.50 funtu i dostava toliko - znaci oko 6 KM.Zelena Carapa wrote:Hvala, nasla sam ga. 13 USD na jagodici. porucicu.
Hvala na informaciji u svakom slucaju. Ja vec porucila
da vidjela sam da su jeftini i na fragnance direct - ali nema nijansi koje se meni svidjaju.
Last edited by Zelena Carapa on 16/02/2011 16:00, edited 1 time in total.
- Michun
#2436 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
svaka cast na brziniZelena Carapa wrote:imam neki otpor prema ebayu. jednom sam cekala dva mjeseca na nesto sto je trebalo biti rodjendanski poklon. i na kraju nije doslo, vratise mi pare ali mi prisjelo.Michun wrote:na ebay su po 1.50 funtu i dostava toliko - znaci oko 6 KM.Zelena Carapa wrote:Hvala, nasla sam ga. 13 USD na jagodici. porucicu.
- ja-maja
#2437 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije njihova stranica ali imas na http://www.thecosmetichouse.co.uk. njihove kozmetike, a sad imaju i popust 10%. Pogledaj, mozda ti se nesto svidiMichun wrote:p.s. vec XY puta sam pokusala da pronadjem str. CK sminke...ne postoji! Ili sam ja smotana![]()
- Zelena Carapa
#2438 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hej, kad je trosenje para u pitanju najefikasnija sam

- Zelena Carapa
#2439 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nadjoh ga i na http://www.thecosmetichouse.co.uk/Bourj ... y_BourjoisMichun wrote:svaka cast na brziniZelena Carapa wrote:
tamo je 3.5 funte ali ne znam kako ide njihova postarina ni koliko su pouzdani.
- ja-maja
#2440 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Narucivala sam ja sa ove stranice, brzo stigne a i postarina cini mi se nije velika.Zelena Carapa wrote:nadjoh ga i na http://www.thecosmetichouse.co.uk/Bourj ... y_Bourjois
- Zelena Carapa
#2441 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
fino, zakljucak je da sam se zaletila ali nema veze...svidja mi se karmin 
-
nera18
#2442 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa nije losa ponuda uopste, tj cijeneja-maja wrote:Narucivala sam ja sa ove stranice, brzo stigne a i postarina cini mi se nije velika.Zelena Carapa wrote:nadjoh ga i na http://www.thecosmetichouse.co.uk/Bourj ... y_Bourjois
moglo bi se naruciti sta
-
Pacificgirl
#2443 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam sa thecosmetichouse narucivala puder Revlon colorstay i Loreal Glam shine sjajila, jako su pouzdani, brzo stigne, postarina je mala, par funti. Slobodno narucite! 
-
BJB
#2444 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bices najljepsa na poslu,
Ja sam danas onaj dio ispod gornjih trepavica namackala crnom olovkom od Bourjois, i oci su mi bile
Ni ja ne smijem puno trositi, al' vec vidim da od tog plana nema nista
Koliko kostaju oni Catrice lakovi??
I koliko kosta ona Catrice cetka za sjene?
I odgovara li ona make-up base of Oriflame-a?
-
BJB
#2445 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A lakovi Catrice? Nisu vise od 4? Trebam kupiti sebi, pa jos za pokloncice.. 
- Aurora Borealis
#2446 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisu vise od 4KM koliko ja znam, a meni su super!BJB wrote:A lakovi Catrice? Nisu vise od 4? Trebam kupiti sebi, pa jos za pokloncice..
Dobri su mi i Carlo&Roma lakovi, isto u CM-u.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2447 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Lakovi 4,95.
Odlicni su, ne sjecam se da sam ikada imala ljepsi lak na noktima
Odlicni su, ne sjecam se da sam ikada imala ljepsi lak na noktima
-
BJB
#2448 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zapisala sam 6 boja..
Al' imena su im super...
060 Bloody Mary to Go
070 Caught on the Red Carpet
090 Devil Wears Red
320 Back to Black
160 Sweets for my Sweets
240 Sold Out for Ever
OOO zasto 4,95, da su 4

210 Just Married...jaooj boje

Al' imena su im super...
060 Bloody Mary to Go
070 Caught on the Red Carpet
090 Devil Wears Red
320 Back to Black
160 Sweets for my Sweets
240 Sold Out for Ever
OOO zasto 4,95, da su 4
210 Just Married...jaooj boje
-
BJB
#2449 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da se to tebi samo pricinjava, kad dodjes kuci i pocnes skidati sminku vlaznom maramicom, bude li ista na njoj?
Mislim da ako radis do 19:00 a pocinjes u 8:00, normalno da nece biti savrseno kao ujutro, al' ako iole nasminkano izgledas u 7, onda valja..Osvjezis malo onim mineralnim ArtDeco oko petice i to je to..
Ako hoces ustediti lovu, najbolje ne priblizavaj se ni CM-u, ni DM-u..NE ulazi unutra i gotovo.
Meni je gore, ja kad odem u Mostar znam da mi je to sansa da isceifim, pa onda bas pretjeram..HE'm sve za higijenu kupujem u DM-u i CM-u, pa znam da cu uci, jer moram..
SAd gledam ovu svoju crnu listu, sve skupa bruka para..
p.s. I nije sto ja perem kosu s njima, ali Indola i Bonacure samponi,balzami, ma sve im je super..
Ko ima gustu, divlju, ofarbanu kosu, oni od po' litre za coloured hair, kosa bude prelijepa..Prosli mjesec su bili na snizenju, sve u pola cijene..Ja kupila 2minutnu masku od indole, stavila, svi misle da sam se tek ofarbala, a proslo mjesec dana od toga.

Mislim da ako radis do 19:00 a pocinjes u 8:00, normalno da nece biti savrseno kao ujutro, al' ako iole nasminkano izgledas u 7, onda valja..Osvjezis malo onim mineralnim ArtDeco oko petice i to je to..
Ako hoces ustediti lovu, najbolje ne priblizavaj se ni CM-u, ni DM-u..NE ulazi unutra i gotovo.
Meni je gore, ja kad odem u Mostar znam da mi je to sansa da isceifim, pa onda bas pretjeram..HE'm sve za higijenu kupujem u DM-u i CM-u, pa znam da cu uci, jer moram..
SAd gledam ovu svoju crnu listu, sve skupa bruka para..
p.s. I nije sto ja perem kosu s njima, ali Indola i Bonacure samponi,balzami, ma sve im je super..
Ko ima gustu, divlju, ofarbanu kosu, oni od po' litre za coloured hair, kosa bude prelijepa..Prosli mjesec su bili na snizenju, sve u pola cijene..Ja kupila 2minutnu masku od indole, stavila, svi misle da sam se tek ofarbala, a proslo mjesec dana od toga.
-
BJB
#2450 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jedna moja kolegica shminkerica oberclase (prati temu ponekad) svako malo osvjezava rumenilo. Bjezi joj s obraza.